Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

gol-man
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la gol-man » 28 jan 2015, 10:42

barocco je napisao/la:Imamo mi još igrača koji igraju u LNH/ProD2 koji su najbolji igrači u svojim klubovima, imaju kontinuitet u igri , igraju maltene 60min i ne griju klupu u svojim klubovima kao večina naše reprezentacije...onaj ko prati rukomet zna dobro koji su to igrači ...neki od njih su več igrali u kvalifikacijama za Katar...organizacija igre nam je nula a on vodi igrače kao što je Jankovič , Perič...Karačič je realno izvan forme ...zbog povrede a i u klubu igra jako malo...Špiler koji igra krilo u slovenskoj reprezentaciji ima u Meškovu na srednjem beku veču minutažu ...sve smrdi na neku štelu ko če igrati a ko ne...trener je jednostavno maskota i nikakav autoritet...nama treba trener koji prati igrače njihovu igru u klubovima, koji zna kakva je njihova forma i koliko mogu dati na teškim utakmicama...izbor "njegovih" igrača nas je milo rečeno obrukao...vjerujem da je poslije ove blamaže atmosfera u svlačionici slaba i zato su pod hitno potrebne promjene...
Jesi li se ovo radi ovog posta registovao?!
Jesi li pročitao postove iznad, što i kako su se igrači zvali i zašto nisu neki pozvani. Jedan od reprezentativaca mi je ekstra dobar prijatelj i znaš šta kaže? Da su oni kvalifikacije i Island ginuli i disali kao jedan. Da su prvi put zajedno svi sjedili za stolom i pili kafu! Izbacio je one koji su mislili samo na sebe i unosili razdor u ekipu! Govoriš protiv Perića ! Pa jel te stid Boga! Pitaš što ne zove igrače iz DRUGE FRANCUSKE LIGE. :crazy: Ko će pratiti drugu francusku ligu (možda ti možeš Markoviću slati informacije).
Igračči su "pukli" nakon Tunisa i nemam imna čemu prigovoriti. A ti malo poradi na pravopisu, malo te ..ebe slovo Č i te tri tačkice

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 28 jan 2015, 11:33

generalno problem nasih je da puknu..zijanili smo protiv tunisa,i sve se raspalo,nemas motiv,zelju,psihicki si unisten i to je to..momci su odigrali super grupnu fazu,bili su egal sa svima,bilo je strasnih poteza,lijepih akcija,tunis netreba ni komentarisati,sudije isto.mi navijaci smo veliki nazovi problem svih nasih selekcija,plasiramo se prvi put i to na svjetsko,mi bi cetvrtfinale,polufinale,ocekujemo previse.niko se preko noci nije izdigao.u fudbalu imamo strasnu ekipu,realno,po imenima,medju top 15,i sta bi, :?:
ovim momcima hvala za sve,dozivio sam da gledam i rukomet na nekoj smotri.akobogda malo ce odmoriti,presabrati se,nadam se i euru..
od svih nasih selekcija mene nervira kosarka,toliko puta na euru,nikada proci grupu,jesu jednom cini mi se,posle rata..nemogu se sjetiti...ovi momci barem su prvi put,neiskusni,bice bolje.
a i samo prvenstvo je teska buranija,pa u kojem sportu mozes imati sve strance u repki...halo..rukometni svjetski savez je smijurija,imaju plate i sponzore,deseci miliona se vrte,stotine godisnje,pogledajte samo nagradni fond :rol:
markovicu,momci,hvala vam za sve,za borbu,za izgaranje na terenu,za one suze,ponosan sam na vas :tokralju:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 28 jan 2015, 11:39

Momcima i Markoviću hvala za nastup na SP. Uživao sam u utakmicama grupne faze da je bilo malo više sreće ko zna kako bi bilo. Utakmice poslije Tunisa neću komentarisati vidilo se da se na igračima da su psihički bili istrošeni.

Očekujemo da se stanje popravi do dvo meča sa Litvanijom i meča sa bjelorusima(rutenkom) jer zaslužujemo da budemo na EP. Zaslužujemo da se naša himna i idućeg Januara čuje na jednom rukometnom prvenstvu :bih: :bih:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 jan 2015, 11:53

