Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

topnik1
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la topnik1 » 20 jan 2015, 18:05

Jao hejterske priče :guz: .

Svi sportski medij i svaki sportski analitičar je samo imao riječi hvale za Cazorlu i svi su mu dali čistu 10 za nastup, ali evo ovdje si ti nas prosvijetlio i to je bilo ustvari što je on malo borbeniji.

Kao da neko Ozila tjera iz tima što je Cazorla u formi.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 20 jan 2015, 18:08

Treba Okonju poslati u PSG za Thiaga Silvu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 jan 2015, 18:10

Okonju ne bi dao ni za 2 Thiaga i Hummelsa :nene:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 20 jan 2015, 18:14

Momci sledi nam tek februar. Znaci: februar, mart, april, maj... Jos cetiri mjesec. A poznavajuci nase povrede odigrace oba sasvim pristojno.

Pozdravaljam novi igovor za Koksa, takodje se nadam da sledi i za Bellerina ostali manje vise...
Daj nam onda Khediru ako vec nece da dovode neku klasu...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 20 jan 2015, 18:20

AllGunsBlazing je napisao/la: Stvarno ne vjerujem kakva se prica vodi ovdjr. Sta cemo odjednom zaboraviti kako se Santi sklonja s puta protivnickim igracima? Zar cemo zaboraviti da je bas nakon njegove greske dosla jedina prava sansa Citya? Zar cemo zaboraviti sve one ocajne kornere i desnom i lijevom? Covjek zadnjih par utakmica igra pristojno, a to znaci da ne petlja kao inace, dao je i nekoliko golova(iz penala, sto znaci da ni u pola ne bi bio ovako dobar da Alexis nije ofulao penal, ili da je Arteta zdrav), sto je kulminiralo ovom utakmicom protiv Citya gdje je samo bio malo borbeniji, a govori se kao da je Zidane iz najboljih dana. De neka neko nadje kad je zadnji put prije ovoga prebacio prvog igraca u sesnestercu kod prekida. Cazorla je koristan igrac, ali forsirati njeg je isto forsirati Girouda ispred Henrya. Ozil u formi je najbolji igrac na svojoj poziciji, istinska klasa.
Jok,al et prešutit cemo svaku kriminalnu partiju Ox/a kakvu je imao protiv Citya,milion izgubljenih lopti i forsiranje dribrlinga u opasnim situacijama ali ne,on je talenat par ekselans,gdje bi njeg kritikovali..

Prešutit cemo i cinjenicu da je s Giroudom skoro pa nemoguce kontru odigrati jer lik uspori svaku akciju,.AKo nam ne treba bolji napadac od Girouda onda nam sasvim sigurno ne treba ni bolji ofanzivni vezni od Santija,.U ostalom prešutit cemo cinjenicu i da je Santi izabran za igraca mjeseca od strane navijaca ali i cinjenicu da je vjerovatno najomiljeniji igrac medju tim istim navijacima..

Apsolutno se slažem da je Santi beskoristan u odbrani ali isto to važi i za Ozila,nije baš da Turcin ima Mocartovu dinamiku,radnu etiku ali i borbenost pa da je nešto u tom polju ispred Španca..

Santi je u formi,Turcin se tek vratio,neka igrama na terenu zasluži prvu postavu,.Svakako da sam i sam mišljenja da je Ozil kvalitetniji igrac ali u ovom trenutku nema šanse da ce Wenger Cazorlu ostaviti na klupi kontra njega sto je i sasvim razumno ako uzmemo u obzir formu i jednog i drugog..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 jan 2015, 18:35

Ja sam rekao da je Ozil u formi bolji od Cazorle(pa i ovog protiv Citya), samo valjda Wenger zna kad je Ozil u formi.

Oxu nije konkurencija jedan Ozil, recimo forsiras Oxa jer je eto mlad, talentovan, a Sanchez ti sjedi na klupi. Nema smisla.

Ja se ne bih slozio da Giroud ne moze odigrati akciju, kao sto rekoh ukucajte najbolje akcije Arsenala 2013/14 i u vise od pola ces vidjeti Girouda. Moze mu se zamjeriti da ne daje dovoljno golova, ali borba i ucestvovanje u igri nikako. Mnogo je puta znao osvojiti loptu na pola terena i onda utrcati u 16 pa cak i zabiti(znam vec iz glave 2-3 takve situacije gdje je dao gol).

