Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

topnik1
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la topnik1 » 20 jan 2015, 19:57

Iako nisam napisao da je Cazorla drugi najbolji AMF u EPL, pročitaj moj post ponovo , smatram da je Cazorla bolji AMF od Oscara. :)
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 jan 2015, 20:27

Ne vidim svrhu poredjenja Cazorle i Oscara. Nije da su konkurenti jedan drugom.

Realno Cazorla je malo oslabio. Recimo od prve sezone kad je imao 12 golova i 11 asistencija i kad mu je svaki sut bio prijetnja je opao. Ali i kao takav je jedan od boljih ofanzivnih veznih. Solidno je odradio zadnji mjesec dana, i nek igra dok se Ozil ne uigra, ali onda mislim da bi trebali vidjeti od Ozila odlicne partije. Okruzen je igracima koji su veoma brzi i veoma direktni, a znamo da to on voli, samim tim bi trebao i on bolje igrati.
Celik!3,2,2.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 20 jan 2015, 20:40

Ja se nadam i da ce Walcot dobiti šansu,on i Ozil su dosta dobro djelovali ono malo vremena što su uspjei odigrati skupa..

Da se razumijemo,i Ox mi je drag igrac,tehnicki dotjeraniji od Walcota,prodorniji u situacijama 1 na 1 ali Walcot ima daleko bolju kretnju i uvjek se nadje u bar jednoj ili dvije situacije za gol što za Ox-a i nije slucaj..

Dobro je ovo,konkurencija u napadackim linijama je fakat ogromna i to može samo izvuci ono najbolje iz svakog od njih..

Koklajnu bi dao šansu do kraja sezone s obzirom da su i onako male šanse da dovedemo neku klasu na zadnjem veznom,tako da bi Francuz potpuno neocekivano mogao da nadje svoje mjesto u Arsenalovom veznom redu,imace dosta jakih utakmica za "polaganje ispita",.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 jan 2015, 20:46

Ma ima dosta utakmia za svakog igraca. Mislim da je red da malo Alexis odmori da ne bi bilo neke povrede, i eto prilike za Oxa i Walcotta.

A Coq nek dobije do kraja sezone da pokaze zasto Arsenal ne bi trebao da dovede nekog skupog defanzivnog veznog vec samo zamjenu za njeg.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 jan 2015, 21:44

Sve je to divno i krasno ali Coqelin jednostavno nije klasa da mozes recfi ne treba nam defanzivni vezni, uvijek sam govorio da je bolji od Artete i Flaminija panja ali realno daleko je on od nivoa i igara igraca koje imaju nasi konkurenti na tim pozicijama (naravno ovo pricam pod uslovom danam je neki cilj borba za titlu i LP a ne cetvrto mjesto jer cetvrti smo i sa Artetom i Flaminijem bili). Wengeru je ova partija sa Cityem citave ekipe kao i Coqelina odlicno dosla na toj utakmici ce da kaze da ne mora dovesti dmfa, iako svi znamo da je velika razlika izmedju Scneiderlina ili Carvalha da ne pricam Vitsela u odnosu na Coquelina. Stopera ce nam ko da gledam dovesti nekog jeftinog iz francuske ili primere i to je to, Hummelse, Schnederline, Carvalhe i te mozemo samo sanjati zato cemo i biti cetvrti opet..
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 jan 2015, 21:54

Da je meni samo znati koje ti sposobnosti imaš pa znaš da on nije "ta" klasa iako nemaš većeg uzorka barem od jedne sezone pa da zaključiš da sa njim ne možemo dalje od TOP 4.
Čovjek je došao u pola sezone odigrao 10-ak utakmica, svaku je dobro odigrao, ali ti znaš da on nije "ta" klasa.

Pa pusti čovjeka da pokaže šta zna, a ne da mu ti govoriš na osnovu jednog mjeseca nije on to ta klasa. ccc

Edit : Smijem se kladit da ćeš spomenuti Njemačku kao i prošli put, al da te napomenem kao i prošli put da većinom nije igrao na svojoj poziciji.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 20 jan 2015, 22:06

Coquelin je po statistici bolji od Matića (istina odigrao je manje utakmica) , al eto reci cemo da statistika ne pokazuje ustvari pravu kvalitetu igraca i opet mogu reci da ga dosta podcjenjujete pa kako vrijeme odmiče i lik bude igrao više utakmica s ovim igračima on može biti samo bolji, ako nastavi ovako napredovati uopšte nam neće trebati novi zadnji vezni nego samo neka dobra zamjena za njega tj. igrac za rotacije kao sto vec neko reče gore. To je ustvari Bielik i mislim da je sad stoper primarna pozicija koja se mora popuniti.

