Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 197

BosnaSTL
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la BosnaSTL » 17 jan 2015, 21:38

Markovic je napravio repku koja igra do posljednjeg daha I zato mu hvala.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 17 jan 2015, 21:38

Rusilac je napisao/la:Je li ikom zivom jasno zasto je igrao Buric umjesto Toromanovica?Taj momak je dobar samo za irgetovanje negdje na gradjevini,strasno.
Nije Marinovic branio dobro nego su Buric,Vrazalic promasivali zicere a ostali se nerezonski ispucavali i tako mu omogucili 14 odbrana.
Ja razumijem da jednom promasis zicer ali da promasis tri e onda se radi taraba igracu a to su Buric i Vrazalic definitivno.
Markovicev poraz sve u svemu,samo on zna i zasto je Terzic igrao malo.

Bice tesko u nastavku ali ubijedjen sam da cemo lakse pobjediti Makedoniju nego Austriju ma koliko to ludo zvucalo.
Pod uslovom da se Markovic uozbilji,vrati Toreta i Terzu i ako je moguce sto manje koristi Vrazalica.
I da,Malinovicu da zvekne samar zato sto forsira sut kao sivonja.
Taj isti Buric nas je drzao u prvom poluvremenu, a njegov brat je skinuo 3 zicera u istom. U drugom poluvremenu Benko je branio i sto moze i sto ne moze, Senko je fulio 3 zicera, a kljuc poraza je u otvaranju drugog poluvremena kada su Prce i Celica radili niz losih odluka a Austrija je nakon toga zabijala. U prvom poluvremenu je Prce imao par odlicnih proigravanja, ali u drugom je bio katastrofalan, a vjerujem da je jos uvijek rovit i da je upravo to razlog zasto je radio greske-nestalo mu snage. Govoris o Buricu i Vrazalicu da su tarabe, a Vrazalic nam najbolje desno krilo, a Senko najbolji igrac prvog poluvremena. Neigranje Toromanovica u napadu u prvom poluvremenu je ocigledno takticka odluka koja je urodila plodom, a u drugom je mnogo vise igraca zakazalo od Burica i Vrazalica. Nidje veze ti je komentar.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jan 2015, 21:39

legenda reala je napisao/la::cry: :cry: :cry:

vratili smo se u eru Vojislava Rađe i sl. na desetak minuta i sjebali sve što smo godinu gradili :cry: :cry:
Legendo,nemamo igraca koji ce uzeti loptu u tim tenucima i postici 2-3 gola.To bi trebao biti Prce,ali covjek nije spreman i nije onaj od nekada.

Ljudi su pojacali odbranu,mi se umorili,nemamo adekvatne zamjene i prelomise mec.Ne igramo dovoljno brzo i krila su odmah neupotrebljiva.Nije mogao Malinovic citavu noc sutirati sa 8-9 metara.Karacic nema zamjenu.Kako da igra citav mec na visokom nivou?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 17 jan 2015, 21:39

Ma treba biti realan... Nit imamo kapacitet da budemo velika repka,niti imamo iskustva! Jednostavno mi smo tromi i osim onog Irana,svi u nasoj grupi igraju brzi rukomet! Makedonija ako bude imala raspoloženog Lazarova,čovjek će nam zabit 10 komada,kako god odbranu da postaviš,čovjek je klasa i to je tako... Mi nemamo niti jednog igrača koji može nositi ekipu (možda Prce kad je 100% zdrav,ostalo niko više) i prema tome,sam plasman na SP je veliki uspjeh! I mi smo haman prokleti jer s kim god da igramo nađe se neka budaletina koja eksplodira i odigra tekmu kakvu neće nikad ponovit,jbg,protiv nas svi dobro igraju,tako da i od ove Makedonije očekujem nešto u što ni sami ne vjeruju da mogu odigrat! U košarci me je vazda živcir'o Vrbica Stefanov kad igra protiv nas,sutra će Lazarov igrat svemirski rukomet... :cry:
Zadnja izmjena: rishaaa, dana/u 17 jan 2015, 21:40, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 17 jan 2015, 21:39

