Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Consigliere
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Consigliere » 29 jan 2015, 18:27

Saurman je napisao/la:
Jedan od vatrogasaca je izjavio slijedeće - zvučalo je kao da je neko aktivirao bombe, čule su se uzastopne eksplozije njih 7-8.

Druga izjava pomoćnika komandata vatrogasne ekipe - kako mu se čini kako je ugledao blijeskove po zgradi izgledalo je kao dizanje nebodera u zrak.
Obojica nisu rekla da se to zaista desilo, vec da ih je podsjetilo na to.
Saurman je napisao/la:
Istraživači su pronašli snimke na kojima se vide ti blijeskovi.
Bljeskovi su ustvari sabijeni zrak koji nije imao gdje pod pritiskom spratova koji padaju, vec je izbijao prozore i izlazio tako. Neiskusnom oku izgleda kao eksplozija, ali nije.
Saurman je napisao/la:

Takođe bilo je i nebrojeno svedočenja ljudi koji su čuli eksplozije u podzemnim garažama.
Eksplozija u garazi ne moze nauditi stabilnosti zgrade. 93 je Al Quaida to probala, i nisu uspjeli.
Saurman je napisao/la:

Prije 11.9 vatra nikad nije izazvala rušenje velikih građevina sa čeličnom konstrukcijom čak i sa većim i dugotrajnim požarima.
Netacno. Postoji nekoliko desetina primjera celicnih kosntrukcija koje nisu izdrzale pozare i pale su takodjer niti jedna od tih zgrada nije udarena putnickim avionom sa punim rezervoarima i trpila pozar protiv kojeg se nije moglo boriti.
Saurman je napisao/la:

Šta je sa zgradom br.7 koja se srušila 7h nakon rušenja sjevernog nebodera iako u nju nije udario avion niti je bila pod požarom a srušila se na isti način kao WTC uz sve karakteristike kontrolirane implozije.Službena izjava je kako je zgrada "oštećena" od ostataka WTC-a i to je razlog rušenja.
Da, pretrpila je ostecenja nakon sto je na nju pao jedan od tornjeva WTC. Vatrogasci su zakljucili da je zgrada toliko ostecena da nema smisla rizikovati zivote i jednostavno su je pustili da izgori i na kraju padne.

slika

Ovo ti je slika zgrade 7 sa strane ostecenja. Ovo nikad nisi vidio jer zavjerasi prikazuju samo onu stranu koja je bila neostecena.
Saurman je napisao/la: I naravno još nešto važno za ovu zgradu, vatrogasci su je nekoliko sati ranije napustili jer je neko proširio vijest da će zgrada biti uništena.

Vlasnik zgrade Larry Silverstein na jednoj od tv stanica spomenuo svoju odluku da se zgrada sruši.
Neko prosirio vijest? :rol:
Ne, on je izjavio da je naredio (vise zamolio) da se ne rizikuje niti jedan zivot i da se vatrogasci povuku. Naravno da su zavjerasi motirali taj video i da izgleda kao da on kaze da se zgrada povuce.

:salut:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 29 jan 2015, 18:54

muamerc je napisao/la:Zavisi mozda u kojem si obrazovnom sistemu, u SAD vjerovatno malo se vise bave svojom historijom kao sto i u Mongoliji na primjer svojom.

Meni je tada bilo svejedno sta god smo ucili jer nisam volio historiji kao i vecina. Tek danas pocinjem se zanimati za istu i sam sebi trazim literaturu.
Treba da se zna sta su prioriteti. Npr. Kina se spominje od Mao Zednonga, nesto sasvim malo i period prije, tj. Dinastija Ming, a znamo samo izume te civilizacije.

Kasnije istoricar po zvanju, da bi fol detaljnije ispitao npr. Opcu istoriju svijeta, moras uz 4(5) godina studija nastaviti dalje, a do tad steceno zanje iz odredjenih (vaznih) oblasti svodi se na srednjoskolski nivo.

