FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

pepgvardiola
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pepgvardiola » 13 jan 2015, 21:56

Ado76 je napisao/la:@ pepgvardiola Hajde ziv bio zapocni bilo kakvu diskusiju na njihovoj temi pa da vidimo kako ces zavrsiti?Popljuvace te da sasvim korektan post napises,prave te budalom i sta sve ne.I ti sada hvalis njihovu temu na kojoj je apsolutno jednoumlje(evo sada su se poceli nesto kaciti) i ti nahvalis njih,a popljujes nas.I sta ima lose u tome sto se pojave price,diskusije,mahalastina,nebitno sta.Pa ovo je forum o fudbalu i desavanjima nije forum o nuklearnoj fizici.
I dalje ne shvatam toliku negativnost bez obzira sta ko misli.Dosta ljudi i lupi nesto iz zajebancije a veliki dio ne foruma,nego novinara se na to primi i ispadne cirkus.
A tebi je onda ozbiljna prica na njihovoj temi o izgradnji stadiona,areni,sponzorima,pojacanjima.....To ti ne smeta i to je OK?Cudno brate mili

Ima prijatelju i na njihovoj temi, ili udji kod mene na postove pa procitaj sta sam im pisao! Kad nesto iskreno i sto ima smisla napises onda moraju svi prihvatiti a inace su extremni po tom pitanju, razumijem te u potpunosti!

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 13 jan 2015, 21:59

Benko je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:
Benko je napisao/la:FKŽ1921
1. Mi cemo za godinu dana biti slobodni rata poreza jer cemo dug vratiti u tri rrate od poo 640 000 KM. Tako smo potpisali reprogram, na godinu dana, tako da se pored kamate odbija i 30% glavnice (vi ste na 10 godina potpisali)
2. Za akademiju ide lova odmah, lezi an racunu.
3. pare za kadar nisu ulozene nikakve jer se ne kupuju igraci, a plate iggraca su kao i u sirokom npr.osim dva-tri igraca , jednog placa Cardiff. Naravno, dio para jeste ulozen ali jako malo za razliko od akademije i dugova.

Dug prema dobavljacima je isplacen, prema bivsim igacima je isplacen, tako da iduce godine mi smo postpuno bez marke duga ukljucujuci i porez. Dokaz tome jesu SLOBODNI svi racuni kluba, dakle, sve i jedan racun FKS je odblokirann, da postoji i jedna nerjesena tuzba racun bi bio blokiran.
molim da se ne pljuje na moj post ni slicno jer samo zelim pojasniti kolegi sa foruma o cemu se radi.
da odgovorim na pravoj temi
1. zvanicno ako ima volio bih link?
3. kada ti plate za godinu dana skoce za 200-300% i vise to je ulaganje u igracki kadar, isto da siroki digne sad plate duplo to je ulaganje, tako da je i kod vas ulozeno u igracki kadar i jbg ulaze se jer se mjesecno isplacuje, al to je neupitno da moras ulozit ako hoces rezultate ;)

- ti mozes imati 10 miliona duga, ako potpises reprogram (znaci dogovorio si otplatu) racuni su slobodni, to ne znaci da su dugovi isplaceni...
isto tako da li znas kada se tek blokiraju racuni? vidim pricas o tuzbi, fina rijec al ona ne povezuje blokiranje racuna, moze tebe pola sarajeva tuzit al dok proces ne dodje odredjeni stepen na koji se moze cekat godinama, racuni sa tim veze nemaju ;)
Odogovorih tamo, ali evo i ovdje cu

1. Zvanicno nije potrebno, kao sto znam da ste vi potpisali na 10 godina, tako znam da smo i mi potpisali na 3 rate po 640 000 km u roku od godinu dana tako da nam se odbija i 30% glavnice
3. nase plate su skocile za 100% i nsita vise od toga... benku ne placamo mi tako da njega ne racunas... to je minimalno ulaganje u igracki kadar za razliku od onoga kavko ce biti ulaganje za godinu-dvije...

