Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 198

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la samo_lijevo » 22 jan 2015, 00:00

Cartman je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Razlika između fudbala i rukometa je u tome što smo u fudbalu bili favoriti za prolaz grupe, a ovdje ne. I to treba imati u vidu.
Kako sam ja vidio, svi su najavljivali da cemo bit ispred Tunisa. Cak su neki pricali i o tome da smo jaci od Makedonije i Austrije.

Pricat o nekom fantasticnom prvenstvu nakon 3 poraza (vjerovatno 4), uz nevidjene greske u svim utakmicama, je ludilo. Svaka njima cast za plasman, ali to smo valjda zavrsili diskutovat u junu. Pricamo o prvenstvu, i ono je debakl cisti. Neuspjeh na svakom nivou. Bas kao i fudbal, i bas kao i kosarka svaki put od 93. godine. Znaci nesto tu ne stima.

ti da si pratio standardne ljude koji ovdje pisu vidio bi da je kvalifikacija ogroman uspjeh.Pobjeda protiv Irana je bila jedina realna i ocekivana.To sto si ti citao neke koji su htjeli olimipijadu je druga stvar.
I molim te nemoj porediti curice u kopackama sa rukometasima.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 jan 2015, 00:02

bulbasor je napisao/la:Nadam se da ce nas sportska sreca pogledati makar na Eurobasketu, kad vec nije na SP u fudbalu i rukometu.
Bez Nurkica nece jer ce opet faliti centar kao sto su ovdje falila krila. Mada ovdje su nas sudije pokrale. Uz sve minuse i sa losjim krilima mi bi Tunis pobjedili jer su bili razbijeni 5 minuta do kraja. Sudija ih je vratio u zivot jedino mi je zao sto su nasi igraci ovako lako primili nepravdu. Trebali su se bar potuci na kraju pa ko **** sve a ne da dozvole ovakvu nepravdu.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jan 2015, 00:03

bulbasor je napisao/la:Nadam se da ce nas sportska sreca pogledati makar na Eurobasketu, kad vec nije na SP u fudbalu i rukometu.
Ako budemo imali kvalitet, prolazimo. Ako ne budemo, opet cemo cmizdrit o sudijama i manjku srece. Vrlo jednostavno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 22 jan 2015, 00:06

Cartman je napisao/la:
Ako budemo imali kvalitet, prolazimo. Ako ne budemo, opet cemo cmizdrit o sudijama i manjku srece. Vrlo jednostavno.
Kako onda komentarises ispadanje kosarkasa sa omjerom 3/2 prije dvije godiine? Sreca je sastavni dio svakog sporta...
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

simicz
Kontakt:

Post Postao/la simicz » 22 jan 2015, 00:07

Još sam pod utiscima...sad pogledah video gdje Dejo plače, stegnu me nešto u srcu majke mi... :cry:

Ovaj cartman nije lik dobar ozbiljno, ovako ponižavati igrače koji su ispali upravo, i samo radi sudija je sramota. Momcima svaka čast, i dalje su ponos države! Čekam sada april i da igramo u Mejdanu :bih:

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 22 jan 2015, 00:08

Tako to kod nas uvijek ide. Kad odigramo najbolju partiju, uvijek nešto drugo zasmeta. Ovaj put su nas sudije zavukle u crno. Cijelo vrijeme su tempirali suđenje na stranu Tunižana. Od početka mi je bilo jasno kakva se kuhinja sprema. Ništa neobično za svijet rukometa. Čuj 9 sedmeraca :shock: , a ekipa koja je najgrublja po svim parametrima napravi 2 sedmerca i ima manje isključenja od nas. Ključni momenat se desio kod 23:22 za nas. Sudije su tu svirale jednu kontraverznu odluku u našu korist, kada su Tunižani izbili loptu iz ruku Vranješu. Mali Perić je dao gol i vidjeli su da su se tu zeznuli pa su nam u sljedećem napadu skresali krila do kraja utakmice.
Šta reći za ukupni dojam. Rasli smo iz utakmice u utakmicu, to je evidentno. Dugo smo se mučili da odemo na neko prvenstvo kao i u fudbalu. Mučićemo se i da prođemo prvi krug kao i u košarci. Ništa ne ide preko noći. Teško je preći 2 koraka odjednom. Za ovakvu državu kakvu imamo korak po korak je veliki uspjeh. Momcima nemam puno šta zamjeriti. Dali su sve od sebe. Da je Vražalić u boljoj formi i da je Prce dao 50% od onoga protiv Islanda, mi bi bili u drugom krugu, ali otom potom. Bitno je nastaviti kontinuitet igara na velikim takmičenjima, a ostalo će sve nadoći. :bih:
Mes Que Un Club

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 22 jan 2015, 00:08

harry_90 je napisao/la:99% smo ispali,ali ja ipak vjerujem u neko cudo da ce se desiti,mozda cete pomislit da sam lud,ali ipak se nadam..ako je nama ikad trebalo neko cudo u bilo kojem sportu,neka se to desi ovim momcima koji su to zasluzili..

Bice pretesko,ali ima jos neke nade..
haha nisi jedini :mrgreen: ima još luđaka , i ja vjerujem u prolaz i imam pravo se nadati sve tamo do petka oko 18:30h.

