2014/2015 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

MaliOdDirektora
Kontakt:

Re: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la MaliOdDirektora » 28 jan 2015, 17:08

adriano_leite je napisao/la:
MaliOdDirektora je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Slabo pratim kosarku i nisam neki ekstra poznavaoc NBA. Bolje se kuzim u evropsku kosarku....

Imao bih jedno pitanje.

Ima li ova ekipa Kavalirsa defanzivni potencijal, tj. kakvi su defanzivci igraci koje trenutno imaju na raspolaganju?

Znam da su doveli dosta novih igraca i da vjerovatno nisu uigrani. Prema naprijed su odlicni... Jako mi se svidja kako u napadu igra Tompson.... Al su nazad dosta losi.
Recimo samo da je puno veći broj divljaka u ekipi, nego igrača koji igraju odbranu. Recimo jedno 4:1,5 u korist divljaka.
Hahahahhaha a ko su ti divljaci ziv bio kazi? Ako ista znas o kosarci, onda je odbrana segment igre koji se sastoji od 70% efforta, tj. truda, a 30% je rad, fizikalije itd. Iman Shumpert odlican defanzivac, James odlican defanzivac, Tristan takodjer, Delly vise nego iznadprosjecan defanzivac, Mozgov jako dobar defanzivac, skoro pa odlican, a to pokazuju igre u Cavsima, Joe Harris solidan defanzivac, Irving i Love solidni defanzivci, a najbitnije od svega je da se oni trude i nisu tolike rupe koliko ih se po defaultu tako naziva (zamisli, igraci sazrijevaju i razvijaju se), Marion je jako dobar defanzivac, JR kada hoce moze igrati jako dobru odbranu, sto znaci samo effort, effort, effort, a jedini losi defanzivci su Mike Miller i James Jones, jer su stari i bukvalno su mrtvi suteri koji se mogu sakriti u dobroj odbrani, a Cleveland itekako sada dobru odbranu igra. Tako da me zanima, koji su to divljaci o kojima pises? Doduse, mozda te samo pogadja ovo rapidno popravljanje forme Cavsa? Vidim novi je nick, tako da je moguce da si ogorcen ili primoran da mijenjas nick, a i jedno i drugo dosta govori o tebi :D. 7 u nizu...

Kyrie brojao do 38, James do 32, ludilo...
Divljaci, redom od 1 ka 5; Irving, Šampert, Đej Ar, Love.
Igrači koji igraju odbranu kvalitetno; Lebron, i pola Meriona.

Irving i Ljubav solidni defanzivci? :lol: :lol: :lol:
Tvoja objektivnost dostiže nove granice. Iz univerzuma si izašao 2012. još..
Šta me ima pogađat' dizanje forme Krava? Niti imam šta protiv njih, eventualno hejtam lebrona jedino. Irving mi je drag igrač, al' sam objektivan u prosuđivanju.
To o nikovima ne bih ni komentarisao..

@doktorivo Arma kako si, ima l' na cro portalima pljuvanja kakvih? :kafa:

@nezalaganje ma to jest', vrlo ih je malo, al' ima raje jbg.. Ne bih o imenima, al' vjerujem da mislimo na iste..

@guarin i ti bi s te liste uzeo svakog prije gasola? Izbacimo parkera i imamo listu koja s Gasolom u istu rečenicu ne može.
Živimo Željezničar.

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 28 jan 2015, 17:13

Procitah sada dio rasprave, Adriano brat opet prekucao :clap: :clap:, sve se moglo trpiti ali kada je napisano za Lovea i Irvinga da su solidni defanzivci, sve je otislo u qrc

Nije stvar u meni brate, sta bi ja uzeo, samo sam objavio zvanicne rezultate, a tu Gasola nema ni u top 5 :salut: a neki bi mu dali MVP nagradu :urnebes:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 28 jan 2015, 17:18

Ljubav solidan defanzivac.

