kao SG bolji je Irving

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
adriano_leite je napisao/la:Hahahaha zasto lazes covjeka?miki_92 je napisao/la:Shump je bio zaduzen za LillardaKawhi je napisao/la:
Nego @adriano svaka čast na ovom što je Irving uradio. Nisam gledao tekmu pa me zanima je li Lillard imao lošu noć ili je ovih 20% šuta posljedica Irvingove odbrane? Ko ga je čuvao?
NEZALAGANJE je napisao/la:Odlicna odbrana Irvinga za sada...Zalaganje,pritisak,pomoc,pa evo sada i faul u napadu na njemu...Ovo je NEZALAGANJE pisao nakon prvog poluvremena kada je Irving cuvao Lillarda i oplodio ga u napadu (28 poena za poluvrijeme).NEZALAGANJE je napisao/la: Primjetio sam i ja napredak.I on izgleda shvata da prave superzvijezde igraju u oba pravca i tako uticu na igru.Da je veceras zabio i samo 10,uz ovakvu odbranu,opet bi uticao na tekmu...
Shumpert je u prvoj cetvrtini igrao nepune 3 minute. U drugoj cetvrtini je igrao nepune 2 minute. 5 minuta u prvom poluvremenu od moguce 24 minute. U drugom poluvremenu je igrao oko 22 23 minute i tu je vecinom cuvao Lillarda, jer je na drugoj strani Batum cuvao Irvinga i trebalo je Irvinga sacuvati u drugom poluvremenu da nastavi ploditi svoje defanzivce. Tako da ziv bio nemoj lagati da je Shumpert bio zaduzen za njega, kada je Lillard zabio 6 poena u prvom poluvremenu dok ga je cuvao Irving. Takodjer je i na samom kraju imao odlicnu defanzivnu reakciju kada je uhvatio najbitniji skok na utakmici nakon air balla Lillarda i stavio tacku na i ove utakmice i pisanja po Portlandu.
@Epidaurus, sta treba Irving da uradi da bi ti rekao da je napredovao u odbrani? Posljednjih par utakmica malo statistike:
vs Oklahoma, Westbrook 22 poena iz 26 suteva, Irving zabio 21
vs Detroit, Augustin 19 poena iz 15 suteva, Irving zabio 38
vs Charlotte, Kemba 8 poena iz 14 suteva, Irving zabio 18
vs Jazz, Burke 2 poena iz 10 suteva, Irving 18
vs Bulls, Kirk 0 od 4, Irving 18,
vs Clippers, Paul 15 poena iz 15 suteva, Irving 37
vs Lakers, Price 5 poena iz 5 suteva, Irving 22 poena, mada Lakersi nisu toliko kompetentni danas u ligi
vs Portland (slag na tortu), Lillard 14 poena iz 19 suteva, Kyrie 55 poena, clutch poeni, oboreno par rekorda.
Irvingu se nalazi mana u odbrani, pa ga se zbog toga ne svrstava u top PG igrace, ali zato Lillardu to nije mana, iako je Irving jedno 2 puta bolji defanzivac od Lillarda. Medjutim, Lillard moze naci svoje mjesto u top 5, ali Kyrie ne moze, kakav nonsense.
Lowry defanzivna zvijer (na forumu) pa mu Augustin zabije 35 poena, MCW 29, Kemba 29 itd. Zanimljivo kako ni ti ne gledas Cavse kada Irving ustopa protivnika i gine u odbrani.
Ima vas dosta takvih na forumu. To je vaše subjektivno mišljenje i prihvatam ga, ali statistika nije sve. Parker je jedan od top playmakera lige, ali je sistem Spursa takav da on ne može ni blizu DD prosjeka.Epidaurus je napisao/la:Ti si boleEto, jedostavno preferiram takve igrače koji su više razigravači a manje scoreri na poziciji J.E.B.E.N.O.G PLAYMAKERA
alemsa je napisao/la:TP je top 5 playmaker lige minimum (od svih igraca), Irving daj Boze da je i u top 20 samo medju PGs kao playmaker
Cuj ja bolestan likEpidaurus je napisao/la:Ti si bolestan lik majke mi, al baš bolestan. Iskreno, gledao sam od po 47 utakmica i Clevelanda i Washingtona po nekih 20-ak utakmica. To što ti imaš neku vrstu problema pa omalovažavaš svakoga ko ne misli da je Irving top 5 playmaker lige to je druga stvar, ja znam koliko se razumijem u košarku i za tvoje mišljenje me naprosto zaboli spolni organ. Dok ovako igraju i Kyrie i Wall, meni je Wall bolji igrač i radije bih imao njegovih 17-10 poena i redovnih 10-ak asista nego Irvingovih 21-22 poena i 5-6 asista. Eto, jedostavno preferiram takve igrače koji su više razigravači a manje scoreri na poziciji J.E.B.E.N.O.G PLAYMAKERA
T-Mac je imao sezonu 32,6,5 i 1,7stl. znaci falilo mu nekih 10-15 ukradenih, i onda neki kazu da je Durant vec sada bolji nego sto je ovaj ikad bioalemsa je napisao/la:AI je fenomenEpidaurus je napisao/la:Poredim ga sa Iversonom jer je kao i Allen Irving kombo bek (nit igrom playmaker nit tijelom bek šuter) s tim da je Iverson pojam pojmova za sve kombo bekove.