Ako ce Tunis igrati kao veceras protiv Hrvatske onda su nam sanse vrlo male,da ne kazem nikakve.Ljudi ubise tempom i imju strasne sutere.
Nije mi jasno ko je Tunis proglasio laksim protivnikom za nas od Makedonije kad su oni bolji od Makedonije i uvijek su i bili bez obzira sto su ih juce pobjedili.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 17 jan 2015, 21:40

Rusilac je napisao/la: Ja razumijem da jednom promasis zicer ali da promasis tri e onda se radi taraba igracu a to su Buric i Vrazalic definitivno.
Pod uslovom da se Markovic uozbilji,vrati Toreta i Terzu i ako je moguce sto manje koristi Vrazalica.
Terzic je juce igrao puno i pokazao se vrlo trom i spor tako da jedino se moze koristiti u odbrani..Buric je dobar bio u prvom poluvremenu na pivotu stim da mu je i neke šuteve skinuo Marinović..Malinović puca zato što niko nema drugih rješenja,a on je trenutno najspremniji naš igrač za igru u napadu..Mene je samo interesovalo zašto nije više koristio Čelicu i Kostu Savića umjesto Prce i Malinovića..Nadam se da će se oporavit Kosta ali bgm bilo je gadno..Fali nam Marko Panić osjetit će se se protiv Tunisa najviše

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 17 jan 2015, 21:41

Ima li Vedatora da i ja pogledam utakmicu malo.
Rupa od 13 minuta bez datog gola u drugom poluvremenu,to je to.
Da malo slegnem dojmove pa onda da bacim kakav malo poduzi komentar.
I bez obzira na sve .............ovim momcima se na borbenosti treba cestitati.
Vecina ce reci rezultat je bitan,naravnoo da jest ,ali ne izvuci povoljan rezultat nije razlog da se toliko omalovazava i nipodistava sve dosada uradjeno.
Iskrenno mislio sam da necemo imati neke sanse proitv Austrijanaca ,ali smo je itekako imali.
BosnaE

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 jan 2015, 21:42

samo_lijevo je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:Ok sve al me i dalje buni ono bacanje lopte u kontre. Ne znam za živo biće koje nema osjećaja za prostor kad nešto baca rukama, a danas sam upoznao naše rukometaše.

Pa ne bacaš brate dragi 200 metara loptu nego 15 jbg :lol:
Uzmi momcino loptu pa pravac dvorana i pojacaj Lokomotivu.Vidim smijesno ti sto ne znaju baciti loptu 15 metara.Steta je da talenat prosipas po forumu.Sta je tebi baciti loptu 15 metara.
ništa

a nije bilo ništa ni našim igračim, oni su bacali čak 25 metara :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 17 jan 2015, 21:44

Rusilac je napisao/la:Ako ce Tunis igrati kao veceras protiv Hrvatske onda su nam sanse vrlo male,da ne kazem nikakve.Ljudi ubise tempom i imju strasne sutere.
Nije mi jasno ko je Tunis proglasio laksim protivnikom za nas od Makedonije kad su oni bolji od Makedonije i uvijek su i bili bez obzira sto su ih juce pobjedili.
Dijelim tvoje misljenje @Rusliac.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 jan 2015, 21:44

Bilo je tacno 5 pokušaja kontri (izbrojao sam)....4 su bile totalno nepreciznog pasa (pas je preloš, lopta neprecizna i prebrza za Ovcinu koji jedini "u ofsajdu" ceka kontru), a samo jedan pas je bio koliko-toliko precizan, ali smo tad i najviše obrukali jer su se sudarili Vražalić i Savić :facepalm:

onda, s druge strane uporedimo kao precizan izlazni pas ima Austrija,pa onaj njihov golman je bolji paser nego svi naši igraci zajedno :!: .....frajer dijeli asistenciji nevjerovatnom precizošću i izbacije njihove brze zečeve pravo pred našeg golmana.

majku mu, treniraš citav život taj rukomet i moraš popraviti ta dodavanja, koja su osnov igre.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 17 jan 2015, 21:46, ukupno mijenjano 1 put.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 17 jan 2015, 21:45

Evo moje neke analize ove utakmice..

