Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BelminM23
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la BelminM23 » 14 jan 2015, 15:44

normalaba je napisao/la:Dzeko je za njega Dzeko :)
:thumbup:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 jan 2015, 15:56

Pojedini izgleda ne znaju da je Bony igrac sa najvise golova u PL u 2014. godini. :kafa:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 14 jan 2015, 16:25

Logičan potez uprave Citya. Takav klub da u decembru nema nijednog zdravog napadača, to je neprihvatljivo. Biće to još jedna teška bitka za našeg Dijamanta, da se opet pokazuje iz godine u godinu, što za nas i nije loše, nek ostane u formi. Ako prikuje Bonya na klupu par mečeva kao Negreda, Bony će biti donji. Dobar je Bony napadač, vidjećemo kako će se on snaći u ekipi gdje neće biti glavni.
Mes Que Un Club

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 14 jan 2015, 16:29

Cartman je napisao/la:Pojedini izgleda ne znaju da je Bony igrac sa najvise golova u PL u 2014. godini. :kafa:
Bio je i Darren Bent na polusezoni najbolji golgeter, pa je prešao u Aston Vilu i od tada do dana današnjeg sa svim seljenjima nije dao golova ko u toj polusezoni.
Bony jeste golgeter u 2014, ali u malom klubu. Vidjecemo kako ce se snaci u City gdje vise nece biti prvi lola u selu ;-)

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 14 jan 2015, 16:49

Bony je sve osim loseg napadaca. Pratim ga jos dok je igrao u Arnhemu. Momak je i vise nego zasluzeno bio igrac lige i prvi strijelac. Prosle godine se dokazao i u EPLu, najvise golova u 2014. godini u Engleskoj...

City ima dva napadaca koji su vrlo cesto van stroja a evo jos jedan (Edin) nareda dvije uzastopne povrede sto nikad prije nije. Pa su iz podmladka ubacili u prvi tim onog Pozoa i on im se povrijedio.
Logicno da ce dovesti napadaca. Ocekivalo se jos kad je Negredo otisao, a pogotovo sada...

Bony je svakom jaka konkurencija.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 jan 2015, 16:52

Naravno da mu je paklena konkurencija, jos za razliku od ovih napadaca koje su dosad kupovali, Bony je iz EPL, vec se afirmisao na ligu, dakle preostaje mu samo afirmacija na klub, i do njega kako ce se uklopiti.

Koliko god ovdje neki pokusali predstaviti Bonyem klocem i smijesnim igracem, slabijim od Dzeke, mislim da se grdno varaju. Ja stojim i dalje iza toga da je Edin u formi bolji napadac od Bonya, ali to ne znaci da ima zagarantovano mjesto pored njega, i da bi Bony mogao eksplodirati.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 14 jan 2015, 17:08

pljuvaci opet pljuju naseg dzeku i pricaju iste lovacke price kao sto su pricali kad je tu bio tevez, balotelli, negredo.. sad je jedina razlika da je stigao ovaj crnjo, ali pljuvaci opet po' svome sve dok ih opet edin hrakne u lice. jedva cekam.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Garfield
Kontakt:

Post Postao/la Garfield » 14 jan 2015, 17:10

U Sitiju je najbolje igrao kada je imao konkurenciju i morao se borit za prvih 11... Dolaskom Bonya očekujem da Dzeko drasticno podigne formu. :kafa:
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 jan 2015, 17:23

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Sad ce ga Bony otjerat :urnebes:. Kao da su Ronalda doveli a ne nekog Bonija.
Dzeko i prije dolaska Bonya nije bio starter siguran a sada ce biti jos i manje. Kolicina priljepljenih smajlica ne znaci da je neko upravu. To jedino znaci da neko ima veliku zelju da bude upravu. Kada vec mene spominjes ja sam uvijek govorio da Jovetic NIJE Dzeki direktna konkurencija jer covjek nije klasicna 9-tka a Aguero je svakako bez konkurencije sto se je i pokazalo tacnim kasnije. A bilo je ovdje svakavih komentara cak i da je Aguero losiji od Dzeke. Bony i prije Negredo JESU Dzekina direktna konkurencija. Sto se tice Jovetica kojega spominjes covjek je vec postigao pet golova ove sezone i bio je najbolji igrac Citya u pripremama sa mnogo postignutih golova a i nije klasicni napadac. Ako ne bude imao adekvatnu minutazu otici ce on brzo u Juventus gdje ce biti vjerovatno starter ( igrac za prvih 11 ). Sa ovim skupim transferom Dzeki su doveli igraca koji ce biti sasvim ravnopravan konkurent za prvih 11 ( ako budu igrali uopste sa dvojicom napadaca posebno najbitnije utakmice: Barcelona, Chelsea, United ).

