NIje lako biti sportski direktor kod nas, pogotovo u ovom periodu. Od Uprave i navijača imaš velika očekivanja, kod jednog broja igrača koji su u proteklom periodu nosili igru ističu ugovori, imaš mogućnost da dovedeš kvalitetna imena regionalnog nogometa ali oni ne žele da igraju u našoj ligi. I ja ga znam nekad kritikovati i svaki put ću to uraditi ako mi se neki potez ne sviđa, ali ču isto tako ga pohvaliti "punim ustima" jer gospodin Ibraković Abdulah zaista ima veoma odgovornu i zahtjevnu poziciju.
Ono što je i sam najavljivao u proteklom periodu lagano ostvaruje. Želja je bila pojačati konkurenciju na četiri pozicije, dvije odrađene i to jako dobro, nadamo se da će i treća uskoro biti gotova i onda ostaje još jedna po meni i najkritičnija.
Dolazak Mehmeda Alispahića u naš klub je zaista dobar posao za koji moramo pohvaliti sportskog direktora, mala mana je što je ugovor veoma kratak ali kad se sagleda, gore pomenuta, "želja" za igranjem u našoj ligi nije ni ovo loše, možda se moglo isposlovati još bar 6 mjeseci, ali et..
O samom igraču ne treba previše jer znamo kakav je bio, akcenat je na ovo BIO, tako da ne treba od njega očekivati da odmah pokaže svoj raskošni talenat. Pokazalo se kod nas na mnogim igračima da je potreban određeni period da se uklope. Bitno je, što je i on spomenuo, da je trenirao i da nije totalno zapušte. Imat će stručni štab oko njega posla. Najbolje od njega ja očekujem tek u Evropskim utakmicama, ako ih bude

.
Na kojoj poziciji će biti najviše korišten to će struka odlučiti ali mišljenja sam da će se sa Stojčevim boriti za mjesto, da li u sredini ili desno to ćemo vidjeti od nastavka rada sportskog direktora.
Malo smo se razmazili nekim pisanjima od ranije o dolascima pa nam se ne sviđa Mehmedov dolazak, ali kao što je neko rekao ranije, za ovakve i slične poteze čelni ljudi u klubu zaslužuju spomenike.
Da je ovdje gotov posao to samo laik može reći, uprava se mora zabaviti sa ovim što im ističu ugovori, ako Samira stavimo kao završena priča, najveći problemi su u zadnjoj liniji.
Određena sredstva informisanja su objavili da nekoliko irača ide na posudbu, ja osim možda Kostića nikog ne vidim kao viška da bi mogao biti posuđen. Oni spominju posudbu Plakala u Visoko samo da bi otvorili vrata "svom" golmanu, ali je to po meni bespotrebno. Plakalo je ponikao kod nas i kod nas treba da stasava. Handžić je vjerovatno bivši jer nije do sad objavljeno da produžujemo ugovor sa njim, malo je čudno što iz kluba nije objavljeno da napušta naše redove (kao recimo za Todorovića).
Bez obzira što neki osporavaju kvalitet Radoša Protića, njegov odlazak (posudba ili raskid ugovora) je moguć samo ako imamo nekog "asa iz rukava" da ga potpišemo sad. Sve druge solucije bi bile neozbiljne, jer ne može klub ostati na samo jednom lijevom beku, kakav god bio, kojem ugovor ističe na ljeto.
U slučaju da u zimskom prelaznom roku produžimo sa Tatomirovićem i Dupovcem i dovedemo kvalitetnog stopera onda Mitrevski može biti višak, ali bi ga trebalo samo poslati na posudbu do kraja sezone da uhvati ritam utakmica jer Kovačeviću ističe ugovor na ljeto i onda će nam biti potreban Riki.
Uglavnom, kao što sam rekao, mnogo je posla pred sportskim direktorom samo kada je riječ o prvom timu, a da ne pričamo o Akademiji i ostalim stvarima.
Šta je naše bitno u svoj ovoj priči, bila je priča o tome, trebamo se potruditi da nas uvijek bude što više na utakmicama. Na proljeće to neće biti teško jer od 7 domaćih utakmica mi imamo šest derbija.