FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

1921
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la 1921 » 31 mar 2010, 19:04

BrigateBL je napisao/la:nisam Lesinar i nema potrebe da se pravdam za njihovu pjesmu , ali je realnost takva kakva je..
Upravo vasa prepiska ovdje na forumu ali i prica sa ljudima koje sam upoznao u Sarajevu mi je razbila svaku iluziju..Majstore ja sam odrastao sa muslimanima u Seheru, nisam nacionalnista ali mi je dosta da mi Vi iz Sarajeva drzite predavanja o multietnicnosti...
Ja postuje BIH, njene zakone vazecu himnu, zastavu.. Ali vi ne postujete svu zemlju tacnije 49 posto nje...To je problem od mene dosta o politici ....
odstad ko bude spominjao politiku na ovoj temi ima da leti....
Ako si odrastao u Sarajevu, onda znas da su Meho, Vladimir, i Miro prije rata zajedno diskutovali o Borcu, odnosno starijem sarajevskom klubu. Nazalost , danas je to rijetkost i mislim da se za Sarajevo jos uvijek moze reci "europski Jerusalem".

@Subzero

Ne mogu se svi registrovati na oficijalne forume, tako da se skrasavamo na sportskim.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 31 mar 2010, 19:07

Schlager je napisao/la:Nije problem u ovakvoj kazni. I bolje je da se igra pred punim tribinama.Nije problem ni u disciplinskoj komisiji.Svi znamo da je to polupismena korumpirana bagra koja za potpuno identicnu stvar Borca kazni sa tri utakmice pred praznim tribinama,a Zeljeznicar sa osam hiljade maraka.

Pravi problem je u ovih stotinjak postova na temi FK Zeljeznicar nakon objavljivanja te odluke.Znaci NIJEDAN komentar nije u stilu "dobro smo se izvukli" ili "imali smo srece,Borac je za istu stvar i udaranje igraca Sarajeva Mirnela Sadovica dobio tri utakmice"...Ne daj boze da je neko slucajno napisao da je kazna smijesno preblaga!Ne,sve i jedan komentar je "ocekivano" ili cak "prestrogo" i slicno. E to je taj problem pravi,sto cak ni neki momci za koje sam bio siguran da su realni,nece slova da napisu o ovoj blamazi disciplinskih organa!
To automatski znaci da je njima bitno samo da Zeljeznicar bude prvak,pa makar kupio sve utakmice i sve sudije do kraja! A onda sledece godine kad se bude stimalo nekom hrvatskom klubu sve kao sto se njima sada stima,plakace kao curice.Pocev od onoga kad nismo vjerovali Velezovim navijacima kako su pokradeni kad su utakmicu zavrsili sa 8 ili 9 igraca,doove smijurije sa penalima u subotu,pa i protiv Zvijezde je svasta bilo,cak je i Nestorovic i pored boda izjavljivao da jos nije vidio takvo navlacenje......Jeste procitali jedan komentar da je sudija pogrijesio,na njihovoj temi?

I to je onaj zacarani krug,hajde da samo ja pobjedim,sve drugo nije vazno,ko sljivi postenje,zeleni teren i sve ostalo. To hrani ove gmizavce u Savezu,to sudije cini bogatijim iz dana u dan, i unistava buducnost fudbala.
A mi ovdje glumimo neku realnost.

Bar za mene je sa realnoscu zavrseno. Odsad pisem samo navijacki,i kad je nas klub u pravu i kad nije,ne interesuje me vise nista.

Izuzetno mi je drago sto ovaj post pisem dok smo prvi na tabeli,jer da nije tako ne bi imao nikakvu tezinu. Bilo bi ono,eno Borac ispada pa im je Savez kriv,a sa Savezom i svi ostali.
Reci mi, jel Borac imao prije te suspenzije sličnih situacija i suspenzija ? Dalje, ako je guranje golmana koje se nikada do sada nije dogodilo na Grbavici isto kao udaranje štosem igrača ili upadanje na teren 100-ak domaćih navijača i ganjanje sudije koga li već, **** onda, o čemu onda pričamo. Jasno je da je izborna godina, jasno je da neki namjerno pokušavaju potkuhati situaciju al da si realan, nisi.
Eto, vidjećemo šta će biti na Grbavici na utakmici sa Borcem, kakvo će biti suđenje i kakvo će biti navijanje. Prije nego što počneš da prozivaš oko skaniranja četnicima PITAJ ŠTA SU NAVIJAČI SLAVIJE PJEVALI.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 31 mar 2010, 19:10

BrigateBL je napisao/la:nisam Lesinar i nema potrebe da se pravdam za njihovu pjesmu , ali je realnost takva kakva je..
Upravo vasa prepiska ovdje na forumu ali i prica sa ljudima koje sam upoznao u Sarajevu mi je razbila svaku iluziju..Majstore ja sam odrastao sa muslimanima u Seheru, nisam nacionalnista ali mi je dosta da mi Vi iz Sarajeva drzite predavanja o multietnicnosti...
Ja postuje BIH, njene zakone vazecu himnu, zastavu.. Ali vi ne postujete svu zemlju tacnije 49 posto nje...To je problem od mene dosta o politici ....
odstad ko bude spominjao politiku na ovoj temi ima da leti....
Jesi li u ratu bio u Sarajevu ? Ako jesi, imaš pravo da pričaš, ako nisi, veze ti nemaš ;) Sarajevo je bilo pod opsadom a ne Banja Luka. To je bitna razlika kojuj vrlo brzo zaboravljate ;)
Morao sma odgovoriti na relativizaciju i izjednačavanje. Neću više, banuj me ako hoćeš.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 31 mar 2010, 19:12

Društvo kakva je situacija sa igračima, jesmo li kompletni za subotu?