Hart; Zabaleta, Kompany, Mangala, jedan od Fernando-Fernandinho, Yaya Toure, SIlva i Aguero su sigurni u prvih 11 uvijek. Jedan od Fernando-Fernandinh, Nasri i Clichy su jako blizu startera ove sezone. Ovi ostali su rotacijski igraci.
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la: a Jovo propo ko Tincekov transfer )
Ovi nisi napisao :facepalm: Pa covjek moze da ide u koji god hoce klub i Italiji i da bude starter u transferu kao Shaqiri i Podolski zajedno. A TSS ce jedva biti jedan od 20 igraca Intera ako potpise za njih za 10x manje pare nego sto bi doveli Jovetica svi klubovi pa i Inter. Ne treba pljuvati po svojima samo sigurno ne treba ni pretjeravati i praviti se corav.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 jan 2015, 17:26, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 jan 2015, 17:25

Dzaba je pisati @Ajax, svaka kritika upucena na Dzeku se predstavlja kao pljuvanje i vrijedjanje istog.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 jan 2015, 17:27

Goalgetter je napisao/la:Dzaba je pisati @Ajax, svaka kritika upucena na Dzeku se predstavlja kao pljuvanje i vrijedjanje istog.
Pa nebi mu ni odgovarao da me nije prozvao i jos kaze propao Jovetic kao TSS :facepalm: Ovdje ljudi ne razlikuju dobrenamjernu kritiku od nedobronamjerne. I misle da je Dzeke neki superheroj a ne igrac kao svaki drugi sa svojim dobrim i losim stranama. Kao sto si ti napisao ovdje vise puta STIL igre ( kratkih dodavanja kroz sredinu sa velikim posjedom lopte ) Citya Dzeki NIKAKO ne odgovara a jos manje da je uvijek jedan napadac siguran - Aguero.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 14 jan 2015, 17:33

Dzeko je uvijek imao jaku konkurenciju, tako da ovo nije nista novo. Sjecate se vremena Tevez, Aguero i Mancinijev miljenik Balotelli?
Ovo je mila majka kako je tada bilo pa se Edin opet odrzao.

Tako je kad igras u najambicizonijem klubu. Sve ima svoju cijenu. Zna to i Edin. Mozda je vas iznenadilo dovodjenje jos jednog napadaca, njega sigurno nije.

Aguero jeste najbolji napadac Cityja ali ako nastavi sa ovim povredama... Nije nikom konkurencija.
Jovetic je jos gori. Ne znam sto su ga ikako i dovodili?

SELK
Kontakt:

Post Postao/la SELK » 14 jan 2015, 17:49

Ovdje ljudi nikako da shvate da Edin vise nije onaj igrac kakav je bio prije 3-4 godine kada je bio u top formi i kada se borio za svoju poziciju sa Tevezom i Balom.
Ja sam misljenja da ce on biti klupa.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jan 2015, 17:50

Aguero i Jovetic imaju staklene noge, City je najvise zbog toga doveo jos jednog napadaca. Moguce i da prodaju Jovetica, cuo sam da je Juve zainteresovan.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 14 jan 2015, 17:50

Meni je, iskreno, vise dosadilo da gledam ima li ga u prvih 11, hoce li uci ili nece, hoce li ga neko zakucati za klupu, kao Negredo kada je dosao...a da ce se Dzeko izboriti za odredjenu minutazu, prije ili poslije, tu nema sumnje.
Dobro bi ga bilo opet gledati sigurnog, standardnog, zato bih volio da promijeni klub.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 14 jan 2015, 18:22

Ajax je napisao/la:
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Sad ce ga Bony otjerat :urnebes:. Kao da su Ronalda doveli a ne nekog Bonija.
Dzeko i prije dolaska Bonya nije bio starter siguran a sada ce biti jos i manje. Kolicina priljepljenih smajlica ne znaci da je neko upravu. To jedino znaci da neko ima veliku zelju da bude upravu. Kada vec mene spominjes ja sam uvijek govorio da Jovetic NIJE Dzeki direktna konkurencija jer covjek nije klasicna 9-tka a Aguero je svakako bez konkurencije sto se je i pokazalo tacnim kasnije. A bilo je ovdje svakavih komentara cak i da je Aguero losiji od Dzeke. Bony i prije Negredo JESU Dzekina direktna konkurencija. Sto se tice Jovetica kojega spominjes covjek je vec postigao pet golova ove sezone i bio je najbolji igrac Citya u pripremama sa mnogo postignutih golova a i nije klasicni napadac. Ako ne bude imao adekvatnu minutazu otici ce on brzo u Juventus gdje ce biti vjerovatno starter ( igrac za prvih 11 ). Sa ovim skupim transferom Dzeki su doveli igraca koji ce biti sasvim ravnopravan konkurent za prvih 11 ( ako budu igrali uopste sa dvojicom napadaca posebno najbitnije utakmice: Barcelona, Chelsea, United ).

