Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

muhamedkonjic
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la muhamedkonjic » 16 jan 2015, 18:44

Svaka cast momcima na pobjedu! :tokralju: :tokralju: Koja borbenost! :salut: Kako momci samo ginu za drzavni dres, vidila se ogromna zelja u pocetku i momci su malo izgorili u zelju i igrali srcem a ne glavom , onda u drugom smo igrali pametnije i glavom, nije bilo iskljucenj kao u prvom i jos uz to selektor je odigrao vaznu ulogu kada je promjenio odbrambeni sistem, svaka cast idemo razbiti Austrijance za prolaz dalje :bih: :bih:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 16 jan 2015, 18:45

Austrija ocekivano, Hrvati ce se dizati kako prvenstvo bude odmicalo kraju tako da ovo i nije najrealniji odnos snaga. Sutra hranro pa sta bude, ja tu ionako ne cekujem pobjedu.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Hattrick
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick » 16 jan 2015, 18:45

Ja mislim da cemo ispast u grupi.Iran nam je baksuzli ekipa i kad su god s nana u istoj skupini,ispadnemo ali njih mlatnemo

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 16 jan 2015, 18:46

terabajt je napisao/la:
Imas li FB :kafa:
Naravno :cool: Al posto si manijak :tralala:

Salu na stranu, imam ali nebih smjeo dati :opaopa:

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 16 jan 2015, 18:46

Po ovom sad videnom Austrija je dosta kvalitetnija od nas.Neko je tu napisao da imaju maste.U potpunosti se slazem s tim.Ovaj Weber i Santos nikad ne znas kad ce uletiti na pivota. Ali ako je pao veliki Island sto ne bi pala mala Austrija :D
+ ova tekma ih je dosta umorila,mislilu su da imaju sanse protiv Hrvata pa su davali 100% sebe kroz cijelu utakmicu i tu imamo sansu. :bih: :bih:
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 jan 2015, 18:47

Buducnost je napisao/la:
terabajt je napisao/la:

Nije ti valjda u rodu pa ne das :D

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 16 jan 2015, 18:47

Buducnost je napisao/la:
Otelo je napisao/la:slika

:bih: :bih: :bih:

Banovicanka :bih: :bih: :opaopa:
I Zivinicanka. :D

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 16 jan 2015, 18:53

Lose Austrija igra na postavljenu odbranu, pravo lose po onome sto sam ja vidio. Imamo mi rjesenje za ovog Siledziju. Ako smanjimo broj izgubljenih lopti i samim tim broj njihovih kontri, itekako imamo sanse.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 16 jan 2015, 18:54

Hattrick je napisao/la:Ja mislim da cemo ispast u grupi.Iran nam je baksuzli ekipa i kad su god s nana u istoj skupini,ispadnemo ali njih mlatnemo
A to si zaključio samo po jednom jedinom događaju, Svjetskom u Brazilu jelde? :)

Austrija vrlo dobra, da su bili malo prisebniji ko zna šta bi bilo do kraja. Za nadati se da su se umorili ili nam ne gine sutra siguran poraz. Inače sutra odbrana mora biti bar na 70% većem nivou nego danas ukoliko mislimo da nešto napravimo, također smanjiti tehničke greške na minimum i pokušati rješavati čiste situacije maksimalno precizno :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 16 jan 2015, 18:55

Ima da ih napunimo ko dodik svoj bankovni racun.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 16 jan 2015, 19:01

Def.odavno nismo odigrali neko nervoznije poluvrijeme sa Markovicem na celu. Eto, u Njemackoj prvo i ovo...mislim da ce to sada izgledati puno bolje. probili smo led. Veliki pritisak. Mi bili favoriti, a nismo se uspjeli odlijepiti na pocetku kako smo i ocekivali ;) Odbrana u prvom jako losa, u drugom puno bolje. U prvom poluvremenu smo igrali 6 0, a u drugom 5 1 sa isturenim Ovcinom i to je itekako donijelo rezultat. Takodjer, prema pripremnim tekmama, vidim da se vjezbalo i 3 2 1, sto nam takodjer moze dobro doci.