Ja još uvijek vjerujem u borbu za titulu, kad bi zaredali sad 4-5 pobjeda u ligi (Villa, Spurs, Liecester, Palace i Everton) Nek budu 4 pobjede od ovih 5 utakmica i extra ce biti. :D

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 20 jan 2015, 22:11

Desole je napisao/la:Samo onako http://youtu.be/OzV4WZGnLEs
Sta je covjek mogao imati assista :shock: :shock: :o :o

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 20 jan 2015, 22:35

upravo taj vide govori kakav je maestro ozil, a kakve neefikasne napadace imamo

cazorla nema brzinu za amfa a to je da pronalazi igrace i asistira, da im daje lopte u prostor

zbog toga vecina trickstera nisu uspjeli u nogometu toliko okocha je primjer, frajer je cudesa radio al teren je veliki a ovo nije mali nogomet, cazorla ima onu loptu u malom prstu ali na amfu je previse spor, city nije imao yayu tourea da cazorlu omete u zadacima, Fernando i fernandinho su bili dosta slabi, kad naletimo na matica ili eno liverpool npr sta su nam uradili

ubili nas presingom, cazorla samo uspio giroudu kad je dobio sansu ali nije dominirao sredinom jer ga je vezni red nadtrcao i naidgrao sve nase

santija dok vrijedi para prodati spanskoj ekipi, tamo ce mu bit lijepo, hvala mu za sve ali imamo jacka i ozila a to nije mala stvar, previse gusenja ce biti, moraju igraci navici da igraju konstantno

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 jan 2015, 22:46

topnik1 je napisao/la:Da je meni samo znati koje ti sposobnosti imaš pa znaš da on nije "ta" klasa iako nemaš većeg uzorka barem od jedne sezone pa da zaključiš da sa njim ne možemo dalje od TOP 4.
Čovjek je došao u pola sezone odigrao 10-ak utakmica, svaku je dobro odigrao, ali ti znaš da on nije "ta" klasa.

Pa pusti čovjeka da pokaže šta zna, a ne da mu ti govoriš na osnovu jednog mjeseca nije on to ta klasa. ccc

Edit : Smijem se kladit da ćeš spomenuti Njemačku kao i prošli put, al da te napomenem kao i prošli put da većinom nije igrao na svojoj poziciji.
Zar ti trebaju posebne sposobnosti da skontas da Coqelin nije nivo Scneiderlina, Carvalha i Vitsela? Ovo su dokazani igraci pogotovo Vitsel i Schneiderlin. Naravno da cu spomenuti Njemacku ako se ne mozes nametnuti u onakvoj ekipi na svojoj poziciji mislim da to nesto govori. Svakamu cast na dosad odigranim utakmicama neka odigra tako i do kraja sezone bicu zadovoljan ali pricati o titulama EPL i LP i pri tome misliti da nam ne treba DMF pored Coqelina je smijesno. Ok ako ti pricas o osmini finala lp i top 4 u Engleskoj slazem se ne treba nam pojacanje mozemo to i sa Coqelinom izboriti kad smo sa Artetom...

fino je iznad sve napisano za Santija, prespor igrac koji uz to jos voli peljati loptu, jednostavno talentovan je ima dobar dribling, sut, solidan pas ali nije to to za amfa svjetske klase..

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 20 jan 2015, 22:55

Iskreno mene ne interesuje toliko ta prica o Santiu, nego cisto da Ozil igra na poziciji 10-ke. Tu je najbolji, i jednostavno takav talenat unistavati na krilu je teska glupost. S druge strane je Cazorla bio krilo, koje je konvertovano na poziciju AMF. I sada treba da igra tu kao primarna opcija. :crazy:

Wengeru sam svasta halalio, ali ako nakon izvjesnog perioda opet pocne gurati momka na krilo, onda mu vise ne mogu naci nikakvo opravdanje za bilo sta.

#PRÖzil

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 jan 2015, 22:56

Ali pazite molim te izjave Walnuta kaze napad Arsenala danas je jaci od onog kad su igrali Henry i Bergkamp :lol: :lol: jos haj nabroja masinu Sancheza i rece Wellbeck je sjajan radoholik trci za trojici i onda kaze tu sam i ja :lol: :lol: :lol: kakav kloc promasi vise zicera po utakmcii nego ovi u karijeri...

Desole
To i ja pricam, Cazorla je nebitan u citavoj prici nije on igrac kloc tipa Arteta, Flamini i Monreal pa da ga tjeramo ili sta ali jednostavno nema dileme da je Ozil 3 puta bolji igrac i da ne moze igrati neke divlje pozicije kako bi ovaj spanski lazni maestro dirigovao veznim redom.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 20 jan 2015, 23:02

Past će i mit o Monrealu pa će taj krug kloceva (iz kog ste filmskom brzinom izbacili Cazorlu) ostati samo na Flaminiu i Arteti.
Neće biti ni prvi ni zadnji srušeni mit :yawn:
A.F.C. Bournemouth!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 jan 2015, 23:32

Pa šta to osvajaju Sniderlin i Carvalho u svojim timovima :yawn: .
Otkako Coquelin igra mi smo izgubili samo od Sotona, a na ostalim utakmicama ne znam nešto ni da li smo primili uopšte koji gol :kafa: .

Nema tu sposobnosti ocijenit momka na osnovu 10 utakmica, i šta je još veća ironija momak je u tih 10 utakmica bio doktor. To dokazuju i brojevi. Sve crno na bijelo :D.

