Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Ajax » 21 jan 2015, 11:47

Dolazak Aguera je sigurno uticao ne odlazak Teveza jer se radi jednostavno o istim igracima. I jedan i drugi zele biti lideri i najvazniji igraci momcadi i to je bilo jednostavno neizvodljivo na duge staze. Cak i da igraju prvih 11 zajedno je bilo neizvodljivo jace utakmice jer bi izgledali losije sa dvojicom takvih napadaca i falilo bi im visine i snage u napadu sto bi protivnici iskoristili pogotovo najbolji Engleski klubovi i u ligi prvaka. Tako da sta god bio uzrok tu je bilo jasno vec davno da ta "ljubav" nece dugo trajati.

Ne mislim naravno nista lose o Dzeki. Mislim da je to bila jako teska odluka ( zbog odlicne finansijske ponude Citya ) samo mislim da je mogao izabrati slavu umjesto najvise para. I ne sumnjam u to sto si rekao.

Sto se tice Bonya nametnuo se on ili ne on ce dobiti svoje utakmice svaku drugu-trecu bar kao starter sto znaci automatski manje za neke druge igrace. Chelsea sam spomenuo kao klub koji je bolji od Citya po meni ( i sada a vjerovatno i u buducnosti ) a ne da su oni zeljeli Dzeku ove sezone. Nesto se je pisalo prije dvije sezone o njihovom interesu ove naravno ne. Ne slazem se da je City najbolji u Engleskoj. Chelsea izgleda jace i mislim da ce vise napraviti u ligi kao i u ligi prvaka. Costa i Aguero su tu negdje samo sto Aguero ima svako malo probleme sa povredama nekad i pred najbitnije utakmice a Costa nije toliko sklon povredama sto je jako bitno u konacnici. Oni imaju Hazarda a City Silvu to je tu negdje. Mourinho je bolji trener od Pellegrinija sa boljom karijerom. Sve u svemu Chelsea ima svoj sistem igre koji se zna kakav je uvijek isti. Zna se ko je rezerva ko nije nema nezadovoljnih. A City nezna bili igrao sa jednim ili dvojicom napadaca. Ima par igraca koji nisu zadovoljni sa minutazom itd.. Nadam se da grijesim i da ce Dzeko ponoviti drugi dio prosle sezone kao i da ce City osvojiti neki trofej ili mozda izbaciti Barcelonu.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 jan 2015, 12:00

Objektivno i realno, Dzeko je imao srece sto je Tevez imao problema sa Mancinijem i sto je Aguero imao problema sa povredama. Inace bi davno bio rezerva i vjerovatno napustio klub. Te price o istim igracima su manje bitne. Kako u Barceloni nadjose mjesto za Neymara, Messija i Suareza. Nije to tesko kad su svi tehnicki dobro potkovani.

Teveza je ovo otjeralo a ne Aguero. (mislim da je jedini napadac na svijetu koji je dozovio ovakvu blamazu)

slika

Slazem se da je Chelsea ove godine jaci. Izgledaju dosta organizovanije i bolje iako se to na tekmi protiv Cityja nije moglo primjetiti. City je i sa 10 igraca bio bolji i vise nego zasluzeno izjednacio a moglo je i vise.

Naravno da je teska odluka kad dobijes takvu ponudu a igras u Njemackoj. Svi te hvale, svi te traze ali konkretnijih ponuda nema i onda BUM City ponudi ugovor od +/- 30 miliona (za 4.5 godina).
Znas da karijera moze i silaznom putanjom i znas da takav ugovor vjerovatno nikad vise neces dobiti. Edin je postupio onako kako bi i ja.
Edin se nije zeznuo a ni pokajao, njegovo produzenje ugovora je potvrda tome.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 jan 2015, 12:02

