Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 197

darker10
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la darker10 » 17 jan 2015, 21:52

Klasika sto se nas tice.Jako,jako rijetko odigramo citavu utakmicu na nekom solidnom nivou.Obicno nam se desava veliki pad na nekih 5-10 minuta i tu utakmica bude gotova.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 17 jan 2015, 21:53

volio bih samo da se uzme skalp hrvatskoj, ali to će biti jako teško...
što se tiče tunisa, jesu fizički jaki i moćni, ali bio je i island... tunis je divlja ekipa koja zna sama sebe uništiti... lakše protiv njih nego protiv makedonije, namazane, pomalo podmukle i tehnički bolje ekipe...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 17 jan 2015, 21:54

Zna li neko zasto Panic nije ovdje? Neka povreda ili?
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 17 jan 2015, 21:55

Jel jos uvjek mozemo biti prvi u grupi ako pobjedimo sve do kraja? :mrgreen:

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 17 jan 2015, 21:56

Pauk je napisao/la:Zna li neko zasto Panic nije ovdje? Neka povreda ili?

Povreda, Out 2 mjeseca(noga,ligamenti)

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 jan 2015, 21:57

Mi imamo preloseg golmana koji nikad nece rijesiti utakmicu kao sto je npr danas golman Austrije. Pojma on nema, ne zna vezati par odbrana da digne ekipu, s krila kad mu udju prelose se postavlja. E moj Tahirovicu ko stoji na tvom mjestu :crazy:
Grahovac je za njega Arpad al ga Markovic nesto ne gotivi

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 17 jan 2015, 21:58

Što ja ne mogu ovog pljuvanja naših igrača :(. Al zato kad kažem da smo loše bacali lopte u kontru stručnjaci se okupe da ospu po meni :lol:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 17 jan 2015, 21:58

legenda reala je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:Pojedinci ne shvataju da je omjer snaga kao kad igraju Mainz - Schalke,u vecini slucajeva uzima Schalke,ali nekad bude i dobar dan za Mainz,pa nekako dobiju.
Mi smo Mainz naravno.
Pretjeruješ

Ne igramo sa Danskom ili Španijom pa da je takav omjer, ova Austrija je jaka ekipa, ulažu dosta u rukomet, imaju par stranaca koji su im i glavni igrači, al daleko je ona od neke rukometne sile, igraju već par godina zajedno od onog prvenstva kad su bili domaćini pa su strašno uigrani, ali oni nemaju nijednog poznato ime koje odskače kvalitetom, sve su to prosječni igrači i nikakvo iznenađenje ne bi bilo ako mi dobijem, utakmica na jednu loptu pa ko se bolje snađe, takav je i omjer kvaliteta.
Nisam ni rekao da imaju igrace koji odskacu kvalitetom,vec igrace koji su izmedju dobrog i odlicnog.Uporedi Wernera i Ovcinu npr.Trebamo biti realni i priznati da je neko kvalitetniji od nas.
Veceras kao da je druga Austrija izasla u drugom poluvremenu.Ljudi su bili jaki u odbrani,sva nervoza iz prvog poluvremena je nazalost nestala.

Dogodilo se da su i Karacic i Prce i Celica i Toromanovic neraspolozeni.Vrazalic je jedno dva puta iz ciste situacije promasivao.
Mislim da se Burica trebalo malo vise forsirati u napadu.
Valjda uspijemo protiv Makedonije nesto uraditi...

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 jan 2015, 21:58

E jbg sad. Momak je danas odradio dobar posao. Prije bih se pozalio na organizaciju igre...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2015, 21:59

mirzatele je napisao/la:Mi imamo preloseg golmana koji nikad nece rijesiti utakmicu kao sto je npr danas golman Austrije. Pojma on nema, ne zna vezati par odbrana da digne ekipu, s krila kad mu udju prelose se postavlja.
Zezaš?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 17 jan 2015, 21:59

mirzatele je napisao/la:Mi imamo preloseg golmana koji nikad nece rijesiti utakmicu kao sto je npr danas golman Austrije. Pojma on nema, ne zna vezati par odbrana da digne ekipu, s krila kad mu udju prelose se postavlja. E moj Tahirovicu ko stoji na tvom mjestu :crazy:
Jucer strucnjak za kosarku a danas za rukomet..bravo :angel: :roll:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 17 jan 2015, 22:00

Ko god se imalo razumije u ovaj sport, danas je mogao jasno vidjeti da su Austrijanci dosta kvalitetnija momčad. A uz to i iskusnija.

Tako da, iako smo imali dosta nepotrebnih grešaka, i sigurno smo mogli bolje, ekipu ne treba toliko kritikovati jer ono što su pokazali u prvom poluvremenu je bilo iznad svih očekivanja i sigurno da je teško u onakvom ritmu odigrati i nastavak, pogotovo kad nemaš širinu i kvalitet kakav Austrija ima.

