FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Benko
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Benko » 25 jan 2015, 13:40

hoce platiti :mrgreen:
vidjet ces :mrgreen:

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 25 jan 2015, 13:45

Benko je napisao/la:hoce platiti :mrgreen:
vidjet ces :mrgreen:
Nadam se stvarno, to bi bilo super ali sumnjam stvarno onda su ti turci ludi. Ali nadam se da su ludi :lol:

macahz
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la macahz » 25 jan 2015, 13:50

muhamedkonjic je napisao/la:
Benko je napisao/la:
muhamedkonjic je napisao/la: Jarane a sta ako Dupovac nece da produzi i ode " gratis" na ljeto. Sta ces onda, za produzenje ugovora trebaju se dvije strane dogovoriti i to je rizik, bolje sada odmah pare uzeti za njega. Ako je istina da je vise od 100 milja onda bi nasi to trebali prihvatiti , nije Amer neki extra kvalitet i za te pare trebamo kupiti stopera koji ce nam donijeti prevagu u evropskim tekmama kao sto bi Vranjes naprimjer uradio.
amer ima preko 100 nastupa za fks, kapiten je i odlican stoper (ili nije, nije bitno) i njegova cijena nece ici ispod 300 000 -400 000 eura , a bila bi duplo veca da ima ugovor duzi od 5 mjeseci....
:)
Benko brate nece niko platiti tu sumu za jednog igraca ciji ugovor istice za manje od 6 mjeseci. Turci ce onda samo sacekati da mu istekne ugovor i ode on za gratis na ljeto. Taj ugovor koji ce mu turci moc ponuditi mi nemozemo i zato oni nikada nece dati tu sumu kada znaju da ga mogu dobiti gratis na ljeto svakako. Zato su nasi ludi ako se pocnu cijenkati oko cijene, 200 milja odmah prihvatiti i dovesti Vranjesa. Ali ako uspijemo dobiti 300-400 svaka ast upravi jos bolje ali posto oni imaju mogucnost da ga dobiju bez ikakve odstete(naravno moraju platiti naknadu za treniranje) sumnjam da cemo moc uspjeti dogurati do te cifre. Moramo biti realni ljudi..
sto ne bi platili. Ovako ga mogu dovesti za 400 milja (vitamina e) a ako to neplate onda kad on produzi nece ga ispod miliona dovest. Nas kapiten, dosta utakmica u nogama, reference su i vise nego dobre. A i od dolaska kodre po meni je bio perfekfan.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 jan 2015, 13:55

Samo je još dilema ako ne ode da li će htjeti produžiti..

muhamedkonjic
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la muhamedkonjic » 25 jan 2015, 14:01

Ovako ga mogu dovesti za 400 milja (vitamina e) a ako to neplate onda kad on produzi nece ga ispod miliona dovest. Nas kapiten, dosta utakmica u nogama, reference su i vise nego dobre. A i od dolaska kodre po meni je bio perfekfan.

Znaci ti kao igrac, koji imas 24 godine i igras u BHPL i hoces da napredujes i znas da maksimalno mozes dobiti platu od nekih 5000 km, produzit ces ugovor i sebi odbiti mogcnost da na najlaksi nacin odes u inostranstvo u solidnu ligu za jedno najmanje 10 puta vecu platu. Turci znaju da Sarajevo nemoze njima parirati sto se tice para i Amer sam hoce da napreduje i da zaradi i zato bi bili ludi da daju takve pare kada mogu ga dobiti gratis na ljeto i jos uz to te pare koje bi uplatili za transfera mogu iskoristiti na naprimjer za sign on bonus Ameru da on dobije te pare na ruke + platu na ljeto. Znaci ko ima ovdje prednost? Nemamo ga mi sigurno i zato bi bilo ludo od turaka da daju tu sumu i ludo sa nase strane da se cijenkamo i dizemo cijenu kada nismo u taj polozaj gdje mi imamo prednost. Znaci ovdje je igrac i turski klub u prednost. Mi kao klub nikako.

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 25 jan 2015, 14:06

Pa mozda se kapiten vec izjasnio.
4.10.2009.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 25 jan 2015, 14:09

Sve su to SBBKBB... Sve zavisi od toga kokiko njima treba Amer. Ukoliko je to samo onako pojacanje onda se i oni mogu cjenkati i cekati ljeto. Medjutim ukoliko im gori za stopera a misle da ce s Amerom to najbolje zakrpiti i pri tom proci jeftino, onda bi mi mogli omastiti brk.
Na ljeto ako Amer bude slobodan igrac, i shanse turaka da ga dovedu se smanjuju jer ce sigurno i Amer imati vise ponuda nego sad sto ima...