Hart; Zabaleta, Kompany, Mangala, jedan od Fernando-Fernandinho, Yaya Toure, SIlva i Aguero su sigurni u prvih 11 uvijek. Jedan od Fernando-Fernandinh, Nasri i Clichy su jako blizu startera ove sezone. Ovi ostali su rotacijski igraci.
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la: a Jovo propo ko Tincekov transfer )
Ovi nisi napisao :facepalm: Pa covjek moze da ide u koji god hoce klub i Italiji i da bude starter u transferu kao Shaqiri i Podolski zajedno. A TSS ce jedva biti jedan od 20 igraca Intera ako potpise za njih za 10x manje pare nego sto bi doveli Jovetica svi klubovi pa i Inter. Ne treba pljuvati po svojima samo sigurno ne treba ni pretjeravati i praviti se corav.
Al spinujes u PM. :urnebes: Kao da te Virto ucio :mrgreen: . A uvrijedljiv si ko neka mlada. Odahni malo, spomenuo sam te zato sto sam morao citat tvoje komentare ovdje o Joveticu na ljeto kad je zabijo u Americi na pripremama gdje se igra sa 50% snage kao da je Jovo Messi. :rol: :rol: A sad vec taj na izlaznim vratima Citiya, a ovdje citam kako Dzeko seli od kako je doso.(ne od samo spesificno od tebe, da se nebi opet naljutio. :beba: ) :lol: :lol:. Cuj Jovetic nije Dzeki konkurencija, :facepalm: Kome je konkurencija onda, Silvi ili Nasriju :hmmmmm: . To sto nije isti tip igraca i klasicni centarfor kao Dzeko, Negredo, i Bony ne znaca da ih nije direktan konkurent i da ne igraju gotovo istu poziciju na terenu, samo da su malo drugaciji tip napadaca. Pele je dosta izmjenjivao i kombinirao te napadace uvjek, od formacija sa samo jednim napadacem (Aguero, Dzeko, Jovetic, Negredo) a i mjesao ih je i svi su od njih igrali zajedno.

A ovo sto si sad okreno da ja nesto nedam na Dzeku je naj smjesnjije. Vrati se i procitaj moje postove na njegovoj temi, 100 puta sam mu napiso da treba vise trcat kad je setao po terenu, pogotovo u BiH dresu,A da i ne spominjem druge ZASLUZENE kritike upucene njegovoj igri. Sa mojim prvim postom sam samo odgovorio ovima sto ga sele svaki prelazni rok. A vidim da ti je nesto Jovo drag :ljepota: i sjecam se tih postova sa ljeta gdje si ga toliko falio, ali on je ipak dosta ispod Dzekinog nivoa i ako ga vec sad ili na ljeto prodaju itekako je propao u Citiyu. Jer nece oni njega prodati da zarade lovu nego sto im ne treba.

PS. Ubacio sam ti koji ekstra smajli da vidis da sam u pravu :salut: :shhh: :kafa:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 jan 2015, 18:32

Ne znam šta se đaba raspravljate, ako Edinu nije problem grijati klupu ili boriti se za mjesto u prvih 11, ne znam onda zašto je vama ;)

Već par transfer rokova je naglašavao kako mu je lijepo u City-u, pa je potpisao novi ugovor. Sve nam to govori da je njemu ok ovako kako se stvari dešavaju. I sad bih ja kao trebao da se sekiram hoće li on igrati pored Bonya ili neće.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 jan 2015, 18:42

@Dzemo
Najveca konkurencija Joveticu je Aguero. Pa onda i Silva, Dzeko, Nasri. Covjek moze da igra vise pozicija i los je kao jedini napadac. Najvise mu lezi pozicija koju je igrao Misimovic. Prava Dzekina konkurencija koja igra skroz istu poziciju je ovaj Bony i Negredo prije.