Austrija je definitivno jaka repka i bit ce tesko sutra. Bolji su od nas igracki. Imaju najboljeg strijelca Njemacke lige...medjutim, s nama se nikad ne zna. Stvarno igramo dobro u zadnje vrijeme. Dobili Njemacku, portugala, nrijeseno sa Bjelorusijom u gostima, izgubili od Danske samo 2 razlike...mozemo dobiti Austriju, ali nikako ne dizvoliti onakve crne rupe i da nam se odlijepe na npr 5 golova...to bi nam bio kraj ;)

Sve u svemu, ja sam optimista :bih: :bih: :bih:
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 16 jan 2015, 19:02

terabajt je napisao/la:
Buducnost je napisao/la:
terabajt je napisao/la:

Nije ti valjda u rodu pa ne das :D
Nije ali jako dobra prijateljica :thumbup:

ugursuz
Kontakt:

Post Postao/la ugursuz » 16 jan 2015, 19:03

fixator je napisao/la:yebo sve ako ovaj rukomet nije najkonfuzniji sport sto se tice pravila
i sport gdje sudija sve moze odluciti najofirnije

btw
:bih: :bih: :bih:
sutra deremo bečke dječake :mrgreen:
uz vaterpolo

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 16 jan 2015, 19:03

Kao prvo, čestitke od srca našim momcima na današnjoj prvoj, historijskoj pobjedi na SP... :bih:
Kao drugo oni su, do sada svojim pristupom, stavom, zalaganjem, itekako zaslužili da se stane uz njih i kod -4 i kod +4 razliku, bez obzira igrali protiv najslabijeg ili najjačeg u grupi i vjerujem da svi tako misle, ali to naravno ne znači da ako se čovjek iznervira u trenutku, kaže ovo ili ono, nije uz njih i ne podržava ih. Takve reakcije su apsolutno normalne jer se dešavaju u afektu i samo su odraz onoga što se zove ljubav prema domovini. Vidjelo se da su na početku bili pod velikim pritiskom zbog ogromne želje, ali nisu posustali i izgorjeli u tome, u drugo poluvrijeme su ušli itekako jači i bolji, i ono što me raduje je što kod njih nije prisutna prevelika euforija. Iako smo pobijedili, u njihovim izjavama nema uzdizanja, nadmenosti, realni su, sa nogama na zemlji i svjesni da određene stvari itekako moraju popraviti ako žele vidjeti drugi krug. Vidi se konstantan rad, dobra organizacija u timu i dobra atmosfera, a kad je to prisutno mnogo toga se može napraviti. Bez obzira kako se sve ovo završilo, hvala im od srca što su nas odveli tamo, što su nas ponovo učinili ponosnim Bosancima i Hercegovcima, jer meni je srce danas bilo puno dok se intonirala naša himna. To su trenuci za historiju, nešto što mnogo znači običnom čovjeku i nešto što se definitivno ne zaboravlja. :bih:

zigzag
Kontakt:

Post Postao/la zigzag » 16 jan 2015, 19:04

Hm..kaj reć, iz naše perspektive jako prosječno odigrana utakmica. 5 puta smo dobivali utakmicu i umjesto da završimo posao kako treba na kraju 4-5 razlike prodamo 3 lopte u 5 minuta totalno besmisleno i idiotski. S takvim potezima nemamo kaj radit ni protiv makedonaca, a kamoli francuza i danaca koje "ganjamo". Problemi na postavljenu igru. Forsiranje 6-0 obrane pod svaku cijenu umjesto da se tu i tamo izađe na njihovog najboljeg šutera-Szilagy-ja. Uglavnom jako puno problema i situacija za uštimat. Dobro je da imamo jako puno rezerve još i poznato je da počinjemo malo s ručnom, ali nisam veliki optimist. S ovakvom igrom po meni je polufinale premija i Goluža je obični diletant-slušam malo vašeg komentatora danas-ma totalne gluposti čovjek priča!

A za vas mogu samo reći da vas čeka jaaaaako teška utakmica sutra. Moguće je da izgubite utakmicu u 20 min ako budete imali velike rupe u igri a moguće je i da i slomite do kraja, ali obrana vam mora bit čelična 60 min sutra i to će vam biti ključ jer bit će lakših golova iz kontri. Samo zahvaljujući tome smo dobili danas.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jan 2015, 19:06

fixator je napisao/la:slika

hajd nek si i ti jednom neispavan ko i mi zbog tebe
:yawn:

:bih:

EDIT > kaže lik na cro forumu: "Mislim da smo dobili pogrešnog Karačića" :D
De link tog foruma. :mrgreen:

Uh bit' će teško sutra. Austrija se ne čini kao naivna ekipa, odlični su. Ali i ovo danas nije bila puna snaga naše repke. Teško je protiv ovih neatraktivnih igrat, jer oni igraju mimo svakih šablona, nemaš pojma kako igraju. Ai opustiš se. Protiv malo jačih ekipa to ide malo lakše, znaš na ćemu, šta trebaš radit, imaš motiv.

edit: iako nema veze sa temom ali koju tekmu da gledam. Švede i Island ili Francuze i Čehe? :mrgreen: prva je bolja tekma a inače navijam za Francuze u rukometu. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 16 jan 2015, 19:12

firefirefirely je napisao/la:Definitivno sport gdje sudija najvise moze uticati na rezultat.. A da se to jos i ne primjeti toliko :/
:thumbup: :thumbup:

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 16 jan 2015, 19:13

Cini mi se da su danas Makedonci bili s nasima u dvorani,okacili svoje transove pokraj nasih i zajedno navijali,svaka im cast :D
Inace s njima uvijek u dobrim odnosima,vrijedi pogledati ovaj video :bih:
[youtube][/youtube]

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 16 jan 2015, 19:13

Unofficialpage je napisao/la:
fixator je napisao/la:slika

hajd nek si i ti jednom neispavan ko i mi zbog tebe
:yawn:

:bih:

EDIT > kaže lik na cro forumu: "Mislim da smo dobili pogrešnog Karačića" :D
De link tog foruma. :mrgreen:

Uh bit' će teško sutra. Austrija se ne čini kao naivna ekipa, odlični su. Ali i ovo danas nije bila puna snaga naše repke. Teško je protiv ovih neatraktivnih igrat, jer oni igraju mimo svakih šablona, nemaš pojma kako igraju. Ai opustiš se. Protiv malo jačih ekipa to ide malo lakše, znaš na ćemu, šta trebaš radit, imaš motiv.

edit: iako nema veze sa temom ali koju tekmu da gledam. Švede i Island ili Francuze i Čehe? :mrgreen: prva je bolja tekma a inače navijam za Francuze u rukometu. :D
Definitivno bi trebalo biti zanimljivije :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 16 jan 2015, 19:13

Čestitke momcima na povratku i na pobjedi. Prvo poluvrijeme nisam gledala, i, ma koliko bih se iznervirala, opet mi je žao što nisam mogla uživo proživjeti intoniranje himne, međusobnu podršku pred utakmicu, prvi gol... Srećom, uspjela sam ispratiti cijelo drugo poluvrijeme, i vidjela baš ono što sam očekivala od ovih momaka. Znala sam da će se probuditi, da će ih selektor znati vratiti u meč, da će doći do historijske pobjede.
Oni su nepredvidiva ekipa, ali uvijek na kraju imaju isti cilj, i borbenost koju pružaju pokriva bilo kakve greške. Nadam se da će sutra od starta biti stoposto u utakmici, pa ćemo vidjeti šta nam takvo nešto može donijeti. Znamo da se od njih svašta može očekivati! :bih:
Janez je napisao/la: Stvarno me ovakvi komentari brinu i bude mi muka kad vidim da na otvaranju meča i našeg prvog prvenstva igrače nazivate svakakvim imenima, da za nas nije rukomet i sl. Polako raja miša mu pa lako je na forumu kuckati,valjda su neki među vama trenirali sport i išli na neka takmičenja pa se zna za dozu treme i nervoze kada ste prvi put nastupali na istom. Nadam se da naredni put će te sačekati kraj meča i nećete na pola sata loše igre drvlje i kamenje osuti po zlatnim momcima i Markovićem. :bih:
BaDa12 je napisao/la:Ljudi, polako sa kritikama i vrijeđanjem. Do prije sat vremena su bili nacionalni heroji. Vjerujem da su momci pod dojmom, pa zbog toga ovakav početak. Nažalost, ne gledam utakmicu, (možda i zbog toga ovaj komentar jer nisam iznervirana koliko i vi). Vjerujem ja da će se momci vratiti jači, da će se sabrati i vratiti tu prednost. Igrali su oni i u gorim situacijama i čupali se.

Hajmo! :bih:
Svaka ti čast mlada damo ovo se zove zdravo razmišljanje da te znam častio bi te večerom odmah večeras. :clap: :tokralju:
Hvala ti, potpuno se slažem sa tobom. :)
Ko nije nikad kročio na sportski teren i "nosio teret", ne može pretpostaviti kako je igračima danas bilo. Još se radi o Svjetskom prvenstvu, što je miljama dalje od bilo koje druge teretne utakmice koje smo mi ostali osjetili. Ne sviđaju mi se komentari koji su uslijedili nakon tvog posta, jer se opravdavaju uvrede i psovke zbog neke ljubavi prema domovini, što ne bi trebalo. Naravno, nije ni u redu da kažemo:"ne moraju metar potrčati, dovoljno su uradili odlaskom", ali, ako već znate mentalitet ove ekipe i znate da su nam mnogo toga lijepog pružili i znate da, i kad bi im rekli da ne moraju trčati, oni bi svejedno oznojili dres i bacali se za svakom loptom, onda nije u redu imati spremljene uvrede i psovke prema ovim momcima.

Učinili su nas ponosnim, naša zastava se vijori, naša himna svira, navijači i igrači pjevaju. Idemo dalje samo ponosno i hrabro, sami sebi granicu postavljamo! :bih:

#idemoludoidemojako
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.