Na koncu kljuc je u tome koliko su oni zaista zagrijani za Amera.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 25 jan 2015, 14:16

hilmo je napisao/la:Samo je još dilema ako ne ode da li će htjeti produžiti..

to turci ne mogu znati ;)

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 25 jan 2015, 14:20

revolt je napisao/la:Sve su to SBBKBB... Sve zavisi od toga kokiko njima treba Amer. Ukoliko je to samo onako pojacanje onda se i oni mogu cjenkati i cekati ljeto. Medjutim ukoliko im gori za stopera a misle da ce s Amerom to najbolje zakrpiti i pri tom proci jeftino, onda bi mi mogli omastiti brk.
Na ljeto ako Amer bude slobodan igrac, i shanse turaka da ga dovedu se smanjuju jer ce sigurno i Amer imati vise ponuda nego sad sto ima...

Bravo majstore ovo si dobro napisao. Ali iz nase perspektive, nama neide u prilog ta situacija da cekamo do ljeta, onda smo izgubili sve sanse skoro da zaradimo na Amera. Sada se moze cijenkati kao sti kazes ako su oni bas zagrijani ali ako dignemo cijenu previsoko i turci odustanu na ljeto necemo dobiti nista. Znaci kako god mi nismo u prednost. Onda ako Amer dobije vise ponuda kao sto ti kazes posto ce biti slobodan igrac on nece sigurno sa nama produziti i nebi mi kao klub sebi stavljati u tu situaciju da Amer iz kluba ode bez odstete. Situacija na ljeto je jos gora za nas i ide jos vise u korist igraca. Jos naljeto Amer puni 24 godine, ako ti je ugovor istekao vaze bosman pravila. Igrac koji napuni 24 godine i kojim je ugovor istekao taj klub vise nema pravo ni za naknadu za treniranje, znaci Amer bi u ovoj situaciji mogao otici bez ijednog feninga i ovo je jedan veliki rizik i nemislim da bi trebali sebi dopustiti ovo kada smo u poziciju da zaradimo. Ako Amer ode na ljeto gratis onda ce to biti veliki promasaj uprave.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 25 jan 2015, 14:52

muhamedkonjic je napisao/la:
revolt je napisao/la:Sve su to SBBKBB... Sve zavisi od toga kokiko njima treba Amer. Ukoliko je to samo onako pojacanje onda se i oni mogu cjenkati i cekati ljeto. Medjutim ukoliko im gori za stopera a misle da ce s Amerom to najbolje zakrpiti i pri tom proci jeftino, onda bi mi mogli omastiti brk.

Bravo majstore ovo si dobro napisao. Ali iz nase perspektive, nama neide u prilog ta situacija da cekamo do ljeta, onda smo izgubili sve sanse skoro da zaradimo na Amera. Sada se moze cijenkati kao sti kazes ako su oni bas zagrijani ali ako dignemo cijenu previsoko i turci odustanu na ljeto necemo dobiti nista. Znaci kako god mi nismo u prednost. Onda ako Amer dobije vise ponuda kao sto ti kazes posto ce biti slobodan igrac on nece sigurno sa nama produziti i nebi mi kao klub sebi stavljati u tu situaciju da Amer iz kluba ode bez odstete. Situacija na ljeto je jos gora za nas i ide jos vise u korist igraca. Jos naljeto Amer puni 24 godine, ako ti je ugovor istekao vaze bosman pravila. Igrac koji napuni 24 godine i kojim je ugovor istekao taj klub vise nema pravo ni za naknadu za treniranje, znaci Amer bi u ovoj situaciji mogao otici bez ijednog feninga i ovo je jedan veliki rizik i nemislim da bi trebali sebi dopustiti ovo kada smo u poziciju da zaradimo. Ako Amer ode na ljeto gratis onda ce to biti veliki promasaj uprave.
Ma Amer nije nezamjenjiv čak sta više.
Izgubiti ga na ljeto nije problem jer sigurno ces moci naci stopera njegovog kvaliteta, i sa manjom platom nego koju bi on sad prohvatio za produzenje ugovora.
Davati mu neke drama pare za produzenje je kocka jer stoperi se teze prodaju a i nije mu 19 godina.
Ja ne sumnjam uopste u logiku ljudi iz kluba i vjerujem da su dobro odvagali sve opcije prije nego su odlucili da zauzmu neki stav. Stoga ne vidim razlog za neku sekiraciju oko Dupovca.
Koliko dobri su bili nashi stoperi govori tabela i bodovno stanje i moje misljenje je da svakako nisu na nivou ostatka ekipe.