@ Bilo bi lijepo da im se svi ovi promašaji i tehničke greške vrate protiv Hrvatske , a naši su najopasniji kada ih svi otpišu , u polupraznoj Zetri smo pobijedili Njemačku 10-ak razlike , a i Island smo savladali u praznoj Skenderiji i tada niko nije vjerovao u njih , vrijeme je da ponovo proradi Bosanski Inat :mrgreen:

@ Molit' ću bez srkleta ovo su samo moje želje :bih:

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 22 jan 2015, 00:14

Malinović Dejan ! :tokralju: :tokralju: :tokralju:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 22 jan 2015, 00:16

I meni je ostalo krivo da niko nije odreagovao na sudijsku kradju.Ja da sam bio tamo,ja bih,po cijenu svega.
To se mora jednom presjeci i podici malo veca frka jer u suprotnom sigurno ce se ponavljati.
Ponavljam,sasvim je razumljivo malo navlaciti za Tunis protiv BiH ali ne moze biti razumljivo ni prihvatljivo ocigledno tendenciozno sudjenje od samog pocetka utakmice.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jan 2015, 00:20

bulbasor je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Kako onda komentarises ispadanje kosarkasa sa omjerom 3/2 prije dvije godiine? Sreca je sastavni dio svakog sporta...
Sa porazom protiv Latvije. To je bilo nedopustivo. Da su tu pobjedili, prosli bi.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 22 jan 2015, 00:21

Unofficialpage je napisao/la:[
Imamo dobru šansu da budemo 17. a to na prvom SP nije mala stvar. :bih:
Koliko to ima repki na Prvenstvu. 224? Onda je uspjeh 17-o mjesto :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 22 jan 2015, 00:21

Koja tuga je bila vidjeti uplakanog Malinovića.
Zamalo da i ja s njim ne zaplačem. :cry:
SVAKA ČAST MOMAK !!
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 22 jan 2015, 00:26

Rusilac je napisao/la:I meni je ostalo krivo da niko nije odreagovao na sudijsku kradju.Ja da sam bio tamo,ja bih,po cijenu svega.
To se mora jednom presjeci i podici malo veca frka jer u suprotnom sigurno ce se ponavljati.
Ponavljam,sasvim je razumljivo malo navlaciti za Tunis protiv BiH ali ne moze biti razumljivo ni prihvatljivo ocigledno tendenciozno sudjenje od samog pocetka utakmice.
Tako i ja razmisljam, ono kad sam vidio razmisljao sam se da sam na terenu sta bi uradio onom sudiji ali opet kad od toga zivis i sa tim se bavis citav zivot to bi bio prevelik rizik za karijeru a pogotavo nase igrace jer ocigledno da IHF jedva ceka da "zabiberi" nekoj "manjoj" repki pa da pokaze kako ona ipak radi nesto i stiti prava igraca i sudija.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 22 jan 2015, 00:30

Dejan Malinovic 1992. godiste, braca Buric 1990. godiste, Vladimir Vranjes 1988. godiste, Marko Panic 1991. godiste ( na Svjetskom nije igrao zbog povrede, strasan nedostatak, strasan ), Josip Peric 1992. godiste, Faruk Vrazalic 1990. godiste, Alen Ovcina 1990. godiste....

Pogledajte godista tih momaka, buducnost je pred njima ;)

Ja sam ponosan na njih.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 22 jan 2015, 00:32

Cartman je napisao/la: Sa porazom protiv Latvije. To je bilo nedopustivo. Da su tu pobjedili, prosli bi.
Pa bolan, tad su dva kosa odlucivala ko ce proci.... :facepalm: :facepalm:
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jan 2015, 00:33

Pa jednu Hrvatsku su sudije redovno krale na velikim takmičenjima, a da mi tražimo neku pravdu. Slovenija - Hrvatska na EP u Sloveniji, pa Hrvatska - Španija na EP u Srbiji...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 22 jan 2015, 00:35

Gorcina. Uvijek nas nesto sjebe. To je vec postalo fizicko pravilo. :puke:
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 22 jan 2015, 00:36

Evo baš gledam snimak,teško je opet gledati ovo...
PRVI put na prvenstvu sa igracem više uspijemo napraviti višak na krilu,na -1 od Tunisa,58.minuta i Vražaliić mašii :(
Sent from Tapatalk

luksss
Kontakt:

Post Postao/la luksss » 22 jan 2015, 00:40

edinjo-bih je napisao/la:svaka cast nasima, dali su sta su mogli i od mene ide kapa dole. treba se za ostatak kvalifikacija EP-a malo pojacati ekipu, na krilu imamo velica, djozica i delica, na pivotu gradjana, na lijevom beku milasa kao i dolazece loncara i hrstica, na srednjem beku ce valjda tarabicchia doci, na desnim beku se vracaju panic i savic, na golu adam savic a mozda i serdarevic/cavar/novljanin. nadam se mozda da cemo dovesti i mozda jos jednog "stranca" (kao prije) tipa stojanovic ili zoka martinovic.
Ajde ako ti nije prevelika pegla,napisi kakva je sad situacija s kojim igracem od pomenutih :) Znam za Gradjana i Milasa da su sad otpali,te da je Loncar talenat,ali mlad,a i Serdaerevica se sjecam samo s juniorskog,sta je s njim? I Zar nije Velic nastupao za Crnu Goru? Hvala ti

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jan 2015, 00:41

bazeni je napisao/la:Evo baš gledam snimak,teško je opet gledati ovo...
PRVI put na prvenstvu sa igracem više uspijemo napraviti višak na krilu,na -1 od Tunisa,58.minuta i Vražaliić mašii :(
Sent from Tapatalk
To su te stvari. Mozemo pricat to sudijama, ali njima ne mozemo nista. Mozemo nesto sa kardinalnim greskama koje nasi igraci prave od prve utakmice, i gdje predvodi Vrazalic. U kljucnim momentima nas je zayebao u zadnje dvije tekme. I to na nacin da te totalno i psihicki syebe, pa kad je napravio ono protiv Makedonije ja mislim da je citavu ekipu slomio.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.