Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 197

Sheldon
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Sheldon » 22 jan 2015, 11:40

U ponedjeljak igramo protiv 5. ekipe grupe A, najvjerovatnije Bjelorusije.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 22 jan 2015, 11:41

Prijatelj mi je poslao 2 male analize dosuđenih penala kad smo u prvom poluvremenu pred kraj lomili Tunis i sudijske nepravde, pa vam proslijedjujem.

slika
Situacija 1 - klik na sliku

slika
Situacija 2 - klik na sliku

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 22 jan 2015, 11:58

Amarinho je napisao/la:I ako cu bit proglasen budalom.

Iran ce dobit Tunis, mi ce mo dobit Hrvatsku.

Idemo dalje, imam neki taj ludi osjecaj da ce mo se sa Hrvatima tamo do 45 minute revijalno u egalu dobacivat, rezultatski do tad nekih 20-20, sve dok ne sazna Markovic, da je Iran poveo protiv Tunisa. Uzima Time-Out i govori to momcima, iz nekog razloga budi se i Hrvatska - Duvnjak, Vori i kako se vec zovu svi pocinju igrat kao da je Finale protiv Francuske u pitanju.

Iran pobjedi utakmicu, mi smo na 28-28 sa Hrvatima nakon sto smo se jedva nekako drzali s njima.

Imamo napad i 7 sekundi na satu, Vrazalic ispali bombu sa nekih 12metara i vodi nas u 1/8 finala :D
Sta je bilo u 1/8 finala? ILI si se tada probudio? :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jan 2015, 12:04

Idemo dalje, imam neki taj ludi osjecaj da ce mo se sa Hrvatima tamo do 45 minute revijalno u egalu dobacivat, rezultatski do tad nekih 20-20, sve dok ne sazna Markovic, da je Iran poveo protiv Tunisa. Uzima Time-Out i govori to momcima, iz nekog razloga budi se i Hrvatska - Duvnjak, Vori i kako se vec zovu svi pocinju igrat kao da je Finale protiv Francuske u pitanju.

Iran pobjedi utakmicu, mi smo na 28-28 sa Hrvatima nakon sto smo se jedva nekako drzali s njima.

Imamo napad i 7 sekundi na satu, Vrazalic ispali bombu sa nekih 12metara i vodi nas u 1/8 finala :D
Iran ilgra u 15h a mi u 17h. Na vrijeme će saznati. Ja se još nadam, jest da su šanse male ali ne NEMOGUĆE tako da imam(o) pravo da se nadam(o) prolazu.

Hajde Iranci, budite jednom od koristi. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

hrustoni
Kontakt:

Post Postao/la hrustoni » 22 jan 2015, 12:20

Unofficialpage je napisao/la:

Iran ilgra u 15h a mi u 17h. Na vrijeme će saznati. Ja se još nadam, jest da su šanse male ali ne NEMOGUĆE tako da imam(o) pravo da se nadam(o) prolazu.

Hajde Iranci, budite jednom od koristi. :mrgreen:
Ljudi sta vi mislite,dali bi nam HR malo popustili,ako bih kojim slusajem Iran pobijedijo.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 22 jan 2015, 12:25

hrustoni je napisao/la:
Ljudi sta vi mislite,dali bi nam HR malo popustili,ako bih kojim slusajem Iran pobijedijo.
Igrači koji pucaju na zlato a da puštaju nekome ... Hmm ? Šta ti misliš? Ja ne vjerujem u to puštanje nešto mada ako BiH pobjedi to će biti regularna priča...

Popuštanje u vidu činjenice da meč za njih nema rezultatski značaj i odmarati će glavne igrače, eto to je popuštanje ako se može reći ...

Ali otom potom, prvo meč Iran-Tunis... Mene nosi neka vjera u karmu i galatičku pravednost :mrgreen:
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 22 jan 2015, 12:26, ukupno mijenjano 1 put.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 22 jan 2015, 12:25

Ne znam je li neko pisao jer nisam imao vremena da pregledam forum ali utakmicom protiv Hrvata ne zavrsavamo nastup na SP.26. i 27. Januara se igraju mecevi za plasman a nasi ce u Duhailu prvo igrati protiv najvejrovatnje Bjelorusije a onda eventualnompobjedom u mecu za 17.mjesto.
Kako god ,zelio bih samo vidjeti kako ce sudije suditi protiv Spanije koja takodje ima daleko manje navijaca nego Tunis. Hoce li opet radi navijaca navlaciti Tunisu .
BosnaE

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 22 jan 2015, 12:33

Kamenica je rekao da je glavni hendikep našeg tima nedostatak iskustva na velikim takmičenjima. On smatra da su izuzetno važni bodovi za plasman u drugi krug izgubljeni protiv Austrije.

