Kako ne govori? Pogledaj koliko centri poena daju kad igraju protiv Gasola. Sigurni underi.Clutch je napisao/la:Pusti statistiku Gre. O odbrani ne govori puno.![]()
Nadam se da ce MVP biti na nivou. Hocu Spurse na 7-8 poziciji zapada.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Kako ne govori? Pogledaj koliko centri poena daju kad igraju protiv Gasola. Sigurni underi.Clutch je napisao/la:Pusti statistiku Gre. O odbrani ne govori puno.![]()
2 faulaSaltCityAttack je napisao/la:sta je ovo bilo Butleru izasao ..ovo je rano za njega da izadje..nije valjda kakva povreda sad opet ebemu mater ...kad vidim Hinricha i ovog Snella ospem se
Zanimljivo je ovo o loptama.Raul_64 je napisao/la:Mogli bi ovi da malo pricaju i o utakmici
Ma Miller je odavno deklarisan kao debil kad komentarise.Usput,Pop bzv baci vodstvo uvodjenjem Diawa na Gibsonu da imaju missmatch.Trebao je cekati dok Mirotic ne udje ili uvesti Baynesa prvo...Raul_64 je napisao/la:Mogli bi ovi da malo pricaju i o utakmici
Govori nešto, ali nije uvijek presudna. Centri daju malo poena zato jer je Gasol odličan defanzivac.Greivis je napisao/la:Kako ne govori? Pogledaj koliko centri poena daju kad igraju protiv Gasola. Sigurni underi.Clutch je napisao/la:Pusti statistiku Gre. O odbrani ne govori puno.![]()
Clutch je napisao/la:Govori nešto, ali nije uvijek presudna. Centri daju malo poena zato jer je Gasol odličan defanzivac.Greivis je napisao/la:Kako ne govori? Pogledaj koliko centri poena daju kad igraju protiv Gasola. Sigurni underi.Clutch je napisao/la:Pusti statistiku Gre. O odbrani ne govori puno.![]()
Međutim tu se ne radi samo o individualnoj statstici protivnika, puno bitnija je ona timska statistika, i krajni rezultat. Recimo kad imaš Klaya, ne treba ti double-team na Hardenu jer će ga ovaj dovoljno zaustaviti (koliko je to moguće, jer je Harden najbolji 1 na 1 igrač u NBA) da timsku odbranu možeš igrati onako kako želiš i potpuno se prilagoditi protivniku.
I šta je rezultat toga? Metla u regularnoj sezoni. Sinoć su maksimalno napaljeni Harden i Rocketsi u nadi da će izbjeć' metlu protiv Warriorsa došli po pobjedu i završili sa zaostatkom od 24 poena nakon 3/4. A upravo matchup Klay - Harden je taj koji je ključni u toj seriji. GS ima takvu širinu u napadu da će oni u 90% slučajeva zabiti više od protivnika u slučajevima kad im protivnik defanzivno odgovara, a Houston im odgovara, između ostalog, jer imaju Klaya.
Zna se od koga su Warriorsi izgubili i protiv koga se Klay nije naigrao. Jedva cekam iduci mec. Znas li kad je?Clutch je napisao/la:Govori nešto, ali nije uvijek presudna. Centri daju malo poena zato jer je Gasol odličan defanzivac.Greivis je napisao/la:Kako ne govori? Pogledaj koliko centri poena daju kad igraju protiv Gasola. Sigurni underi.Clutch je napisao/la:Pusti statistiku Gre. O odbrani ne govori puno.![]()
Međutim tu se ne radi samo o individualnoj statstici protivnika, puno bitnija je ona timska statistika, i krajni rezultat. Recimo kad imaš Klaya, ne treba ti double-team na Hardenu jer će ga ovaj dovoljno zaustaviti (koliko je to moguće, jer je Harden najbolji 1 na 1 igrač u NBA) da timsku odbranu možeš igrati onako kako želiš i potpuno se prilagoditi protivniku.
I šta je rezultat toga? Metla u regularnoj sezoni. Sinoć su maksimalno napaljeni Harden i Rocketsi u nadi da će izbjeć' metlu protiv Warriorsa došli po pobjedu i završili sa zaostatkom od 24 poena nakon 3/4. A upravo matchup Klay - Harden je taj koji je ključni u toj seriji. GS ima takvu širinu u napadu da će oni u 90% slučajeva zabiti više od protivnika u slučajevima kad im protivnik defanzivno odgovara, a Houston im odgovara, između ostalog, jer imaju Klaya.
Pa proslu tekmu je triple team bio na Hardenu u nekim posjedimaClutch je napisao/la:Sinoc tekmu nisam gledao, ali onu prethodnu jesam i vidio sam sve to sto sam napisao. A ti se smij, metla je meni puno smjesnija
Ne znam sta da mislim tu. Recimo Warriorsi su prvi u fast break points u NBA, a takvih poena ce u Playoffu biti puno manje, tempo ce biti sporiji, sto im manje odgovara.Greivis je napisao/la:Ne znam na sta ce to u playoffu liciti.
Najbolja tri tima konferencije ne mogu dobiti. Zapravo mogu uz dosta srece proci jedne, ali nema sanse da izadju sa zapada. Vidim preskocio si pitanje.Clutch je napisao/la:Ne znam sta da mislim tu. Recimo Warriorsi su prvi u fast break points u NBA, a takvih poena ce u Playoffu biti puno manje, tempo ce biti sporiji, sto im manje odgovara.Greivis je napisao/la:Ne znam na sta ce to u playoffu liciti.
Međutim njihova odbrana je iznenadjujuce impresivna, i prosle sezone nije bila losa kad se Bogut vratio, ali ovo sto ove sezone igraju je meni licno bilo neocekivano, a iz nje nastaje i savrsena tranzicija s Curryem, za koju ja sve vise mislim da ce je moci igrati na ovom nivou i u Playoffu.
ne znam, kad?Greivis je napisao/la:Vidim preskocio si pitanje.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.