2014/2015 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Raul_64
Kontakt:

Re: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la Raul_64 » 30 jan 2015, 15:42

I bar meni ova poenta nije Duncan vs Bugi , zasluzio je i Bugi.

Rekao si da je dobio poziv na ime , sto nije tacno jer ima odlicnu sezonu i sigurno je medju korisnijim igracima zapada na "polusezoni".

Pa vec prosle godine nije bio all star , kad smo kod toga.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 30 jan 2015, 15:43

Momak se uhvatio jednog Tima Duncana, a lagano je Bugi mogao ici na AS umjesto Kevina Duranta.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 jan 2015, 15:44

Oklahoma ima dva igraca a nisu ni u playoffu trenutno. Sramota.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 jan 2015, 15:45

Raul_64 je napisao/la:Pa vec prosle godine nije bio all star , kad smo kod toga.
Da, prošle godine je Parker upao preko reda :kafa:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 jan 2015, 15:45

Raul_64 je napisao/la:I bar meni ova poenta nije Duncan vs Bugi , zasluzio je i Bugi.

Rekao si da je dobio poziv na ime , sto nije tacno jer ima odlicnu sezonu i sigurno je medju korisnijim igracima zapada na "polusezoni".

Pa vec prosle godine nije bio all star , kad smo kod toga.
E to je to.Duncan ima odlicnu sezonu,to je fakt.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 jan 2015, 15:48

Donnie Darko je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Pa vec prosle godine nije bio all star , kad smo kod toga.
Prosle god je bio Parker,jer je valjda logicno da neko bude iz najbolje ekipe u ligi tada.Ili za tu ekipu igraju duhovi pa ona bude prva??

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 30 jan 2015, 15:50

Ma igra sistem, igrace cemo uskoro s basketa pokupiti. :kafa:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 30 jan 2015, 15:51

Sistem TM*

kao ove godine
kada je Parker masio 10 + utakmica , Kawhi 15 + utakmica , Tiago/Mils 20 + utakmica(izmedju ostalih)

Sistem 30-17*

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jan 2015, 15:51

Raul_64 je napisao/la:Jel poenta tvoje price da prajm Cousins je bolji igrac do 38 godisnjeg Duncana ?
Uredu.

Al gledas samo jedan kontekst.
Duncan ne moze biti prva opcija svoje ekipe i svaku noc stavljat Bugiove brojke , al ne znamo kako bi se on snasao u ulozi glavnog "defanzivnog kordinatora" ekipe i da iz drugog,treceg plana s minimalno upotrebe u napadu stavlja 15 svaku noc.

defanzivni rating , ramp , win shares
pogledaj sta hoces
duncan je elitan za 99% lige i dalje u odbrani
napad jednostavno vise ne ide kroz njega kao sto ne ide ni kroz jednog pojedinca san antonia.
tuzlak1987 je napisao/la:Duncan ovo u karijeri ne bi postigao bez Ginobilija, Robinsona, Parkera i Popa. Pricali vi nesto ili ne..
Pa tesko bi bio lock za top 10 kao sto sad jest , to je mitska karijera.
Al on je omogucio tim igracima da budu veliki kao sto jesu jer ih je pustio da igra , pustio da vrte napade iz pick and rolla vise nego njegov niski post i slicno kad je poceo da stari.
Kao sto je dopustio Popu da bude jedini trener u ligi koji psuje svoje igrace , jer njega prvo psuje.

Nije moja poenta da je Cousins bolji igrac od Duncana koji ima 38. Duncan je u Cousinsovim godinama bio daleko bolji igrac i to je jasno. Niti ja poredim Duncana u Sacramentu sa ovih 38. u odnosu na Cousinsa sa 24-25.. Vec kazem da ni Duncan od 25 u ovakvoj konkurenciji sa saigracima ovakvim u Sacramentu i sistemom, te promjenama trenera ne bi postigao nesto, ali to je sve kad bi i sta bi bilo