muhamedkonjic je napisao/la:Uz to Nikola Prce jeste bio rovit i nije bi na nivou, ali je Markovic vec izjavio da sa Nikolom i bez njega mi nismo ista ekipa. Nikola je nas Misimovic jednostavno sama njegova pojava na terenu ulijeva sigurnost medju igracima pogotovo mladjim. Markovic je rekao kakvo je olaksanje bilo medju igracima kada se Nikola prikljucio pripremama i da se vidilo kako su se igraci obradovali da ce biti spreman na SP. Nikola je nas lider i uzor mladim igracima i zbog toga iako nije bio spreman trebao je biti tu zbog atmosfere, ispravna odluka selektora. Celica nije bio na nivou nekim utakmicama ali sta ces tako je kako je i radije gledam Celicu koji je bio s momcima stalno tu i izborio ovaj historijski plasman da masi sutevi nego neke odvratne umisljene zvjezdice. Isto tako je ispravna odluka povesti Celicu prije Halilbegovica sto se tice kvaliteta, Celica je puno bolji u odbrani koji ovaj nece da igra i uz to Celica igra za Zagreb i LP i to govori o njegovim kvalitetima.
Bas iz razloga jer se je znalo da ce Prce biti rovit selektor je trebao pozvati jos jednog igraca na njegovu poziciju upravo iz tog razloga jer se radi/lo o potencijalno igracu manje. Celica ne da nije bio na nivou u nekim utakmicama. Jedina utakmica gdje je bio dobar je prva i to protiv loseg protivnika i nijedna druga. Imao je puno utakmica da se dokaze u ovih 7 utakmica na SP. Na njemu je da se nametne sto mu ja jako zelim i to posebno u ofanzivnem dijelu u svom novom klubu. Jer nama treba bek koji ce zabijat puno golova a ne kao Terzic koji ce igrati samo obranu. Sad zasad to izgleda ok samo rano je jos za neke ocjene.

muhamedkonjic je napisao/la: Ove zadnje utakmice nije prava slika naseg kvaliteta odigrali smo lose ali tada smo vec bili ispali. Rezultat kvari utisak slazem se ali te utakmice nisu bitne, sada nas ceka kval. EP i tada ce momci pokazati svoje pravo lice i osigurti plasman na EP, u to sam siguran. Samo naprijed momci i Marka, idemo na EP :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Nebi se bas slozio da su potpuno nebitne te utakmice. Osim iskustva i prilike nekim igracima koji manje igraju te utakmice i stvaraju rejting reprezentacije koji moze uticati cak i na buduci kriterijum sudacki i svasta nesto. Izgubiti 12 i 14 razlike protiv slicnih reprezentacija koje bi trebale da budu jednakog kvaliteta je puno previse. Do pet golova razlike hajde i nekako sve iznad toga je jako lose i pokazuje nedostatke u kvalitetu. Eto samo mi smo vec ispali a Bijelorusi i Rusi nisu. I nemoj me razumjeti pogresno ja jesam da selektor odradi bar jos ove kvalifikacije i onda eventualno EP do kraja. Samo ako je nesto greska treba to tako i napisati. A ne tvrditi da je SVE dobro a onda izgubis po 12 i 14 razlike. Pa i protiv Hrvatske koja je odmarala glavne igrace je izgledalo lose posebno u prvom poluvremenu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 28 jan 2015, 12:02, ukupno mijenjano 1 put.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 28 jan 2015, 11:59

Amaterska reprezentacija za nabijanje gol razlike .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 28 jan 2015, 12:02

Igras 10 i kusur godina za reprezentaciju (Terzic, Prce, Toromanovic, Grahovac) ... sanjas prvo rukometno prvenstvo ... ... naposljetku ga docekas ... i na kraju jedva cekas da se zavrsi ... :think:

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 28 jan 2015, 12:13

bandit je napisao/la:Igras 10 i kusur godina za reprezentaciju (Terzic, Prce, Toromanovic, Grahovac) ... sanjas prvo rukometno prvenstvo ... ... naposljetku ga docekas ... i na kraju jedva cekas da se zavrsi ... :think:
Je li ijedan od nabrojanih to izjavio?
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 jan 2015, 13:20

Izjavili su na terenu nakon Tunisa.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 28 jan 2015, 19:17

Koliki je prosjek golova u prvom dijelu sezone zulfica I delica?a prosle sezone? Kolika je minutaza perica? Gdje igraju eres I milas I kolika Im je minutaza..interesuje ne ova i prosla sez.koju poziciju igra elis memic I kakav mu je ucinak..

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 28 jan 2015, 20:57

Ova reprezentacija se mora osvjeziti novim igracima pred nastavak kvalifikacija,moraju se izmisliti novi igrači,spominjao sam ranije denija đozića,mlad je,neznam zasto nas odbija,nerealno je ocekivati da moze igrati za njemačku,treba nam lijvi bek,lončar je mlad još za to,treba naturalizirat nekog beka iz srbije ili hrvatske,možsa uključiti n
Matića koji je u kataru,meni se sviđa ereš kao krilo,čičkušic ima petlju i znanje,volio bi da ovi koji prate rukomet ukažu na još nekog igrača,da ovu temu odvedemo u pravi smjer,ljudi iz saveza prate ovaj forum i treba im pomoći.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 28 jan 2015, 21:21

Savez definitivno treba osnovati mlade reprezentacije.Da su ovi novinari pravi prvo bih to kritizirali i stvorili pritisak na savez.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 29 jan 2015, 19:41

Ja mislim da bi se Savez prvo trebao osnovati po zakonu, a ne ovako...

