Skijanje

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

muamerc
Kontakt:

Re: Skijanje

Post Postao/la muamerc » 25 jan 2015, 15:03

rio_Ferdy88 je napisao/la:Harginov privijenac, napokon, zaslužio je ovo. :thumbup:
Razvalio je ovu drugu voznju i zasluzeno uzeo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 jan 2015, 17:58

Clutch je napisao/la:kakav choke Hirschera :roll:
Prpa je njemu bila jer je prošli put ostao bez bodova, a uslovi na stazi su bili teški. Zato se odlučio da napadne prvi dio staze, a ostalo da odveze ziheraški i mislio je da će mu to biti dovoljno. Umjesto što je na onom televizorčiću pratio vožnju Neureuthera bolje mu je bilo da je pratio Hargina pa bi mu bilo jasno šta će mu trebati za pobjedu. Hargin se u donjem dijelu bacio na glavu, strašna vožnja i sasvim zaslužena pobjeda, uz to se slažem sa konstatacijom da skijaš njegovog kalibra zaslužuje da ima pobjedu u SK.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 27 jan 2015, 18:10

marstralan rujo! svaka čast. nadam se da će konačno spojiti dvije trke kako treba, prvu je najteže pobijediti, poslije toga se kotrlja, a to bi bilo momački, prva pobjeda pa u šladmingu.

nego jel ikad ijedan rus pobijedio u svjetskom kupu? mislim da nije. kod žena je bilo onih par spustašica, one su sigurno imale pobjede ali kod muškaraca mislim da nisu

p.s. čovjek je iz pizde materine, tamo negdje sa kamčatke, treba mu hefta dana da stigne kući iz evrope :mrgreen:
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 27 jan 2015, 18:14, ukupno mijenjano 1 put.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 jan 2015, 18:14

jestamaji je napisao/la:marstralan rujo! svaka čast. nadam se da će konačno spojiti dvije trke kako treba, prvu je najteže pobijediti, poslije toga se kotrlja, a to bi bilo momački, prva pobjeda pa u šladmingu.

nego jel ikad ijedan rus pobijedio u svjetskom kupu? mislim da nije. kod žena je bilo onih par spustašica, one su sigurno imale pobjede ali kod muškaraca mislim da nisu
Ovaj Zhirov kojeg je komentator spominjao ima četiri pobjede, i ima još Tsyganov jednu pobjedu, sve to za vrijeme Sovjetskog Saveza.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 27 jan 2015, 18:16

joj jeb.ote, jest aleksandar žirov, zaboravio sam da je postojao :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 jan 2015, 18:47

Khoroshilov je najviše dobio brzom frekvencijom promjene pravca, strašno kako su mu noge radile. Nakon 10-ak sekundi onakvog rada nogu mišići doslovno gore, bolovi su nesnošljivi i cijeli lauf u tom ritmu mogu odvesti samo skijaši top klase koji su u vrhonskoj formi. I naravno koji se usude na takvu vožnju po onoj mećavi. Svaka mu čast, zaslužio je pobjedu i ja sam definitivno njegov navijač u drugoj vožnji. Red je da ovu fantastičnu sezonu, u kojoj je postao član prve grupe i dohvatio prvi podijum, kruniše i pobjedom.

Dave Ryding sa startnim brojem 36 trenutno 28. a pošto će se na stazi pojaviti čak 77 skijaša izvjesno je da ga neće biti u drugoj vožnji. Šteta zbog ispadanja u drugoj vožnji prije dva dana.

EDIT: Ipak 29. na kraju prve vožnje :clap:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 jan 2015, 20:38

Izgleda da će kasnit' na početak druge vožnje radi ACN :damn:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 jan 2015, 21:18

Schladming je Monte Carlo skijanja :tokralju:

Uz ORF ugođaj je vrhunski :cool:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 jan 2015, 21:49

Nakon Grossa i Hargina, i treći privijenac ove godine, ovaj puta za Khoroshilova, potpuno zasluženo, zadržao ogromnu prednost iz prve vožnje. Gross odličan u drugom laufu, dok Felix zadržava crvenu majicu pred SP, a Austrijanaca nema ni u top 10 :wave:

Marcel sa one dvije ogormne greške u gornjem dijelu nije ni mogao očekivati bolje.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 jan 2015, 21:52

Khoroshilov odvezao vrlo slično Grossu, prvi dio lagano kasnije sve brže, nakon što je izgubio skoro 3 desetinke u prvom dijelu tačno sam se prepao da će prokockat' sve (jer je i Gross tu bio sporiji), ali kasnije je pokazao klasu, drago mi je zbog njegove pobjede, uvijek je dobro za neki sport kad do pobjede dođe neko ko ne dolazi iz države vječitih favorita. I vrijeme je koliko-toliko poslužilo u drugoj vožnji, mada ovaj novi mekani snijeg ništa ne valja, tačno bode u oči koliko smeta skijašima da imaju tečnu vožnju. Ryding 28. danas, borba za Meribel se nastavlja :arrow:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 27 jan 2015, 22:10

rus dedo svaka čast!

