Sportski komentatori

xaves
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la xaves » 17 dec 2014, 20:35

QUARTERBACK je napisao/la:evo i ove dvojice manijaka na eurosportu dortmund wolfsburg ne mogu da vjerujem kakve komentare imaju za oplakat uvijek zivota mi :lol:
Definitivno su prejaki, odlicno obavljaju svoj posao

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 17 dec 2014, 20:37

Kakav rusvaj
Najbolje opisana situacija u Dortmundu

Ova dvojica ne bi bili loši kad bi mahalanje izbacili
A.F.C. Bournemouth!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 dec 2014, 09:56

Bilješke i priprema za tekmu jednog komentatora na BBC Radiju

" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

:tokralju:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 17 jan 2015, 20:39

ZORAN SUKO ZA **** NAS VUKO
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

brazzo
Kontakt:

Re: $: Sportski komentatori

Post Postao/la brazzo » 17 jan 2015, 21:01

fedeltafrotta je napisao/la:ZORAN SUKO ZA **** NAS VUKO
:lol:

Kakav nekulturni pacov je ovaj Babic. Pa pas ti mater **bo imas li zrnku (novinarske barem) kulture i bontona. Jadan Halid ne moze ni pocet ni zavrsit recenicu da se ovaj ne ubaci. Pa kako, majko moja je l vas stid gabori jedni nekulturni visit na drzavnoj televiziji i brukat i sebe i svoj narod :cry:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 18 jan 2015, 20:45

Anel Dzankovic :S Bosnaski jezik ????!! Sebe/ Si ?? Tacan/ Tocan ?? Saljem e.mail ! Dju.re jedno!
Max Allegri

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jan 2015, 21:17

Mig_Mig je napisao/la:Anel Dzankovic :S Bosnaski jezik ????!! Sebe/ Si ?? Tacan/ Tocan ?? Saljem e.mail ! Dju.re jedno!
Mora tako da govori, nije do njega. Svaki dan drugi jezik i tako ukrug.

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 19 jan 2015, 02:39

Onaj lik na RTL ne znam ni kako se zove niti me interesuje je katastrofa lik o rukometu 2 čiste nema, niti daje kakve informacije niti zna signalizaciju sudija, sudija pokaže probijanje on čeka da vidi šta će biti, vagon situacija u kojima se pogubi, a Zlatko Saračević pristran i nimalo realan i ne znam šta glumi na onom mjestu govori očite stvari on u ulozi stručnog komentatora treba da tu i tamo doskoči sa nekim objašnjenjima nekih situacija, a ono na RTL se pretvara da Zlatko komentariše kako sudije nemaju pojma i kako cijeli svijet sudi protiv jadne Hrvatske a onaj komentator samo tu i tamo kaže pogodak za Čupića, faul u napadu faul u odbrani lijepa akcija dvije minute
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 20 jan 2015, 02:10

Kako se zove onaj degenerik na S.K-u, (prenosi samo košarkaške tekme čini mi se).
I sve što radi tokom prijenosa je "ii pogađa"... "iii promašuje" i naravno izgovara imena igrača koja u tom trenutku imaju loptu kao da je riječ o nogometnoj a ne košarkaškoj utakmici.

Pa čovjek znači uzima vjerovatno astronomsku platu za nikakav POSAO! :thumbdown:
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 20 jan 2015, 19:52

DukeOfWellington je napisao/la:
Mig_Mig je napisao/la:Anel Dzankovic :S Bosnaski jezik ????!! Sebe/ Si ?? Tacan/ Tocan ?? Saljem e.mail ! Dju.re jedno!
Mora tako da govori, nije do njega. Svaki dan drugi jezik i tako ukrug.
Relativno je "novi" bice jos mnogo ispada, ali ovo sa Sebe ili ga po hrvatski Si, stvarno je tolilo providno i za mnogo manje tv kuce, a ne za drzavnu televiziju Bosne i Hercegovine! Nadam se da mu se profesorica Bosanskog jezika i knjizevnosti stidi, osim ako nije student eminentnog fakulteta iz Tavnika!
Max Allegri

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jan 2015, 20:08

Mig_Mig je napisao/la: Relativno je "novi" bice jos mnogo ispada, ali ovo sa Sebe ili ga po hrvatski Si, stvarno je tolilo providno i za mnogo manje tv kuce, a ne za drzavnu televiziju Bosne i Hercegovine! Nadam se da mu se profesorica Bosanskog jezika i knjizevnosti stidi, osim ako nije student eminentnog fakulteta iz Tavnika!
Nije do njega, naređeno mu je da tako govori. Obrati pažnju na sve informativne emisije i vidjećeš rotaciju među jezicima i pismima na dnevnom nivou. Dakle ti sutra kad bi radio tamo morao bi da govoriš jedan dan tako. O tome se radi.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 jan 2015, 20:31

to su teške nebuloze... neka svako govori svojom maternjom verzijom ovog jezika... a to da ja govorim hrvatski npr je teška budalaština... ma kako ga znao i poznavao garant će mi se omaći najmanje 10-20 greški tok govora...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jan 2015, 20:35