"Odmah se vidjelo da nemamo iskustvo nastupa na velikim takmičenjima. To se odrazilo na svim dosadašnjim utakmicama. Vidimo da su i igrači nezadovoljni sami sobom. Neiskustvo se manifestiralo u prvom poluvremenu protiv Irana, u kojem je postojao duži period naše slabe igre. To se dogodilo i protiv Austrije, gdje u drugom poluvremenu 12 minuta nismo postigli pogodak. Ta utakmica je bila idealna prilika za nove bodove i plasman u drugi krug. Tako je bilo najlakše s obzirom na činjenicu da je i formu najlakše tempirati na početku prvenstva. Kasnije je sve veliki rizik zbog umora i povreda, što pokazuje gubitak Savića, gdje smo ostali samo s Malinovićem", izjavio je Kamenica za portal Klix.ba.
"Utakmica s Makedonijom je pokazala određeni napredak u odnosu na prethodne dvije utakmice. Pokazali smo određeni napredak, prije svega kad je riječ o kontinuitetu u igri. Odigrali smo neizvjestan meč, na poluvremenu je bilo dva gola razlike, a u drugom jedan razlike. To je bio dobar pomak, no, Makedonija je iskusan tim, ovo su prvenstvo shvatili kao posljednju šansu generacije za plasman na Olimpijske igre te nije iznenađenje što smo izgubili", rekao je proslavljeni bh. rukometni trener.
"Očekivao sam više u utakmici protiv Tunisa, jer oni slabo prolaze s reprezentacijama iz bivše Jugoslavije, bez obzira na to što imaju našeg trenera. Jedini hendikep nam je to što smo slabo počeli prvo i drugo poluvrijeme, zbog čega smo morali juriti rezultat. Vidljiv je bio pomak u našoj igri, poboljšali smo kontranapad, postizali smo lake golove, a i produženi kontranapad je davao efekte, mada se moglo i više učiniti. Tunis je mijenjao dva igrača iz pozicije napada u poziciju odbrane, tu smo ih trebali više stiskati. Finiš utakmice je bio nespretan i tragičan za nas. Teškom borbom smo došli do prednosti od dva gola, a onda smo pokazali taktičku nedisciplinu i naivnost. Sa dva igrača više smo pokazali da nemamo organizaciju, a morali smo iskoristiti tu situaciju. Umjesto toga, omogućili smo golmanu Tunisa da napravi dobru statistiku iako dotad golmani Tunisa nisu pokazali vrijednost. Rezultat je bila pobjeda Tunisa uz dosta sreće u meču koji je odlučivao, a u kojem smo mogli i mi pobijediti, a da to ne bude iznenađenje. Na strani Tunisa je bilo i iskustvo", kazao je Kamenica.
"Krila nam igraju svih 60 minuta i nisu na željenom učinku. Mikić i Zulfić ne ulaze na teren i to je nemoguća misija da jedan igrač igra četiri utakmice po svih 60 minuta na takmičenju gdje je malo vremena za oporavak. Zašto je to tako, ne znam, selektor Marković zna bolje da li Mikić i Zulfić zaslužuju priliku da nastupe, ako ne zaslužuju, onda treba tražiti druge igrače. Primjer je Perić u kojeg se ulaže, koji ima i dobre i loše role, ali će mu nastupi na SP-u mnogo koristiti u karijeri. Dakle, ostali smo bez širine rotacije, kao i bez željenog učinka na krilnim pozicijama, posebno Vražalića od kojeg smo navikli vidjeti više", istakao je bh. trener.

Odbranu je pohvalio, ali je ukazao na slabosti kontranapada i vanjske pozicije.

