Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: Najveće svjetske misterije
Jah, samo je njegovo dokazano, a sve ostalo nije.
Ne moze se tek tako neosteceni celik unistiti, taj celik ionako trpi svu tezinu, tako da je napravljen da moze izdrzati sve te spratove, pa i vise od toga. A tamo je pao kao karton.
Ne moze se tek tako neosteceni celik unistiti, taj celik ionako trpi svu tezinu, tako da je napravljen da moze izdrzati sve te spratove, pa i vise od toga. A tamo je pao kao karton.
Celik!3,2,2.
Stvarno cijenim forumase sto ovdje pisu, ali kakve pizdarije se mogu procitat ja ne vjerujem..
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- Consigliere
- Kontakt:
Razvalio si me argumentimaAllGunsBlazing je napisao/la:Jah, samo je njegovo dokazano, a sve ostalo nije.

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ima toliko teza za i protiv 911 da moze djelovati ispravno i jedno i drugo.
Kada govorimo o 991 sto se tice Balkana, svi Hrvati vjeruju da su teroristi napali, svi Srbi da su Amerikanci lazirali
Znaci ljudi vjeruju u ono u sta zele da vjeruju..
Kada govorimo o 991 sto se tice Balkana, svi Hrvati vjeruju da su teroristi napali, svi Srbi da su Amerikanci lazirali

- Consigliere
- Kontakt:
Ne moze biti ispravno i jedno i drugo.tuzlak1987 je napisao/la:Ima toliko teza za i protiv 911 da moze djelovati ispravno i jedno i drugo.
Verzija koju propagiraju teoreticari zavjere bazirana je na mitovima, spekulacijama, selektivnosti.... Znaci, totalno sranje.

edit:
eto ti gore dokaz. Ja mu ponudim fotke, objasnjenje, hemiju, fiziku.... a on meni da celik trpi svu tu tezinu, sta god to znacilo