DANTES je napisao/la:to su teške nebuloze... neka svako govori svojom maternjom verzijom ovog jezika... a to da ja govorim hrvatski npr je teška budalaština... ma kako ga znao i poznavao garant će mi se omaći najmanje 10-20 greški tok govora...
To bi Čović smatrao 'zatiranjem hrvatskoga jezika u BiH' što bi bio još jedan argument za 'tv kanal na hrvatskome jeziku'. I s ovim su nezadovoljni.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 jan 2015, 20:37

pa nek prime par hrvata i gotova stvar...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jan 2015, 20:41

DANTES je napisao/la:pa nek prime par hrvata i gotova stvar...
Radi tamo više od par Hrvata, ali ne mogu imati paritet na svim pozicijama, trebao bi po najmanje jedan Hrvat kao voditelj dnevnika, voditelj sporta, voditelj vremenske prognoze, voditelj jutarnjeg programa, sportski komentator, itd. Broj radnika bi trebao da poštuje popis iz '91 i to po defaultu znači da ne može biti jedan Hrvat za svaku emisiju. Zato se radi ovo. Nisam neki fan ideje ali postavlja se pitanje šta je alternativa. Novi kanal bi bio preskup da bi mu svrha bila samo da se govori na drugom jeziku, kako ja da podržim takav kanal umjesto nekog drugog kanala na kojem će sport dobiti prioritet. Ne mogu.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 20 jan 2015, 20:48

NeverGiveUp je napisao/la:Kako se zove onaj degenerik na S.K-u, (prenosi samo košarkaške tekme čini mi se).
I sve što radi tokom prijenosa je "ii pogađa"... "iii promašuje" i naravno izgovara imena igrača koja u tom trenutku imaju loptu kao da je riječ o nogometnoj a ne košarkaškoj utakmici.

Pa čovjek znači uzima vjerovatno astronomsku platu za nikakav POSAO! :thumbdown:
Ilija Kovačić ? Sigurno nisu Srđan i Darko,a ne znam prenosi li iko košarku više osim nabrojanih
ZELJEZNICAR 1921!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 20 jan 2015, 23:35

Duke, shvatam u potpunosti sta mi govoris! I jako dobro znam kako ide rotacija komentatora na velikim takmicenjima!Pitam se, da li je poenta raditi utakmicu, ili putovati po svijetu?! Sto se tice samog vokabulara, znam i to da se ugadja hrvatskim gledaocima koji BHT gledaju samo u slucaju neke nepredvidjenje sutiacije u kojoj nemaju HRT, ili u ovom slucaju RTL, ali koliko moras biti spreman ici nisko i dopustiti da kao Anel Dzankovic govoris TOCAN PAS???! i da, bez obzira koliko znam o svemu, ne mogu vjerovati da postoji takva diktaktura da ti neko naredi da izgovaras, ono s cim se ne slazes i sto ti ne pripada! Zamislimo samo da je Baho jednom u zivotu rekao, tocan pas ??
Zadnja izmjena: Mig_Mig, dana/u 20 jan 2015, 23:41, ukupno mijenjano 1 put.
Max Allegri

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jan 2015, 23:37

Mig_Mig je napisao/la:Duke, shvatam u potpunosti sta mi govoris! I jako dobro znam kako ide rotacija komentatora na velikim takmicenjima!Pitam se, da li je poenta raditi utakmicu, ili putovati po svijetu?! Sto se tice samog vokabulara, znam i to da se ugadja hrvatskim gledaocima koji BHT gledaju samo u slucaju neke nepredvidjenje sutiacije u kojoj nemaju HRT, ili u ovom slucaju RTL, ali koliko moras biti spreman ici nisko i dopustiti da kao Anel Dzankovic govoris TOCAN PAS???!
Pa ako kaže 'tačan pas' onda će dobit ukor nadređenog. Njemu je naređeno da kaže 'točan pas'.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 20 jan 2015, 23:44

Editovo sam bas kad si mi oodgovorio, ali eto, da li je moguce? zamisli sebe u takvoj ulozi? Znas i sam da te razumijem, ali ne vjerujem! Iako stojim pri ovome da je Sebe ili Si cista sminka, i napucavanje sebe kao komentatora!
Max Allegri

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 01 feb 2015, 19:11

Aleksandre, pusti čovjeka da priča! :roll:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.