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 31 mar 2010, 19:19

vraca se vukelja.. atmosfera u ekipi odlicna, tv prenos u 20
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 31 mar 2010, 19:24

" " " пост :D
& " ' $ " $ $ се зна $ то " ја & него $ ' ' & " ;)

а % се " $ ", ја " ? $ ју & $ & у $ ? са ". ? $ " & ? $ $, а " " " ? ? за $
"" ПУТ ""

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 31 mar 2010, 19:27

navodnici he he
mislim da ce opet biti bunker :o nadam se da ce Maric znati kako da zaustavi njihov vezni red, zrinjski dosta pada u
finisu, igrace bez MUse
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 31 mar 2010, 19:32

tatamata je napisao/la:
ubij cetnika? ok mislim vasa poezija je puno ljepsa noz zica itd...
Daj covjece do kad cete prosipati nebuloze?!Do kada vise?!Pa ko se jos deklarise kao cetnik,ustasa ili balija?!Niko!Skandiranje ubij cetnika znaci ubij Srbina,i nemojte mi prosipati neke vase price,svi smo multi-etni,ovo ono...

Sto se tice one sramotne parole,noz,zica....i tako dalje,da ne spominjem,to je stvarno strasno bilo,i nikada se ne ponovilo,ali ta je parola bila prije nekoliko godina,veoma davno!Od tada se u BL nikada nije nista slicno pojavilo,niti ce,dok se na Grbavici "ubij cetnika" skandiralo prije 7 DANA!Prema tome,pocistite svoje dvoriste,a onda prigovarajte komsiji!

vidis to je tvoj problem za razliku od tebe ja to ne svrstavam u isti kos,niko nije reko da je ok i to posto me te gluposti ne interesuju iskreno ja sam bio na utakmici i ne pripadam toj psihogiji mase da se vodim kako masa svira nit sam pjevo te pjesme ali gledam vas kako ste docekali da pisete ovo ono i svi se nesto pravite englezi...naravno da nije srbin i cetnik isto i dok god tako razmisljam imat cu drugova koji su srpske nacionalnosti to sto ti sebe pakujes u taj kos to je drugo...naravno nije ni hrvat i ustasa jedno te isto najbolji ti je primjer pokojni vedran puljic a to sto vi zivite u sredinama gdje nema drugih pripadnosti to je tvoj problem...jbg vama je problem sto u sarajevu ima vedrana,ljubisa borisa...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 31 mar 2010, 19:35

@nick

Nikada se necemo usaglasiti,tako da je dalja rasprava bespotrebna.

U Mostaru uzimamo bod sigurno... :mrgreen:
Treci put castimo

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 31 mar 2010, 19:43

Grbavica moj zivot je napisao/la: neznam sta za see mislis ali za mene sto kaze nick nije isto cetnik i srbin,ustas i hrvat li balija i bosanac jeli isto nije ako sebe smatras cetnikom tvoj psihcki problem ali ja sebe kao i sve sarajlije smatram Bosancemi Hercegovcom i to cu bit dok sam zivvv
A sto se onda na Grbavici skandira "ubij cetnika"?Koliko znam,na toj utakmici su prisustvovali navijaci Slavije koji su Srbi,i navijaci Zeljeznicara koji se smatraju Bosancima?!Cemu onda skandiranje nekom koga nema?
Treci put castimo

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 31 mar 2010, 19:53

ma niko se ne sjeca sta je bilo u prvoj polusezoni i sta je bilo na stadionu slavije...ne sjecaju se kako je regoja osamario sudiju kako su pustli navijace slavije ispod tribine gdje su bili manijaci i policija gledala kako gadjaju onda sute ne pricaju o nacionalnom kljucu ili kad rudar iz prijedora uzme bod na grbavici onda svi sute kad borac proigra u 93 i onda nista nije sumnjivo...ili kad zrinjski otkine bod na grbavici to je sve ok...nikad niko iz uprave zelje nije reko da nam cilj titula nego evropa...njima je problem pa je amar one tjero da zarade platu pa su svaku pauzu duzu od 5 dana iskoristio za pripreme ili poslije svake izgubljene tekme tjero ih u 12 navece da treniraju...

jos nesto nek pitaju navijace slavijije sta su oni pjevali i da dodam neki lik je na temi slavije napiso da ce doci neka grupa CO2 ili nesto u tom fazonu koja je pravo opasna
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 31 mar 2010, 19:55

