Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Sad citam ne nekom portalu da su se tunizani malo pokoskali izmedju sebe i tu vidim nasu sansu. I nasi su se malo syebali posle makedonije, al kako procita svi su razgovarali sa Farukom i nadam se da ce bas on danas biti prevaga. I ja sam mu prvi psovao zbog loba al kasnije sam shvatio da se to moglo desiti bilo kome. Pa kolko je igraca recimo u fudbalu pucalo panenke i fulalo iste gdje bi njihove ekipe ispadale tom prilikom itd. STA GOD DA SE DESI DANAS AJDE DA IH NE PLJUJEMO,AJDE DA IM DAMO JOS VECU PODRSKU, JER MI SMO MLADA EKIPA I NASE VRIJEME TEK DOLAZI!!!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
eh da, negdje sam pročitao da Tunis igra 3-3 odbranu, šta to znači za nas, prednost ili manu? mislim, do sad smo igrali na 6-0 odbranu i mnogo griješili, ne znam da l' smo do sad igrali na ovakvu postavku?
po meni, treba stavit' flastera na njihovog beka (čini mi se), onaj zalizani
uglavnom, mislim da je ključ pobjede u manjem broju tehničkih pogrešaka, ako to smanjimo, pobjeda je naša!
po meni, treba stavit' flastera na njihovog beka (čini mi se), onaj zalizani
uglavnom, mislim da je ključ pobjede u manjem broju tehničkih pogrešaka, ako to smanjimo, pobjeda je naša!
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
u ovoj tekmi bi maksimalno forsirao u napadu perica i karacica, pokusati proigrati krila i uposljavati burica... celica i terzic samo u odbranu... samo jako i hrabro pa sta bude
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Evo još jedan odličan tekst o Karačićima:
Najbitnije je danas pokusati smanjiti greske na minimum.Prethodni mec protiv Makedonaca mi smo prilikom kontre i polukontre izgubili sigurno deset lopti.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
nadam se da prce nece praviti korake i nepotrebna iskljucenja 
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
Sta bih sve dao samo da ponovi nesto slicno. Ajde Fareeeeeno rules je napisao/la:Evo za one koji nisu pratili Reprezentaciju prije (zadnjeg) baraža kako Vražalić igra i raznovrsno zabija golove i kako tačno bacamo kontre , ovo što nam se dešava na SP to izgleda moramo proći ...tu psihološku barijeru , a to su rekli gotovo svi veliki rukometaši za našu Reprezentaciju na video prilozima koje je objavio sportsport.ba
[youtube][/youtube]
- legenda reala
- Kontakt:
3:3 odbrana, pa ako budemo spuštali na crtu kao i do sad, odbrana nam odgovara, ako budemo rješenje tražili šutevima iz vana, ova odbrana će nam stvarati mnogo prblema, poznavajući tromost naših bekova
Ništa, moramo probati trčati danas, na ovu odbranu bi krila trebala imati glavnu ulogu, moraju sve pogoditi danas + moramo koristiti brzi centar
Ništa, moramo probati trčati danas, na ovu odbranu bi krila trebala imati glavnu ulogu, moraju sve pogoditi danas + moramo koristiti brzi centar
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Koliko god sam bio ljut na Fareta zbog onog loba i lezernosti..proslo me je i znam da on to moze milion puta bolje! Dokazat ce nam to veceras aBd
Dobijamo Tunis i Hrvate..Austrija gubi od Makedonaca i mi smo treci!