Poenta je da se treba pruziti sansa mladjim igracima i dati im podsticaj neki. Po meni je on ove godine za all star ispred Duncana. Dodje da je ovo degradiranje Cousinsovog ucinka u karijeri..zasluzio je, a nije tu. Kada se zavrsi karijera mnogi ce to iskoristit kako bi se degradirao Cousins u nekim situacijama, a preuvelicao Duncanov ucinak. Znam kako to ide..kada se zavrse karijere samo ljudi izbacuju dostignuca i brojeve, a Cousins se tim ne moze pohvaliti ne zbog toga sto nije zasluzio vec sto je redovno onaj koji ce prvi upasti i prvi ispasti iz kombinacija za all star.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 30 jan 2015, 16:12, ukupno mijenjano 2 puta.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la JoseMourinho » 30 jan 2015, 15:52

Ima dobru sezonu tim, al na zapadu je fazon sto ima dosta igraca visokih isto sto imaju sjajne sezone, rodjo je moro na AS jbg ubija frajer, a i Randolph je mogo umjesto njega, al jbg nikad pravedan AS nije bio niti ce biti, a sampionska ekipa je morala dobit jednog igraca i jedina opcija je bio on tako da sa te strane je OK, na osnovu titule prošlogodišnje i toga sto je jedini zdravi Spurs bio dobio je poziv ;)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 30 jan 2015, 15:52

I ove godine se ta kvota morala ispuniti metodom "preko reda". u NBA paze na tradiciju nea sta :kafa:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 jan 2015, 15:55

NEZALAGANJE je napisao/la:
Prosle god je bio Parker,jer je valjda logicno da neko bude iz najbolje ekipe u ligi tada.Ili za tu ekipu igraju duhovi pa ona bude prva??
Ne zanima me koji su bili, sve što znam je da je prošle sezone bilo boljih od Parkera koji nisu dobili poziv.

Nagrada za najbolji tim je ovo:

slika

Ne ovo:

slika

Trebali su ih nagraditi pozivom Popovichu, koji je ionako bio najveći all star Spursa prošle sezone.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 30 jan 2015, 15:57, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jan 2015, 15:56

tuzlak1987 je napisao/la:Ja cu tebi reci samo bil Duncan usao u PO sa Sacramentom?

Sa ovom ekipom Sacramenta ne bi usao u PO ni sam Jordan. Ne moze se momak okriviti za to..
Isto tako niko me ne moze ubjediti da su Horford ili Milsap bolji od Randolpha ove godine. Covjek je dio prve petorke druge ekipe zapada i jedan od glavna 3 igraca..
Ja cu tebi reci da bi Duncan za 5-6 sezona koliko je Boogie tamo bio barem jednom u PO,jel moze ta?? Usput,to dole je poredjenje dvije konferencije i nema smisla,kad se zna koja je jaca....
Bezze ti je prica.Normala da ima dobru ekipu,svi najveci su imali,ali to ne znaci da i on nije top,naprotiv.
To je sve sta bi bilo kad bi bilo, ja mislim da sa ovim SAC ne bi niko mogao uci u po dok je konferencija jaka koliko je jaka..

Da jest to da nema veze s vezom istok i zapad ali Milsap i Horford dobise all star ali Randoph izvisi, sve to ide u historijske knjige. Jednostavno to je nepravda prema nekim igracima.. Milsap i Horford su ove godine dobili dosta na renomeu i paznji jer su prvi na kakvom takvom istoku, dok se Randolphu uopste ne poklanja paznja na takvom zapadu.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 30 jan 2015, 15:56

Pa zasluzio je Bugi , sad kazem.

Samo ja bi radije gledao neke druge kako bi pronasao mjesta.
I Duncan je mogao ispasti al je bio top 15 ove godine na zapadu i kazem da nije "nezasluzeno" i na ime.
Mogao je ispusti , bas me boli q za all star.