To nije 1:1.
Objasni mi hemiju pasoša? Kako li je on uspio preživjeti?
Kocka je bačena
- Consigliere
- Kontakt:
Objasni ti meni kako ljudi dodju u hitnu na nogama, a u glavi noz od 20 centimetara. Neke stvari se jednostavno dese, a moja interpretacija postoji nekoliko stranica iza.Hendo je napisao/la:Objasni mi hemiju pasoša? Kako li je on uspio preživjeti?
I ne znam sta su se svi uhvatili tog pasosa, kao da je on nesto bitan u svemu.
Ne moze biti ispravno i jedno i drugo nikada jer jedna je istina ne moze biti dvije,tri istinetuzlak1987 je napisao/la:Ima toliko teza za i protiv 911 da moze djelovati ispravno i jedno i drugo.
Kada govorimo o 991 sto se tice Balkana, svi Hrvati vjeruju da su teroristi napali, svi Srbi da su Amerikanci laziraliZnaci ljudi vjeruju u ono u sta zele da vjeruju..
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ti meni objasnis? Zar ti ono nisi laik za to podrucje? Kako onda ti meni objasnis?
Imas i izjave profesora koji kazu da je namjesteno, i kontrolisana eksplozija, i sta to nisu strucnjaci? Ili si ti veci strucnjak? Imas profesore koji govore da zgrada onako pada jedino u kontrolisanim uvjetima, imas izjave ljudi koji kazu da su culi eksploziju, ali se i dalje pravi da su samo tvoji argumenti ispravno.
Imas i izjave profesora koji kazu da je namjesteno, i kontrolisana eksplozija, i sta to nisu strucnjaci? Ili si ti veci strucnjak? Imas profesore koji govore da zgrada onako pada jedino u kontrolisanim uvjetima, imas izjave ljudi koji kazu da su culi eksploziju, ali se i dalje pravi da su samo tvoji argumenti ispravno.
Celik!3,2,2.
- Consigliere
- Kontakt:
Ja sam laik za pitanja gradjevine, ali nisam budala pa da ne znam zakljuciti iz podataka i dokaza.AllGunsBlazing je napisao/la:Ti meni objasnis? Zar ti ono nisi laik za to podrucje? Kako onda ti meni objasnis?
Daj imena tih uglednih profesora.
Ti mozes misliti sta god hoces. Odes u New York, napravi natpis 9/11 is inside job i na Ground Zero i dernjaj se iz sveg glasa. Niko ti nece reci ni rijeci, to je normalna i slobodna zemlja gdje svako ima pravo na misljenje i stav.
Dok, recimo, u zemljama iz kojih su dosle ove budale, ne mozes vise ni reci da ne vjerujes u Boga, ili ode glava.
Logicno da ce se zgrada srusiti zato sto je popustila konstrukcija, nema tu misterija. Misterija je zbog cega je konstrukcija popustila kada je projektovano da moze izdrazati velike temperature i udar aviona. Na telefonu sam pa ti ne mogu traziti slike isto tako izgorijelih zgrada gdje celicna konstrukcija opstaje. I na kraju u pitanju je STC, jedna od najvecih zgrada na svjetu, Menhetn a ne neka nasa novogradnja gdje ako ne crknes od vlage vidis kako ti se na zidovima nakon nekog vremena otvaraju dodatni prozori. A pusti te naivnosti kao bili u haosu. Imaju desetine bezbjednosnih agencija i pitaj Boga koliko tajnih za koje se ne zna i kao nisu znali da im se nesto sprema? Ma da... Jos ljudi drze kamere iz milion uglova i snimaju kako se avion zakucava u blizance.
I lijepo ima izjava iskusnih pilota koji kazu da je tesko manervisati u takom prostoru a ne ljudi koji su bez letackog iskustva.
I neka je tacna ta tvoja teza ali sta cemo sa napadom na Pentagon sto je meni tek jos veca misterija od STC. To je najcuvanije nebo vjerovatno na svjetu, obarajute pre nego sto okrenes prema njemu a lola se zakuca isto Boingom u njega. E sada hemicaru i fizicaru objasni ti nama kako da vraziji Boing sa rasponom krila od 12 metara napravi rupu u zidu od 2 metra i tolika grdosija da iscezne? I to gledaj srece zalijepi se bas u krilo zgrade koje je bilo skoro prazno. To jest bez i jednog glavutanera gdje su obicno kancelarijsko osoblje i stazisti ostavljeni da izginu.
I na kraju gdje je Sadamovo oruzije za masovno unistenje zbog kojeg unistise najsekularniju i najnapredniju arapsku drzavu?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

I neka je tacna ta tvoja teza ali sta cemo sa napadom na Pentagon sto je meni tek jos veca misterija od STC. To je najcuvanije nebo vjerovatno na svjetu, obarajute pre nego sto okrenes prema njemu a lola se zakuca isto Boingom u njega. E sada hemicaru i fizicaru objasni ti nama kako da vraziji Boing sa rasponom krila od 12 metara napravi rupu u zidu od 2 metra i tolika grdosija da iscezne? I to gledaj srece zalijepi se bas u krilo zgrade koje je bilo skoro prazno. To jest bez i jednog glavutanera gdje su obicno kancelarijsko osoblje i stazisti ostavljeni da izginu.
I na kraju gdje je Sadamovo oruzije za masovno unistenje zbog kojeg unistise najsekularniju i najnapredniju arapsku drzavu?
Zadnja izmjena: Gunner4, dana/u 26 jan 2015, 16:00, ukupno mijenjano 1 put.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Vecina trazi neko razumno objasnjenje. Jasno je da je zgrada napravljena u sedamdesetim godinama i zasnovana na celicnoj konstrukciji koja (ta konstrukcija) u odredjenim rastojanjima deblja od vrha prema dnu. Samo leziste je projektovano na nacin da nosi vise milionsku tezinu. Citajuci neke izvjestaje te gledajuci brojne emisije, moze se doci do slijedeceg zakljucka: svaki sprat je izgradjen da moze nositi mogo vecu tezinu gornjeg sprata , al' u slucaju naglog rusenja, stvara je i dodatni pritisak. Avion sa sobom nosi, pored brzine, osnovne tezine i ogroman rezervoar goriva.
Da bi se znacajno uzdrmao, celik na 500 stepeni slabi, a vec na 800 gubi u pola svoju nosivost. Naravno neke legure trpe i vece temperature, al' zarijani aluminij, kerozin, i ostalo, dovelo je do katastrofalnih posljedica. Uzmemo li u obzir i pomentu tezinu aviona, ekploziju plinskih instalacija, prekoracenje tezine izdrzivosti sprata, lakse je razmotriti razvoj situacije.
Da bi se znacajno uzdrmao, celik na 500 stepeni slabi, a vec na 800 gubi u pola svoju nosivost. Naravno neke legure trpe i vece temperature, al' zarijani aluminij, kerozin, i ostalo, dovelo je do katastrofalnih posljedica. Uzmemo li u obzir i pomentu tezinu aviona, ekploziju plinskih instalacija, prekoracenje tezine izdrzivosti sprata, lakse je razmotriti razvoj situacije.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 26 jan 2015, 16:05, ukupno mijenjano 5 puta.
- Ed Woodward for Prime Minister !
- rob do bagro
- Kontakt:
Evo ko zeli gledati govor Barbare o napadu na Pentagon neka pogleda kome nije mrsko.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
To nije osoba brate.Unofficialpage je napisao/la:Skont'o sam koje Kabala i sve ostalo, ali još uvijek nisam skot'o koje Cobra?