Dobijamo Tunis i Hrvate..Austrija gubi od Makedonaca i mi smo treci!
- Kralj_Tvrtko
- Kontakt:
Hrvatska i kada je znala da će porazom izbjeć Francusku u doigravanju, svejedno su pobijedili.
Hrvatska eventualno može igrat s rezervnom postavom, ali i ta je jaka ko zemlja i zato Hrvatska je velesila, izuzev golmana Burića vjerojatno niti jedan BiH igrač ne bi igrao u Hrvatskoj B.
Zato BiH danas bez iksa i kalkulacija, mora bit pobjeda.
Hrvatska eventualno može igrat s rezervnom postavom, ali i ta je jaka ko zemlja i zato Hrvatska je velesila, izuzev golmana Burića vjerojatno niti jedan BiH igrač ne bi igrao u Hrvatskoj B.
Zato BiH danas bez iksa i kalkulacija, mora bit pobjeda.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Hrvatima na ovom prvenstvu je najveci problem da nemaju sirinu kao prije, al i takvi za nas su svemirski brod. Suvisno je sad razmisljat o utakmici sa njima, Tunis i samo Tunis.Kralj_Tvrtko je napisao/la:Hrvatska i kada je znala da će porazom izbjeć Francusku u doigravanju, svejedno su pobijedili.
Zato BiH danas bez iksa i kalkulacija, mora bit pobijeda.
Don't believe the hype.
Veceras po pobijedu. Hajde ispucali smo dovoljno gluposti i pacerluka,mislim da je vakat da se uozbilje. Mada sa nama nikad ne znas ,pogotovo kad smo od pritiskom
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Itekako bi nas Hrvati trebali pustiti ako nam zatreba!
Da nam se barem djelimicno oduze za nase "nesebicno" snabdjevanje njihovih reprezentacija igracima sa prostora BiH.. Kada bih sada poceo praviti listu, mislim da bi ovo bio jedini post na ovoj stranici, tako da...
Sto se tice nas kao nas, Bada je to fino rekla, a ja cu samo da se nadovezem sa svojim razmisljanjem na glas.
Mi od svih zemalja Balkana smo narod sa najjace izrazenim gubitnickim mentalitetom. Ne znam do cega je, ali nekako si utvaram (ciro majstore) da je taj fehler posljedica istorije ove zemlje koja je takva kakva je. Da ne ulazim plaho u politiku, znamo svi.
Kada god nararastu ocekivanja i kada god se pred nas u velikim mecevima stavi imperativ pobjede tj pozitivnog rezultatata, mi posrnemo (cast izuzecima - i pokvaren sat dva puta pokazuje tacno vrijeme).
No kada se reprezentativci popljuju, otpisu, omalovaze ili generalno nadju u nekoj ekstra teskoj poziciji, onda ispliva taj bosanskohercegovacki inat (trebalo bi ga patentirati, on ima skoro pa beskrajnu moc) i desavaju se podvizi kakve niko ne ocekuje... Taj inat, vjerovatno pomjesan sa gnjevom, nadjaca sve psiholoske barijere i treme i onda pokazuju koliko stvarno mogu...
Stoga mislim da ovakvi tekstovi, ma kako zvucali nezahvalni i odvratni. zapravo mogu biti produktivni, mogu biti taj okidac koji ce galvanizirati (ciro mastore) igrace i probuditi zvijer u njima..
Iskreno, moj mozak je vec upisao novi poraz i oprostaj, ali srce se jos uvijek necemu nada...
Da nam se barem djelimicno oduze za nase "nesebicno" snabdjevanje njihovih reprezentacija igracima sa prostora BiH.. Kada bih sada poceo praviti listu, mislim da bi ovo bio jedini post na ovoj stranici, tako da...
Sto se tice nas kao nas, Bada je to fino rekla, a ja cu samo da se nadovezem sa svojim razmisljanjem na glas.
Mi od svih zemalja Balkana smo narod sa najjace izrazenim gubitnickim mentalitetom. Ne znam do cega je, ali nekako si utvaram (ciro majstore) da je taj fehler posljedica istorije ove zemlje koja je takva kakva je. Da ne ulazim plaho u politiku, znamo svi.
Kada god nararastu ocekivanja i kada god se pred nas u velikim mecevima stavi imperativ pobjede tj pozitivnog rezultatata, mi posrnemo (cast izuzecima - i pokvaren sat dva puta pokazuje tacno vrijeme).
No kada se reprezentativci popljuju, otpisu, omalovaze ili generalno nadju u nekoj ekstra teskoj poziciji, onda ispliva taj bosanskohercegovacki inat (trebalo bi ga patentirati, on ima skoro pa beskrajnu moc) i desavaju se podvizi kakve niko ne ocekuje... Taj inat, vjerovatno pomjesan sa gnjevom, nadjaca sve psiholoske barijere i treme i onda pokazuju koliko stvarno mogu...
Stoga mislim da ovakvi tekstovi, ma kako zvucali nezahvalni i odvratni. zapravo mogu biti produktivni, mogu biti taj okidac koji ce galvanizirati (ciro mastore) igrace i probuditi zvijer u njima..
Iskreno, moj mozak je vec upisao novi poraz i oprostaj, ali srce se jos uvijek necemu nada...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Mislim da će puno toga ovisiti o otvaranju utakmice. Ako se napokon uspijemo odlijepiti na 2 ili 3 gola razlike, uz neke lagane golove, oslobodit cemo se pritiska i zaigrati kako i znamo
Idemooo po pobjeduu

Idemooo po pobjeduu
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
Sretno
, Perica i Celicu od pocetka staviti

I KRV SVOJU ZA BOSNU MOJU!
Sanjar, de ti malo resetuj mozak 
Ne mogu oni čitav meč igrati tu odbranu, mislim da je to fizički nemoguće izdržati, ali krila bi to trebala rješavati ulascima na drugog pivota.legenda reala je napisao/la:Ništa, moramo probati trčati danas, na ovu odbranu bi krila trebala imati glavnu ulogu, moraju sve pogoditi danas + moramo koristiti brzi centar
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
VECERAS CE SKINUTI NEVIDJENI PSIHOLOSKI PRITISAK SA SEBE I UZ NASU PODRSKU I VJERU U NJIH DONIJETI NAM 1/16 FINALA!!!
ONI CE PRESUDITI TUNISU JER VJERUJEMO U NJIH!!!
NAPRIJED MOMCI

ONI CE PRESUDITI TUNISU JER VJERUJEMO U NJIH!!!
NAPRIJED MOMCI

ispada kao da nam vi ( bošnjaci) dobrovoljno dajete te igrače ...kao da vam je više stalo da hrvatska bude jaka_dreamer_ je napisao/la:Itekako bi nas Hrvati trebali pustiti ako nam zatreba!
...
A dobro, znamo i ti i ja da to nije dobrovoljno, ali ipak se jedan dobar dio tih likova formiraju kao i graci u B & H klubovima itd. I ne bih se slozio sa klasifikacijom bosnjaci, jer ima itekako ljudi iz drugih naroda (ili mjesanih brakova) koji ovu zemlju iskreno dozivljavaju kao domovinu... Ali nemoj da gazimo previse po politickim temama, mozda je moja izjava malo tendenciozna, no nisam svakako htio provocirati neku diskusiju na tu temu...dean33 je napisao/la:ispada kao da nam vi ( bošnjaci) dobrovoljno dajete te igrače ...kao da vam je više stalo da hrvatska bude jaka_dreamer_ je napisao/la:Itekako bi nas Hrvati trebali pustiti ako nam zatreba!
...
Pozz
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.