Durant nije odradio 45% utakmica i ne dovodimo ga upitanje jer je Durant a tesko da je njegov doprinos podjednak kao nekog drugog , makar bio on najbolji igrac univerzuma.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 jan 2015, 15:59

Belmin6 je napisao/la:Ma igra sistem, igrace cemo uskoro s basketa pokupiti. :kafa:
I meni se cini.Nastavicemo dominirati i kad svi odu u penziju,jer imamo sistem. :salut: :salut:
@jose Pa to je to. Znaci vise nego solidna sezona i sezona kakva se nikad nije vidjela od 38.godisnjaka,ekipa je u PO slici,on jedini zdrav(hvala Bogu),sampioni prosle godine...Ima i drugih koji su mogli otpasti,ako cemo realno.Durant npr. nicim ove sezone nije zasluzio All star,ali on je Durant.Pa ako cemo se voditi samo tom logikom,onda je i on Duncan jbg,mada to mrzim,stari kredit.Samo ucinak ove sezone cijenim.
@donnie Treneri i za All star cijene timski uspjeh,prezvakana tema...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 30 jan 2015, 16:00

[youtube][/youtube]

Gospodin :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jan 2015, 16:00

storm_raider je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Kada neko napise: "...on ima ekipu..." :facepalm: Jok, eto bavi se bilijarom pa sve sam radi. Da se Jordan sada vrati i zabija 10 poena u prosjeku igrao bi na AllStaru. Duncan je legenda ove plemenite igre.
Nisam nigdje ni napisao da nije legenda ali all star je vikend koji se mjeri na osnovu sezone tekuce. Ne moze igrac dobijati poziv na osnovu starih zasluga..

Duncan godinama ima ekipu oko sebe, sistem, trenera. To je cinjenica..

Zamisli Duncana u ovakvim Lakersima gdje mora forsirati i umarati se. U San Antoniu to ne mora, moze se odmoriti kada hoce, moze igrati 25-30 minuta..Mislim to je privilegija i odmah ces odigrati kvalitetnije
Postoji nesto sto se zove "kredit" i to sto je Duncan AllStar je odavanje pocasti takvom igracu, ili ti hoces da kazes da ni Jordan sada kada bi se vratio i upisao 10 poena, ne bi trebao biti AllStar? Ovo je jedna od dvije posljednje Duncanove sezone i ja cu radije njega vidjeti na klupi na AllStaru nego bilo koga u igri i tako vjerujem razmislja vecina onih koji vole ovu plemenitu igru. Ima onih drugih, koji su srecom u manjini.

To moze li on uspjeti u Sacramentu,Minnesoti je sve na tezi sta bi bilo - kad' bi bilo, a to nije nista do iluzija. Eto ti kaze stako, ja kazem da bi imao 50 poena i 28 skokova po utakmici i da bi Wilta nadmasio i sta sad? Realnost je drugacija, Boogie moze sjediti kuci i gledati AllStar i mozda nauci jos ponesto od doktora.
E taj kredit ne bi trebao da bude jer je all star 2015 ceremonija koja ima veze samo sa ovom sezonom.

Ovo glasanje omogucava da se dosta toga desi preko kredita, Kobe je tu preko kredita jer Harden i Thompson imaju bolju sezonu. Ali kako god Kobiju se u historijske knjige pise da je pozvan na all star kao starter.
Jordan kada bi se vratio i upisao tu statistiku bio bi starter zbog glasanja. Sto bi znacilo da je nepravda prema nekom drugom jer to nema veze sa dostignucima u karijeri. Bas zbog toga Cousins i jos neki ne mogu napraviti neko dostignuce jer im se ispred nosa uzme nesto sto zasluze i normalno prolazi godina za godinom..

Realnost jeste drugacija ali i to sta bi bilo kad bi bilo ima neke logike kad pogledas, ne moze on imati takav prosjek kada mu u nekoj ekipi ne bi nista funkcionisalo. Teorijom vjerovatnoce bi sigurno pored tih nedaca imao slabiju karijeru.. A tu je i dosta primjera, pogledaj pickove Sacramenta i kako vecina njih prolazi u 21. stoljecu, to je ipak argument koji govori nesto

@Raul. Nisam ni rekao da ovo za Duranta nije glupo. Startersi kazu ipak je to Durant i za njega i Jamesa vaze druga pravila iako propuste utakmicu, a fino se zna da je ovo sezonska ceremonija i po svim pravilima igrac koji toliko utakmica propusti i ne bi trebao u ovakvoj konkurenciji biti na all star

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 30 jan 2015, 16:14

Lillard umjesto Kobija, Ellis i Boogie umjesto CP-a i Duranta i prebacis Hardena ili Klaya na SF, tj. u frontcourt. Po meni najpostenije bi bilo.

