RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

SipakUlicar1922
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 12 jan 2015, 14:34

AlemC85 je napisao/la:ima li ko info kako je protekla prozivka? koja su nova imena? ;)
Rođeni“ krenuli sa radom

Sa pripremama su krenuli i fudbaleri Veleža. Tačno u 12.00 sati Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba Veleža obavio je prozivku. Nakon uvodnog sastanka fudbaleri su odradili i prvi trening u novoj godini. Na prozivci su bili : Andrija Dragojević, Adnan Bobić, Tomislav Barišić, Ibrahim Škahić, Darko Maletić, Mustafa Šetka, Marko Nikolić, Dejan Janković, Tin Andre Tolić, Sinan Jakupović, Dino Ćemalović, Mustafa Kodro, Anel Hebibović, Mirza Ćemalović, Dino Hajdarović, Anes Haurdić i Demir Peco. Sa posudbe u Čapljini vratio se stoper Amer Mahinić, dok je iz juniora priključen golman Haris Voloder.

Opravdano odsutni su bili i priključit će se do kraja sedmice Matijas Pejić, Jovan Blagojević i Amir Zolj. Tarik Isić je na pripremama juniorske reprezentacije BiH i priključit će se nakon njih. Danas su sa Veležom trenirala i dva mlada igrača koji su na probi David Zovko i Danijel Marić.

- U toku su razgovori sa nekoliko nama interesantnih igrača, za one pozicije koje je šef stručnog štaba rekao da mu trebaju se pojačati. Vrlo brzo će se i to riješiti. Također, u narednim danima biće još igrača na probi, a i organizovat ćemo trening utakmicu kako bi mogli jasno vidjeti njihove potencijale. Prva zvanična prijateljska utakmica je 21. januara sa Goškom iz Gabele. Dva dana poslije igramo sa Željezničarom, dok 31. januara igramo sa Leotarom. Nakon toga odlazimo na pripreme u Crnu Goru, gdje je planirano da se odigraju 3 - 4 utakmice. U povratku 18. februara igramo ponovo sa Željezničarom, dok je generalka sa Širokim 21. februrara, kaže Admir Velagić, sportski direktor Veleža.
Prkosni i Ponosni od 1922

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 12 jan 2015, 14:37

Tolić produžio ugovor sa Veležom

Mladi fudbaler Tin Andre Tolić (19), koji je jesenas došao u redove Veleža iz zagrebačkog Dinama produžio je vjernost „Rođenim“. Tolić je tako danas parafirao četverogodišnji ugovor, koji traje do januara 2019. godine.

Podsjetimo, Tolić je jesenas bio na probi i više nego zadovoljio ukuse stručnog štaba. U međuvremenu je iskoristio mogućnost koju je imao na raspolaganju da postane državljanin BiH, te će tako konkurisati i za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Obzirom na njegov potencijal, uz dobar rad, sigurno da ima velike šanse i da obuče dres naše U-21 reprezentacije.

http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false;

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 12 jan 2015, 14:40

Odlasci:

Skajlic
Merzic
Vladavic
Popovic
Hodzic
Janicijevic

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 12 jan 2015, 14:43

Kako cujem pitice vam se opasno namjerile na Hebibovica
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 jan 2015, 15:04

pile87 je napisao/la:Kako cujem pitice vam se opasno namjerile na Hebibovica
nema od toga ništa. Ani je nedavno dao intervju da mu je Velež pomogao u afirmciji i da neće izraditi klub, i jedino iz Veleža može vani.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 jan 2015, 16:02

Mi ćemo stati na noge tek kada poboljšamo uslove rada našim omladincima, jer je i oni sami htjeti tada da treniraju u Veležu, kada im se omoguće kvalitetniji uvjeti rada a završetak pomoćnog terena i pratećih objekata je prvi korak ka tom cilju. Sve ostalo će tjeratii djecu od Veleža.

Klub nema pare kao neki pa da dovodimo skupocjena pojačanja. Ko ti garantuje da će se isti sutra isplatiti? Niko. Dosta je bilo rizika. Svaki dinar se mora planski uložiti ako se želi dobiti slika urednog kluba, u koji će danas-sutra htjeti ulagati neki šejk ili slično. Gubitaša niko ne zanima, pa makar bio i Real Madrid.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 12 jan 2015, 16:12

SipakUlicar1922 je napisao/la:Odlasci:

Skajlic
Merzic
Vladavic
Popovic
Hodzic
Janicijevic
Necu reci da mi je drago sto ovi igraci vise nisu nasi.Jedino cu reci da mi je pravo zao sto se s Popom ovako zavrsi.Siguran sam da smo s njim trebali imati vise vremena i da je on trebao biti nas prvi napadac.Znam da ga raja nisu prihvatili bas najbolje ali neznam ni kolko je on dobio pravu priliku.Ali sta je -tu je moramo na toj poziciji naci nekoga .Ostali pobrojani igraci u najmanju ruku su me neprijatno iznenadili prije svega svojim ponasanjem i odnosom prema nasem dresu.Mogli su i morali bolje.Neka im je svima sretno,dabogda sebi nasli ono sto im odgovara,ali mislim da bi nam ovo morala biti skola za ubuduce.Prije svega nikome se nesmije dozvoliti da pomisli da je iznad kluba ili da svojim ponasanjem remeti mir u ekipi .Nismo ni mi slijepci ,sve smo vidjeli.
Sad nam ostaje iscekivati ko ce nas pojacati ali ja i neocekujem nista bombasticno s obzirom na planove za rekonstrukciju stadiona.Ani nam je vjerovatno na izlaznim vratima ali isto tako za njega se mora uplatiti obestecenje pa ko voli nek izvoli.Volio bih da izabere-potrefi najbolju opciju za njega samog,mislim da moze napraviti finu internacionalnu karijeru.U svakom slucaju neka mu je od srca sa srecom,dosad se ponio potpuno korektno prema Velezu i nama navijacima.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Al pashino
Kontakt:

Post Postao/la Al pashino » 12 jan 2015, 16:33

gdje ce se igarti ove prijateljske sa goškom i željom ?
www.facebook.com/pirotehniksarajevo

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 12 jan 2015, 23:05

Skajlic
Merzic
Vladavic
Popovic
Hodzic
Janicijevic
Zvonic, gdje je on, nigdje se ne spominje.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 12 jan 2015, 23:15

dime je napisao/la:

Skajlic
Merzic
Vladavic
Popovic
Hodzic
Janicijevic
Zvonic, gdje je on, nigdje se ne spominje.
Procitah danas na fb da je Zvonke bio na okuoljanju,izgleda greska izvjestaca,to je 100%
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 13 jan 2015, 03:50

rodjenisa je napisao/la:

Skajlic
Merzic
Vladavic
Popovic
Hodzic
Janicijevic
Necu reci da mi je drago sto ovi igraci vise nisu nasi.Jedino cu reci da mi je pravo zao sto se s Popom ovako zavrsi.Siguran sam da smo s njim trebali imati vise vremena i da je on trebao biti nas prvi napadac.Znam da ga raja nisu prihvatili bas najbolje ali neznam ni kolko je on dobio pravu priliku.Ali sta je -tu je moramo na toj poziciji naci nekoga .Ostali pobrojani igraci u najmanju ruku su me neprijatno iznenadili prije svega svojim ponasanjem i odnosom prema nasem dresu.Mogli su i morali bolje.Neka im je svima sretno,dabogda sebi nasli ono sto im odgovara,ali mislim da bi nam ovo morala biti skola za ubuduce.Prije svega nikome se nesmije dozvoliti da pomisli da je iznad kluba ili da svojim ponasanjem remeti mir u ekipi .Nismo ni mi slijepci ,sve smo vidjeli.
Sad nam ostaje iscekivati ko ce nas pojacati ali ja i neocekujem nista bombasticno s obzirom na planove za rekonstrukciju stadiona.Ani nam je vjerovatno na izlaznim vratima ali isto tako za njega se mora uplatiti obestecenje pa ko voli nek izvoli.Volio bih da izabere-potrefi najbolju opciju za njega samog,mislim da moze napraviti finu internacionalnu karijeru.U svakom slucaju neka mu je od srca sa srecom,dosad se ponio potpuno korektno prema Velezu i nama navijacima.
Bola sto pustise ovog malog Janicijevica.Bili su ga najavljivali kao ekstra talenat koji ce biti buducnost Veleza i vjerovatna zarada kluba na transferu :roll: :crazy: .Jeo treniro i spavo na racun Veleza 2 godine i sad ode dzaba,nisu normalni majke mi moje.Haj ovi gore igraci sto su otisli,i trebaju ici jer su mi se popeli na vrh qrca :problem: ali ovo mi nimalo nije jasno za malog Janicijevica

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 13 jan 2015, 08:32

rodjak je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:

Skajlic
Merzic
Vladavic
Popovic
Hodzic
Janicijevic
Bola sto pustise ovog malog Janicijevica.Bili su ga najavljivali kao ekstra talenat koji ce biti buducnost Veleza i vjerovatna zarada kluba na transferu :roll: :crazy: .Jeo treniro i spavo na racun Veleza 2 godine i sad ode dzaba,nisu normalni majke mi moje.Haj ovi gore igraci sto su otisli,i trebaju ici jer su mi se popeli na vrh qrca :problem: ali ovo mi nimalo nije jasno za malog Janicijevica