Poenta svega jeste: Da nema Ozila niko ne bi rekao sto Cazorla igra. Cazorla je jedan dobar igrac, cak bih rekao odlican, medjutim Ozil je dimenzija vise. Kao sto rekoh, drzati ovakvog Girouda na terenu(gdje je vise nego solidan 6 golova u 11 utakmica), a imati na klupi nekog klase Henry je smijesno. A bas je ovaj omjer snaga.

A Cazorla je ovu zadnju utakmicu bas odigrao na tom odlicnom nivou. Prije tog je bio dobar, ali vala ni blizu ove tekme. Par penala i par driblinga, a zar je ko sumnjao u njegove driblerske mogucnosti? Tako da dodjemo do toga da je bio solidan(i kad se vec prica o tom glasanju nema teorije da je zasluzio tu nagradu prije Alexisa) sa ovom odlicnom utakmicom, pa i nije bas neka forma. Vise govori o Arsenalu zadnjih nekoliko mjeseci.

Edit: bio mi je impresivniji Rosicky ovih zadnjih mjesec dana.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 jan 2015, 18:45

chily-rz je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la: Prica je o Cazorli ko da je u najmanju ruku o Zidaneu rijec, sto nazabijao golova iz penala prosli mjesec i dobro ubacio iz prekida protiv Citya gdje je odigrao dosta dobro. Mislim lik evo vec godinu dana igra stalno odigrao par dobrih tekmi i mali milion njih gdje je bio katastrofalan (pa koliko ih ima samo ove sezone) i sad je on rang Ozila. Ja kazem neka igra Cazorla dok Ozil ne bude 100%, a onda zasluzena klupa jer realno Cazorla je takav igrac da vec slijedeci mec moze biti ocajan...
Ti uvjek nekako se subjektivno vodiš kada je rasprava o odredjenim stvarima pa konkrentno i po pitanju Cazorle,..Svaku njegovu grešku primjecujes al evo recimo reci ces da je Turcin po dolasku u Arsenal briljirao a budimo realni nije ni svaku drugu igrao na nivou koji se ocekuje od njega..Koliko to ima katastrofalnih utakmica iza sebe Santi ove sezone i molim te uporedi to sa svakim drugim igracem Arsenala(Osim Bossa i Sancheza) pa mi reci ko je to od njega doprinjeo više ove sezone i ko je to bio konstantniji ?.

Hajmo biti realni,Wenger mora crtati poziciju za oba(santija i Ozila) ili jednog od njih prodati,ni jedan ni drugi ne zaslužuju klupu i sasvim sam siguran da se nece pomiriti sa istom pa i po cijenu odlaska iz Arsenala..

Da se vratimo na utakmicu sa Cityem,.Igrali smo organizovano,defanzivno mnogo odgovornije i napokon odlucili da se prilagodimo protivniku..To je neka igra koju su imali "nepobjedljivi" s tim da ima još mnogo prostora za usavršavanje kontri koje mogu i moraju biti naše najjace oružje na gostovanjima poput ovog..Imamo strašno brze krilne igrace,imamo na sredini igrace koji znaju povuci kontru i dati kvalitetan pas..

Onog trenutka kada samopouzdanje bude na još vecem nivou i kada tacno usavršimo tu igru na kontre u utakmicama gdje je i bod dobar rezultat ,Arsenal ce biti nocna mora za svaku ekipu..Citya smo mogli i trebali natrpati ali nismo jer u pet-sest kvalitetno odigranih kontri izostala je mirnoca u zavrsnici,.
Zato sto panj na klupi ne zna da koristi Ozila i upravo zbog tog Cazorle ga gusi po nekakvim divljim pozicijama pa zato nismo dobili najboljeg Ozila osim onih prvih mjesec dva nakon transfera...Gusimo najbolju desetku radi prosjecnog Cazorle, mislim akko neko moze i pomisliti i reci ili prodati jednog od njih, pa koja bi to budala Ozila prodala zbog Cazorle? Svako normalan bi znao koga odabrati od ove dvojice. Ozil ima sada problem Di MArie u Unitedu, oba su igraci svjetske klase i najveceg moguceg nivoa pokazali su klasu cim su dosli ali vremenom u formacijama se oni guse na nekakvim pozicijama gdje nisu 100% produktivni pa se zato mogu cuti kritike na njihov racun...