Austrijanci su krenuli od pocetka agresivno.. Htjeli su da uspostave svoju igru, da se igra brzo na obje strane.. Izlazili su na nase bekove i srednjeg i vrsili pritisak kako bi iznudili sto vise nasih gresaka i kako bi dali sto vise laganih golova iz kontre kako bi se vjerovatno odvojili na 4-5 golova do poluvremena.

Nismo se snasli prvih 10-ak minuta al srecom Austrijanci su fulili par zicera tako da se nisu odvajali.. Nakon toga nismo dali da oni nametnu svoju igru nego smo mi umirivali ritam utakmice i igrali spore napade bez srljanja..

S obzirom da su njihovi igraci izlazili visoko na naseg srednjeg i bekove stvarao se prostor na pivotu i tu smo ih i uzeli u prvom pol. Dali smo 6-7 golova sa pivota plus iznudjena 3 sedmerca i 2 iskljucenja..

Na poluvremenu je Markovic ubacio Perica jer je vjerovatno ocekivao da Austrija nastavi sa istom igrom.Htio je iskoristiti Perica i njegovu brzinu i pas kako bi jos vise razvukao njihove igrace i jos vise lopti ostavljao na pivota...

Medjutim Austrija mijenja filozofiju igre u drugom poluvremenu . Ono sto je trener Austrije primjetio a mi vec znamo je da nemamo jakog sutera... U prvom poluvremenu smo imali cini mi se samo dva suta sa 9 metara. 1 od Celice, drugi od Malinovica .. Jest da su oni izlazili visoko na nas ali i kad smo recimo imali otvoren sut sa 9 metara niko nije smio uzeti sut vec je lopta kruzila okolo polako kako bi se cekao prostor za krila ili pivota.

U drugom poluvremenu Austrija igra opet 6 : 0 ali manje agresivno u odbrani i ne izlaze uopste na nase bekove i ako ste primjetili kompletna odbrana je bila na liniji i cekala nas. Igrali smo dugi napad a njihova odbrana se sinhronizovano kretala i bila konstantno u bloku. Bilo smo prisiljeni da idemo na vanjski sut ..

Sutevi su nam bili blokirani, bili smo prisiljeni na isforsirane suteve koje je Marinovic lagano branio. Na sve to , skinuo je i par cistih zicera i nakon +3 smo pogubili konce..

Markovic zove aut, pokusava sa izmjenama kako bi nasao nekog ko ce se odvaziti i uzeti par suteva . Opet fulamo i nakon -5 utakmica je bila gotova. Mi pod pritiskom da ih stignemo pocinjemo praviti tehnicke greske, obicna dodavanja nam ne idu...

Generalno, opet mogu reci da sam zadovoljan sa utakmicom. Treba cestitati ovim momcima !!!

Igrali su borbeno, srcano, agresivno al nije islo u napadu.. Odbrana je bila odlicna.. Ipak smo primili samo 23 gola ..

Presudio je individualni kvalitet. Jednostavno nemamo igraca kao sto Makedonija ima Lazarova ili Slovenija Gajica itd..

Ovako su nas stisli i Islandjani ali se tada Prce odvazio i sa sutevima i golovima sa 9 metara nas drzao u egalu..

Nazalost veceras nismo imali takvog igraca.. Prce je nespreman, vidi se to.. Nema ni samopouzdanja. Pa on je uzimao po 10 i vise suteva po utakmici a veceras ja ne znam jel 3 puta osutao ...

Samo da je bilo nekog ko ce se odvaziti da uzme par suteva i da nas izvadi iz onih crnih minuta sve bi bilo drugacije

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2015, 21:45

Za loše kontre nema nekog opravdanja, jasno je da su austrijanci brzi i da se ekspresno vraćaju, ali igrači i golman treba da znaju kretanje krila u kontra napadu i da mu žmireći mogu baciti kontru.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 17 jan 2015, 21:46

Tesko protiv Tunisa...vrlo tesko...bojim se da nas ceka 5. mjesto u grupi..Tunis ce igrati na kao domacem terenu.
Zadnja izmjena: Pauk, dana/u 17 jan 2015, 21:47, ukupno mijenjano 1 put.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 17 jan 2015, 21:47

adriano_leite je napisao/la:
Rusilac je napisao/la:Je li ikom zivom jasno zasto je igrao Buric umjesto Toromanovica?Taj momak je dobar samo za irgetovanje negdje na gradjevini,strasno.
Nije Marinovic branio dobro nego su Buric,Vrazalic promasivali zicere a ostali se nerezonski ispucavali i tako mu omogucili 14 odbrana.
Ja razumijem da jednom promasis zicer ali da promasis tri e onda se radi taraba igracu a to su Buric i Vrazalic definitivno.

