2014/2015 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Clutch
Kontakt:

Re: Odg: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la Clutch » 30 jan 2015, 15:07

NEZALAGANJE je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Vidim da niko nije spomenuo povredu Cartera sinoc kod MEM.Nezgodno je stao ili sta vec i sa suzama u ocima je napustio parket.Po onome sto sam vidio,iako se drzao za zglob,mislim da nije Ahilova tetiva,ali bi mogla biti neka fraktura,nazalost.Najgore su one povrede koje se dese bez kontakta.... :(
Ma meni se nije činilo toliko ozbiljno, još su i oni komentatori reggie i onaj drugi bas pričali ko kad je izlazio da je ono thumbup, ko et sve je OK vjerovatno se tušira :D
Ma...da nije ozbiljno,vratio bi se on na teren.Vidio sam po njegovoj reakciji i suznim ocima da on misli kako je nesto ozbiljnije.Posebno, jer je bol dosla bez ikakvog kontakta ili nezgodnog pokreta.Na prvu sam mislio da nije Ahilova tetiva,zbog mjesta za koji se drzao,ali nakon sto sam pazljivije pogledao snimak,nazalost,ne mogu iskljuciti ni tu mogucnost. :?
Pa rekli su sinoc u prijenosu da nije nista ozbiljno..Carter im je pokazao thumb up. ;)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la JoseMourinho » 30 jan 2015, 15:07

JoseMourinho je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Vidim da niko nije spomenuo povredu Cartera sinoc kod MEM.Nezgodno je stao ili sta vec i sa suzama u ocima je napustio parket.Po onome sto sam vidio,iako se drzao za zglob,mislim da nije Ahilova tetiva,ali bi mogla biti neka fraktura,nazalost.Najgore su one povrede koje se dese bez kontakta.... :(
Ma meni se nije činilo toliko ozbiljno, još su i oni komentatori reggie i onaj drugi bas pričali ko kad je izlazio da je ono thumbup, ko et sve je OK vjerovatno se tušira :D
Ma...da nije ozbiljno,vratio bi se on na teren.Vidio sam po njegovoj reakciji i suznim ocima da on misli kako je nesto ozbiljnije.Posebno, jer je bol dosla bez ikakvog kontakta ili nezgodnog pokreta.Na prvu sam mislio da nije Ahilova tetiva,zbog mjesta za koji se drzao,ali nakon sto sam pazljivije pogledao snimak,nazalost,ne mogu iskljuciti ni tu mogucnost. :?
Ma ja kontam da je bila samo neka trenutna bol u zglobu i da je OK, nije mi se činilo sad ko neka veća povreda još su i oni govorili da je OK da se tušira da je mladi da bi se vratio :D, al et saznat ćemo danas/sutra dijagnozu, valjda nije sta puno zajebo iako ja ne vjerujem da je ista i da igra iducu ;)

tuzlak1987
Kontakt:

Re: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jan 2015, 15:09

storm_raider je napisao/la:Kada neko napise: "...on ima ekipu..." :facepalm: Jok, eto bavi se bilijarom pa sve sam radi. Da se Jordan sada vrati i zabija 10 poena u prosjeku igrao bi na AllStaru. Duncan je legenda ove plemenite igre.
Nisam nigdje ni napisao da nije legenda ali all star je vikend koji se mjeri na osnovu sezone tekuce. Ne moze igrac dobijati poziv na osnovu starih zasluga..

Duncan godinama ima ekipu oko sebe, sistem, trenera. To je cinjenica..

Zamisli Duncana u ovakvim Lakersima gdje mora forsirati i umarati se. U San Antoniu to ne mora, moze se odmoriti kada hoce, moze igrati 25-30 minuta..Mislim to je privilegija i odmah ces odigrati kvalitetnije
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 30 jan 2015, 15:10, ukupno mijenjano 1 put.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 30 jan 2015, 15:10

Sistem je Duncan, nema tu puno price.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 jan 2015, 15:10

storm_raider je napisao/la:Kada neko napise: "...on ima ekipu..." :facepalm: Jok, eto bavi se bilijarom pa sve sam radi. Da se Jordan sada vrati i zabija 10 poena u prosjeku igrao bi na AllStaru. Duncan je legenda ove plemenite igre.
Ma da,ali nemojmo govoriti da je ove godine All star na osnovu cinjenice da je legenda.Bio je najbolji igrac ekipe koja ja bila 7. na ovakvom Zapadu(bez Millsa,Leonarda i Parkera vecim dijelom toga).U top 10 je lige po skokovima,blokadama,broju DD-ova,medju 3-4 je igraca sa TD,jos uvijek je statisticki jedan od najdominatnijih igraca u odbrani,a uz sve to zabija 15 u prosjeku i ima 38-9 god.Ako to nije All star,ja onda ne znam sta je!?

@jose Sumnja se na frakturu,pa ti vidi....Mada treba sacekati preglede danas. ;)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 30 jan 2015, 15:14

Statistički je Cousins debelo ispred Duncana.