OK @SamoZeljo :thumbup: :thumbup: Nismo se razumjeli ja sam mislio da je bila teska odluka sada dali da produzi ili da ode u neki klub gdje bi bio glavni igrac za manje pare a ne kod prvog transfera to je bilo normalno. Nego reci mi sta mislis hoce li Jovetic ostati u klubu i kakva ce biti njegova buduca minutaza, uloga i sta mislis hoce li City igrati da jednim ili dvojicom napadaca. Prosle sezone su igrali skoro sve utakmice sa dvojicom napadaca a ove ne bas. Izgleda da ni sam Pellegrini nezna sta je najbolje. I sta mislis hoce li prodati Navasa i konacno kupiti neko pravo krilo ??

Neymar, Messi i Suarez nisu bas isti igraci kao ova dvojica sto su samo razumio sam poentu. Niko se nemoze porediti sa Messijem.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 jan 2015, 12:34

Nikad ne znas sta ce se desiti kad je u pitanju takav klub a inace uopste u fudbalu. Danas si odlican, sutra slomio nogu i propala karijera. Ja tebe shvatam i inace mislim da znas puno, ali Edin bira ono sto je njemu najbolje a ne ono sto je nama bolje ili samo nekom od nas.
Gledao sam Ligu Prvaka prije 4-5 godina i komentator utakmica je bio Marco van Basten. Dolazi tekma Milana i voditelj kaze van Bastenu: Marko, sad cemo vidjeti sta je tvoj klub uradio veceras.
Van Basten: Moj klub???
Voditelj: Pa da, AC Milan
van Basten: AC Milan nije moj klub.
Voditelj: Pa igrao si tamo, bio legenda, proslavio se, na neki nacin jeste tvoj klub
van Basten: Ne, to nije moj klub.
Eto kako razmisljaju mnogi fudbaleri (tamo sam igrao zbog para i ne zanima me jesam li legenda ili ne)

Pellegrini zna igrati i sa jednim u napadu ali zna i sa dvojicom. Vise sa dvojicom je igrao ali mozda zato sto je igracki kadar takav. Pitanje je hoce li Pellegrini dugo ostati jer City je ambiciozan klub, ako malo zakazes, noga ti je.

Bony ce dobiti svoje prilike i onda cemo vidjeti sta ce se desiti. Vrlo moguce Aguero uvijek u prvih 11 (ako bude zdrav) a Dzeko i Bony na rotaciji, ko se bolje dokaze vise ce igrati.
Jovetic bi mogao otici. Kosta previse a premalo daje. Staklen igrac nije za EPL. Cak mislim da ni Aguero nije za EPL zbog povreda kojih bi bilo manje u drugim ligama. Bolje bi mu bilo da ode u topliju Spaniju gdje se igra fizicki slabiji fudbal ali Aguero je kvalitet pa se moze cekati. Ipak mislim da bi jos koja povreda mogla natjerati i njega i City na razmisljanje jer on nikako da sastavi bar pola sezone u komadu. Steta za takvog napadaca.

Navas se nije bas pokazao ali koga kupiti? City bas nema srece sa tim krilima. Prvo ih nisu imali nikako a sada imaju Navasa. Bolje da ga nemaju nikako i da igra jos jedan napadac. :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 jan 2015, 12:47

Ma znam samo to kvalitetno krilo za prvih 11 vuce puno problema sa sobom. Ako znamo da ce na pozicijama zadnjih veznih uvijek odigrati dvojica od trojice: Yaya Toure, Fernandinho i Fernando. Ako znamo da su Aguero i Silva uvijek u prvih 11 kada su zdravi ostaju jos samo dvije pozicije slobodne. I Nasri je bar 80% siguran starter znaci vise manje samo jedna pozicija. Koja moze biti Navas, Milner, Jovetic ili taj drugi napadac Dzeko, Bony. Znaci ako bi doveli vrhunsko desno krilo to bi skoro sigurno znacilo igru sa samo jednim napadacem a i cudno bi izgledalo da imas na jednoj strani pravo krilo a na drugoj naprimjer Nasrija koji tusi loptu i ulazi u sredinu. Tako da mislim da nece biti nista od pravih krila u Cityu. Ako Dzeko zeli prava krila vjerovatno bi trebao zamjeniti klub. Mada ne lazimo se tu je on najjaci bas u takvoj igri preko krila.