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 25 jan 2015, 14:54

Milos Acimovic ode u Zrinju 'ladno za siću '97.godiste. Naigrao se u prvom timu Leotara podosta, a Trebinje je poznato po fudbalskim talentima... Samo ne znam sto ga mi nismo uzeli, ali eto. Ko nam je Cimija doveo ? Jer je za ovog Acimovica S.Milosevic urgirao kazu da dodje kod nas. Ali mislim i da je Cimija gurnuo ako nije ispravite me, samo ne znam ako je sa Gojkom pogodio zasto nije poslusan i za ovog momka.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 25 jan 2015, 14:55

Gomis99 je napisao/la:Milos Acimovic ode u Zrinju 'ladno za siću '97.godiste. Naigrao se u prvom timu Leotara podosta, a Trebinje je poznato po fudbalskim talentima... Samo ne znam sto ga mi nismo uzeli, ali eto. Ko nam je Cimija doveo ? Jer je za ovog Acimovica S.Milosevic urgirao kazu da dodje kod nas. Ali mislim i da je Cimija gurnuo ako nije ispravite me, samo ne znam ako je sa Gojkom pogodio zasto nije poslusan i za ovog momka.
semjon ga i nije bas preporučivao ;)

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 25 jan 2015, 14:59

Benko je napisao/la:
Gomis99 je napisao/la:Milos Acimovic ode u Zrinju 'ladno za siću '97.godiste. Naigrao se u prvom timu Leotara podosta, a Trebinje je poznato po fudbalskim talentima... Samo ne znam sto ga mi nismo uzeli, ali eto. Ko nam je Cimija doveo ? Jer je za ovog Acimovica S.Milosevic urgirao kazu da dodje kod nas. Ali mislim i da je Cimija gurnuo ako nije ispravite me, samo ne znam ako je sa Gojkom pogodio zasto nije poslusan i za ovog momka.
Pa zato i pitam jer sam negdje procitao da jeste.. To bi trebalo onda da znaci da i nije nesto ?

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 25 jan 2015, 15:03

Gomis99 je napisao/la:
Benko je napisao/la:
Pa zato i pitam jer sam negdje procitao da jeste.. To bi trebalo onda da znaci da i nije nesto ?
Momak je talentovan,Semjon je bio spreman da ga dovede nama ali je onda odustao kada je vidio da mali nikako nije dobar u glavi. Ima ludu glavu i zato je odustao da ga dovede kod nas.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 jan 2015, 15:07

Sretan rodjendan Samire :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 25 jan 2015, 15:07

Pitanje za sve ljude koji misle da Dupovac treba i da ce otici za recimo 100 ili 120 milja eura. Zasto uprava nije jos ljetos sjela sa njim i produzila ili bar pokusala produziti ugovor sa poboljsanim uslovima za njega....???
Cimic, Andjusic i Mihojevic su dosli u FKS preko Semjona...ovaj sto ga spominjete nije imao tu preporuku jer ovaj ima jato ptica u glavi

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 jan 2015, 15:12

Pa vidi recimo Vranjes i Borjan jos nemaju klub a oni bi bili i vise nego idealni za nas tim koji ima velika ocekivanja i oni stvarno mogu napraviti razliku a valja placat njih tako da...ne bi pustio dupovca za 100K eura ali za 200K bi
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 25 jan 2015, 15:13, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 25 jan 2015, 15:13

Mi smo pravi dokaz, da nasee ne valja a da tudje vise brinemo i cuvamo.. Tjerate Dupovca, a monak je jako dobar, ima nekih problema u glavi, al sigurbo uz podrsku da on moze i keste kvalitet za Sarajevo i kad je Evropa u pitanju..

Vecini je samo bitno da se neki novi igraci dovode, a to jel finansijski isplativo, da li odgovara poziciji koja nam treba, itd.. To je izgled najmanje bitno, samo dajte novih igraca :facepalm:

Zbog cega ne moze se zadovoljiti gdje smo sada, u kakvoj poziciji smo sada, uodnosu u kakvoj smo pozicji bili.. Sve nesto preko noci bi becina i ligu osvojila i kup i usla u grupe el..

Sve postepeno treba, a dostici cemo nivo kakav zelimo samo uz pravilan rad, a ne brzopletan rad

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 25 jan 2015, 15:14

Uprava je znala da mu ugovor istice za 6 mjeseci.Znali su i to da ce kupac radi toga ucjenivati klub da smanji odsetetu.Ni meni nije jasno sto se sa Dupovcom nije sjelo i dogovorilo oko produzetka istog pa malar na jos 6 mjeseci.?

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 25 jan 2015, 15:16

amypitar je napisao/la:Uprava je znala da mu ugovor istice za 6 mjeseci.Znali su i to da ce kupac radi toga ucjenivati klub da smanji odsetetu.Ni meni nije jasno sto se sa Dupovcom nije sjelo i dogovorilo oko produzetka istog pa malar na jos 6 mjeseci.?

ko kaze da nisu sjeli sa amerom i da nece isti produziti??
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, bvsic, Dave, Gomis99 i 63 gosta.