S Tunisom ćemo se boriti za to 4. mjesto i u toj utakmici bi nam ipak trebalo biti malo lakše u odnosu na danas, jer oni igraju dosta sporije od Austrijanaca (što nama paše), tehnički su slabiji, tako da vjerujem u pobjedu i prolazak skupine.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 17 jan 2015, 22:00

mirzatele je napisao/la:Mi imamo preloseg golmana koji nikad nece rijesiti utakmicu kao sto je npr danas golman Austrije. Pojma on nema, ne zna vezati par odbrana da digne ekipu, s krila kad mu udju prelose se postavlja. E moj Tahirovicu ko stoji na tvom mjestu :crazy:
Ne gotivi ga zato sto je Benko bolji od Grahovca. Cuj on los golman a lik imao 12 odbrana i vise puta po 2 ili 3 vezane. Gdje ces veci motiv od 3 ili 4 kontre koje je odbranio? O cemu pricas ti ziv bio? Veze ti nemas.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 17 jan 2015, 22:01, ukupno mijenjano 1 put.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 17 jan 2015, 22:00

Blago nama pa bar imamo toliko eksperta u rukomeru, tako puno znaju o ovom sportu pa mogu da ga ne gledaju godinu dana pa onda neke vrhunske analize pišu.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 17 jan 2015, 22:00

Buric je promasio par zicera u drugom poluvremenu, u trenucima kad se lomila utakmica.

U prvom poluvremenu smo dali 12 golova, od toga 8 iz asistencija i 2 sedmerca. Znaci nismo silili nego smo igrali mirno i stvarali visak timskom igrom. U drugom smo takodjer napravili 4,5 dobrih akcija na crtu ili krilo i promasili te zicere i to je prelomilo utakmicu.

Onakve greske u dodavanjima se ne smiju desavati profesionalnoj ekipi na SP. Ne trebas biti Joe Montana da bacis dobru kontru jbg.
Zadnja izmjena: Mozambik, dana/u 17 jan 2015, 22:01, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 jan 2015, 22:01

:facepalm:

stidi se :oops:

batigol777
Kontakt:

Post Postao/la batigol777 » 17 jan 2015, 22:01

danas Hrvati nekako lose igraju haman pa nikako al pobijede danas momci su ginuli al de boze
Neobra se bostan,dok sljive ne popadaju.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jan 2015, 22:02

legenda reala je napisao/la:
Nismo nikad ni imali, to je naša boljka već godinaama, ma nije ni Nikola taj tip koji će potegnuti s devet preko bloka da je golman ne vidi, jednostavno nikad nije imo tu explozivnost, naša igra se zasniva na spuštanju na crtu i dobroj odbrani, kvalitetne ekipe to zaustave, ekipe tipa IUrana nemaju kvalitetz uza to

Ali ne znam, nije ni to bio problem, jednostavno nam se nešto desilo, isto kao da smo zaboravili igrati, pa mi smo jarane i u tim momentima imali povoljan rezultat i izgradili 4-5 odličnih akcija, al Burić je sve promašio, pa je Čelica dva puta silio lopta jedva došla do gola, kasnije je sve krenulo niz brdo

Sad smo u problemu ako Vranješ ne bude igrao zbog crvenog, pogriješio je i Marković ubacivanjhem Perića i pokušajem da ubrza igru, samo je tako krenuo na mlin Austrijancima
Zato nam i jeste uspjeh sto smo otisli na SP.Za nesto vise treba imati jednog klasnog igraca.Kao sto sam kazes nismo nikad ni imali.Zato se mi pripremamo za prvu utakmicu,dok je Hrvatskoj prvi krug pripremni period.

Gubis snagu,gubis koncentraciju.Nema tu sta traziti neke razloge.Nemamo kvalitet,ali veceras nije bio toliko potreban.Nisu ovi nista specijalno odigrali.Jedan raspolozen igrac je bio dovoljan pocetkom drugog poluvremena i drugacija bi bila prica.

Nije bio jak start.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 jan 2015, 22:03

Samo se nadam da Markovic nije nade za drugi krug polago u pobjedi nad Austrijom.. Makedonce mozemo dobit ako zaustavimo samo jednog igraca ili ne bude njegova noc.
Mislim da nam Tunis ne godi,tu bi sansa bila da sudije imaju kriterij da je svaki jaci kontakt 2min
Hrvatska ako nastavi ovakvim tempom,da dobija utakmice al da budu egal mozda se i mozemo nadat pobjedi protiv njihovog drugog sastava
Nad tobom sunce najljepše sja

heissenberg
Kontakt:

Post Postao/la heissenberg » 17 jan 2015, 22:03

Jel se krizaju grupa a i b

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.