švabe timski maestralni!!

marcel veliki! kaže vozio sam loše i nisam ni zaslužio bolje!! nema izgovora i traženja krivaca negdje drugo. ima ih dosta koji bi mogli od njega puno naučiti!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 jan 2015, 22:16

Taj nikad ne traži izgovor. Dok je trajala opšta (po meni opravdana) hajka na postavljača olimpijskog slaloma Antu Kostelića, a kojoj se paradoksalno po završetku trke priključio i osvajač zlatne medalje Mario Matt, Hirscher nije želio da traži izgovor i za izostanak pobjede krivio je sebe. I kad god loše odveze uvijek udara sebe po glavi, nikad ga nisi vidio kako maše rukama i žali se na snijeg, vjetar, postavku staze, nenaklonost Boga, loš raspored zvijezda i slično. On za sebe misli da je najbolji i vjeruje da nema te okolnosti kojoj ne može odgovoriti na pravi način.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 jan 2015, 15:55

Šejla Merdanović, koja je prije neki dan ono pomela konkurenciju na državnom prvenstvu, ovih dana na EYOF-u bilježi jako dobre rezultate, u slalomu je bila 29. a danas u veleslalomu 11. :thumbup: Svaka čast :clap: Nadam se da konačno imamo skijašicu za ozbiljne rezultate u budućnosti :pray:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 jan 2015, 17:14

Što se tiče Hirschera, on je rođeni pobjednik. Ima nevjerovatan mentalitet koji mu ne dozvoljava da se zadovoljava malim stvarima, zato uvijek ide na pobjedu, bez ikakvih kalkulacija. I ja to cijenim. Naravno, takav jedan agresivan i riskantan stil skijanja će neminovno dovesti do brojnih grešaka (što sitnih, što krupnih), pa čak i odustajanja, ali on se jednostavno nikad ne predaje, bori se do kraja i to mu se gotovo uvijek isplati.

Što se tiče jučerašnjeg slaloma u Schladmingu, čim je napravio one dvije kardinalne greške na početku (zbog kojih bi većina skijaša završila vožnju), znalo se da su šanse za visok plasman minimalne. Izgleda da je Marcel izgorio u prevelikoj želji da se dokaže pred domaćom publikom. Ipak, ne bojim se za njega, uvjeren sam da će se vrlo brzo iskupiti za ovaj podbačaj i tako zadržati Jansruda na pristojnoj udaljenosti.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 jan 2015, 17:20

Ne treba Jansrudu Hirscher, on sam sebe drži na pristojnoj udaljenosti. Mada treba razumjeti da se do juče radilo o skijašu za kojeg su kristalni globusi bili misaona imenica, veliki kvalitativni skok je da odjednom parira jednom Hirscheru koji prijeti i Stenmarku po broju pobjeda ako nastavi ovim tempom, a garantovano će preskočiti Herminatora. Po broju velikih globusa skoro sigurno preskače Girardellija. Jansrud bi mogao do dva mala globusa što bi za njega bilo fantastično.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 jan 2015, 17:32

Istina, Norvežanin sigurno nije dorastao Austrijancu, ali u skijanju nikad ne smiješ podcijeniti formu skijaša, konkurenciju u pojedinim disciplinama i spletove nekakvih okolnosti. Ko je mogao zamisliti da će se u sezoni 11/12, na odlučujućoj Super G utrci u Schladmingu (kad ga već spominjemo), desiti da Feuz ispusti Veliki kristalni globus tako što neće završiti vožnju, a da će istovremeno Hirscher, za kojeg nije bilo sigurno ni da će nastupiti tada, završi na visokom 3. mjestu i na opće iznenađenje uzme titulu!? Takav razvoj događaja je bio u SF domenu, a postao je dio stvarnosti.

Da se razumijemo, ja sam govorio da se Marcela ne smije otpisivati ni kada je Jansrud imao cca 200 bodova prednosti na startu sezone, i sada mislim da će MH odbraniti naslov što se tiče ukupnog poretka, ali svašta se može dogoditi do kraja.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 jan 2015, 17:35

Čuj, ja bih volio da bude neizvjesno do Meribela, da odlučuje nekoliko bodova kao prije neku godinu između Riesch i Vonn, tako da ga nikako ne otpisujem. Ali mi se čini da ne može u nastavku sezone da bude na nivou sa početka, a baš to mu treba. Nadam se da se varam.

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 28 jan 2015, 17:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:Schladming je Monte Carlo skijanja :tokralju:

Uz ORF ugođaj je vrhunski :cool:
Ili Eurosport HD. :D
1946

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 jan 2015, 17:41

Za sada jeste realnije da Jansrud bude prošlosezonski Svindal, ali nadam se da će Kjetil ipak odraditi mnogo bolje drugi dio sezone i učiniti borbu za naslov neizvjesnom. Činjenica je da mu je pobjeda na onoj nakazi od staze u Kitzbuehelu legla samo tako, na njemu je da iskoristi momentum i uhvati priključak. Ako ne bude uspio, svejedno nije loše za njega jer će vjerovatno slaviti u dvije discipline, u kojima je bio dominantan. Ako nekim čudom uspije, bolje za sve nas koji pratimo ovaj sport.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 jan 2015, 17:45

Claus je napisao/la:Za sada jeste realnije da Jansrud bude prošlosezonski Svindal, ali nadam se da će Kjetil ipak odraditi mnogo bolje drugi dio sezone i učiniti borbu za naslov neizvjesnom. Činjenica je da mu je pobjeda na onoj nakazi od staze u Kitzbuehelu legla samo tako, na njemu je da iskoristi momentum i uhvati priključak. Ako ne bude uspio, svejedno nije loše za njega jer će vjerovatno slaviti u dvije discipline, u kojima je bio dominantan. Ako nekim čudom uspije, bolje za sve nas koji pratimo ovaj sport.
Ono je blasfemija :facepalm: Kad sam vidio da Streitberger u cilj ulazi u vremenu 50 i nešto sitno sekundi došlo mi je slabo. Ipak veliki plus za Jansruda zbog snalažljivosti u neobičnoj situaciji.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.