Cazorla je bio jedan od najlosijih igraca od pocetka sezone, pa stalno je igrao pa je jedno vrijeme bio bez gola koliko ono 25. utakmica? fulao bruku zicera gdje je iz peterca pogadjao golmana pa je poceo da suta penale, ove godine je zabio 5. golova u ligi od toga 4. iz penala dao je 4 asistencije, dakle za minutazu koju je imao ne bas sjajan ucinak statisticki gledano, ali to ni statisticki i ne izgleda lose koliko je to u stvarnosti na terernu bilo, gdje je konstantno peglao loptu, kocio napade i kontranapade, gubio duele itd...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 jan 2015, 18:48

Ne prodavat nijednog od njih dvojice jednostavno. To nijedna budala ne bi uradila. Kombinovano gledamo imamo 2 najbolja AMF igrača u ligi ubjedljivo.

I Ozil stvarno nije bio van pozicije zbog Cazorle što se ta priča forsira stalno :?

VOLIM TE ČELIK!!!!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 jan 2015, 18:50

Sto se tice Oxa, eto on nije briljirao protiv Citya a CAzorla je igrao utakmicu sezone i u takvom jednom scenariju Cazorla nije stvorio nijednu sansu iz igre koliko sam vidio (drugo poluvrijeme nisam citavo odgledao) dok je npr. Ox ovako los u prvom poluvremenu nanizao dva igraca i Giroud fino ubacio u peterac...

Gdje je to Cazorla medju dva najbolja AMF lige, pa Cazorla realno nije ni blizu Oscara pa i Mate, smijesno je sta jedan dobar mec ovde radi cuj medju najboljim AMF lige..
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 20 jan 2015, 18:51, ukupno mijenjano 1 put.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 jan 2015, 18:50

AllGunsBlazing je napisao/la: kos je odlicna investicija :)
Dakle ovo sam napisao u februaru 2011 nakon pobjede nad Barcom.

Svaka cast Sanchezu, Ozilu, Ramseyu, ali vala nije isto kad tu nije Kos. Ni blizu. Meni je on najbolji igrac kluba.

@Topnik Cinjenica je da je Ozil bio izvan pozicije. Zbog koga? To je manje bitno.
Celik!3,2,2.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 20 jan 2015, 18:51

AllGunsBlazing je napisao/la: Ja sam rekao da je Ozil u formi bolji od Cazorle(pa i ovog protiv Citya), samo valjda Wenger zna kad je Ozil u formi.

Oxu nije konkurencija jedan Ozil, recimo forsiras Oxa jer je eto mlad, talentovan, a Sanchez ti sjedi na klupi. Nema smisla.

Ja se ne bih slozio da Giroud ne moze odigrati akciju, kao sto rekoh ukucajte najbolje akcije Arsenala 2013/14 i u vise od pola ces vidjeti Girouda. Moze mu se zamjeriti da ne daje dovoljno golova, ali borba i ucestvovanje u igri nikako. Mnogo je puta znao osvojiti loptu na pola terena i onda utrcati u 16 pa cak i zabiti(znam vec iz glave 2-3 takve situacije gdje je dao gol).

Poenta svega jeste: Da nema Ozila niko ne bi rekao sto Cazorla igra. Cazorla je jedan dobar igrac, cak bih rekao odlican, medjutim Ozil je dimenzija vise. Kao sto rekoh, drzati ovakvog Girouda na terenu(gdje je vise nego solidan 6 golova u 11 utakmica), a imati na klupi nekog klase Henry je smijesno. A bas je ovaj omjer snaga.

A Cazorla je ovu zadnju utakmicu bas odigrao na tom odlicnom nivou. Prije tog je bio dobar, ali vala ni blizu ove tekme. Par penala i par driblinga, a zar je ko sumnjao u njegove driblerske mogucnosti? Tako da dodjemo do toga da je bio solidan(i kad se vec prica o tom glasanju nema teorije da je zasluzio tu nagradu prije Alexisa) sa ovom odlicnom utakmicom, pa i nije bas neka forma. Vise govori o Arsenalu zadnjih nekoliko mjeseci.

Edit: bio mi je impresivniji Rosicky ovih zadnjih mjesec dana.
Pa ne moraš biti Wenger da zakljucis da Ozil u suštini i nema formu,tek treba da je hvata s obzirom da se tek vratio na teren dok je Santi protekli mjesec dana uz Sancheza vjerovatno i najbolji igrac u ekipi..

