Ma znas i sam da pomaze puno ljudima. Onda da je izjavljivao da gleda sve utakmice Pjanica i da mu je cast sto ce igrati sa Pjanicem i sa Dzekom zajedno. Pa da zeli razgovarati sa selektorom prije nego sto se odjavi iz njihove reprezentacije i slicno. Pa vidi samo koliko je Hrvatska ulozila truda sa zaigra jedan Rakitic za njih ( isti primjer ). CIm kvalitetniji je igrac to treba vise truda uloziti da ga nagovoris.Goalgetter je napisao/la:Voli Seferovic ovu zemlju, sad sto nije zaigrao, necemo znati nikada cijelu pricu, i gdje je zapelo. Sudeci i po Safetovim izjavama koje je davao oko njega, sumnjam da ga je ijednom zvao. Vidio sam ga tamo poslije Nove Godine u Sanskom Mostu u diskoteci, gdje dolazi jako cesto. Inace i sa humintarne strane, cuo sam da isto uvijek pomaze tamo narodu.
Ma ovdje je sve receno samo nemoze neko izjavit da je samo igrac kriv a eto selektor sve uradio kako treba. Pa to je smijesno. Mala je takvih patriota koji bi odbili ponudu koju je on dobio od Hitzfelda da bude prvi njihov napadac jako jako malo. Mada tada je vec bilo kasno momka se je trebalo zvati cim je zaigrao u Serie A kao sto je bilo i receno a ne cekati.