@nick

Vidim da si vjesto izbjegao odgovor na moje pitanje,i okrenuo neku skroz lijevu pricu.Aj nema veze... ;) Nemoj vise da gusimo temu,ako imas nesto reci posalji mi PP.
Treci put castimo

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 31 mar 2010, 19:59

Tema!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Борац БЛ
Kontakt:

Post Postao/la Борац БЛ » 31 mar 2010, 20:06

ne shvacam one koji pisu kako nam nije cudno sto Borac u tri utakmice daje golove u 90+,pa te utakmice da su namjestene sigurno Borac nebi davao golove u 90+ neznam koliko neko treba biti pametan da to shvati

killer
Kontakt:

Post Postao/la killer » 31 mar 2010, 20:17

Za kaznu ste dobro prosli ;)

A sto se tice titule ...Bilo bi lijepo osvojiti je, zbog prestiza,ali da mi Evropu vidimo ove godine na Gradskom ,meni je i vise nego dovoljno .Ako se bude moralo igrati na Pecari onda nam ni ne treba Evropa :evil:

PS

?: " за $ у "
Wednesday, 31 March 2010
Са ? $ " у ' " $ ? & ? ? " је ' ? % је $ на ? " ? " сва " $. " тога, овај ¥ ' је $ ? у &-сусрету " ?, " је % ? 2:2, а $ је " " у " " ? " " ". ", ? не ? ' $ " о " ".
- $ " је % ' $ $ " $, ? не ? $ " о ". " су " $, а & $ нас " " ' се ? на терену $ је " за $. " ' $ - & " " у & сезоне – " је ?.

У $ ? ? $ у госте ? & ", " ".

- & пораза у " $ ? " " са " ", ? $ је $ " " за $ у ". Наравно, " - " $ " ? " $. Ја се $ $ - уз - " " ' " $ - се " " " '.

? је у & " $ " ", ? се у " са % " ? " за статус ".

- $ ' " у ? " ? " је у ?. % " се " на ?, ? за $ све $ у / '. $ се $ - са & " & $ трофеј, $ " " " за $ &. ? ' ? у ? & $ ?, а % се првенства ", ту све " $ " ?. " ' је ?, а у ' $ првенства $ " у госте. ? $ - са " $ " за ?, $ % " не & " " ", Сарајево " " – " је ?.
" " " & СВЕ,ЈА НЕ ' & &,ПРВА / " " У " ', " & СА &

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 31 mar 2010, 20:36

bistrikboy je napisao/la:Tema!
Pa bar bi ti mogao da promjeniš svoj potpis jer je jako primitivan ili kako naš narod kaže :"čega se pametan stidi, budala se sa tim ponosi"...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

subzero81
Kontakt:

Post Postao/la subzero81 » 31 mar 2010, 20:44

% & & узе " ¥ " уста.

" & $ а " са " ".А & " " :o :o :o

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 31 mar 2010, 20:45

subzero81 je napisao/la:% & & узе " ¥ " уста.

" & $ а " са " ".А & " " :o :o :o
Nego šta ima, treniraš li ti???
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 31 mar 2010, 22:19

Zamolio bih korisnke ovog foruma koji su navijaci borca i pisu na ovoj temi, da prestanu da odgovaraju na nebuloze i politicki obojene postove ove pačurlije koji o fudbalu ništa pametno i ne mogu napisati jer o njemu ništa ne znaju, pa čak ni o svom klubu.
Evo ja čitam sve druge teme, i iskreno malo ih je kao naša , malo ih je tako fudbalski interesantnih.
Ovdje skoro pa uopšte nema chata, dok ga na nekim drugim temama (najviše sarajeva i diojelom željezničara ima napretek).

Ima i na drugim temama interesantnih psotova od nekolio korisnika, ali su u manjini u odnsu na ove chaterske i nebulozne posotove tipa ,mi smo najbolji na svijetu, krenuo je plavi voz i slicno .
No svako ima pravo da piše kako hoće. Ipak ova tema vrvi interesantnim pisanjem , analizama i objektivnošću korisnika, pri čemu se ne bavimo provokacijama ali na iste ne treba ni odgovarati, jer jednostvno nema se smisla s dječurlijom prepucavati.

pravo n, evo evec nekoliko stranica vrtim temu ne bi li pročitao nešto interensantno o mom klubu , i slabo šta ima , a i ono što ima izgubi se u moru ovih gluposti, pa molim moderatora da pobriše te postove da bi tema imala kontinuitet i bila preglednija.

P.S
Nez6adovoljan zbog različitih aršina koje kao čoovjek ne mogu da podržim, u suštini mi je drago što ćemo igrati pred punom grbavicom jer će pobjeda ili bod tad biti sladji, a ako izgubimo, svejedno mi je bilo ne bilo ljudi tamo biće mi žao i krivo
TREĆI PUT ČASTIMO !

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 31 mar 2010, 22:40

Evo bilo na belu, da je Borac predao svu potrebnu dokumentaciju za UEFU, a da je pecara samo rezervna opcija, kako sam već ranije napisao radiće se i dva pomoćna terena, ali na banjalučkom polju...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 2 gosta.