- mi ssa zaradom oko 2 mil km za evropske tekme smo pokrili jako veliki dio troskova oko igrackog kadra...
- mi presuda vise NEMAMO, kao ni TUZBI, krivo sam se izrazio, mislio sam na presude....
sve sto smo imali dugova prema potrazivacima i igracima je iplaceno...iima nesto sto nismo platili ali to cekamo preko jednog zakona da se prebije.... otom potom.... ostalo je sve placceno, dvije revizije nezavissne su bile, jedna tanova, i jedna nasa, sve je ispeglano do pod konac i FKS ce za godinu dana biti na čistoj nuli.
ponovo i presudom mozes mahat, racuni se ne blokiraju kada se presuda donese, malo jos posla nakon toga ima i cekanja ;)

znaci mahalska je da se placa u tri rate? sto zvanicno nije potrebno? za nas iako nije rijec o nama ima grediceva izjava, kod vas se jos ne zna? mislim platili za godinu, tri, svejedno, al ostaje ovo na mahalskoj?

isto tako ako ste ulozili samo duplo u igracki kadar ja sam djeda mraz i svima sa foruma ev sutra poklone kupujem, al et opet je to mahalanje kao i zarada od europe, ja cu rec nije tako ti jeste, da djabe ne ulazimo u krug gdje ce svako tjerat svoje, ti neke insajderske ja neke logicke i ekonomske cinjenice ;)

i opet revizija je da ste ustanovi poslovanje i finansijsko stanje i na njoj mozes imati milione duga, al et nevazno ;)

ide vam super, al da ga znate pretjerat znate :kafa:
Zadnja izmjena: JoseMourinho, dana/u 13 jan 2015, 22:01, ukupno mijenjano 2 puta.

pepgvardiola
Kontakt:

Post Postao/la pepgvardiola » 13 jan 2015, 22:00

hilmo je napisao/la:
pepgvardiola je napisao/la: Smiju nam se ljudi sa pravom kad udju na pdf zbog ovih nasih insajdera, i svaka imalo zrelija osoba treba da se uvrijedi na takve postove jer mu vrijedja inteligenciju, ali zakljucak je da sam ja zalutao na ovom forumu jer vidim da niko ne dijeli moje misljenje i da sam izgleda duplo stariji (po razmisljanju) od skoro svakog forumasa (cast izuzecima) Na zalost kvalitet dijaloga na Seljinom pdf-u je mnogo zreliji, ali ovdje kod nas su izgleda u modi neki novi klinci!
Ja djelim tvoje mišljenje, i nekoliko puta sam na pp dobio razne uvrijedljive poruke od naših navijača zato što sam uputio kritiku na njihov način komunikacije ovdje. To me nije spriječilo i neće nikad da ovdje pokušamo razviti normalnu diskusiju koja se neće bazirati samo na tome "ima li kakvih mahalskih".
Šta smo mi mahalski klub?

Evo ja sam te "insajdere" nekoliko puta pitao, niko mi nije odgovorio, kakvi se, i dali se uopće potpisuju ugovori sa momcima koji dolaze u Akademiju i na koji način se definiše neka oštetna klauzula ako neko od njih ode iz akademije bez profesionalnog ugovora.
npr. Ako Anes Vazda iz Akademije ode u Rapid Beč, da li će FK Sarajevo dobiti značajniju financijsku naknadu od one "naknade za treniranje" koju obično klubovi dobijaju?

Najkorektniji forumasi na nasem pdf-u su Head@ i ti Hilmo, od vas sam iskreno imao sta procitati i prokomentarisati, a vjerovatno ima jos koji, nadam se!

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 13 jan 2015, 22:00

Kostic u Novom Pazaru
1946

BICA
Kontakt:

Post Postao/la BICA » 13 jan 2015, 22:09

Šta se vi ovdje svađate oko NAŠIH para,nasjedate na glupe provokacije strumfica koji se guse u dugovima,prodali boga oca, vodu ne placaju i oni ovdje na ovoj temi nama pisu koliko mi imamo duga i kada cemo ga vratit..... :urnebes: :urnebes: :urnebes: hahaha..Pa da imamo toliko problema sa dugovima ne bi valjda pregovarali sa misketom i dovodili BENKU za 600 000 ??? sta vam je smiri te se malo..Što se tice FK SARAJEVO tu su najmanji problem pare hvala Bogu..