@Consigliere ,imam jednu knjigu da ti preporucim.

Jos nesto, nisam ja ni sumnjao da su neki Arapi uz neciju pomoc upravljali onim avionima te 2001. godine, ali par godina nakon toga ispostavilo se da su neki od napadaca jos uvek zivi i da su gradjani SAD.

Ovo je tacno ! Ali koliko je njih doslo iz Afganistana ? I zasto je ta zemlja napadnuta ?Dok, recimo, u zemljama iz kojih su dosle ove budale, ne mozes vise ni reci da ne vjerujes u Boga, ili ode glava.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- Consigliere
- Kontakt:
Dakle, sto se tice pada (opetGunner4 je napisao/la:Logicno da ce se zgrada srusiti zato sto je popustila konstrukcija, nema tu misterija. Misterija je zbog cega je konstrukcija popustila kada je projektovano da moze izdrazati velike temperature i udar aviona. Na telefonu sam pa ti ne mogu traziti slike isto tako izgorijelih zgrada gdje celicna konstrukcija opstaje. I na kraju u pitanju je STC, jedna od najvecih zgrada na svjetu, Menhetn a ne neka nasa novogradnja gdje ako ne crknes od vlage vidis kako ti se na zidovima nakon nekog vremena otvaraju dodatni prozori. A pusti te naivnosti kao bili u haosu. Imaju desetine bezbjednosnih agencija i pitaj Boga koliko tajnih za koje se ne zna i kao nisu znali da im se nesto sprema? Ma da... Jos ljudi drze kamere iz milion uglova i snimaju kako se avion zakucava u blizance.I lijepo ima izjava iskusnih pilota koji kazu da je tesko manervisati u takom prostoru a ne ljudi koji su bez letackog iskustva.

Da, agencije su sumnjale da Bin Laden sprema, ali te informacije nisu dovele do nekih mjera opreza. Samo skotaj da si tada mogao unijeti noz ili skalpel u avion. To su bila druga vremena. Pogledaj United 93, puno toga ce ti biti jasnije, a prije svega da je sigurnost SAD daleko od onoga sto gledamo u filmovima.
Rupa u zidu od 2 metra? Rupa je bila siroka 23 metra.... Prazno krilo? Poginulo je 125 ljudi u Pentagonu!
Provjeri podatke pa dodji da se raspravljas.
Oruzja za masovno unistenje nije bilo, to je bila laz Bushove administracije.
Evo i tebi jedna...Tribalian je napisao/la:
@Consigliere ,imam jednu knjigu da ti preporucim.
Jos nesto, nisam ja ni sumnjao da su neki Arapi uz neciju pomoc upravljali onim avionima te 2001. godine, ali par godina nakon toga ispostavilo se da su neki od napadaca jos uvek zivi i da su gradjani SAD.
Ovo je tacno ! Ali koliko je njih doslo iz Afganistana ? I zasto je ta zemlja napadnuta ?Dok, recimo, u zemljama iz kojih su dosle ove budale, ne mozes vise ni reci da ne vjerujes u Boga, ili ode glava.