Zemljo, otvori se.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 28 jan 2015, 17:20

adriano_leite je napisao/la:Hahahahhaha a ko su ti divljaci ziv bio kazi? Ako ista znas o kosarci, onda je odbrana segment igre koji se sastoji od 70% efforta, tj. truda, a 30% je rad, fizikalije itd. Iman Shumpert odlican defanzivac, James odlican defanzivac, Tristan takodjer, Delly vise nego iznadprosjecan defanzivac, Mozgov jako dobar defanzivac, skoro pa odlican, a to pokazuju igre u Cavsima, Joe Harris solidan defanzivac, Irving i Love solidni defanzivci, a najbitnije od svega je da se oni trude i nisu tolike rupe koliko ih se po defaultu tako naziva (zamisli, igraci sazrijevaju i razvijaju se), Marion je jako dobar defanzivac, JR kada hoce moze igrati jako dobru odbranu, sto znaci samo effort, effort, effort, a jedini losi defanzivci su Mike Miller i James Jones, jer su stari i bukvalno su mrtvi suteri koji se mogu sakriti u dobroj odbrani, a Cleveland itekako sada dobru odbranu igra. Tako da me zanima, koji su to divljaci o kojima pises? Doduse, mozda te samo pogadja ovo rapidno popravljanje forme Cavsa? Vidim novi je nick, tako da je moguce da si ogorcen ili primoran da mijenjas nick, a i jedno i drugo dosta govori o tebi :D. 7 u nizu...

Kyrie brojao do 38, James do 32, ludilo...
"odbrana segment igre koji se sastoji od 70% efforta, tj. truda, a 30% je rad, fizikalije itd."

Isitina. Kad je htjeo (ima dvije godine), 'Melo je bio jedan od boljih defanzivaca na istoku. Dakle, kao sto kazes 70% je volja i trud.

"Iman Shumpert odlican defanzivac, James odlican defanzivac, Tristan takodjer, Delly vise nego iznadprosjecan defanzivac, Mozgov jako dobar defanzivac, skoro pa odlican, a to pokazuju igre u Cavsima, Joe Harris solidan defanzivac, Marion je jako dobar defanzivac"

Odprilike. Mislim da Iman ima potencijal da bude odlican defanzicac, ali jos mu fali iskustva. Ima volju. Delly je "hustler", dakle nema talenta ali igra 100% na volji, ipak mu je ovo druga godina, vjerujem da ce sa iskustvom postati dobar 3&D backup kec. Tristan i James su OK. Ovaj zadnji malo popusti ponekad, ne znam zasto.

"Irving i Love solidni defanzivci, a najbitnije od svega je da se oni trude i nisu tolike rupe koliko ih se po defaultu tako naziva (zamisli, igraci sazrijevaju i razvijaju se)"

Ne. Ne, ne, ne. Irving je mozda u ovih zadnjih par semdica poceo igrati odbranu, ali je ipak rupa u odbrani.
Love je najveca rupetina. Kad su on i Harden rekli proslog ljeta da ce se poceti truditi u odbrani, jedan od njih je lagao. Harden je postao respektabilan defanzivni igrac, dok Love jos ide da boksira igraca dok je ovaj jos u skok sutu...

Love mi je bio jedan od najdrazih igraca na pocetku njegove karijere ali se je i meni zgadio! Ne moj ga braniti...

Uglavnom imate realno losu odbranu. Moji Raptorsi su odron u odbrani a cak su i oni bolji od Cavsa...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 jan 2015, 17:26

Cuj Iman nije dobar defanzivac :rol:

Iman, James, Mozgov, 3 od 5 dobra defanzivca
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 28 jan 2015, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 28 jan 2015, 17:37

alemsa je napisao/la:Cuj Iman nije dobar defanzivac :rol:

I jos 2 solidna. Imamo nove Pacerse na Istoku. :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jan 2015, 17:39

Previse Adriano brani svoje :mrgreen:

Zna se kakva je ekipa bez Jamesa, a kakva sa Jamesom. Vidjelo je se..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 28 jan 2015, 17:40, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 jan 2015, 17:40

Clutch je napisao/la:

Neas nove Pacerse, West je dosta bolji od Love-a u odbrani, Hill od Irvinga, PG jedan od najjacih perimeter defendera u ligi, Lance jaci od Imana ( proslogodsnjia ekipa Pacersa)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 28 jan 2015, 17:41

alemsa je napisao/la:
Clutch je napisao/la:

Neas nove Pacerse, West je dosta bolji od Love-a u odbrani, Hill od Irvinga, PG jedan od najjacih perimeter defendera u ligi, Lance jaci od Imana ( proslogodsnjia ekipa Pacersa)
Zahebavam se, čo'eče. :D
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 jan 2015, 17:42

Guarin14 je napisao/la:Gasol (onaj isti Gasol) za kojeg neki (mrtvi ozbiljni) napisu da je MVP kanditat, nije izabran ni u top 5 evropskih kosarkasa :salut:

Interesantno
slika
izbori bazirani na glasovima fanova su uvijek najkredibilniji
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jan 2015, 17:44

Ovo glasanje i ova lista je neka lakrdija, sta je ovo :damn:

Belmin6
Kontakt:

2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la Belmin6 » 28 jan 2015, 17:45

@adriano

Zasto je Love solidan defanzivac? Da li molim te mozes to objasniti, na osnovu cega to tvrdis?