Al' bitno je znati svih 39 osmanskih sultana.
- Ed Woodward for Prime Minister !

warenge
Kontakt:

Post Postao/la warenge » 29 jan 2015, 19:03

U.S.A. yebe ne vadi!!!Dosta je bolan tog sranja,daj ba sta drugo,da procitam!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 jan 2015, 19:30

warenge je napisao/la:U.S.A. yebe ne vadi!!!Dosta je bolan tog sranja,daj ba sta drugo,da procitam!
Dobar yebac se po izdrzljivosti prepozna :tralala:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

warenge
Kontakt:

Post Postao/la warenge » 29 jan 2015, 20:04

[/quote]
Dobar yebac se po izdrzljivosti prepozna :tralala:[/quote]

Imas ga pravo,drz ga cvrsto. :D

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 29 jan 2015, 20:39

Stotine kamera su uhvatile trenutak rusenja oba tornja i ni na jednom snimku se ne cuju te silne eksplozije koje bi bile potrebne da se srusi zgrada te velicine. Jesi ikad vidio rusenje eksplozivom i tu buku?!

Toranj u Madridu se ne moze nikako porediti sa WTC. Nikakav avion nije udario u njega. U trenutku udara, WTC je izgubio 20% svoje nosivosti.

I jedno pitanje za sve. Svi znamo koliko zemalja ima u svijetu koje bas ne podnose USA. Zasto te zemlje ne oforme neku komisiju sastavljenu od svojih najboljih gradjevinaca, arhitekata, inzinjera i pobiju dokaze o 11.09., ako je bas sve tako lako i ocigledno kako se ovdje to tvrdi? Time bi skinuli krivicu sa islamskog svijeta i obrukali USA za sva vremena! Zasto?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 jan 2015, 20:54

Consigliere je napisao/la:
Bljeskovi su ustvari sabijeni zrak koji nije imao gdje pod pritiskom spratova koji padaju, vec je izbijao prozore i izlazio tako. Neiskusnom oku izgleda kao eksplozija, ali nije.
:facepalm:

Consigliere je napisao/la:Eksplozija u garazi ne moze nauditi stabilnosti zgrade. 93 je Al Quaida to probala, i nisu uspjeli.
Netačno.

Consigliere je napisao/la: Netacno. Postoji nekoliko desetina primjera celicnih kosntrukcija koje nisu izdrzale pozare i pale su takodjer niti jedna od tih zgrada nije udarena putnickim avionom sa punim rezervoarima i trpila pozar protiv kojeg se nije moglo boriti.
Windsor toranj u Madridu je pretrpio snažniji požar i znatno veće temperature pa se nije srušio tj konstrukcija je ostala na mjestu.

Consigliere je napisao/la:Neko prosirio vijest? :rol:
Ne, on je izjavio da je naredio (vise zamolio) da se ne rizikuje niti jedan zivot i da se vatrogasci povuku. Naravno da su zavjerasi motirali taj video i da izgleda kao da on kaze da se zgrada povuce.

:salut:
Da Larry je odlučio srušiti zgradu do temelja da spase živote iako zgrada nije bila znatno oštećena.

Prošli post mi je obrisan iz ne znam kojeg razloga, nadam se da moderator neće određivati ovdje šta je misterija/teorija zavjere samo zato što se on ne slaže sa istom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 29 jan 2015, 22:01

I jedno pitanje za sve. Svi znamo koliko zemalja ima u svijetu koje bas ne podnose USA. Zasto te zemlje ne oforme neku komisiju sastavljenu od svojih najboljih gradjevinaca, arhitekata, inzinjera i pobiju dokaze o 11.09., ako je bas sve tako lako i ocigledno kako se ovdje to tvrdi? Time bi skinuli krivicu sa islamskog svijeta i obrukali USA za sva vremena! Zasto?
Izgleda da ti gledas dokumentarce koji su samo na strani SAD priče. Jesi li pogledao koji na N.Geografiji kontra SAD propagande abaut 11/9?? Pretpostavljam da nisi :salut:

Edit: Nisam vidio zadnji dio tvoje recenice vezano za Buša u kojem ga ne podrzavas, ali da si naklonjen Američkoj providnoj propagandi-to jedno veliko DA.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 29 jan 2015, 22:52

krmpotich je napisao/la: Jesi li pogledao koji na N.Geografiji kontra SAD propagande abaut 11/9?? Pretpostavljam da nisi :salut:
National Geographic nema dokumentarac koji na bilo koji nacin podrzava teorije zavjere u vezi 11.09. Mozda ima neki koji ih istrazuje i negira, naravno.

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 29 jan 2015, 23:01

Consigliere je napisao/la:Stotine kamera su uhvatile trenutak rusenja oba tornja i ni na jednom snimku se ne cuju te silne eksplozije koje bi bile potrebne da se srusi zgrada te velicine. Jesi ikad vidio rusenje eksplozivom i tu buku?!

Toranj u Madridu se ne moze nikako porediti sa WTC. Nikakav avion nije udario u njega. U trenutku udara, WTC je izgubio 20% svoje nosivosti.

Jesi li čuo za Porodicu Rothschild?
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 29 jan 2015, 23:07

gonzales je napisao/la: Jesi li čuo za Porodicu Rothschild?
Sta je sad s njima? :roll:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 jan 2015, 23:07

Zivo bice umre na planeti GENGA21453 okrive porodicu Rotschild :tokralju: :tokralju:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 29 jan 2015, 23:10

Tajno vladaju svijetom, šta zamisle to i rade.
Inače najbogatija dinastija od 19 vijeka, ne žele popularnost ali imaju najveću moć u svijetu.
Ko ne radi kako im oni narede nahebe (Hussein, Gadaffi...)
Malo proguglaj, sve će ti biti jasno.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 29 jan 2015, 23:13

Majke mi, ponekad pomislim da ovi zavjerasi nisu sigurni ni u sta na svijetu. Popijes kafu u kaficu, kasnije mislis da ti je podvaljen caj... :crazy:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 jan 2015, 23:17

gonzales je napisao/la:
Tajno vladaju svijetom, šta zamisle to i rade.
Inače najbogatija dinastija od 19 vijeka, ne žele popularnost ali imaju najveću moć u svijetu.
Ko ne radi kako im oni narede nahebe (Hussein, Gadaffi...)
Malo proguglaj, sve će ti biti jasno.
Imam par pitanja. Sta su im motivi i krajnji ciljevi? Ima li emisija ili intervjua sa njima da mogu pogledati da vidim ko si ti ljudi i ka cemu teze?

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 29 jan 2015, 23:20

Inače Porodica Rothschild je jevrejska familija, zbog toga je onolika ljubav izmedju SAD i Izraela.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 jan 2015, 23:23

gonzales je napisao/la:Inače Porodica Rothschild je jevrejska familija, zbog toga je onolika ljubav izmedju SAD i Izraela.
Ma to se cini jer su im interesi slicni, sacekaj da interesi dodju u konflikt pa ces vidjeti ljubav.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 jan 2015, 23:26

slika

(open image in new tab)

:tokralju: :tokralju: :tokralju:

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 29 jan 2015, 23:30

@muamerc mislim da je na Paralelama malo Mladen Marić pričao o njima (posljednja epizoda), pa pogledaj.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 29 jan 2015, 23:57

Consigliere je napisao/la:Majke mi, ponekad pomislim da ovi zavjerasi nisu sigurni ni u sta na svijetu. Popijes kafu u kaficu, kasnije mislis da ti je podvaljen caj... :crazy:
A mozda da malo ukljucis mozak i promislis prije nego sto pogledas sta ti je doneseno na tacni :hmmmmm: Ne mor uvijek biti onako kako prenese CNN :wave:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.