Zaboravio sam i Z-Bo-a, morao je i on tu biti, makar i Timmya izbacili.
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 30 jan 2015, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la JoseMourinho » 30 jan 2015, 16:14

Belmin6 je napisao/la:Ma igra sistem, igrace cemo uskoro s basketa pokupiti. :kafa:
I meni se cini.Nastavicemo dominirati i kad svi odu u penziju,jer imamo sistem. :salut: :salut:
@jose Pa to je to. Znaci vise nego solidna sezona i sezona kakva se nikad nije vidjela od 38.godisnjaka,ekipa je u PO slici,on jedini zdrav(hvala Bogu),sampioni prosle godine...Ima i drugih koji su mogli otpasti,ako cemo realno.Durant npr. nicim ove sezone nije zasluzio All star,ali on je Durant.Pa ako cemo se voditi samo tom logikom,onda je i on Duncan jbg,mada to mrzim,stari kredit.Samo ucinak ove sezone cijenim.
@donnie Treneri i za All star cijene timski uspjeh,prezvakana tema...
Po meni i rodjo i Randolph imaju bolje sezone, al jbg kažem kontam logiku kojom se išlo kao i prošle godine a to je da se da SAS-u jedan igrac nastupi na AS-u i tako rodjo nayeba ni kriv ni dužan kao i Dragić prošle godine ;)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 30 jan 2015, 16:18

tuzlak1987 je napisao/la:
E taj kredit ne bi trebao da bude jer je all star 2015 ceremonija koja ima veze samo sa ovom sezonom.

Ovo glasanje omogucava da se dosta toga desi preko kredita, Kobe je tu preko kredita jer Harden i Thompson imaju bolju sezonu. Ali kako god Kobiju se u historijske knjige pise da je pozvan na all star kao starter.
Jordan kada bi se vratio i upisao tu statistiku bio bi starter zbog glasanja. Sto bi znacilo da je nepravda prema nekom drugom jer to nema veze sa dostignucima u karijeri. Bas zbog toga Cousins i jos neki ne mogu napraviti neko dostignuce jer im se ispred nosa uzme nesto sto zasluze i normalno prolazi godina za godinom..

Realnost jeste drugacija ali i to sta bi bilo kad bi bilo ima neke logike kad pogledas, ne moze on imati takav prosjek kada mu u nekoj ekipi ne bi nista funkcionisalo. Teorijom vjerovatnoce bi sigurno pored tih nedaca imao slabiju karijeru.. A tu je i dosta primjera, pogledaj pickove Sacramenta i kako vecina njih prolazi u 21. stoljecu, to je ipak argument koji govori nesto

@Raul. Nisam ni rekao da ovo za Duranta nije glupo. Startersi kazu ipak je to Durant i za njega i Jamesa vaze druga pravila iako propuste utakmicu, a fino se zna da je ovo sezonska ceremonija i po svim pravilima igrac koji toliko utakmica propusti i ne bi trebao u ovakvoj konkurenciji biti na all star
Nikakve tu nema nepravde, zato sto je Duncan, bas kao u ovom primjeru Jordan ili Kobi svoju karijeru i svoj kredit zaradio na terenu, zato i zasluzuju da budu tu gdje jesu. I upravo ovo omogucava tim legendama priznanje kakvo zasluzuju, zato je Duncan tu gdje jeste potpuno zasluzeno. Vise vole navijaci da vide legendu nego nekoga ko tek treba da se u kontinuitetu dokaze. Pogotovo tu istu legendu na zalasku svoje karijere.

Teorija vjerovatnoce je pokusaj, pomocna varijabla, nikako glavna i nigdje se ne uzima kao osnovna referenca, vec samo kao pomocni materijal. Teorijom vjerovatnoce isto tako bi Duncan imao 50 poena i 28 skokova i jos bolju karijeru, pikovi Sacramenta nista ne znace u odnosu na Duncana jer je on mentalno drugacija osoba. Ja "alternativnu sadasnjost i proslost" ne znam, ti? Zato je sve ovo sta bi bilo - kad bi bilo. To je dovoljan argument koji govori nesto.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.