Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BaDa12
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la BaDa12 » 13 jan 2015, 15:50

Otelo je napisao/la:Pa sama si rekla da bi morala drzati govor za obljetnicu da si dosla :tralala:

Kako god, naredne godine u ovo vrijeme Sarajevo :opaopa:
Kažem ti, pitaj ih za mene. :D

Kad dođeš u Sarajevo, tih "strašnih" profesora ćeš se sjećati u najboljim izdanjima.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 13 jan 2015, 15:50

BaDa12 iz Bos.Otoke .Valjda znas da je to MZ opcine Bos Krupa :D

@samo_lijevo hvala puno za ove zadatke.80% ovog znam uraditi.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 jan 2015, 15:52

BaDa12 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Pa sama si rekla da bi morala drzati govor za obljetnicu da si dosla :tralala:

Kako god, naredne godine u ovo vrijeme Sarajevo :opaopa:
Kažem ti, pitaj ih za mene. :D

Kad dođeš u Sarajevo, tih "strašnih" profesora ćeš se sjećati u najboljim izdanjima.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Morat cu :salut:
A mladi su ovi moji profesori :bow:
Ima jos Kicic sto mi predaje, Veso otisla a ostali mi nisu ni predavali, srecom :njanjanja:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 13 jan 2015, 15:59

FaraonTM je napisao/la: Ja sam završio tu školu, kakav si učenik?

Ja sam upisao recimo FIT u Mostaru, pošto nikako nisam za ETF, bio vrlo dobar kroz srednju imao problema sa matematikom (mada me i na FIT-u dotakla al' hajd nejse to :D )

Hoću da ti kažem ako voliš to i zanima te onda upiši, a ako si više ljubitelj informatike nego matematike i ako ne voliš vježbati onda ti preporučujem da ne upisuješ jer samo ćeš se zayebati. Iz moje generacije samo troje je upisalo ETF (učenica generacije i još dvoje). Jedan je već odustao a ostalo dvoje guraju :)

Nije da te prepadam samo ti kažem što znam iz ličnog iskustva.
Odličan, ali kampanjski, danas znam sutra ne znam. Mislio sam da ću se specijalizirati za računare, znaš i sam kako je, većinom slaba struja, pa zbog toga nisam obraćao pažnju toliko. Što se tiče matematike mogu kad hoću. Pa se čak nadam da će biti više matematike nego elektronike, jer mi struja ide na živce opasno.

Inače taj ETF je želja mojih roditelja, kažu ili to ili PMF, za pravo ili ekonomiju pare ne dajemo. :mrgreen:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 13 jan 2015, 18:50

FaraonTM je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:Ima li ovdje neko sa ETF, da li da upišem to ?

Inače sam 4 razred elektrotehničke, računarski tehničar. Ne zanima me vala nešto posebno, ali kažu da ima neke nafake što se tiče posla.
Ja sam završio tu školu, kakav si učenik?

Ja sam upisao recimo FIT u Mostaru, pošto nikako nisam za ETF, bio vrlo dobar kroz srednju imao problema sa matematikom (mada me i na FIT-u dotakla al' hajd nejse to :D )

Hoću da ti kažem ako voliš to i zanima te onda upiši, a ako si više ljubitelj informatike nego matematike i ako ne voliš vježbati onda ti preporučujem da ne upisuješ jer samo ćeš se zayebati. Iz moje generacije samo troje je upisalo ETF (učenica generacije i još dvoje). Jedan je već odustao a ostalo dvoje guraju :)

kako je dole u Mostaru, ja sam se bio dvoumio oko FITa al na kraju sam odustao

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 13 jan 2015, 19:06

Ovi sto hoce ETF xD ja sam se naslusao svakakvih prica.Uglavnom najjaci u drzavi i jedan od najboljih u regionu je ETF u Sarajevu i njegov program se razlikuje od ostalih fakulteta slicnog karaktera.Dobar je i FIT u Mostaru za buduce programere,ali na ETF-u se ulazi dublje u materiju.Odmah iza Sarajevskog tu je ETF Banja Luka koji ce ove godine smjer Racunarstvo i Informatika podijeliti u dva nova smjera a to su: Softverski Inzinjering (programiranje) i Racunarski inzinjering (hardware i sl.)
Tezak jeste,ali kazu ko redovno uci nece imati problema.Jedino oko cega moze zapeti jeste matematika,i kad se ona polozi, 90% da prolazite godinu.