Bice tesko u nastavku ali ubijedjen sam da cemo lakse pobjediti Makedoniju nego Austriju ma koliko to ludo zvucalo.
Taj isti Buric nas je drzao u prvom poluvremenu, a njegov brat je skinuo 3 zicera u istom. U drugom poluvremenu Benko je branio i sto moze i sto ne moze, Senko je fulio 3 zicera, a kljuc poraza je u otvaranju drugog poluvremena kada su Prce i Celica radili niz losih odluka a Austrija je nakon toga zabijala. U prvom poluvremenu je Prce imao par odlicnih proigravanja, ali u drugom je bio katastrofalan, a vjerujem da je jos uvijek rovit i da je upravo to razlog zasto je radio greske-nestalo mu snage. Govoris o Buricu i Vrazalicu da su tarabe, a Vrazalic nam najbolje desno krilo, a Senko najbolji igrac prvog poluvremena. Neigranje Toromanovica u napadu u prvom poluvremenu je ocigledno takticka odluka koja je urodila plodom, a u drugom je mnogo vise igraca zakazalo od Burica i Vrazalica. Nidje veze ti je komentar.
Da,i Prce apsolutno los,Celica isto,forsira nerezonske suteve.
Mozes ti pricati sta god hoces ali promaseni ziceri Burica i Vrazalica su odlucili ovu utakmicu,uz uzasne greske pri bacanju kontre,Vrazalic se i tu proslavio.
I to nije prvi put,promasivanje zicera je kontinuitet ove dvojice igraca,ko prati zna o cemu pricam.
Niko mi zivce ne digne kao njih dvojica.

Kad ne ide Karacicu treba vise koristiti malog Perica,nije prodoran kao on ali je lucidniji igrac sa vise ideje,bolji razigravac.Cini mi se da ga je Markovic prestrasio kad je napravio onu gresku protiv Bjelorusije u kvalifikacijama i da igra pod grcem.
Treba decku omoguciti da igra opusteno.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 17 jan 2015, 21:47

sve im halalim cestitam im na svemu...ali nemogu im halalit u dvije utakmice 10 kontri su bacili u bunar neshvatljivo ovaj sto kaze sto je trenirao 12 godina zna da kontre se uce bacati dok si jos pijetlic a kasnije to bude pickin dim ja preporucujem neka dodju na trening kadeta i pionira konjuha da vidi kako djeca bacaju kontre oni nece prebaciti igraca ako mi vjerujete i zaista mi je neshvatljivo kako i zasto onako slabo bacamo kontre...sto se tice burica poznato da se momak super otvara i bori za poziciju ali nazalost poznato je da je mnogo slab realizator
Samo Sarajevo

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 17 jan 2015, 21:48

Kad pričate o kontranapadu, nije tu stvar u uigranosti koliko u suhoj kvaliteti. Ako mislite da Goluža sedmicama uigrava kontre u krivu ste. To je suhi kvaltiet. Nije ni Del Bosque uigravao tiku-taku, već je na talonu dobio igrače koji posjeduju taj kvalitet iz svojih klubova.

Neki golmani imaju taj kvalitet da bace loptu u kontru. Pri tom, naša krila uopšte nisu brza. I protiv Irana smo sve golove iz kontre dali nakon što je lopta Vražaliću/Ovčini ispadala, pa je oni odigraju prvom do sebe.

Imamo timski duh, imamo borbenost, imamo želju, imamo i par solidnih igrača, ali da pobijediš u ovakvoj tekmi moraš imati makar jednu-dvije klase i širinu. Nema vrhunske reprezentacije bez dva krila koja trpaju uz procenat šuta od 80%+ i jednog pravog srednjeg beka. Mi to nemamo.