Daje 10 (!) poena više u prosjeku s identičnim procentima šuta (48 %), hvata 12 skokova u odnosu na Duncanovih 10, ima veći PER.. tako da je ovo potpuno nepravedna odluka prema Boogieu.

I Duncan je zaslužio, ali Cousins je zaslužio više.

Mada su morali nekog iz Spursa stavit', ipak su prvaci jel.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 30 jan 2015, 15:15, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jan 2015, 15:15

Ma da,ali nemojmo govoriti da je ove godine All star na osnovu cinjenice da je legenda.Bio je najbolji igrac ekipe koja ja bila 7. na ovakvom Zapadu(bez Millsa,Leonarda i Parkera vecim dijelom toga).U top 10 je lige po skokovima,blokadama,broju DD-ova,medju 3-4 je igraca sa TD,jos uvijek je statisticki jedan od najdominatnijih igraca u odbrani,a uz sve to zabija 15 u prosjeku i ima 38-9 god.Ako to nije All star,ja onda ne znam sta je!?

@jose Sumnja se na frakturu,pa ti vidi....Mada treba sacekati preglede danas. ;)
Zach Randolph ima 17 ppg, 12 rbs, procenat suta preko 50%, igra u ekipi koja je druga na zapadu koja je jedna od boljih defanzivnih ekipa lige. I uopste nije u razmatranju bio za all star.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 30 jan 2015, 15:16

Duncan je superstar, koji bio uspio u svakom sistemu, za razliku od nekih bitnih igraca SAS-a... Nije dzaba GOAT PF :salut: Nevezano za ovu pricu je li zasluzio Allstar
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jan 2015, 15:21

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Duncan je superstar, koji bio uspio u svakom sistemu, za razliku od nekih bitnih igraca SAS-a... Nije dzaba GOAT PF :salut: Nevezano za ovu pricu je li zasluzio Allstar
Ne moze on uspjeti u sistemu Sacramenta kada nema sistema. Ne znam kako ne razumijete da u nekim fransizama godinama nista ne stima, igraci se u takvim sredinama ne mogu razviti adekhvatno..

Sreca Duncanova pa ima jednog trenera citavu karijeru, ima tu Parkera i Ginobilija kao normalne igrace uz sebe, uz to se razvijao uz Robinsona. Mnogi igraci nemaju nista od toga kada dodju u ligu.

Duncan u svakoj ekipi osim San Antonija ne bi dobio situaciju da od 2004-5 igra manje od 35 minuta ili od mozda 2009 ispod 30 minuta. To je svakako uticalo na dugovjecnost i na to da nema povreda.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 30 jan 2015, 15:23, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 jan 2015, 15:23

Izgleda da opet promasujete poentu.Dominirati ne znaci samo u napadu...To sam vec i naveo.Nijedan od tih sto ste naveli na igra odbranu kao Tim i nisu nosili svoje ekipe kao Duncan..MEM ima Gasola koji do sada podnosi veci teret od Randolpha zbog cega su ga navijaci i izabrali,dok Cousins,bez obzira na brojeve, nema dovoljno uspjeha sa ekipom,a treneri to gledaju i to je vec davno konstatovano.Vi cete meni navesti prosjke poena,ja cu vama broj DD.Sta cemo sad?

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 30 jan 2015, 15:24

tuzlak1987 je napisao/la:
Nisam nigdje ni napisao da nije legenda ali all star je vikend koji se mjeri na osnovu sezone tekuce. Ne moze igrac dobijati poziv na osnovu starih zasluga..

Duncan godinama ima ekipu oko sebe, sistem, trenera. To je cinjenica..

Zamisli Duncana u ovakvim Lakersima gdje mora forsirati i umarati se. U San Antoniu to ne mora, moze se odmoriti kada hoce, moze igrati 25-30 minuta..Mislim to je privilegija i odmah ces odigrati kvalitetnije
Postoji nesto sto se zove "kredit" i to sto je Duncan AllStar je odavanje pocasti takvom igracu, ili ti hoces da kazes da ni Jordan sada kada bi se vratio i upisao 10 poena, ne bi trebao biti AllStar? Ovo je jedna od dvije posljednje Duncanove sezone i ja cu radije njega vidjeti na klupi na AllStaru nego bilo koga u igri i tako vjerujem razmislja vecina onih koji vole ovu plemenitu igru. Ima onih drugih, koji su srecom u manjini.

To moze li on uspjeti u Sacramentu,Minnesoti je sve na tezi sta bi bilo - kad' bi bilo, a to nije nista do iluzija. Eto ti kaze stako, ja kazem da bi imao 50 poena i 28 skokova po utakmici i da bi Wilta nadmasio i sta sad? Realnost je drugacija, Boogie moze sjediti kuci i gledati AllStar i mozda nauci jos ponesto od doktora.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 30 jan 2015, 15:25

Jel ti razumijes da Pop bez Duncana ima negativan rekord.
Da je prvih 6 godina sistem bio Duncan jbt

kad krene mitomanija
jest se sad izgradilo sve oko njega
al ne bi valda trebao s 38 godina biti glavni igrac sampionske ekipe
iako je i ove debelo najkorisniji igrac nase i glavni razlog zasto imamo dobar omjer pored svih povreda.

