FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Aferim Samke, veliki pitar prije svega ali i decko koji ima pravo razmisljanje, koji nije poletio za prvim parama iz inostranstva.
1946
Joj sto je ovo lijepo procitati
Zvanično: Radovac do ljeta 2019. godine u Sarajevu
Produzenjem njegovog ugovora nas klub je dobio mnogo. Samir je jedan odlican igrac, sa tendencijom da bude jos mnogo bolji jer mu je tek 19 godina. Za sezonu ili dvije kada bude odlazio negdje vani sigurno je da ce klub uzeti fine pare. A drago mi je i zbog samog Samira jer da je ovako mlad otisao vece su sanse da bi to bio korak unazad u njegovoj karijeri.
Da nam bude zdrav, da mnogo radi i da jos koji put prodje kroz trojicu
Hvala Upravi, hvala Samiru i svima koji su radili na tome da ovaj ugovor bude produzen.

Zvanično: Radovac do ljeta 2019. godine u Sarajevu

Produzenjem njegovog ugovora nas klub je dobio mnogo. Samir je jedan odlican igrac, sa tendencijom da bude jos mnogo bolji jer mu je tek 19 godina. Za sezonu ili dvije kada bude odlazio negdje vani sigurno je da ce klub uzeti fine pare. A drago mi je i zbog samog Samira jer da je ovako mlad otisao vece su sanse da bi to bio korak unazad u njegovoj karijeri.
Da nam bude zdrav, da mnogo radi i da jos koji put prodje kroz trojicu

Hvala Upravi, hvala Samiru i svima koji su radili na tome da ovaj ugovor bude produzen.
sad se moze napisati da smo imali ponude za samketa od 500 i 700 k eura... na svu srecu smo to odbili i sada imamo dva kapitalca! 

Sa ovako dobrim igracem potpisati ugovor na 4 godine je za svaki respekt.
Upravi a posebno Ibrakovicu naklon do poda.
Upravi a posebno Ibrakovicu naklon do poda.
- bordoakapitar
Tako to rade ozbiljni klubovi! Bravo Samire, bravo Sarajevo! Zajedno do titule!....ma sta jedna?...dupla! Sto bi reko Maki: "Sarajevo je opet pokazalo da je najozbiljniji klub u BiH"
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Radovac je imao jako ozbiljnu ponudu iz Njemacke, mislim da je Augsburg u pitanju.
1946
- moustapha
- Kontakt:
Kako ovo mocno zvuci. Igrac koji je cijeli zivot u Sarajevu, standardan u prvom timu, tek 19 godina, stavlja potpis na ugovor od 4 godine. Jednostavno, znas da postajes ozbiljniji.
U zadnje vrijeme se pojavilo navijaca koji su sumnjali u Samirovu odanost klubu, pricali o ufuranosti i sl. Sad je valjda jasno kakav je to momak. Sretno Samiru, nasem buducem zmaju.
U zadnje vrijeme se pojavilo navijaca koji su sumnjali u Samirovu odanost klubu, pricali o ufuranosti i sl. Sad je valjda jasno kakav je to momak. Sretno Samiru, nasem buducem zmaju.

#divovi
Head je napisao/la:Aferim Samke, veliki pitar prije svega ali i decko koji ima pravo razmisljanje, koji nije poletio za prvim parama iz inostranstva.

Nekom igraci stave potpis na 4 godine ,a nekom par mjeseci cisto radi sadake.
Head je napisao/la:Radovac je imao jako ozbiljnu ponudu iz Njemacke, mislim da je Augsburg u pitanju.
to je ta ponuda sto benko govori...700 000 eura nasem klubu na ime obestecenja...odbijeno
interesuje me jel sad obestecenje milion ili vise

