lazar je napisao/la:Gdje ja ismijavam osnovne vjezbe ?
Ja ne pazim na ishranu svako jutro trcim 2-3 km + teretana pa imam strasne rezultate tj. ja zadovoljan. Prijatelj pazi na ishranu i puca kruzni trening ima slicne/iste/bolje rezultate nego raja koja se drzi razlicitih hiit programa. I to nije dobio pohvale od mene, nego upravo od osoba koji su na razlicitim hiit programima. Meni je to dovoljan pokazatelj da je to manje vise sve slicno-isto.
Jesam li ja slab ili jak ne znam, mozda jesam mozda nisam. Ne znam sta je mjerilo. Ako su bench, cucanj ili mrtvo dizanje mjerilo onda definitivno nisam slab.
Pa jesi li ti uopste pogledao vjezbe i koncept ovog programa ? Ako nisi prestani mlatiti, omalovazavati, kritizirati, nesto sto ti licno nisi probao, nesto sto cak nisi ni pogledao nego si cuo o tome, to je razmisljanje sa predrasudama, nezrelo i neobrazovano.
Za tvoj info, mnogi su parametri koji odlucuju o tome kako ce neki program, tjelovjezba, ili dijeta uticati na nekoga i naravno da ce od osobe biti razliciti rezultati. Sta znaci ne pazim na ishranu, ili sta znaci drzim dijetu. Genetika je nesto sto igra jako bitnu ulogu, tako da mezomorfu, ektomorfu, endomorfu kao osnovnim tipovima gradje nece odgovarati isti sistemi vjezbi ili ishrane. Dalje krajnji cilj, to jeste sta zapravo zelite da postignete, to je takodje bitna stavka. Vecina pocetnika i pametnjakovica prati programe kopirane od vrhunskih sportista ili bodybuildera sto je katastrofalna, velika greska. Stotinu je raloga zbog kojih je takav plan osudjen na propast, i prodju mjeseci prije nego ljudi shvate zabludu.
Ali da ne duljim, mi se ovde sporimo oko programa koji nisi cak ni prelistao a kamoli procitao, prostudirao, isprobao, a ja za razliku od tebe jesam. Kao sto sam vec rekao, uzevsi u obzir da je jako jednostavan, bez potrebe za rekvizitima( samo vratilo) , da kao bazu uzima osnovne vjezbe, da je prilagodljiv i motivirajuci, da ga moze koristiti siroka lepeza ljudi ili sportista, ja tvrdim da je ovaj program odlican, vrhunski i licno ga preporucujem svima koji nemaju vremena za teretanu a zele da se osjecaju i izgledaju dobro, sa strahovitim napredkom u fizickim perfomansama.
Licno nemam nista protiv tebe, uostalom na forumu smo iznosimo misljenja, ali mi je zao sto ces sa svojom gluposcu i nepromisljenoscu utjecati na nekoga.