Ako treba Messija cemo dovest,ima Adzo para..u inat svima...kakvi kurcevi manijaci sta se raspravljate sa njima ???

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 13 jan 2015, 22:12

Agresivo djeluju jer ne zele da cuju ono sto vecina zna,a to je da je podmlađivanje tima kao i sanacija duga,investitori,Arapi slicna šarena laža kao što je bila sa Arenom.Na kraju u skupštinu kluba im ušla dva nova clana. :facepalm: Do nedavno svaka prica o kasnjenju plata igracima bila je docekana na noz,dok Aco to nije potvrdio.Ali to je njihova stvar,i ne trebamo ovu temu zagaditi njihovim problemima.
Daj da se mi okrenemo nasoj svetinji.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 13 jan 2015, 22:18

JoseMourinho je napisao/la: ponovo i presudom mozes mahat, racuni se ne blokiraju kada se presuda donese, malo jos posla nakon toga ima i cekanja ;)
Znas li ti sta je revizija posebno nezavisna kou je tan poslao?
To ti je revvizija koja je nas klub 7 dana češljala i iglu trazila... svaka tuzba, presuda,sve sto o je postojalo kao finansijski ili moguci finansijski teret klubu je prikazano. Sve presude , izvrsne, su ponovo pregledane, neke su oborene neke su isplacene... ali sve...
svi predmeti koji su bili u toku, su zavrseni i u zavisnosti da li u nasu korist ili u korist onoga ko je tuzio isplaćeni su...
Dakle, ponavljam, mi nemamo ni jednog "repa" jer je klub imao taj uslov da bi tan usao u ovu pricu, da se prikaze i rijesi svakii dug. Zato sada imamo potpuno deblokirane racune, a ne znam jesi li cuo da neko nesto potrazuje od FKS?
Ako ne znas, nase knjiizice se otvaraju na 3 mjeseca a valjda ti je jasno sta to znaci?
znaci mahalska je da se placa u tri rate? sto zvanicno nije potrebno? za nas iako nije rijec o nama ima grediceva izjava, kod vas se jos ne zna? mislim platili za godinu, tri, svejedno, al ostaje ovo na mahalskoj?
Nije mahalska, nego odes u poreznu i provjeris kao sto se moze provjeriti za bilo koji klub. Da je mahalska, nikada to ne bih napisao... ovo je 100% ovako, jer kako sam znao za vas reprogram, znam i za vas...

isto tako ako ste ulozili samo duplo u igracki kadar ja sam djeda mraz i svima sa foruma ev sutra poklone kupujem, al et opet je to mahalanje kao i zarada od europe, ja cu rec nije tako ti jeste, da djabe ne ulazimo u krug gdje ce svako tjerat svoje, ti neke insajderske ja neke logicke i ekonomske cinjenice ;)
a koliko smo to ulozili, hajde daj nam te "cinjenice " od 300% koliko si napisao... to znaci da su igraci koji su imai 2000 sad imaju 6000????
ja ti kazem da nije tako a to ce ti reci i tvoji navijaci koji su upuceni u rad kluba... apsolutno netacno je 300% ali je za 100% povecano-jeste
i opet revizija je da ste ustanovi poslovanje i finansijsko stanje i na njoj mozes imati milione duga, al et nevazno ;)

ide vam super, al da ga znate pretjerat znate :kafa:
vec objasnio zasto je kod nas bila dvostruka a mozda i trostruka revizija... to je bio TANOV uslov ulaska u klub da se transparentno pokaze svaki fening... a ta revizija je znatno drugacija od revizije koju klubovi sami naprave... tu za milju maraka napisu da si u plusu... kad dodje NEZAVISNA uleti, prevrne ti klub naopacke, svaki fening prikaze....

ps. zarada od evrope se izracuna digitronom, vrlo jednostavno

BICA
Kontakt:

Post Postao/la BICA » 13 jan 2015, 22:19

BENKOOO Da ti nisi neka finansijska inspekcija bgt ????

