Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

bordobijeli
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la bordobijeli » 17 jan 2015, 09:20

PeppermintSA je napisao/la:Protiv Austrije moramo usporiti igru i odigrati prepoznatljivi balkanski stil, bez upuštanja u trku, jer u suprotnom nam se ne piše dobro. Dakle, pozicionirane napade uz dobar protok lopte, dok u odbrani probati ponovo sa 5-1, jer je sasvim dobro funkcionisalo u drugom poluvremenu. Svesti tehničke greške na minimum i zicere poentirati jer smo objektivno protiv Irana promašili jednu 4-5 zicera + 4 stative/prečke. To je ipak 9-10 golova. Pored toga, mirne glave istrčavati kontre i polukontre i ne slati loptu u bunar. Ako budemo igrali dobru 5-1 odbranu, to će nam značiti mnogo kontri. Ne smijemo do promašivati.

Nazad jako, prema naprijed smireno i možemo do pobjede. Strah me isključivo nas samih, ne zato što imamo nakaradan mentalitet - polako ali sigurno gradimo pravi pobjednički mentalitet i ovi momci se ne predaju do zadnje sekunde, već zbog našeg neiskustva. Na ovom nivou ti se svaki promašeni zicer kažnjava, svaka šupljina u odbrani se kažnjava. Sutra možemo jednom nogom zakoračiti u drugi krug, pa će nam svaka iduća tekma biti lakša. Kad si objektivni autsajder sa izraženim timskim duhom, svaka te pobjeda približava paradigmi poznatoj kao ''Grčka 2004'' :D

Ne sumnjam da će Marković sve to posložiti kako treba.
sve si rekao :thumbup: mislim da ovu utakmicu samo odbranom mozemo dobiti a u napadu strpljivo kao na islandu nek austrija zuri i grijesi a mi trebamo biti pqmetni pozicioni napad igrati ako se upustimo u trku crno nam se pise .ono sto mi daje nadu je karkakter ,duh koji vlada u reprezentaciji momci bas daju sve od sebe :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: samo jako moze se Austrja dobiti

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 17 jan 2015, 09:24

mi ovu utakmicu trebamo odigrati kao sto smo odigrali protiv islanda. selektor im je islandjanin i poslozio ih je na islandski nacin. kad smo trebali igrati sa islandom dvomec - svi su govorili: ma nemamo sanse, brzi su, jaki su, unistice nas kontrama, polukontrama, imaju bolje bekove, pivote...i na kraju ih ubismo!
sve o austriji zna markovic i ne sumnjam da je ekipu pripremio za ovaj mec.

oni nas jesu demolirali u austriji, ali smo i mi s njima igrali u visokom nerjeseno bez pola igraca i neke volje.

takodjer, ne bi bilo lose da ipak markovic drzi i dejanovica kao treceg golmana na klupi. nekako nam je golmanska pozicija najnestabilnija...2 golamana moze da ne ide, al 3 jako tesko il nemoguce!
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 17 jan 2015, 09:55, ukupno mijenjano 1 put.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 17 jan 2015, 09:54

gruezi je napisao/la:Moze li KO DA postavi autobiografije nasih rukometasa kad I gdjec su rodzeni gdje su poceli karijeru itd
Za razliku od fudbalske, rukometna repka je 100% BH proizvod. Svi igraci su proizvodi nasih klubova. :bih: :bih: :bih: :bih:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 jan 2015, 10:07

TMovac je napisao/la:
gruezi je napisao/la:Moze li KO DA postavi autobiografije nasih rukometasa kad I gdjec su rodzeni gdje su poceli karijeru itd
Za razliku od fudbalske, rukometna repka je 100% BH proizvod. Svi igraci su proizvodi nasih klubova. :bih: :bih: :bih: :bih:
GRAHOVAC- BORAC BL , BURIC-MAGLAJ , DEJANOVIC-SLOGA D ,OVCINA-SLOBODA T ,MIKIC-BORAC BL , TERZIC-ZELJEZNICAR , PRCE -CAPLJINA ,JANKOVIC-BORAC BL ,KARACIC-ZRINJSKI ,PERIC-IZVIDZAC,MALINOVIC- BORAC BL ,SAVIC-BRCKO ,VRAZALIC -BOSNA V ,ZULFIC-BOSNA S, TOROMANOVIC -CAZIN ,BURIC-MAGLAJ ,VRANJES BORAC BL .jedino ne znam za Čelicu ako neko zna nek napise :bih: :bih: :bih:

Freddy Krueger
Kontakt:

Post Postao/la Freddy Krueger » 17 jan 2015, 10:17

Dusko Celica je zapoceo karijeru u Sloveniji.Nisam siguran u kojem klubu(Cimos ili Maribor).
"Welcome to prime time, bitch!"