Objektivno gledajući, mi smo i protiv Islanda se provukli nakon što smo imali +5 na poluvremenu. Dakle, veliki padovi koji se dešavaju iz utakmice u utakmicu su rezultat nedostatka kvalitete, a ničeg drugog.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 jan 2015, 21:48

adriano_leite je napisao/la:U drugom poluvremenu Benko je branio i sto moze i sto ne moze, Senko je fulio 3 zicera, a kljuc poraza je u otvaranju drugog poluvremena kada su Prce i Celica radili niz losih odluka a Austrija je nakon toga zabijala.
Upravo tako.

goranzoran
Kontakt:

Post Postao/la goranzoran » 17 jan 2015, 21:48

Budite srećni sto ste Iran dobili, 100% gubite sve tri naredne utakmice.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 jan 2015, 21:49

samo_lijevo je napisao/la:
legenda reala je napisao/la::cry: :cry: :cry:

vratili smo se u eru Vojislava Rađe i sl. na desetak minuta i sjebali sve što smo godinu gradili :cry: :cry:
Legendo,nemamo igraca koji ce uzeti loptu u tim tenucima i postici 2-3 gola.To bi trebao biti Prce,ali covjek nije spreman i nije onaj od nekada.

Ljudi su pojacali odbranu,mi se umorili,nemamo adekvatne zamjene i prelomise mec.Ne igramo dovoljno brzo i krila su odmah neupotrebljiva.Nije mogao Malinovic citavu noc sutirati sa 8-9 metara.Karacic nema zamjenu.Kako da igra citav mec na visokom nivou?
Nismo nikad ni imali, to je naša boljka već godinaama, ma nije ni Nikola taj tip koji će potegnuti s devet preko bloka da je golman ne vidi, jednostavno nikad nije imo tu explozivnost, naša igra se zasniva na spuštanju na crtu i dobroj odbrani, kvalitetne ekipe to zaustave, ekipe tipa IUrana nemaju kvalitetz uza to

Ali ne znam, nije ni to bio problem, jednostavno nam se nešto desilo, isto kao da smo zaboravili igrati, pa mi smo jarane i u tim momentima imali povoljan rezultat i izgradili 4-5 odličnih akcija, al Burić je sve promašio, pa je Čelica dva puta silio lopta jedva došla do gola, kasnije je sve krenulo niz brdo

Sad smo u problemu ako Vranješ ne bude igrao zbog crvenog, pogriješio je i Marković ubacivanjhem Perića i pokušajem da ubrza igru, samo je tako krenuo na mlin Austrijancima
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 17 jan 2015, 21:51

Rusilac je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:

Da,i Prce apsolutno los,Celica isto,forsira nerezonske suteve.
Mozes ti pricati sta god hoces ali promaseni ziceri Burica i Vrazalica su odlucili ovu utakmicu,uz uzasne greske pri bacanju kontre,Vrazalic se i tu proslavio.
I to nije prvi put,promasivanje zicera je kontinuitet ove dvojice igraca,ko prati zna o cemu pricam.
Niko mi zivce ne digne kao njih dvojica.

Kad ne ide Karacicu treba vise koristiti malog Perica,nije prodoran kao on ali je lucidniji igrac sa vise ideje,bolji razigravac.Cini mi se da ga je Markovic prestrasio kad je napravio onu gresku protiv Bjelorusije u kvalifikacijama i da igra pod grcem.
Treba decku omoguciti da igra opusteno.
Jedno je kad ti neko ide na zivce, a sasvim drugo je kad ih neopravdano napadas. Skini naocale "idu mi na zivce" i vidjeces da se radi o dobrim rukometasima. Nije mi jasno kako mozes kljuc poraza traziti u nekome ko nas je drzao prvo poluvrijeme u igri? U drugom poluvremenu smo Imali 4 ili 5 suteva pored gola, PORED gola. Ovcina je takodjer fulio neke suteve, Malinovic takodjer, Prce, Celica, Karacic, ma svi, a ti nadje razlog poraza u Buricu koji je odigrao odlicno prvo poluvrijeme uz jedan promasaj.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.