"Generalno, defanzivno smo bili dosta korektni, uključujući golmana Burića. Međutim, nedostaje nam razrađena faza kontranapada, da imamo sistem, ako smo s jednim pivotmenom, da formiramo sistem 3-3, a ako imamo dva pivotmena u odbrani da imamo sistem 2-2-2. Do sinoćnje utakmice se tu nismo pomakli, trebalo nam je više lakih golova. Protiv Tunisa se odrazilo i to što forma Prcea i Karačića nije na zadovoljavajućem nivou zbog njihovih povreda pred sam šampionat. Prcea smo osposobljavali tokom priprema. Ispada da je Malinović broj 1 po učinku bekova. Tu smo ostali prazni. Čelica je, osim u utakmici s Iranom, igrao ispod svog nivoa. Individualni učinak vanjskih igrača nije bio zadovoljavajući, što je razumljivo s obzirom na veliku minutažu i zamor", smatra Kamenica.
Objasnio covjek...
- Ed Woodward for Prime Minister !

zigzag
Kontakt:

Post Postao/la zigzag » 22 jan 2015, 12:59

Pa i vi ste se ispucali dosta, i snage i energije i emocija i takvi dolazite na noge HR. Dok je s naše strane priča drukčija, nitko se nije umorio, ozljedio, još danas dan pauze, pa onda opet poslje toga, tako da moram priznati da smo u dosta komotnoj situaciji, pa ni minutaža Duleta, Vorija, Štrleka i Bičanića isto ne bi bila iznenađenje (barem da počnu utakmicu), ali bit će miksanja. Mada i oni koji će dobiti veću minutažu nisu puno lošiji, to su momci koji svaki tjedan igraju nekoliko jakih utakmica u vrlo zapaženim rolama i sigurno neće dozvoliti da "ispadnu nesposobni" jer nisu nezasluženo u reprezentaciji, mislim da niste u mogućnosti pratiti ritam kakav možemo nametnuti i da će prije ili kasnije doći do pucanja, a nama treba 5-10 "pravih" minuta da slomimo utakmicu (kao i protiv MKD jučer u 2.p.)! Nadam se samo da sve prođe bez ne daj Bože ozljeda kakvih na obje strane!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 jan 2015, 13:00

http://sportsport.ba/rukomet/markovic-h ... nik/151345

Svaka cast selektoru vidi se da radi dobar posao. Nije on kriv da je imao povrede nekih bitnih igraca prije SP. Protiv Tunisa smo pokradeni i sada vidim da ih je selektor smirio jer me je cudilo da nisu odreagovali na nepravde sudija u zadnjoj utakmici. Skoro je uspio sa igracima kojima skoro niko nije davao sanse prije SP da izbori drugi krug. :thumbup: :thumbup:

Trebala bi drzava malo vise ulagati u rukomet. Najvise sredstava treba za fudbal, kosarku pa tek onda rukomet. Telenta ima tako da bi se mogla stvoriti neka fina ekipica-klub kao kostur reprezentacije sa ne tako ogromnim ulaganjima.

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 22 jan 2015, 13:17

Nadati se čudu da Iran dobije Tunisa, a mi Hrvate (koji bi nas 100% pustili ako nam zatreba), mada se momcima ionako nema sta prigovoriti.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jan 2015, 13:20

zigzag je napisao/la:Pa i vi ste se ispucali dosta, i snage i energije i emocija i takvi dolazite na noge HR. Dok je s naše strane priča drukčija, nitko se nije umorio, ozljedio, još danas dan pauze, pa onda opet poslje toga, tako da moram priznati da smo u dosta komotnoj situaciji, pa ni minutaža Duleta, Vorija, Štrleka i Bičanića isto ne bi bila iznenađenje (barem da počnu utakmicu), ali bit će miksanja. Mada i oni koji će dobiti veću minutažu nisu puno lošiji, to su momci koji svaki tjedan igraju nekoliko jakih utakmica u vrlo zapaženim rolama i sigurno neće dozvoliti da "ispadnu nesposobni" jer nisu nezasluženo u reprezentaciji, mislim da niste u mogućnosti pratiti ritam kakav možemo nametnuti i da će prije ili kasnije doći do pucanja, a nama treba 5-10 "pravih" minuta da slomimo utakmicu (kao i protiv MKD jučer u 2.p.)! Nadam se samo da sve prođe bez ne daj Bože ozljeda kakvih na obje strane!
Ako Iran pobjedi vi nama pustite. Naši smo, ko će kome ako neće svoj svome. :mrgreen: I mi bi vama pustili. :D
Vjerovatno (bar se nadam) će Hrvati pratiti rezultat prvog meča iz naše grupe, Iran - Tunis, i ako nam bude trebalo vjerovatno će pustit.