Sto se tice ETF Banja Luka,tu se organizuje prijemni iz matematike,sastavjen od 10 zadataka po 5 bodova,15 bodova dovoljno za prolaz u fakultet.Na internetu se mogu pronaci zadaci proslogodsinjih prijemnih testova kao i razne skripte.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 13 jan 2015, 19:16

Na IM2 u Sarajevu ce u sljedecem semestru biti oko 800 studenata, 360 redovnih i ostalo ponovci. Prosle godine, samo oko 150 studenata upisalo IM2 od nekih 500-600 koliko ih je bilo ukupno...
i pustite se one sto pricaju RI kurs, najlaksi smjer na ETFu i tako te suplje, da je tako lagan svi bi ga upisivali, a ne vukli s prve godine prograiranje po par godina, pa ko djavo od krsta, oni od RI-a :D I, ako, mozda ima neke lakse ispite od ostalih smjerova, imas predmete na kojima moras doooooobro sjest da izvuces onih 10b na prisustvo, a ne na parcijale..Dobijes pripremu za tutorijal da uradis, ako je ne uradis ne mozes na tut i eto minusa. Ako je uradis, mozes na tutroijal al ako njega ne uradis na casu, opet -. A ako to oboje ne uradis, ne mozes poslati zadacu koja ovisi od pripreme i tutorijala, i nosi 2.5b(8 zadaca)...A moras imati 40 da bi izasao na usmeni :)

A sto se tice prijemnog u SA, imas 20 manjih zadataka po 2b, preko 80% tih zadataka se predje na pripremnoj nastavi ili imaju u knjizi koja se dobije kad se ode na pripremnu(oko 200Km cini mi se da je bila), i ide zaokruzivanje..Znaci, ako si preradio skriptu, i znas ta rjesenja ne moras ih ni raditi samo zaokruzis i racunarski se pregleda :mrgreen:

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 13 jan 2015, 19:21

xinxee je napisao/la: Sto se tice ETF Banja Luka,tu se organizuje prijemni iz matematike,sastavjen od 10 zadataka po 5 bodova,15 bodova dovoljno za prolaz u fakultet.Na internetu se mogu pronaci zadaci proslogodsinjih prijemnih testova kao i razne skripte.
U Tuzli je bilo 10 zadataka, ukupno 40 bodova, 24 boda minimalno za prolaz na fakultet. :?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 13 jan 2015, 19:27

JHam je napisao/la:Kako ide? Jesu spremne druge parcijale? :D
Ma samo integralno :D
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 jan 2015, 19:32

I ta 24 ako imas nemoj ocekivati da ces biti redovan. Biti ces za vlastite sigurno, ove godine ko je zelio da bude redovan bez obzira na prosjek je morao uraditi 8-9 tacnih od 10

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 13 jan 2015, 19:33

VolimTz je napisao/la:
xinxee je napisao/la: Sto se tice ETF Banja Luka,tu se organizuje prijemni iz matematike,sastavjen od 10 zadataka po 5 bodova,15 bodova dovoljno za prolaz u fakultet.Na internetu se mogu pronaci zadaci proslogodsinjih prijemnih testova kao i razne skripte.
U Tuzli je bilo 10 zadataka, ukupno 40 bodova, 24 boda minimalno za prolaz na fakultet. :?
Pa to i jeste pravi prijemni,54% je prolaz a ne 30% i ides na fax ali mogu i to da razumijem,dosta tu ljudi upada onda kao samofinansirajuci,vanredno pa se tu nakupi para..Nego ja imam problem na faxu,idem na masinstvo,treca godina energetski smjer,tesko do bola,ali veci problem od toga je sto mi stalno nesto mijenjaju,oduzimaju zadatke ako ne polozis teoriju na zavrsnom iako se na popravnom rade samo zadaci a teorija ide usmeno,pa ti vise ne znas ni gdje si ni sta si..Dosta ljudi koji su upisali fax nmg nista da poloze,slaba prolaznost pa je to sada i mene zahvatilo,nema ko ici na energetiku sljedece godine pa nama dizu kriterije :@
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jan 2015, 19:36

VolimTz je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: Ja sam završio tu školu, kakav si učenik?

Odličan, ali kampanjski, danas znam sutra ne znam. Mislio sam da ću se specijalizirati za računare, znaš i sam kako je, većinom slaba struja, pa zbog toga nisam obraćao pažnju toliko. Što se tiče matematike mogu kad hoću. Pa se čak nadam da će biti više matematike nego elektronike, jer mi struja ide na živce opasno.

Inače taj ETF je želja mojih roditelja, kažu ili to ili PMF, za pravo ili ekonomiju pare ne dajemo. :mrgreen:
A ne znam šta da ti kažem, uglavnom ako ćeš upisivati ETF nema ti zayebancije valja učiti (odnosno više vježbati jer nema tu plaho teorije) ili ćeš padati, to ti je onako ugrubo rečeno što znam a mogu se još malo raspitati pa ti napišem iz prve ruke kako je tamo :)

@QUARESMA

Nije loše, ja sam ono DL (Distance Learning) pratim predavanja preko interneta, išao sam u decembru u Mostar vozario par dana dok su bili ispiti prve parcijale (nisam sam imam još trojicu havera koji idu samnom). Evo sad za 15-ak dana mi kreće druga parcijala. Znači u prvoj parcijali sam položio 2 od 5, i iskren skroz da ti budem ne znam da li sam sveukupno 5 sati knjigu u ruci držao. To sam položio jer je to sad gradivo iz srednje elektrotehničke meni to sve ostalo u glavi.