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 17 jan 2015, 10:19

bordobijeli je napisao/la:
PeppermintSA je napisao/la:Protiv Austrije moramo usporiti igru i odigrati prepoznatljivi balkanski stil, bez upuštanja u trku, jer u suprotnom nam se ne piše dobro. Dakle, pozicionirane napade uz dobar protok lopte, dok u odbrani probati ponovo sa 5-1, jer je sasvim dobro funkcionisalo u drugom poluvremenu. Svesti tehničke greške na minimum i zicere poentirati jer smo objektivno protiv Irana promašili jednu 4-5 zicera + 4 stative/prečke. To je ipak 9-10 golova. Pored toga, mirne glave istrčavati kontre i polukontre i ne slati loptu u bunar. Ako budemo igrali dobru 5-1 odbranu, to će nam značiti mnogo kontri. Ne smijemo do promašivati.

Nazad jako, prema naprijed smireno i možemo do pobjede. Strah me isključivo nas samih, ne zato što imamo nakaradan mentalitet - polako ali sigurno gradimo pravi pobjednički mentalitet i ovi momci se ne predaju do zadnje sekunde, već zbog našeg neiskustva. Na ovom nivou ti se svaki promašeni zicer kažnjava, svaka šupljina u odbrani se kažnjava. Sutra možemo jednom nogom zakoračiti u drugi krug, pa će nam svaka iduća tekma biti lakša. Kad si objektivni autsajder sa izraženim timskim duhom, svaka te pobjeda približava paradigmi poznatoj kao ''Grčka 2004'' :D

Ne sumnjam da će Marković sve to posložiti kako treba.
sve si rekao :thumbup: mislim da ovu utakmicu samo odbranom mozemo dobiti a u napadu strpljivo kao na islandu nek austrija zuri i grijesi a mi trebamo biti pqmetni pozicioni napad igrati ako se upustimo u trku crno nam se pise .ono sto mi daje nadu je karkakter ,duh koji vlada u reprezentaciji momci bas daju sve od sebe :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: samo jako moze se Austrja dobiti
Otprilike je to to. Ipak, ako se zna da Austrijanci imaju prvu postavu i na klupi- 7 igraca iz Bundeslige a mi - jednog, jasno je ko je favorit. Uzdam se u igru bez pritiska i Dragana koji fakat zna voditi ekipu i motivisati je. :bih:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2015, 10:22

Freddy Krueger je napisao/la:Dusko Celica je zapoceo karijeru u Sloveniji.Nisam siguran u kojem klubu(Cimos ili Maribor).

Cimos.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 17 jan 2015, 10:23

Freddy Krueger je napisao/la:Dusko Celica je zapoceo karijeru u Sloveniji.Nisam siguran u kojem klubu(Cimos ili Maribor).
U Cimosu, nakon toga Maribor..
- Ed Woodward for Prime Minister !

sudac92
Kontakt:

Post Postao/la sudac92 » 17 jan 2015, 10:31

Dosta pesimizma. Uzimamo ih danas 4 razlike!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 jan 2015, 10:38

Sretno danas drzavo jedina :bih: :bow:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 jan 2015, 10:46

[youtube][/youtube]

Sretno ljiljani! :bih:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 jan 2015, 11:00

slika

Open in new tab.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 jan 2015, 11:07

Goalgetter je napisao/la:slika

Open in new tab.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
To je to, tako treba. Bravo momci :bih:

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 17 jan 2015, 11:14

Ovaj Marković je sušta suprotnost Sušiću. Odgovoran, disciplinovan, autoritet, karizma, stručnost. Ne treba biti neki rukometni zaljubljenik da se to primijeti. I baš zato rukometna repka ima puno veće šanse za uspjeh.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 17 jan 2015, 11:24

Kako dobra atmosfera se stvorila oko rukometaša. Nadam se da možemo u drugi krug :bih:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 jan 2015, 11:35

Bila bi jedna velika bruka i sramota kada ne bismo na ovakav nacin ispratili rukometnu selekciju. Mislim da treba da budemo strpljivi i ne treba da vrijedjamo momke, iako sam se i ja licno dosta iznervirao uslijed brzopletosti i obezglavljenosti u prvom poluvremenu.

Treba ih podrzati, jer oni su zaista ponos nacije za razliku od onih prepotentnih zvijezdica nogometnog nacionalnog tima. Imaju sve predispozicije da naprave jos jedno malo cudo i da nas po ko zna koji put ucine ponosnim. I nemojte te fazone iz nogometa #idemo ludo... :crazy:

#Rukom! :opaopa: :kralj:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 17 jan 2015, 12:00

Koji programi prenose utakmice,mozemo li to provjerit??

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 jan 2015, 12:03

ahmic je napisao/la:Koji programi prenose utakmice,mozemo li to provjerit??

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
http://liveonsat.com/LJS_other_handball.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 17 jan 2015, 12:05

Samo ovog da zaustavimo i austrijski konjušari su gotovi... Idemo BIH :bih: :bih:
slika
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 17 jan 2015, 13:09

Kako bi nam sada Begovic na golu dobro doso :lol:

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.