Knjiga u kojoj je negirana sve i jedna laz izrecena u toj tvojoj. Inace Udruzenje novinara Francuske je osudilo Thierry Meyssana i sve lazi koje je objavio. Mislim da je to dovoljno.
Afganistan je napadnut jer je skrivao Osamu i sluzio mu kao baza.
- Consigliere
- Kontakt:
Znaci, ti stvarno vjerujes da nijedna TV kuca, novine, nezavisni medij, bloger ne bi nasao tog covjeka, uradio intervju s njim, i syebao cijelu pricu u vezi napada. Posebno u danasnje vrijeme senzacionalizma. Ma, daaaaj.......Tribalian je napisao/la:
Jos nesto, nisam ja ni sumnjao da su neki Arapi uz neciju pomoc upravljali onim avionima te 2001. godine, ali par godina nakon toga ispostavilo se da su neki od napadaca jos uvek zivi i da su gradjani SAD.![]()

- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Zasto okreces temu? Kakva sloboda govora? Kakve veze imaju te drzave sa tim da zgrade nisu trebale pasti od udara aviona? O cemu ti? Dozovi se malo pa cemo dalje raspravljati.
Prvo ni jedan avion ne moze letiti bez dozvole i znanja, a tu cetiri boinga prodju i neko kaze nije nastimano. Fino covjek rece za pentagon a ti samo preskoci. Baska boing moze ici prema pentagonu da ga ne skinu ili rakete sa zemlje ili avioni, osim u ovom slucaju.
I jos smijesnije, oni naucili pilotirati mali avion, i onda odjednom znaju i boinge pilotirat.
Da ne govorimo o tome kako jedan prosjecni arap zna gdje je pentagon(kako doletiti do njeg).
Prvo ni jedan avion ne moze letiti bez dozvole i znanja, a tu cetiri boinga prodju i neko kaze nije nastimano. Fino covjek rece za pentagon a ti samo preskoci. Baska boing moze ici prema pentagonu da ga ne skinu ili rakete sa zemlje ili avioni, osim u ovom slucaju.
I jos smijesnije, oni naucili pilotirati mali avion, i onda odjednom znaju i boinge pilotirat.
Da ne govorimo o tome kako jedan prosjecni arap zna gdje je pentagon(kako doletiti do njeg).
Celik!3,2,2.
- Consigliere
- Kontakt:
Nisam okretao, samo napomenuo.AllGunsBlazing je napisao/la:Zasto okreces temu? Kakva sloboda govora? Kakve veze imaju te drzave sa tim da zgrade nisu trebale pasti od udara aviona? O cemu ti? Dozovi se malo pa cemo dalje raspravljati.
Odgovorio sam mu za Penatgon, nisi procitao. I da te pitam, sta ti mislis, koja je tvoja verzija sta se desilo u Pentagonu?
Cuj prosjecni arap!

- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Znaci ti mislis da su oni znali gdje se avion nalazi i gdje njegova pozicija u odnosu na pentagon i kako ga okrenuti i doci do pentagona? Bas zanimljivo.
Nisi odgovorio. Kako su cetiri boinga letili iznad amerike bez nadzora? Kako je jedan boing letio prema pentagonu, a da se nije aktivirala protivzracna zastita? Jel to znaci da bi Ruski bombarder mogao lahko doci i raznijeti pentagon?
Nisi odgovorio. Kako su cetiri boinga letili iznad amerike bez nadzora? Kako je jedan boing letio prema pentagonu, a da se nije aktivirala protivzracna zastita? Jel to znaci da bi Ruski bombarder mogao lahko doci i raznijeti pentagon?
Celik!3,2,2.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Odlican dokumentarac!
Odlican dokumentarac!