Plasirati se na EP sljedeće godine, imamo sve ove igrače. Godinu dana stariji, iskusniji i uz par pojačanja napravit odličan rezultat. Ne smije nam se desiti da sad propustimo 2-3 takmičenja. Moramo u kontinuitetu igrati i praviti dobre rezultate.

Damir Dzumhur!!!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 jan 2015, 13:24

Za sve ovo je kriva Bjelorusija, onakva utakmica i samo bod + povrede Nikole i Ivana do tog momenta naših glavnih igrača, koji su bili u strašnoj formi :P

Prvenstvo je gotovo, sad sve snage usmjeriti ka meču sa Litvanijom u gostima i Bjelorusima kući, to moramo dobiti kako znamo i umijemo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

zigzag
Kontakt:

Post Postao/la zigzag » 22 jan 2015, 13:26

zigzag je napisao/la:Pa i vi ste se ispucali dosta, i snage i energije i emocija i takvi dolazite na noge HR. Dok je s naše strane priča drukčija, nitko se nije umorio, ozljedio, još danas dan pauze, pa onda opet poslje toga, tako da moram priznati da smo u dosta komotnoj situaciji, pa ni minutaža Duleta, Vorija, Štrleka i Bičanića isto ne bi bila iznenađenje (barem da počnu utakmicu), ali bit će miksanja. Mada i oni koji će dobiti veću minutažu nisu puno lošiji, to su momci koji svaki tjedan igraju nekoliko jakih utakmica u vrlo zapaženim rolama i sigurno neće dozvoliti da "ispadnu nesposobni" jer nisu nezasluženo u reprezentaciji, mislim da niste u mogućnosti pratiti ritam kakav možemo nametnuti i da će prije ili kasnije doći do pucanja, a nama treba 5-10 "pravih" minuta da slomimo utakmicu (kao i protiv MKD jučer u 2.p.)! Nadam se samo da sve prođe bez ne daj Bože ozljeda kakvih na obje strane!
Ako Iran pobjedi vi nama pustite. Naši smo, ko će kome ako neće svoj svome. :mrgreen: I mi bi vama pustili. :D
Vjerovatno (bar se nadam) će Hrvati pratiti rezultat prvog meča iz naše grupe, Iran - Tunis, i ako nam bude trebalo vjerovatno će pustit.

Plasirati se na EP sljedeće godine, imamo sve ove igrače. Godinu dana stariji, iskusniji i uz par pojačanja napravit odličan rezultat. Ne smije nam se desiti da sad propustimo 2-3 takmičenja. Moramo u kontinuitetu igrati i praviti dobre rezultate.
Ne znam kaj reć :) Jbg, nama kad je bilo bolje za nas da popustimo nekad, pa malo kalkuliramo radi boljeg žrijeba kasnije nismo, tako da, ne vjerujem baš u tu priču, ali sve je moguće ;) ;)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 jan 2015, 13:26

legenda reala je napisao/la:Za sve ovo je kriva Bjelorusija, onakva utakmica i samo bod + povrede Nikole i Ivana do tog momenta naših glavnih igrača, koji su bili u strašnoj formi :P

Prvenstvo je gotovo, sad sve snage usmjeriti ka meču sa Litvanijom u gostima i Bjelorusima kući, to moramo dobiti kako znamo i umijemo
Mislim da ce to nakon ovog prvenstva proci ko po loju. Bjelorusija nije nista bolja, u Mejdanu ce se traziti sigurno karta vise i tu cemo da ih meljemo. Samo neka gore ne kiksaju u Litvaniji i neka odigraju postenski..