Pa i Sagna je bio borben,ucestvovao u igri ali to nije bilo dovoljno za Arsenal,.Giroud je napadac koji nije u stanju voditi pet metara loptu u punom trku,napadac koji nema dribrlinga a da ne pricamo o tome kada je zadnji put dao gol iz neke individualne akcije,.Klasicni sidraš koji može pomoci Arsenalu,pogotovo kada mu je samopouzdanje na ovom nivou ali Cazorla je daleko bliži kvalitetima Ozilu nego li ovaj Henryu no dobro,ti imaš drugaciji stav,poštujem..

Pazi,ja recimo smatram da je Welbeck kvalitetniji igrac od Girouda ali dokle god ovaj drugi trpa golove nema šanse da bi Engleza forsirao ispred njega,cijenim da trebaju igrati oni koji su u datom trenutku bolji a ne na osnovu reputacije ili prijašni zasluga..

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 jan 2015, 18:53

AllGunsBlazing je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la: kos je odlicna investicija :)
Dakle ovo sam napisao u februaru 2011 nakon pobjede nad Barcom.

Svaka cast Sanchezu, Ozilu, Ramseyu, ali vala nije isto kad tu nije Kos. Ni blizu. Meni je on najbolji igrac kluba.

@Topnik Cinjenica je da je Ozil bio izvan pozicije. Zbog koga? To je manje bitno.
Kos je igrac sklon kiksu (prije svega to mislim da kiksu da napravi penal) ali on je jedini nas defanzivac koji je tu negdje nivo nekog ozbiljnog kluba, dobar u skoku, brz, dobro cita igru, zabija i kad je u napadu iz prekida, nije ni cudo sto nam je statistika takva sa njim i bez njega...

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 jan 2015, 18:54

Čuj Cazorla nije ni blizu Oscara, da li si ti čovječe realan šta pišeš :shock:

VOLIM TE ČELIK!!!!!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 20 jan 2015, 18:58

Meni je zanimljivo kako AGB nađe milion mana Cazorli a Giroudu samo jednu eventalno dvije :mrgreen:
Pld W D L
38 26 12 0

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 jan 2015, 19:00

Kao sto rekoh najgora situacija je da Wenger stavlja Ozila i Cazorlu zajedno da igraju. Ja mislim da ce na kraju Ozil igrati jer je Cazorla sklon padovima forme, samo se nadam da nece zajedno igrati. Bolje i Cazorla, nego Ozil i Cazorla.

Pa naravno da Giroud nece dati iz neke individualne akcije gol. On nije takav igrac, medjutim stotinu odlicnih igraca koji isto nisu u stanju uraditi. Nece recimo ni mnogo napadaca ubaciti onako kako to radi Giroud(pa i Ozil zabije glavom :mrgreen: ) niti ce recimo isto onako igrati prve pasove(koji su super meni). Cinjenica je da je Giroud los u toj igri gdje treba driblati i vuci loptu, ali zato je i cinjenica da igra sve iz prve zbog toga. Opet je na kraju sve do toga kako ga Wenger iskoristi jer GIroud sa postojecim krilima i ne treba da vodi loptu. Kao uostalom i Cazorlu, ako ga bude gurao na krilo ili nesto izmedju krila i ofanzivnog veznog odmah ga mozemo otpisati.

@Topnik kakvog Oscara?

@Bigbang Ma nije toliko ni sklon greskama. On je igrac koji puno rizikuje, pa ponekad i pogrijesi. Ali zbog te agresivnosti ga ima i na Perovom dijelu terena i na njegovom. Meni je jedina njegova mana nedostatak kila, odnosno mase, mada su ovakvi zilavi stoperi bas zafrkani.

@Anell Zanimljivo da ja samo Cazorli i nalazim mane. Cak me ni Arteta ne nervira toliko. Ne volim to sto puno petlja, a imamo ekipu rodjenu za stafetu. Pa u 10 sekundi sva nasa krila iz svog sesnesterca dodju pred protivnicki, i onda se on okrece oko svoje ose i pravi neke finte. Sve ostalo manje vise, ali mi to nikad nije jasno, covjek nije u stanju odigrati nesto brzo.
Celik!3,2,2.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 20 jan 2015, 19:06

AllGunsBlazing je napisao/la:Kao sto rekoh najgora situacija je da Wenger stavlja Ozila i Cazorlu zajedno da igraju. Ja mislim da ce na kraju Ozil igrati jer je Cazorla sklon padovima forme, samo se nadam da nece zajedno igrati. Bolje i Cazorla, nego Ozil i Cazorla.