I nije tacno ovo sto se pise ovdje. Jedino Balotellia je Dzeko otjerao. Negredo je sam isforsiao transfer klub ga je zelio zadrzati itekako ( u prvoj sezoni postigao preko 20 golova ) sto su sami izjavili vise puta. Tevez je isto sa svojim ponasanjem ( igranje golfa i slicno ) isforsirao transfer jer je uvidio da pored Aguera nikad vise nece imati onakvu ulogu u Cityu koju je imao prije njegovog dolaska i koju sada opet ima u Juventusu. City je vec primio ponudu od 17 miliona za Jovetica od Juventusa koju je odbio i trazi 32 miliona. Znaci neupucen si i pricas napamet. Da im nije potreban oni bi objerucke prihvatili tih 17 miliona prije neki dan. Samo ocigledno ne misle tako kao ti i nije mi nesto posebno drag. Samo se trudim realno gledati na stvari a ne navijacki. Ne radi se o igracima koji su otjerani ( osim Balotellia ) nego o igracima koji su zeljeli da budu starteri u nekom drugom velikom klubu a ne rotacijski igraci. I to je istina. Isto sada radi Milner koji vec mjesecima odbija da potpise novi ugovor i tako se cjenka nebi li si zagarantovao sto vecu buducu minutazu jer ima ponude Liverpoola i Arsenala. A kako i koliko ce Dzeko igrati u ovoj sadasnjoj konkurenciji to neznamo ni ja ni ti ni on sam pa cak ni trener. Zavisi od mnogo faktora i desavanja na terenu. Jedno su nase zelje a kako ce se to razviti to niko nemoze predvidjeti sa sigurnoscu.

Jos jedan problem kod Dzeke je kada igraju sa dvojicom igraca naprijed prirodno bi bilo da Aguero posto je brzi sa boljom tehnikom igra povucenije iza Dzeke i on njega razigrava. Posto to Aguero NE ZELI igrati Dzeko se je puno puta izvlacio u sredinu terena ( ili na lijevo krilo ) i igrao iza Aguera ( sto je neprirodno ) a tako ce tek postizati malo golova. Govorim o dvojici napadaca jer kada igraju sa samo jednim napadacem to ce biti Aguero a ne Dzeko ili Bony. Po meni je mogao vise samo to je njegov izbor u konacnici. Samo to ne znaci da se trebamo praviti slijepi i neralno kritikovati sve igrace koji su njegova konkurencija jer to nece promjeniti puno.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 14 jan 2015, 19:22

Kako pises neke stvari ko da ti je Pele stari pa ti sve prica ko je zadovoljan i ko nije ko hoce da bude starter i zasto je Negredo pusiden Valenciji itd. Nije sve sto procitas po novinama cinjenica i istina bolan, cak i u Engleskim. A ovo za Jovetica pa naravno da ga nece prodat za 17 mil Eura kad su ga kupili za duplo vise prije godinu. Nisu blentavi. Ali da ikoja ozbiljna ponuda dode u blizini koliku su platili za njega on se prodaje.

Cinjenica je da je Dzeko puno vazniji Citiju od Jovetica, koji se nije bas dokazao u Citiyu, dok Dzeko jeste. Pa ti sad mozes kalkulisat kolko god hodes ko gdje zeli da igra itd. Bony je druga prica, dosao je i trebat ce mu vremena da se adaptira i niko ne zna kako ce se snaci u Citiju, moze postati novi Drogba a moze i Carroll. Forumasi Dzeku sele svaki rok cak kako se sjecam i Valenciju mu je neko spominjo neki dan. Dzeko ostaje u Citiju ako on to zeli, jer oni njega zele, vize nego Jovetica, Negreda, Balotelia, i Teveza! Sto su dokazali.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 jan 2015, 19:32

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Kako pises neke stvari ko da ti je Pele stari pa ti sve prica ko je zadovoljan i ko nije ko hoce da bude starter i zasto je Negredo pusiden Valenciji itd. Nije sve sto procitas po novinama cinjenica i istina bolan, cak i u Engleskim. A ovo za Jovetica pa naravno da ga nece prodat za 17 mil Eura kad su ga kupili za duplo vise prije godinu. Nisu blentavi. Ali da ikoja ozbiljna ponuda dode u blizini koliku su platili za njega on se prodaje.
Sto se tice Negreda sve je jasno. Postoji koliko hoces video i pisanih izjava gdje trener govori da zele zadrzati Negreda a i realno covjek je postigao preko 20 golova u prvoj sezoni. Onda je Marca objavila i prenjeli su svi engleski mediji da je Negredo rekao da je zelio da ide jer nevjeruje Pellegriniu u potpunosti. I konacno poslje transfera imas opet puno izjava gdje trener govori da su moralo prodati igraca jer igrac nije bio vise zadovoljan u klubu na njegovu zelju. I jos ce zaraditi skoro 10 mil. na Negredu. Tako da je ovdje i vise nego jasno da je igrac zelio da ode a ne da su oni "otjerali" igraca poslje prve sezone koju je odigrao sasvim korektno.

Jovetic nije kostao duplo vise od 17 miliona ( 34 miliona ) nego oko 25 miliona. U svakom slucaju Jovetic i nije neka konkurencija Dzeki vise nego je to Bony puno veca. A i jedan i drugi i treci ce se morati itekako izboriti za svoje minute na terenu.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], hurem, Sveti i 24 gosta.