Sto se tice Pellegrinija mislim da City ceka Simeone-a i Guardiolu. CIm bi jedan od njih dvojice pristao mislim da bi smjenili Pellegrinija. A do tada ce ostati Pellegrini. Mislim da je Simeone jako blizu posebno ako bude imao lose rezultate ove sezone sa svojim klubom. Tebi sve najbolje :salut: :salut:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 jan 2015, 13:00

Dzeko je ovisan o krilima kao sto mu je potrebna dobra logistika sa sredine terena.
Vidjelo si i protiv Arsenala da krila i nemaju neki efekat kad nemas visokog napadaca. +/- 15 kornera a nikakva opasnost po gol protivnika. Komentator na FOXu je dva puta spomenuo Dzeku, kaze steta da jedini koji u ovakvim situacijama nesto moze sjedi na klupi. Cak se i iznenadio sto je usao Jovetic a ne Dzeko. (spominjem komentatora zato sto je objektivan a ne zato sto zna vise od mene ili od tebe)

Aguero je bez sumnje najbolji napadac u klubu ali njegove povrede izbacuju iz forme ne samo njega nego i onoga ko zbog njega sjedi na klupi.

Da City ima dobra krila, pitanje je da li bi uopste igra sa dva napadaca?!
Vrijeme ce pokazati. Mozda Bony zabetonira Dzeku na klupu, u sta sumnjam ali Bony je kvalitetan napadac. Moze ga krenuti. Ipak mislim da ce City uvijek zeliti da na klupi ima napadaca koji je toliko koliko u formi, sto ce ostaviti prostora za igru svakom od njih.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 jan 2015, 13:08

@SamoZeljo
Slazemo se sve treba sacekati ove pola godine pa cemo onda biti svi pametniji.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 21 jan 2015, 15:49

Džeko napokon u prvih XI :bow: prijateljska protiv HSV-a.

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 21 jan 2015, 17:01

Nisam siguran jel radi kod vas, al' evo ko hoce da gleda Dzeku.

" onclick="window.open(this.href);return false;

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 jan 2015, 18:05

Evo zabi Edin za 2:0 a Jovetic je dao prvi gol.
Znaci, poceo je tekmu i jos uvijek igra a 75. minut je.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 21 jan 2015, 18:26

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 21 jan 2015, 18:53

vedator je napisao/la:
Majstorski gol,,,steta sto je prijateljska tekma.....

Rios

Post Postao/la Rios » 21 jan 2015, 19:10

Lijep gol Edina :clap: Nadam se da je ovo pocetak golgeterskog niza :thumbup:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 21 jan 2015, 19:43

Lijep gol Dzeke nakon duzeg odsustva. Jako je bitno da udje u pravu formu jer se u Engleskoj tek sad zakuhava.

Inace brat @vedator sve zivo prati :thumbup:
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 21 jan 2015, 19:47

@vedator svaka ti cast kao i Edinu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 21 jan 2015, 19:55

Uvijek je znao protiv Hamburga :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 21 jan 2015, 20:10

Nerminovic je napisao/la:Uvijek je znao protiv Hamburga :kafa:
I protiv Bayerna. :rol: :kafa:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2015, 20:11

Odlično za samopouzdanje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 21 jan 2015, 20:42

primi je masina ko na socceru :D

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 jan 2015, 21:24

Sabinho je napisao/la:@vedator svaka ti cast kao i Edinu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Odlican gol
naprijed rejal

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: COYGBiH, dedo26, Proximic, Sveti i 53 gosta.