FORZA VELEZ
Rodjak, prvo da te ispravim. Mali (Janicijevic) je dosao u februaru mjesecu nakon priprema u Crnoj Gori. Napustio je u novembru mjesecu iste godine. Znaci devet mjeseci a ne dvije godine. Mislim da je mali otjeran radi (NE) sportskog zovota. Udji mu na fb profil i prvu sliku koju vidis vidjet ces pivsku flasu. Na dan prije utakmica pise komentare po fb u sred noci. Nemoze se sjediti do 03:00 - 04:00 i sutra dan igrati utakmica. Feja ga je siguno trpio ali na kraju se nije isplatilo jer mali kosta (stan, hrana, plata). Onda je puno bolje ovo sto su uradili (potpisali sa Tolicem) nego nastaviti sa trosenjem para na igrace kojima vlastita karijera a kamoli FK Velez nije bitan.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 jan 2015, 16:02

moram priznati da nisam znao za nedisciplinu malog Janičijevića. :roll: Ako je tako, onda me je skroz razočarao. :x

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 13 jan 2015, 17:02

Tolic potpisao ugovor na 4 godine.
Eh ovo je vec potez hvale vrijedan. Mlad, perspektivan, talentovan igrac i visegodisnji ugovor. Mislim da bi se na njega moglo ozbiljno racunati vec u nastavku sezone, jer je, kako sam cuo, stvarno veliki talent. Jos je uzeo i nase drzavljanstvo.
:salut: :thumbup:
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 jan 2015, 17:33

''Velež je klub koji mnogo volim. Od povratka odigrao sam 20 utakmica u kojoj je Velež izgubio samo jedan put i to protiv Željezničara na Grbavici sa minimalnih 1:0. Nije istina da sam želio napustiti klub. Međutim trener Nedim Jusufbegović je odlučio da mu više nisam potreban, bez obzira na sve, i stavio me na transfer listu. On je odlučio da nisam potreban više Veležu iako mi nije jasno zbog čega. Ja zaista nisam želio napustiti Vrapčiće'' izjavio je za xxx, vidno razočarani Asim Škaljić.
sta je razlog?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 13 jan 2015, 17:45

samo_lijevo je napisao/la:
''Velež je klub koji mnogo volim. Od povratka odigrao sam 20 utakmica u kojoj je Velež izgubio samo jedan put i to protiv Željezničara na Grbavici sa minimalnih 1:0. Nije istina da sam želio napustiti klub. Međutim trener Nedim Jusufbegović je odlučio da mu više nisam potreban, bez obzira na sve, i stavio me na transfer listu. On je odlučio da nisam potreban više Veležu iako mi nije jasno zbog čega. Ja zaista nisam želio napustiti Vrapčiće'' izjavio je za xxx, vidno razočarani Asim Škaljić.
sta je razlog?
Pa Feja je rekao (nakon detaljne analize) da ce nastojati da poboljsa atmosferu koja je ocigledno narusena. To je po meni jedini razlog gdje on sigurno vidi Skaljica kao jednog od krivaca. Ako cemo gledati igracke sposobnosti Skaljic je komotno mogao jos 1,5 godinu odigrati u PL.....predpostavljam da je radi nesuglasica/narusene atmosfere.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 13 jan 2015, 17:59

Izgleda da vam se Pejic vraca u Orasje?? To sam danas cuo od prijatelja kojem Orasje nudi ugovor da brani kod njih,pa spomenu i Matijasa

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 13 jan 2015, 18:07

ammarc je napisao/la:Tolic potpisao ugovor na 4 godine.
Eh ovo je vec potez hvale vrijedan. Mlad, perspektivan, talentovan igrac i visegodisnji ugovor. Mislim da bi se na njega moglo ozbiljno racunati vec u nastavku sezone, jer je, kako sam cuo, stvarno veliki talent. Jos je uzeo i nase drzavljanstvo.
:salut: :thumbup:
Ma nema nam druge ,jer ljetos smo vidjeli šta znači kupovati igrače od 5-6 kupljenih samo 1 se može nazvati igračem(Nikolić) ostali čist promašaj.A ne znam samo zašto su Haurdića ostavili lik nije dresa isprljao u ovo utakmica što je igrao,Popović je barem bio borben a ovaj ništa.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 13 jan 2015, 18:22

Ako nas Peja napusti ja bi u mjesto njega doveo Pericu Ivetica. Lijep trag ostavio a trenutno bez kluba.
Ni meni nije jasno na osnovu cega je Haurdic ostao. Lijen i sebican igrac koji nas sigurno dosta kosta. Mozda ga Feja vidi kao zamjenu za Anija. Igrao je sve ofanzivne uloge izuzev desnog krila gdje je Ani zabetoniran a upravo desno krilo je Haurdiceva prirodna pozicija????????

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 13 jan 2015, 18:57

Mladog tolica mladja raja iz veleza hvale,pa ajde cekajmo godinu dvije da vidimo tog momka.Nadati se pojacanjima i PERO bi bio pun pogodak ne znam u kakvoj je formi ali kako je igrao za nas zasluzio je da ga gledamo jos jednom :D :D gdje je igrao zadnju godinu?
#musvdg

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.