@dscile
Sezonu kakvu ima sa ovim prosjecima znaci 25+ ppg, 5+ asistencija, 5+ skokova I 2 steals su samo odradili Jordan, LBJ, Kobe, Wade, Drexler I Rick Barry, ali dobro to je izivljavanje statistike jel
Ja cu uvijek braniti igraca koji zasluzuje da se brani, koji ima talenat. Kidd pokazuje da je odlican trener u Bucksima i da mu Netsi jednostavno nisu bili onako po mjeri. Netsi nisu nikome po mjeri jer su sturo slozeni, a to se upravo sada pokazuje. Ja sam itekako pogrijesio za njih kada sam mislio da ce biti dobra ekipa, jer su bili puni dobrih imena. Za Grka mnogi kazu da je novi Durant, da podsjeca na njega, a on nije ni blizu tog levela, pa ni 50%, samo visinom i dugim ekstremitetima podsjeca na njega.tuzlak1987 je napisao/la:Da sam ko vi trebao bih sada tvrditi da je Knight elita, Antetokounmpo novi Durant, a Kidd najbolji mladi trener lige ali ja ne preuvelicavam svoje i ne branim kad ne treba
Adriano brani svakog uboga igraca Clevelanda dok taj ne ode iz Clevelanda..
Pa onda stavi odmah tu Jamesa na prvo mjesto, a nije PG...Clutch je napisao/la:Čuj to, ne mogu se napraviti liste najboljih playmakera?
Pa i ne mora biti PG. Pričamo o playmakerima, James je playmaker.adriano_leite je napisao/la:Pa onda stavi odmah tu Jamesa na prvo mjesto, a nije PG...Clutch je napisao/la:Čuj to, ne mogu se napraviti liste najboljih playmakera?
Ja sam pitao Alema, koji su po njemu igraci ispred Kyrea na poziciji PG-a, u globalu, cjelokupni kvalitet, ne jedan odredjeni parametar kosarkaske igre.Clutch je napisao/la:Pa i ne mora biti PG. Pričamo o playmakerima, James je playmaker.adriano_leite je napisao/la:Pa onda stavi odmah tu Jamesa na prvo mjesto, a nije PG...Clutch je napisao/la:Čuj to, ne mogu se napraviti liste najboljih playmakera?
Pa Rondo i jeste jedan od najjacih playmakera, kao playmakeraadriano_leite je napisao/la:
@Aleme, ne prave se liste tako ko je na PG najbolji scorer, razigravac, gledaju se sve kvalitete kada se prica o poziciji nekog igraca. Ne mozes napraviti listu najbolji razigravaca na poziciji PG, jer bi tu Rondo bio najbolji, a po igrackim kvalitetama mimo broja asistencija, nije ni u top 10, pogledaj Dallas sa njim. Ne mozes napraviti listu najboljih blokera na poziciji SG, kao ni listu najboljih defanzivaca na poziciji SG, jer bi tada T. Allen bio bog i batina, a mimo toga je cisti prosjek, ako ne i ispod prosjeka. PG si, ili si dobar igrac, ili nisi. Broj asistencija ne igra nikakvu ulogu, kada se lik ukaze kada ga ekipa treba i zabije vise od pola poena svoje ekipe, zapali dvoranu, pogadja u clutchu, hvata najbitniji defanzivni skok itd. Ili si dobar igrac, ili nisi, najbolji playmaker u ligi je James, a nije PG. Ili znas lopte ili ne znas. Po cjelokupnoj kvaliteti, koji je Irving medju PG igracima, tj. ko je bolji od njega po tvom misljenju?
Ne ulazim u to, nego kazem da se i za taj odredjeni parametar kosarkase igre moze izvuci lista najboljih, kako sveukupno, tako i na PG poziciji.adriano_leite je napisao/la:Ja sam pitao Alema, koji su po njemu igraci ispred Kyrea na poziciji PG-a, u globalu, cjelokupni kvalitet, ne jedan odredjeni parametar kosarkaske igre.