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 13 jan 2015, 22:21

@josemurinho

1)Jesi ti svjestan da se svi klubovi najvise nama (poslje drzavi naravno) moraju zahvaliti za otpis kamata i nekome dijela glavnice? Jesi ti svjestan da nasi to forsiraju jos od 2011-12 godine.Lobiraju od medija pa do ljudi direktno zaduzenih za to u vladama.
To je cak i jedan od Tanovih preduvijeta bio.Kusturica je barem 3-4 puta u interviju rekao da se ide sa najbrzom otplatom dugovanja da bi se otpiso i dio glavnice.Toliko su Dino i Edis ovih godina kukali o tom zakonu i toliko su bili sretni kad je donešen tako da...

2) vec sam napisao na vasoj temi sinoc.Kod nas je jos Blekic pokrenuo akciju da se svi jave kojima FKS duguje.Dino i ostatak je to samo iskoristio i preuzeo tako da smo sad 100% sigurni kome i sta dugujemo.Nema presuda,tuzbi i slicno.Ono gdje je presudjeno kontra nas je isplaceno odmah(znaci zavrseno i vise nema na sudu nista), ono gdje nije se islo u dio duga odmah + reprogram (koji ce se postovati btw).I to je samo vezano za dobavljace jer oni uvijek mogu cekati.
Najbitniji dio dugova prema bivsim igracima i trenerima je isplacen odmah bez ikakvog peglanja.

3) pitaj malo svog kolegu acu kakve su plate u FKS.Nista nista pretjerano velike.Povecane mozda za duplo od dolaska Tana i to je to.Sa igracima se pregovara na osnovu projekta,Tana,obecanja da ce sve biti isplaceno REDOVNO sto ljudi prepoznaju jer Dino,Edis,Ibrak i Elvir rade LAVOVSKI POSAO.
Vjerujem da u prosjeku Siroki ima vece plate, ako izbacis Benku kojeg placa Kardif naravno.

suma sumarum:
1) dobavljaci: po 50% svima isplaceno, ostatak preko reprograma - nema preko suda vise nista
2) bivsi igraci i treneri: isplaceno sve 100%
3) porez: dogovoreno na najbrzi moguci period od godinu dana

pepgvardiola
Kontakt:

Post Postao/la pepgvardiola » 13 jan 2015, 22:22

amypitar je napisao/la:Agresivo djeluju jer ne zele da cuju ono sto vecina zna,a to je da je podmlađivanje tima kao i sanacija duga,investitori,Arapi slicna šarena laža kao što je bila sa Arenom.Na kraju u skupštinu kluba im ušla dva nova clana. :facepalm: Do nedavno svaka prica o kasnjenju plata igracima bila je docekana na noz,dok Aco to nije potvrdio.Ali to je njihova stvar,i ne trebamo ovu temu zagaditi njihovim problemima.

Snaga argumenata pokrepljenim dokazima je cudo, u njihovom slucaju koji je 95% je samo nadglasavanje i nista vise ali kako rece nije ovo tema o njima tamo!

Sta bi ovo za Kostica? Ako nista znamo da ce ici (prtpostavljamo) a gdje nebitno :)

BoskoAntic
Kontakt:

Post Postao/la BoskoAntic » 13 jan 2015, 22:23

@Benko pusti ih, ne nateži se s njima... Oni vide samo onako kako žele, a ne kako činjenično stanje kaže :yawn:

Sad ce njima ovaj Slovenac aBd uci u klub, jedva cekam, kazu poštenjačina teška :D
U INAT SVIMA 1946

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 13 jan 2015, 22:29

pepgvardiola je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Agresivo djeluju jer ne zele da cuju ono sto vecina zna,a to je da je podmlađivanje tima kao i sanacija duga,investitori,Arapi slicna šarena laža kao što je bila sa Arenom.Na kraju u skupštinu kluba im ušla dva nova clana. :facepalm: Do nedavno svaka prica o kasnjenju plata igracima bila je docekana na noz,dok Aco to nije potvrdio.Ali to je njihova stvar,i ne trebamo ovu temu zagaditi njihovim problemima.