Recimo pao sam matematiku i programiranje (koje je nayjebenije). Uglavnom hoću da ti kažem, redovno znači dva sata dnevno da učiš prekuc'o bi fakultet. ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 13 jan 2015, 19:48

Ništa, moram počet sa vježbanjem ubrzo, 9 od 10 zadataka da upadneš među prvih 100. :?

@FaraonTM

Hvala brate, ne moraš se raspitivati dovoljno je. :thumbup:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 13 jan 2015, 19:53

VolimTz je napisao/la:Ništa, moram počet sa vježbanjem ubrzo, 9 od 10 zadataka da upadneš među prvih 100. :?

@FaraonTM

Hvala brate, ne moraš se raspitivati. :thumbup:
Nije to bas tako,zavisi ti od prosjeka i u srednjoj dosta,idi na ETF stranicu naci ces listu sa prijemnog pa saberi bodove eto vidi sta ti treba da upadnes na budzet..Ako ne uspijes tamo,ima na masinstvu uvijek mjesta,slabo djeca polazu prijemni,ove godine na prvom roku nisu popunili ni redovne,sve ti je jasno..
Slatina Bog i batina

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 jan 2015, 20:13

Ako imas npr prosjek 4,0 moras uraditi vise tri zadatka od onog 5,0 da budes ispred. A takvih ima dosta, bude slucajeva da oni sa 5,0 ne poloze prijemni.

Gleda ti se mat i fiz sa prve dvije godine, to je 10 bodova.
Ove godine je bila zajednicka lista za sve smjerove, dodje djece iz citave BiH i kantona..drugog roka nema

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 13 jan 2015, 20:19

tuzlak1987 je napisao/la:Ako imas npr prosjek 4,0 moras uraditi vise tri zadatka od onog 5,0 da budes ispred. A takvih ima dosta, bude slucajeva da oni sa 5,0 ne poloze prijemni.

Gleda ti se mat i fiz sa prve dvije godine, to je 10 bodova.
Ove godine je bila zajednicka lista za sve smjerove, dodje djece iz citave BiH i kantona..drugog roka nema
E ovo je kljucno za nekoga ko zeli upisati,mora znati da ima ljudi koji su sa tim peticama tu zalutali,nema tu znanja nikakvog..Ucenik generacije iz e.tehnicke prije 3 godine nije polozio prijemni na masinstvu,malo preko stele pa je upao na prvom roku..meni je mnogo olaksalo sto su zadaci vecinom jednacine pa svoj rezultat mozes jednostavno provjeriti uvrstavanjem broja u pocetnu..ja cim sam izasao sa prijemnog znao sam da cu imati 36 bodova,bas zbog tih jednacina..vecinom budu i isti tipovi zadataka,sistem jednacina sa nekim brojevima koji ono nisu haj reci okrugli vec recimo 7 i 15 pa da te zbune kad trazis zajednicki,pa rezultat 135/19 da dobijes ili tako nesto,budu exponencijalne jednacine,ima jedna caka sa tim,logaritamske znaci moras znat da minus izmedju logaritama mozes staviti u jedan logaritam i tako te stvari..bude geometrija ona jednostavna,povecanjem katete trougla toliko puta povrsina koliko se puta poveca povrsina trougla ili povecanje dijagonale kvadrata povrsina se poveca x puta..kompleksni brojevi i tako to..ma za prijemni se ne treba brinuti po meni,izvjezbaj sa razumjevanjem zadnjih 5 prijemnih i imat ces 30+ bodova garantujem
Slatina Bog i batina

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 13 jan 2015, 21:34

Ja se dvoumim izmedju gradjevinskog i saobracajnog. Da znam gdje bi prije upao u redovne, to bi i upisao :lol:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 13 jan 2015, 22:18

Hvala @Slatinaš na objašnjenju. Tačno da nisam čitao ovo i pisao ovdje, još bi hladio jaja, vrijeme je da se krene polako sa pripremama.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 13 jan 2015, 22:20

VolimTz je napisao/la:Hvala @Slatinaš na objašnjenju. Tačno da nisam čitao ovo i pisao ovdje, još bi hladio jaja, vrijeme je da se krene polako sa pripremama.
Ja iskreno jesam bio pojak sa matematikom ali mi je i previse pomoglo prevjezbavanje proslih rokova,u tome ti lezi po meni sva mudrost polaganja prijemnog,pogotovo sto se matematike tice jer nemas ti tu sta puno zadavati,kazem,vecinom su jednacine i nije nikakav bauk,sve je to totalno navikano..
Slatina Bog i batina

daka1010
Kontakt:

Post Postao/la daka1010 » 14 jan 2015, 02:30

Evolution87 je napisao/la:Ja se dvoumim izmedju gradjevinskog i saobracajnog. Da znam gdje bi prije upao u redovne, to bi i upisao :lol:
Na gradjevinskom polozis prijemni na prvom roku koji stvano nije tezak i unutra si :) (navuku te s lakim prijemnim :mrgreen: )

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], jasmin10, lol89, nerkolfc i 212 gostiju.