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 28 jan 2015, 17:48

kad_kako je napisao/la:@Kawhi, pokusava imitirati @Greivis-a, pa suptilno trolati, i navlaciti ljude. Vidim da se i u ujedinjunju kod nekih stvari, pa zajedno to rade. Kod dosta raje prolazi ta navlakusa, na zalost.

Za sada njima dvojici tolerise se takvo pisanje, ali ako nastave, takvi postovi ce im redovno biti brisani. Ovo njih dvojica mogu da svate kao upozorenje.
Je li to ako se ne slazem sa necim sto ti mislis znaci da trolam? Koliko vidim svi moji komentari su vezani za NBA.

A mogao bi da upozoris kolegu koji vise komentarise pojedince nego kosarku. Ili mozda njemu gledas kroz prste jer je Bullsovac?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 28 jan 2015, 18:01

Ti si dokazani rasista koji tamnopute igrace naziva crn****ma i to se tolerise.
I ovaj moj post ce se vjerovatno obrisati.
Allez

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 28 jan 2015, 18:02

Greivis i Kawhi koliko toliko imaju realne poglede na kosarku i trenutno stanje unutar NBA-a.
NAravno da se ne slazemo u svim stvarima, to je sasvim normalno, ali u vecini stvari se slazem sa njima.
Ne vidim razlog da se prozivaju. Trenutno nemam bas previse vremena da aktivno ucesvujem u diskusijama, ali cu se svakako pridruziti cim stignem.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 28 jan 2015, 18:21

tuzlak1987 je napisao/la:Ovo glasanje i ova lista je neka lakrdija, sta je ovo :damn:
Mogu li pitati zasto?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jan 2015, 18:31

Pa previse su se zanemarili uspjesi i igre igraca u NBA..

Npr Ameri kojima svjetsko nije upste toliko bitno po ovon glasanju ispade najvaznija stvar za odlucivanje u Evropi..

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 28 jan 2015, 18:41

Greivis je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:@Kawhi, pokusava imitirati @Greivis-a, pa suptilno trolati, i navlaciti ljude. Vidim da se i u ujedinjunju kod nekih stvari, pa zajedno to rade. Kod dosta raje prolazi ta navlakusa, na zalost.

Za sada njima dvojici tolerise se takvo pisanje, ali ako nastave, takvi postovi ce im redovno biti brisani. Ovo njih dvojica mogu da svate kao upozorenje.
Je li to ako se ne slazem sa necim sto ti mislis znaci da trolam? Koliko vidim svi moji komentari su vezani za NBA.

A mogao bi da upozoris kolegu koji vise komentarise pojedince nego kosarku. Ili mozda njemu gledas kroz prste jer je Bullsovac?
Niko nema povlastice, prema svima isti kriteriji. Svi imate isto 'kredita'. On je bio skoz neaktivan dosta vremena, i tek u zadnjim danima je poceo aktivnije pisati. Dok si ti svoj kredit na ovom pdf davno istrosio.
Postovanje treba zaraditi.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 28 jan 2015, 18:46

Pa normalno da ce se vrijednovati svjetsko. Ameri imaju taj stav da su im jedino vazne OI, dok Evropljani, a i ljudi sa drugih kontinenata, podjednako vrijednuju sva takmicenja. Svakako, gleda se cijela godina i igre u svim takmicenjima.

I ne bih rekao da su zanemareni igraci iz NBA, jer su trojica od prve cetvorice iz NBA. A npr. Parker je najbolji iako nije igrao na SP.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jan 2015, 19:07

Ma opet kazem nije mi realno ovo sto se publike i glasanja tice. Teodosic i Bogdanovic ispred Dragica koji je imao sezonu zivota u NBA ili ta dva vise od Parkera koji je osvojio titulu.

Na glasove izbacili sve moguce Spance, vjerujem zbog onog poraza na prvenstvu..

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.