Eh upravo to i pogriješio si, a vrlo teško priznaješ da si u krivu kad su Cavsi u pitanju. Meni lično je Waiters JR's poor man, ali JR Smith iz New York Knicksa.adriano_leite je napisao/la:Ja cu uvijek braniti igraca koji zasluzuje da se brani, koji ima talenat. Kidd pokazuje da je odlican trener u Bucksima i da mu Netsi jednostavno nisu bili onako po mjeri. Netsi nisu nikome po mjeri jer su sturo slozeni, a to se upravo sada pokazuje. Ja sam itekako pogrijesio za njih kada sam mislio da ce biti dobra ekipa, jer su bili puni dobrih imena. Za Grka mnogi kazu da je novi Durant, da podsjeca na njega, a on nije ni blizu tog levela, pa ni 50%, samo visinom i dugim ekstremitetima podsjeca na njega.tuzlak1987 je napisao/la:Da sam ko vi trebao bih sada tvrditi da je Knight elita, Antetokounmpo novi Durant, a Kidd najbolji mladi trener lige ali ja ne preuvelicavam svoje i ne branim kad ne treba
Adriano brani svakog uboga igraca Clevelanda dok taj ne ode iz Clevelanda..
Meni se ovdje nabija na nos kako sam rekao da je Waiters novi Wade, a nigdje to nisam rekao. Naime, onaj ko zna citati, mogao je procitati da sam napisao da igra Waitersa najvise lici Wadeovoj igri, ali eto, ima neznalica pa ne mogu skontati da to ne znaci da je on novi Wade. Igrac kada dodje u ligu i ima potencijala, odmah mu se trazi neka zvijezda da im se igre uporede (kao Grk i Durant), ali ne, to ovdje ne vrijedi. Bennetta sam branio jer momak fakat ima potencijala, ali splet nesretnih okolnosti mu ne dozvoljava da se naigra. Otisao je u Minny, a oni dovedose Younga, koji mora igrati. Vjerovatno ce dobiti prostor sljedece sezone kada ode Young, siguran sam da ce otici.
Rondo elita, centri sutaju bolje slobodna. Allen je elita defanzivac, ali kao igrac u globalu je prosjek, mrtvi prosjek. SG kroz historiju je scorer, neko ko ce uvaljati svaku noc po 20 poena, a ne defanzivac koji je mrtvi prosjek u napadu. Zasto ga onda ne nazivamo odronom? U globalu je dobar, upravo zbog tog jednog segmenta, odbrane. Ima 20 igraca boljih od njega na njegovoj poziciji, a odbrana ga i drzi u ligi sve ove godine. Irving je PG koji je scorer, koji je odlican igrac u globalu. Prema Irvingu se neposteno, evo na ovom forumu se jasno vidi. Prvo je bio problem odbrana, popravio se, sada su asistencije problem. Kada popravi i to, sta ce onda da bude problem? Da ima 22 poena u prosjeku i 10-11 asistencija sa 22 godine, bio bi vec HOF. Koliko se igraca moze pohvaliti sa odlicnim procentima suta, brojem poena, a i brojem asistencija i odlicnom odbranom? O cemu pricamo jbt.? Rijec je o mladom igracu koji ima sposobnost da zabije 30 poena svaku noc i treba njemu jos iskustva da to fino rasporedi i na asistencije i na poene. Ocigledno se ne razumijemo...alemsa je napisao/la:Pa Rondo i jeste jedan od najjacih playmakera, kao playmakeraadriano_leite je napisao/la:
@Aleme, ne prave se liste tako ko je na PG najbolji scorer, razigravac, gledaju se sve kvalitete kada se prica o poziciji nekog igraca. Ne mozes napraviti listu najbolji razigravaca na poziciji PG, jer bi tu Rondo bio najbolji, a po igrackim kvalitetama mimo broja asistencija, nije ni u top 10, pogledaj Dallas sa njim. Ne mozes napraviti listu najboljih blokera na poziciji SG, kao ni listu najboljih defanzivaca na poziciji SG, jer bi tada T. Allen bio bog i batina, a mimo toga je cisti prosjek, ako ne i ispod prosjeka. PG si, ili si dobar igrac, ili nisi. Broj asistencija ne igra nikakvu ulogu, kada se lik ukaze kada ga ekipa treba i zabije vise od pola poena svoje ekipe, zapali dvoranu, pogadja u clutchu, hvata najbitniji defanzivni skok itd. Ili si dobar igrac, ili nisi, najbolji playmaker u ligi je James, a nije PG. Ili znas lopte ili ne znas. Po cjelokupnoj kvaliteti, koji je Irving medju PG igracima, tj. ko je bolji od njega po tvom misljenju?
Sta bolan ne mogu "listu najboljih defanzivaca na poziciji SG" Tony Allen i jeste Bog i batina u odbrani, najjaci je defanzivac na SG poziciji, i mozda najjaci perimeter defender u NBA. Ma sta mozda, jeste.
Kao igrac prvenstvno kao scorer Irving je mnogo jak, medjutim igra poziciju PG koja zahtjeva da bude i playmaker, da je SG ja i ti nebi vodili ovu diskusiju.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.