Tom prilikom prisutnim se obratio sportski direktor kluba sa Koševa Abdulah Ibraković.
''Ekipa se okupila, imali smo prvi radni sastanak i od sutra je ekipa u pogonu. Ekipa je skoro kompletirana, kadar za predstojeću sezonu će imati 25 igrača, neki će na posudbu, a pojačat ćemo neke pozicije i vjerujemo da ova ekipa može ispuniti ciljeve. Kvalitet je neupitan. Nakon atmosfere koju sam osjetio jutros vjerujem da ih stručni štab može pripremiti dobro kako bi ostvarili ciljeve i obradovali nas'', kazao je Ibraković.
jel ovo najava jos pojacanja mozda? ja mislim da do antalije cemo imati dobrog stopera i golmana,,,,, sta vi kazete na ovo?
Sarajevo ce biti sve drugo ce proci!
''Ekipa se okupila, imali smo prvi radni sastanak i od sutra je ekipa u pogonu. Ekipa je skoro kompletirana, kadar za predstojeću sezonu će imati 25 igrača, neki će na posudbu, a pojačat ćemo neke pozicije i vjerujemo da ova ekipa može ispuniti ciljeve. Kvalitet je neupitan. Nakon atmosfere koju sam osjetio jutros vjerujem da ih stručni štab može pripremiti dobro kako bi ostvarili ciljeve i obradovali nas'', kazao je Ibraković.
jel ovo najava jos pojacanja mozda? ja mislim da do antalije cemo imati dobrog stopera i golmana,,,,, sta vi kazete na ovo?
Sarajevo ce biti sve drugo ce proci!
Volimo te Saraj´vo vec godinama...
Da te volim oduvijek sam znao..
Gdje god da igras ti, uvijek tu smo mi..
Tebe Volim ja, pjevam ti svaki dan....
Da te volim oduvijek sam znao..
Gdje god da igras ti, uvijek tu smo mi..
Tebe Volim ja, pjevam ti svaki dan....
Ja nisam bio nikad u Gradaccu. Koliko treba vremena sa autom kad bi se islo od prilike?
Sto se tice Samira svaka cast i njemu i upravi. Izabrali smo onu opciju da za mjesec dana uzmemo hiljadu maraka, a ne onu da danas uzmemo 100? Bravo uprava. Samira cemo u naradnim godinama aBd prodati za 3,4,5 miliona i vise i to je to.
Svi smo zaboravili na Nemanju, a imam osjecaj da ce on biti taj koji ce proradit ove polusezone
Sto se tice Samira svaka cast i njemu i upravi. Izabrali smo onu opciju da za mjesec dana uzmemo hiljadu maraka, a ne onu da danas uzmemo 100? Bravo uprava. Samira cemo u naradnim godinama aBd prodati za 3,4,5 miliona i vise i to je to.
Svi smo zaboravili na Nemanju, a imam osjecaj da ce on biti taj koji ce proradit ove polusezone

Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
. Ekipa je skoro kompletirana,
hmmmmm....svasta ce jos biti , nije ovo gotovo sto se tice pojacanja

hmmmmm....svasta ce jos biti , nije ovo gotovo sto se tice pojacanja

- Burberry46
- Kontakt:
Bravo Samire, momak je jedan od nas, ja sam vam govorio da ce produziti samo polako 

1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- CapoDiTuttiCapi
- Kontakt:
Selam braći sa sjeverne tribine!
Gradačac je skroz na sjeveru, haman kod Orašja. Ima do gore fine vožnje oko 3 sata (170km)Amca007 je napisao/la:Ja nisam bio nikad u Gradaccu. Koliko treba vremena sa autom kad bi se islo od prilike?
U srcu mome samo živiš ti, Saraj`vo moja ljubavi. O tebi sanjam, o tebi pjevam, samo tebe volim ja.
Uprava zaista radi Divovski posao.Čestitke i naravno pohvale kako njima tako i našem Samketu.Ovo je nešto što u najmanju ruku ozbiljno prelazi sve okvire ove naše Premijer lige i pokazuje koliko je vidan u ovako kratkom periodu, veliki napredak na svim poljima na kojima klub bije bitke i niže uspjehe,rekao bih frontalno
Hvala im što nam svaki dan uljepšaju i hvala im što su tu da brinu za našu svetinju

Hvala im što nam svaki dan uljepšaju i hvala im što su tu da brinu za našu svetinju

NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!
Izgleda da se je oko Jajala bas zakomplikovalo. Mozda nebi bilo lose kad bi se malo pojacala konkurencija jos u sredini terena ipak je Jajalo u defanzivi jaci od nekih drugih igraca na njegovoj poziciji
Jedini uslov da pristane minimalno na godinu ipo kao Alispahic. Onda jos stvarno fale stoper i golman i to bi bilo to.
Za novi ugovor Radovca