Snaga argumenata pokrepljenim dokazima je cudo, u njihovom slucaju koji je 95% je samo nadglasavanje i nista vise ali kako rece nije ovo tema o njima tamo!

Sta bi ovo za Kostica? Ako nista znamo da ce ici (prtpostavljamo) a gdje nebitno :)
U Novi Pazar ide 1000%, tj. otisao je vec...
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 13 jan 2015, 22:31

BitiSrcemVezan je napisao/la: U Novi Pazar ide 1000%, tj. otisao je vec...
Moglo se i očekivati. On i Bilbija se nekako najviše ističu kao višak u trenutnom kadru.

Vratio bih se na MItrevskog, ako je on za to ja bih njega ostavio da se bori za svoju poziciju. Nije tu neka velika konkurencija i u slučaju da dođe neki stoper.

skile
Kontakt:

Post Postao/la skile » 13 jan 2015, 22:32

Prodaja, posudba ili raskid ugovora ?

pepgvardiola
Kontakt:

Post Postao/la pepgvardiola » 13 jan 2015, 22:33

Benko kao da mu je tata administrator pa svaki komentar koji se njemu ne svidi zamoli tatu da izbrise?

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 13 jan 2015, 22:34

ponovo kazem dajte mi link gdje to piše?? nemoj mi majke ti insajderskih informacija da se moram ponovo smijat...
ja ti kazem vratite sto se mene tice odmah iz jedne rate, al daj mi izjavu da ce se tako uraditi, a ne vec se pise i rata i datumi otplate i sl. ;)
isto tako jedan kaze vratili sve dugove za mjesec(bubam), sad samos... kaze ono sto sam i ja cuo da su odradjeni reprogrami i da se vracaju redovno (što je ponovo itekako pozitivno, ma isto ko da si ga odma isplatio po meni, ma beton, al nije istina da je svima sve isplaceno odmah, nije mi jasno takva sitnica da se mora spnovat)..

isto tako mogo bi referat oko revizije napisat i nacina blokiranja racuna o kojima se godinu dana trubi kako se lahko blokiraju cim podneses tuzbu, a to je ipak duzi dosta proces, al mrsko mi bgm odo film gledat, uzivajte izvinjavam se na smetnji ;)

a bgm zapitam se kako vi pubertetlije napaljene sjedite na kafi sa rajom manijacima ili su nove generacije izbacilo to medjusobno druzenje? popricalite ikad sarajevo-zeljo, ili kad to krene stolicama se gadjate ;) svasta, uzivajte :salut:

pepgvardiola
Kontakt:

Post Postao/la pepgvardiola » 13 jan 2015, 22:35

hilmo je napisao/la:
Moglo se i očekivati. On i Bilbija se nekako najviše ističu kao višak u trenutnom kadru.

Vratio bih se na MItrevskog, ako je on za to ja bih njega ostavio da se bori za svoju poziciju. Nije tu neka velika konkurencija i u slučaju da dođe neki stoper.
Bilbiju bih ja ponudio Borcu u zamjenu za Subica i pokusao napraviti neki dogovor!

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 13 jan 2015, 22:36

pepgvardiola je napisao/la:Benko kao da mu je tata administrator pa svaki komentar koji se njemu ne svidi zamoli tatu da izbrise?
Vidis kako si "pametan" pa imas osjecaj da Benko suruje sa adminom. :clap: :clap: :clap:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 13 jan 2015, 22:38

hilmo je napisao/la:

Moj Hilmo jesmo u odbrani tanki.Tatko-Dupovac a bice toliko utakmica,zutih,povreda.Morace svaku utakmicu odigrati.Znam da ima alternative,ali mi pod hitno trebamo stopera.Ako je istina za Protica onda i lijevi bek,jer ne daj boze da se Puzigaca povredi,kartoni, ili nesto slicno desi mi ma toj poziciji nemamo igraca.

orbit
Kontakt:

Post Postao/la orbit » 13 jan 2015, 22:38

Hajd ti gledaj film, "posebni". :roll:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.