I Timi je u top 3 po svim defanzivnim parametrima i ove sezone u ligi.

Bugi je zasluzio , al zasluzio je i Duncan.
NIkakav ulazak jer je leđenda i ime.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jan 2015, 15:26

Ja cu tebi reci samo bil Duncan usao u PO sa Sacramentom?

Sa ovom ekipom Sacramenta ne bi usao u PO ni sam Jordan. Ne moze se momak okriviti za to..
Isto tako niko me ne moze ubjediti da su Horford ili Milsap bolji od Randolpha ove godine. Covjek je dio prve petorke druge ekipe zapada i jedan od glavna 3 igraca..

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 jan 2015, 15:29

Cousins je sedmi strijelac i treći skakač lige. Peti po broju double doublea. Plus igra u najlošije vođenoj ekipi u ligi trenutno, i to ubjedljivo.

Krađa.

Ne zanima me ispred koga je trebao upasti, Duncan, Durant, Westbrook, Thompson ili Paul, apsolutno svejedno.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 30 jan 2015, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 jan 2015, 15:29

Randolph je glavni i najbolji igrac Memphisa ove sezone. Gasol je to bio prvi mjesec-dva. Nakon toga se vratilo na staro.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 30 jan 2015, 15:30

Uredu je @tuzlak, vjerovatno je Cousins trebao na AS.

Ali ne umjesto Timija, nego drugog igraca..
Zadnja izmjena: Belmin6, dana/u 30 jan 2015, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 jan 2015, 15:30

Raul_64 je napisao/la:Jel ti razumijes da Pop bez Duncana ima negativan rekord.
Da je prvih 6 godina sistem bio Duncan jbt

kad krene mitomanija
jest se sad izgradilo sve oko njega
al ne bi valda trebao s 38 godina biti glavni igrac sampionske ekipe
iako je i ove debelo najkorisniji igrac nase i glavni razlog zasto imamo dobar omjer pored svih povreda.

I Timi je u top 3 po svim defanzivnim parametrima i ove sezone u ligi.

Bugi je zasluzio , al zasluzio je i Duncan.
NIkakav ulazak jer je leđenda i ime.
Cudni ste, kada ja kazem San Antonio ima najbolje igrace godinama i trenera vi mi kazete joj sto ne volimo kad neko prica tako.

A onda kada neko kaze Parker nije elita bude napadnut i govori se da je Parker top5 PG lige, onda kada neko kaze da Leonard nije bolji od nekih SF kaze se opet da jest.

To se svakako kosi, ne mozete imati sve oko Duncana samog, a kada se ti igraci oko njega napadnu onda su oni elita. Ako me razumijes..

Duncan ovo u karijeri ne bi postigao bez Ginobilija, Robinsona, Parkera i Popa. Pricali vi nesto ili ne..

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 30 jan 2015, 15:32

Jel poenta tvoje price da prajm Cousins je bolji igrac do 38 godisnjeg Duncana ?
Uredu.

Al gledas samo jedan kontekst.
Duncan ne moze biti prva opcija svoje ekipe i svaku noc stavljat Bugiove brojke , al ne znamo kako bi se on snasao u ulozi glavnog "defanzivnog kordinatora" ekipe i da iz drugog,treceg plana s minimalno upotrebe u napadu stavlja 15 svaku noc.

defanzivni rating , ramp , win shares
pogledaj sta hoces
duncan je elitan za 99% lige i dalje u odbrani
napad jednostavno vise ne ide kroz njega kao sto ne ide ni kroz jednog pojedinca san antonia.
tuzlak1987 je napisao/la:Duncan ovo u karijeri ne bi postigao bez Ginobilija, Robinsona, Parkera i Popa. Pricali vi nesto ili ne..
Pa tesko bi bio lock za top 10 kao sto sad jest , to je mitska karijera.
Al on je omogucio tim igracima da budu veliki kao sto jesu jer ih je pustio da igra , pustio da vrte napade iz pick and rolla vise nego njegov niski post i slicno kad je poceo da stari.
Kao sto je dopustio Popu da bude jedini trener u ligi koji psuje svoje igrace , jer njega prvo psuje.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 jan 2015, 15:34

tuzlak1987 je napisao/la:Ja cu tebi reci samo bil Duncan usao u PO sa Sacramentom?

Sa ovom ekipom Sacramenta ne bi usao u PO ni sam Jordan. Ne moze se momak okriviti za to..
Isto tako niko me ne moze ubjediti da su Horford ili Milsap bolji od Randolpha ove godine. Covjek je dio prve petorke druge ekipe zapada i jedan od glavna 3 igraca..
Ja cu tebi reci da bi Duncan za 5-6 sezona koliko je Boogie tamo bio barem jednom u PO,jel moze ta?? Usput,to dole je poredjenje dvije konferencije i nema smisla,kad se zna koja je jaca....
Bezze ti je prica.Normala da ima dobru ekipu,svi najveci su imali,ali to ne znaci da i on nije top,naprotiv.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 30 jan 2015, 15:35

Tuzlak ne odgovaras na pitanje o Jordanu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.