Za novi ugovor Radovca

Po Kodrinim rijecima...on je veliki optimista i cak najavljuje da bi se ove god moglo nesto bas lijepo desiti..valjda aludira na duplu krunu.
- BoskoAntic
- Kontakt:
Sarajevo u proljetnu polusezonu ulazi sa dva boda zaostatka u odnosu na lidera Široki Brijeg, a klub je u svim segmentima uložio dodatne napore da se što bolje spremi za proljeće, kako bi po prvi put nakon 2007. godine pokušao osvojiti naslov prvaka BiH. Medijima se na press konferenciji obratio šef stručnog štaba, Meho Kodro, koji je iznio svoje viđenje aktuelne situacije na Koševu i plan priprema.
”Vrlo je teško govoriti šta će se dešavati nakon završetka priprema, kada počne takmičarska sezona, ali manje – više, od danas do početka prvenstva smo sve izdefinisali. U naredna 2-3 dana imamo predpripremni period. Trenirat ćemo dva puta dnevno, imati ljekarske testove i testove izdržljivosti da vidimo u kakvom su se stanju vratili igrači nakon dugog odmora. Poslije toga odlazimo u Čitluk, gdje ćemo biti do subote. Poslije se vraćamo u Sarajevo gdje planiramo trenirati sedmicu dana. Nakon toga idemo u Tursku gdje ćemo ostati 13 dana i igrat ćemo protiv dosta jakih ekipa, gdje ćemo vidjeti gdje smo i šta smo, jer ćemo se odmjeriti sa zaista dobrim protivnicima. Nakon toga se vraćamo u Sarajevo, gdje ćemo ostati samo koji dan, a onda posljednji dio priprema ponovo idemo u Čitluk. Na pripremama ćemo obaviti oko 45 treninga, uz potencijalni neki trening manje. U tom periodu planiramo odraditi 6 utakmica, a generalka će biti protiv Leotara iz Trebinja.”
Kodro je istakao veliki optimizam i dobar osjećaj po pitanju predstojeće godine u FK Sarajevo:
”Nadam se da ćemo sa ljudima u klubu i igračima pronaći neki naš stil, izdefinisati šta i kako igrati, šta ustvari hoćemo od svega i da svi zajedno idemo u istom pravcu kada počne prvenstvo. Kada razmišljam, vidim da ovdje ima kvaliteta i ima kapaciteta. Ova ekipa ima dosta prostora za napredak, a još jedna stvar mi daje hrabrost. Intuicija mi govori da bismo mogli imati jednu prelijepu fudbalsku godinu. Podijelio sam razmišljanja sa igračima i mislim da oni dijele moje mišljenje. Igrači su svjesni da su u ekipi koja se bori za titulu, to sa sobom nosi teret i određeni pritisak, ali mislim da ove godine taj pritisak neće biti problem. Mislim da se to pretvara u jednu želju i jednu čast. Borbu za titulu je teško naći u fudbalu, a Sarajevo to nudi i meni i našim igračima. Ja sam optimista.”
Na pitanje o pojačanjima koja je klub doveo u dosadašnjem dijelu prelaznog roka, Kodro je odgovorio:
”Alispahića znam odavno. Pratio sam ga ranije i mislim da je vrlo kvalitetan igrač. Ako uspijemo da ga vratimo na 80% od onoga što je bio u Šibeniku i Dinamu, imat ćemo izvanredno pojačanje. Mislim da će igrati poput Samira Radovca od njega puno naučili. Rustemovića znam već godinu ili dvije, vrlo je kvalitetan igrač. Imao je povredu, ali poslije se vratio. On je box to box igrač, ima dobru viziju igre, lijep šut i dobro dugo dodavanje i daće dodatnu dimenziju našoj ekipi.”
”Vrlo je teško govoriti šta će se dešavati nakon završetka priprema, kada počne takmičarska sezona, ali manje – više, od danas do početka prvenstva smo sve izdefinisali. U naredna 2-3 dana imamo predpripremni period. Trenirat ćemo dva puta dnevno, imati ljekarske testove i testove izdržljivosti da vidimo u kakvom su se stanju vratili igrači nakon dugog odmora. Poslije toga odlazimo u Čitluk, gdje ćemo biti do subote. Poslije se vraćamo u Sarajevo gdje planiramo trenirati sedmicu dana. Nakon toga idemo u Tursku gdje ćemo ostati 13 dana i igrat ćemo protiv dosta jakih ekipa, gdje ćemo vidjeti gdje smo i šta smo, jer ćemo se odmjeriti sa zaista dobrim protivnicima. Nakon toga se vraćamo u Sarajevo, gdje ćemo ostati samo koji dan, a onda posljednji dio priprema ponovo idemo u Čitluk. Na pripremama ćemo obaviti oko 45 treninga, uz potencijalni neki trening manje. U tom periodu planiramo odraditi 6 utakmica, a generalka će biti protiv Leotara iz Trebinja.”
Kodro je istakao veliki optimizam i dobar osjećaj po pitanju predstojeće godine u FK Sarajevo:
”Nadam se da ćemo sa ljudima u klubu i igračima pronaći neki naš stil, izdefinisati šta i kako igrati, šta ustvari hoćemo od svega i da svi zajedno idemo u istom pravcu kada počne prvenstvo. Kada razmišljam, vidim da ovdje ima kvaliteta i ima kapaciteta. Ova ekipa ima dosta prostora za napredak, a još jedna stvar mi daje hrabrost. Intuicija mi govori da bismo mogli imati jednu prelijepu fudbalsku godinu. Podijelio sam razmišljanja sa igračima i mislim da oni dijele moje mišljenje. Igrači su svjesni da su u ekipi koja se bori za titulu, to sa sobom nosi teret i određeni pritisak, ali mislim da ove godine taj pritisak neće biti problem. Mislim da se to pretvara u jednu želju i jednu čast. Borbu za titulu je teško naći u fudbalu, a Sarajevo to nudi i meni i našim igračima. Ja sam optimista.”
Na pitanje o pojačanjima koja je klub doveo u dosadašnjem dijelu prelaznog roka, Kodro je odgovorio:
”Alispahića znam odavno. Pratio sam ga ranije i mislim da je vrlo kvalitetan igrač. Ako uspijemo da ga vratimo na 80% od onoga što je bio u Šibeniku i Dinamu, imat ćemo izvanredno pojačanje. Mislim da će igrati poput Samira Radovca od njega puno naučili. Rustemovića znam već godinu ili dvije, vrlo je kvalitetan igrač. Imao je povredu, ali poslije se vratio. On je box to box igrač, ima dobru viziju igre, lijep šut i dobro dugo dodavanje i daće dodatnu dimenziju našoj ekipi.”

U INAT SVIMA 1946
Trenutno korisnika/ca: Dadox, Haksss, HyperOS, perodeformero i 44 gosta.