Sačekaj kraj sezone pa sudi o njemu, tako je najbolje ;)

edit: problem sa tim flopovima i klocevima je ove sezone kad su stvarno bili užasni mnogi igrači.
Pa kad pričamo, pričajmo istinu, Cazorla je bio užasan, u-ža-san. Em je gubio lopte em nas nervirao sa mašanjem silnih zicera i pucanjem ko da nije jeo 3 hevte. Monreal :crazy: , šta smo primili zbog njega golova zbog njegove inferiornosti na štoperu ( što možemo Wengera kriviti) Ali par zadnjih utakmica nema mu se šta priogovoriti, osim što ima nekad glupe ispade, al pokriva poziciju sasvim ok.
Flamini je igrač manje ove sezone bio i ostao.

I ne može čovjek da ne primijeti da je Arsenal digao formu otkako je tu Kokelan :kafa:

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 20 jan 2015, 23:55

Walcott: Sadašnja navala Arsenala bolja je od one Bergkampove i Henryjeve :rol: :rol:

slika

MOMČAD Arsenala je sezone 2003./04. napravila nešto što vrlo vjerojatno nitko nikad neće ponoviti u Premiershipu, a lako moguće i u bilo kojoj od liga petice.

Naime, The Invinciblesi ili Nepobjedivi te su sezone osvojili naslov bez ijednog poraza. Arsene Wenger je tada imao na raspolaganju zaista jednu mega momčad, a s tim se složio i Jose Mourinho, Francuzov vječni neprijatelj, koji mu je prošlo ljeto i sam odao počast na tom fantastičnom ostvarenju.

Bergkamp, Henry, Viera, Pires, Ljungberg, Lehman, Cole, Wiltord, Parlour, Campbell, bili su igrači koji su s nepodnošljivom lakoćom pobjeđivanja pokorili Otok, a 2006. kad je Theo Walcott stigao u Arsenal napad Topnika su predvodili Bergkamp i Henry, a uz njih su jurišali i Pires, Ljungberg i mladi Van Persie.

[youtube][/youtube]

Strašna navala, no Walcott smatra da je sadašnji napad momčadi Arsena Wengera, kojeg predvode Danny Welbeck i Alexis Sanchez čak i jači od onog opjevanog.

''Kad sam stigao u Arsenal, ta momčad je imala strašnu navalu, no uvjeren sam da ova momčad ima čak i bolju i to ćemo dokazati. Danny je radoholik, koji trči i radi za trojicu, a što reći u Sanchezu. A tu sam i ja'', rekao je Walcott.

Ipak, kako bi dokazao svoje tvrdnje Walcott smatra da ova momčad mora osvojiti i nešto više od FA kupa:

''Oni su se naosvajali naslova, no mislim da ih možemo nadmašiti. Sposobni smo za tako nešto. Tada će moje riječi imati pokriće.''

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 jan 2015, 23:58

Pa treba da podržite Walcotta yebote, jer jelde ne živimo u prošlosti :tokralju: . Naravno da nisu ni blizu one momčadi, al dobro je da zadaju sebi velike ciljeve, tako će i postati veliki :tokralju:

VOLIM TE ČELIK!!!!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 21 jan 2015, 00:50

rambo16 je napisao/la:Past će i mit o Monrealu pa će taj krug kloceva (iz kog ste filmskom brzinom izbacili Cazorlu) ostati samo na Flaminiu i Arteti.
Neće biti ni prvi ni zadnji srušeni mit :yawn:
ma da, sve katastrofalne partije i porazi u velikim utakmicama izbrisani su ovom pobjedom, Monreal klasa dje su nam oci bile :lol: takodjer Cazorla hebo Zidanea sta je ovaj maestro, igrac koji titule donosi...mislim kakva panjina je Monreal dovoljno govori cinjenica da su pored neiskusnog Belerina na desnom beku igraci Citya najvise forsirali napade po lijevoj strani...

Da, treba podrzati vjecitog talenta i limitiranog balvana u nebulozama koje izvaljuje isto ko sto smo podrzavali Wengera kad je govorio prije svake sezone a i tokom nekih da Arsenal moze osvojiti titulu pa smo svaki put izvisili i svaki bitni mec izgubili. Ne znam da li je smijesno ili zalosno da jedan ovakav panj sebe izjavama svrstava medju ljude sto izdominirase ovu ligu i toliko trofeja donesose i rekorda...Smece jedno ti si rang Ashleya Younga i Stewarta Downinga i sa njima se poredi a ne sa Bergkampom i Henryem...

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 21 jan 2015, 01:08

Tako si negativno pričao i pred utakmicu, i tu smo se raspravljali ...

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 21 jan 2015, 02:06

pobijedili jednu jaču tekmu od zadnjih 20 i sad bi trebala početi neka euforija :rol:

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 21 jan 2015, 08:56

A gdje nam je Gazela?

Ostavio ga Wenger da odmara jednu utakmicu, ev nema ga mjesec dana? :?

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.