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 22 jan 2015, 13:41

Ma ko ce nas pustit, to je totalno smiješna priča. Ne da ja nesto imam protov Hrvata, stavise draga mi je njihova reprezentacija, ali su oni preiskusni za te stvari i sigurno da nece rizikovati izbacivanje sa SP jer mogu opet u prve 4 ekipe da dodju. Da ipak malo realni budemo i ispratimo nasu reprezentaciju dostojno, a ne se zavaravati tim.pricama

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jan 2015, 13:41

zigzag je napisao/la:

Ne znam kaj reć :) Jbg, nama kad je bilo bolje za nas da popustimo nekad, pa malo kalkuliramo radi boljeg žrijeba kasnije nismo, tako da, ne vjerujem baš u tu priču, ali sve je moguće ;) ;)
Tad bi vas optužili da namještate ždrijeb. A ovako vam nemaju šta reći. :mrgreen:

@legendo nije gotovo dok nije gotovo. :D

EDIT: Ne trebaju sad da se sklanjaju sa terena, da im ne igraju ključni igrači, da ne idu 100%. Da ne idu pod vaku cijenu da pobjede već da igraju pod ručnom, pod puštanjem na to mislim. :D

Damir Dzumhur!!!!

Anatomija
Kontakt:

Post Postao/la Anatomija » 22 jan 2015, 13:48

Ljudi moji da li se 100% igraju ove utakmice za konacan plasman 26. 27. , da li ti BHT prenosi? :bih: :bih:
Ako vam ide suviše lahko - pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo.

Carpe diem!

Sheldon
Kontakt:

Post Postao/la Sheldon » 22 jan 2015, 13:51

Anatomija je napisao/la:Ljudi moji da li se igra 100% igraju ove utakmice za konacan plasman 26. 27. , da li ti BHT prenosi? :bih: :bih:
Igraju, za prenos nisam siguran..

slika

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 22 jan 2015, 13:53

tacno za nepovjerovat koliko se neki igraci blate na predhodnim stranama! jesmoli mogli vise u ovom prvenstvu? ja mislim da jesmo i da platili smo danak neiskustvu pogotovo u napadu gdje je bilo previse licni gresaka i predani lopta, ali za jucerasnju utakmicu krivit nase igrace i blatit ih je suludo! evo necu spominjat nekonsekventno sudjenje gdje se na jednoj strani sudi po jednoj kriteriji a na drugoj po drugoj a situacije identicne (9 sedmeraca za tunis! :shock: )! ali 5 minuta do kraja imamo 24-22, igramo sa igracem manje jer je buric dobio iskljucenje, tunis u napadu sa krila, buric brani i u sredini nas igrac hvata odbijenu loptu, znaci napad za 3 razlike! onda sudija najednom iz vedra neba tom njihovom krilu svira sedmerac i iskljucuje toromanovica i tu nam krade pobjedu! da krade, kontakta izmedju krila tunisa i toromanovica nije bilo nikako i ono je skandalozno odsvirat sto je sudija odsvirao, muhamed normalno u nevjerici kao i citava ekipa i onda slijedi 1.40 min igre sa dva igraca manje i normalno tunizani to iskoristavaju, daju sedmerac za 1 razlike i normalno dolazi do preokreta sa 2 igraca vise u situaciji gdje smo mi trebali imat napad za 3 razlike ali su sudije uzele stvar u svoje ruke! meni je stvarno dosta prebacivanja odgovornisti na nase igrace i pljuvanje isti kad ljudi u crnom prave neshvatljive greske na nas racun! ne tako davno bilo je i sp u brazilu i ta utakmica sa nigerijom, jesmo igali lose tu utakmicu ali nismo ispali zbog svoje lose igre nego zbog sudije i dvi krucijalne greske koje je napravio! dzekin gol koji je metar ipo onside i gol koji je nigerija dala poslje faula koji se iz aviona vidi na spahicu! da nepricamo o kradzi u parizu i penalu za francusku!!! i svaki put poslje toga se blate nasi reprezentativci umjesto da se odgovornost i blacenje preusmjeri gdje treba to jest na fifu, uefu, ihf i sudije koje te organizacije salju da nam sude... jer ocigledno mi smo u njihovim ocima mali i hoce da nas zadrze takvim i misle da mogu gurat ove velike preko nasi ledja i radit nam sta hoce....

za momke u plavo-zutoj opremi sa drzavnim grbom koji su juce izasli na teren protiv tunisa i ostavili zadnji atom snage na istom ja imam rec samo jednu stvar;

SVAKA CAST MOMCI TAKO SE GINE I BORI ZA DRES SA DRZAVNOM GRBOM

VI STE PONOS NASE DRZAVE

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.