shminka je napisao/la:Kakve procjene, zijani covjek od 
najgoreg tenisera na svijetu, Berrera kojeg Dzumhur dobije na snagu, 
protiv Murraya na egzibiciji osvoji 2 (dva) gema, muci se sa challenger 
igracima Smicekom i Selom...i opet je favorit u duelu sa istim ti 
Murrayem, koji je umoran?!? a eto i Novaka bi mogao dobiti u 
finalu...nikad se ne zna
Svasta
Daj shminka, ne zajebaji druze.
Znas i sam da ti mecevi veze nemaju sa potencijalim mecevima u 1/4 i 1/2.Rafa je prvi mec poslje koliko vremena igrao upravo protiv Mareja, i to Mareja koji je odigrao vrhusnki meč.Trenutno svi mečevi kod Rafe imaju svrhu podizanja forme.Odigrao je protiv Mareja,Stana,Berrera i onda egzibicija pred AO sa Verdascom i 4 meča na AO-u.To je vec pristojan broj...
Sama činjenica da je došao do 1/4 GS-a je dovoljna, ako dođe do 1/2 sa Marejem Nadal ce biti favorit u tom meču i ti to znas.Ne kazem ja da ce on pobijediti, cak sta vise mislim da i Tomas i Marej imaju fine šanse ali u oba meča ce Rafa uci sa vecim sansama za pobjedu.
Ja mislim da je njegov trenutni nivo 
(bez kakvih vandrednih situacija kao protiv Tim-a) dovoljno dobar da se prođe Berdih.Prolaskom tog meča bi i njegov nivo, kako fizicki,tehnicki tako i nivo samopuzdanja, trebao da poraste još malo sto bi opet trebalo biti dovoljno za, mozda nesto tezi, prolaz protiv Mareja.
Opet kazem, nije to sigurno kao nekada ali realno na Rafinom je reketu ta 2 meča.
Finale je nezahvalno prognozirati, bude li Novak sa Rafom po mom misljenju 66%-33% za Noleta.U svakom drugom slucaju ako u finalu budu Kei,Stan ili neko treci Rafa ce imati 70% sansi jer zdrav Nadal ne gubi finala GS-ova od takvih igraca.
Ono cega je mene strah je da bi Rafa podsvjesno mogao da povuce rucnu u 1/2 da ne bi izasao Novaku na megdan zbog nedovoljne spremnosti i manjih sansi za pobjedu, a i zbog toga sto je svjestan da je 1/2 odlican rezultat poslje pauze.
Ali opet kada skontam nije to radio 2011 poslje kolko finala izgubljenih, nece ni sad valjda.
DO kraja jako pa sta bog da.