bold1 - to ni meni nije jasno, ali kod njih je to u svim sportovima, narocito vikendom. Uzecu kosarku za primjer....pogledam ponekad svapsku ligu na DSF-u i kao sto kazes dvorane su pune (Albi prosjek 11.000), dok prosle godine na tekmama EL protiv Reala i Barce podosta praznih mjesta. Tako je slicno i kod fudbalskih utakmica (Wolfsburg ima vecu posjetu protiv Majnca, nego protiv Rubina), i meni to nikako ne ide u glavu, da li njima taj vikend i pracenje sporta toliko znaci...Bijeljinac je napisao/la:....
Inace ne znam kako sebi da objasnim da pred utakmice NLB lige publiku 'moras puskom natjerati' da ide u halu i da Pionir pocesto zvrji prazan. U Njemackoj je recimo kvalitet kosarke za dvije klase losiji nego kod nas (Franuska isti slucaj), ali su im hale (izuzev Frankfurta) uvijek pune, iako su cijene ulaznica daleko skuplje u poredjenju sa zivotnim standardom (proporcionalno) nego sto je slucaj kod nas. Ako hocemo da budemo sportska nacija, nije dovoljno samo imati dobre sportiste i skupljati se kod ovakvih meceva masovnije. Isto vazi i za ostale prostore bivse drzave (primjer Cibone koja zasluzuje daleko vecu paznju hrvatske javnosti, nego sto je trenutno uziva). Valjda ce biti bolje![]()
Sto se tice utakmice, ocekujem da se ishod rijesi u reketu, a tu je Partizan u prednosti, dakle od ucnika Marica, Veselija i Robertsa zavisi ponajvise vecerasnja sudbina Partizana. Nadam se polufinalu Partizan - Olimpijakos
bold2 - pa da mozes za bratske crvene navijati

Njih su tukli, sad treba CSKA ili Real ako prodje