Pa naravno da Giroud nece dati iz neke individualne akcije gol. On nije takav igrac, medjutim stotinu odlicnih igraca koji isto nisu u stanju uraditi. Nece recimo ni mnogo napadaca ubaciti onako kako to radi Giroud(pa i Ozil zabije glavom :mrgreen: ) niti ce recimo isto onako igrati prve pasove(koji su super meni). Cinjenica je da je Giroud los u toj igri gdje treba driblati i vuci loptu, ali zato je i cinjenica da igra sve iz prve zbog toga. Opet je na kraju sve do toga kako ga Wenger iskoristi jer GIroud sa postojecim krilima i ne treba da vodi loptu. Kao uostalom i Cazorlu, ako ga bude gurao na krilo ili nesto izmedju krila i ofanzivnog veznog odmah ga mozemo otpisati.

@Topnik kakvog Oscara?

@Bigbang Ma nije toliko ni sklon greskama. On je igrac koji puno rizikuje, pa ponekad i pogrijesi. Ali zbog te agresivnosti ga ima i na Perovom dijelu terena i na njegovom. Meni je jedina njegova mana nedostatak kila, odnosno mase, mada su ovakvi zilavi stoperi bas zafrkani.

@Anell Zanimljivo da ja samo Cazorli i nalazim mane. Cak me ni Arteta ne nervira toliko. Ne volim to sto puno petlja, a imamo ekipu rodjenu za stafetu. Pa u 10 sekundi sva nasa krila iz svog sesnesterca dodju pred protivnicki, i onda se on okrece oko svoje ose i pravi neke finte. Sve ostalo manje vise, ali mi to nikad nije jasno, covjek nije u stanju odigrati nesto brzo.
Kako me je ovo iznerviralo kad smo imali onu kontru protiv Citya kod onog pokušaja Ramseya, tu je Giroud imao mnogo boljih riješenja od tog dodavanja na prvu....
A zna i Alexis petljati isto ko i Cazorla, meni to iskreno ne smeta sve dok igraju onako kao protiv Mancestera
Pld W D L
38 26 12 0

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 20 jan 2015, 19:11

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 20 jan 2015, 19:14

AllGunsBlazing je napisao/la:
@Topnik kakvog Oscara?
BigBigBang je napisao/la:
Gdje je to Cazorla medju dva najbolja AMF lige, pa Cazorla realno nije ni blizu Oscara pa i Mate, smijesno je sta jedan dobar mec ovde radi cuj medju najboljim AMF lige..
:lolno:

I što je najveća ironija paja po stoti put izvlači iz konteksta kako njemu odgovara i odgovara totalno nebulozno. Al dobro

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Aca
Kontakt:

Post Postao/la Aca » 20 jan 2015, 19:25

Nema sumnje da je Turcin bolji fudbaler od Cazorle,covek je bio mozak Reala,mozak Nemacke reprezentacije cak i pored lose forme kad vas jedan Kros i Svajnstajger traze konstantno da vam dodaju loptu to znaci da ste klasa,njega Cristijano stavlja u top tri igraca sa kojim je igrao ikada,valjda oni znaju bolje od nas forumasa :D ,ali isto tako Kazorla je standardni clan spanske reprezentacije u veznom redu,mozda ne igra konstantno ali biti uopste clan tog veznog reda u kom cak ni Fabregas nije standardan je dostignuce,po meni vezni red Spanije je najbolji ikada a Kazorla je deo njega i to nesto govori,covek je u prvoj sezoni kada je potpisao bio u top 2 igraca te sezone,druge njegove sezone je dosao Ozil i to ga je poremetilo,i sada u trecoj dok je Turcin povredjen Santi ponovo dominira, i jedan i drugi su beskorisni na krilu ali dominiraju iza napadaca,bice na mukama Venger ali su slatke muke ,ako mene pitate igrao bi Ozil,zato sto Ozil sada ima krila koja ce koristiti njegove lopte u prostor i u nastavku sezone cemo videti sta je u stvari Ozil,sa Volkotom i Sancezom i Remzijem koji je velika potpora Ozilu gledacemo zaista leprsav fudbal.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 jan 2015, 19:48

Ti mi reci segment u kojem je Cazorla bolji od njega? Oscar, mladji, brzi, bolji u defanzivi, sut i tehnika mu nisu nista losiji od Cazorle, smijesno je trpati Cazorlu medju najbolje AMFove stotu opciju u spanskoj reprezentaciji.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.