To bi vjerovatno trbao biti prvi korak, jednako kao što je slučaj sa košarkaškim savezom koji je također nelegalan. Eh, nakon toga bi se moglo pričati o nekim daljim unaprjeđenjima jer upravo nelegano formiran savez blokira bilo kakve dalje korake.

Sad ste na redu stručnjaci koji znate šta trebaju raditi novinari, šta savezi, a šta selektori... znate li uopšte šta kaže naš državni zakon o sportu o sportskim savezima?

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 29 jan 2015, 23:15

Sta fali kosarkaskom savezu

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 30 jan 2015, 13:02

Sletili momci u Sarajevo! Evo sad' sa aerodroma. Bilo 50tak ljudi, nesto novinara i prolaznika...
Sport je lijek za tijelo i duh.

Solari
Kontakt:

Post Postao/la Solari » 30 jan 2015, 16:39

newton_heath_lyr je napisao/la:
Solari je napisao/la:Znači BiH ispred Čilea, Alžira, Saudijske Arabije i Irana.
i sta sad hoces da kazes?

Postano kroz Forum SportSport.ba app. I Crne Gore, Srbije, Rumunije, Norveske , portugala , svicarske.....
Da možda malo objektivnosti ne bi bilo na odmet. Neki idu toliko daleko da pričaju kako bi se pohrvali i sa Španjolskom, samo da nije bilo sudaca. U Mickey Mouse skupini 1 pobjeda, i to protiv Irana kojeg su ostali kantali s 10-20 razlike.
Btw, forumaš Cartman, i pogotovo Virtu4l (oba imaju Spahića na avataru pa sam ih pomješao), vjerojatno nisu jedini al sam njih upamtio, su bili prilično objektivni i dok ste bili u natjecanju koliko sam primjetio.
Zadnja izmjena: Solari, dana/u 31 jan 2015, 16:10, ukupno mijenjano 2 puta.

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 31 jan 2015, 01:31

Zahvalio bih se momcima i selektoru Markoviću na svemu što su do sada uradili, izborili su nastup na SP gledao sam sve utakmice osim zadnje sa Rusijom i drago mi je što sam imao priliku gledati svoj državni tim na velikom takmičenju, rezultat manje više, nisam ni očekivao ništa bolje možda sa Tunisom, ali pokazali smo da znamo i da možemo, sada se treba okrenuti mladim igračima ali nažalost nemamo mlade selekcije i tu nastaje problem, nadam se da ćemo izboriti nastup na EP i da ću nas opet gledati na velikom takmičenju no ako i ne izborimo drago mi je da smo se bar jednom plasirali ali vjerjem u ove momke ima tu dosta igrača pred kojima je velika budućnost, braća Burić, Perić i Karačić.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 jan 2015, 12:38

gdje se igra tekma protiv Bjelorusije?

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 31 jan 2015, 13:59

Chinaglia je napisao/la:gdje se igra tekma protiv Bjelorusije?
Mislim da nije još odlučeno, ne bih me začudilo da bude u Sarajevu :roll:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 jan 2015, 14:04

Padovan je napisao/la:
neki dan sam pročitao da je newton napisao da će se igrat' u Tuzli (njegova želja ili je načuo nešto o tome), pa sam zbog toga pitao :D a kao Tuzlak, nadam se da će se igrat' u Mejdanu, ako ne, onda svakako Cazin :D Cazin prije Viteza, ipak :D

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la esprit24 » 31 jan 2015, 23:05

Chinaglia je napisao/la:
Padovan je napisao/la:
neki dan sam pročitao da je newton napisao da će se igrat' u Tuzli (njegova želja ili je načuo nešto o tome), pa sam zbog toga pitao :D a kao Tuzlak, nadam se da će se igrat' u Mejdanu, ako ne, onda svakako Cazin :D Cazin prije Viteza, ipak :D
I ja se nadam da ce igrati u Tuzli,posto mi Tuzla najbliza od svih gradova, mada sam spreman ici recimo u Sarajevo, Zenicu, Vitez, dok bi Gorazde ili Cazin bili prevelik zalogaj za mene :D
Jedino mi se ne svidja sto nam je Mejdan uklet jer i nemamo bas srece sto se tiče rukometa, al vrijeme se razbije i taj maler, al prvo da dobijemo litvu i da danci dobiju bjeloruse

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.