FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

DenchiNL
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 12 jan 2015, 21:40

aleksandar_veliki je napisao/la:Lijepa stvar danas, bas sam se pozitivno iznenadio. Nije proslo ni pet minuta od pressice Kodro zove novog igraca Sarajeva da mu cestita, pozeli dobrodoslicu i porzagovara sa njim. Gospodski, nema sta...
možeš li zamisliti da je Kodro ostao na čelu repke gdje bi sad bili?
veliki čovjek, radnik, profesionalac :thumbup:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

FairBet

Post Postao/la FairBet » 12 jan 2015, 21:41

Nekada pare nisu sve sto igraca privlaci.Ako imas plan i projekat koji je jasno definisan onda je to i sigurnost za igraca na duze staze

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 12 jan 2015, 21:41

NIje lako biti sportski direktor kod nas, pogotovo u ovom periodu. Od Uprave i navijača imaš velika očekivanja, kod jednog broja igrača koji su u proteklom periodu nosili igru ističu ugovori, imaš mogućnost da dovedeš kvalitetna imena regionalnog nogometa ali oni ne žele da igraju u našoj ligi. I ja ga znam nekad kritikovati i svaki put ću to uraditi ako mi se neki potez ne sviđa, ali ču isto tako ga pohvaliti "punim ustima" jer gospodin Ibraković Abdulah zaista ima veoma odgovornu i zahtjevnu poziciju.

Ono što je i sam najavljivao u proteklom periodu lagano ostvaruje. Želja je bila pojačati konkurenciju na četiri pozicije, dvije odrađene i to jako dobro, nadamo se da će i treća uskoro biti gotova i onda ostaje još jedna po meni i najkritičnija.
Dolazak Mehmeda Alispahića u naš klub je zaista dobar posao za koji moramo pohvaliti sportskog direktora, mala mana je što je ugovor veoma kratak ali kad se sagleda, gore pomenuta, "želja" za igranjem u našoj ligi nije ni ovo loše, možda se moglo isposlovati još bar 6 mjeseci, ali et..
O samom igraču ne treba previše jer znamo kakav je bio, akcenat je na ovo BIO, tako da ne treba od njega očekivati da odmah pokaže svoj raskošni talenat. Pokazalo se kod nas na mnogim igračima da je potreban određeni period da se uklope. Bitno je, što je i on spomenuo, da je trenirao i da nije totalno zapušte. Imat će stručni štab oko njega posla. Najbolje od njega ja očekujem tek u Evropskim utakmicama, ako ih bude :mrgreen: .
Na kojoj poziciji će biti najviše korišten to će struka odlučiti ali mišljenja sam da će se sa Stojčevim boriti za mjesto, da li u sredini ili desno to ćemo vidjeti od nastavka rada sportskog direktora.
Malo smo se razmazili nekim pisanjima od ranije o dolascima pa nam se ne sviđa Mehmedov dolazak, ali kao što je neko rekao ranije, za ovakve i slične poteze čelni ljudi u klubu zaslužuju spomenike.

Da je ovdje gotov posao to samo laik može reći, uprava se mora zabaviti sa ovim što im ističu ugovori, ako Samira stavimo kao završena priča, najveći problemi su u zadnjoj liniji.
Određena sredstva informisanja su objavili da nekoliko irača ide na posudbu, ja osim možda Kostića nikog ne vidim kao viška da bi mogao biti posuđen. Oni spominju posudbu Plakala u Visoko samo da bi otvorili vrata "svom" golmanu, ali je to po meni bespotrebno. Plakalo je ponikao kod nas i kod nas treba da stasava. Handžić je vjerovatno bivši jer nije do sad objavljeno da produžujemo ugovor sa njim, malo je čudno što iz kluba nije objavljeno da napušta naše redove (kao recimo za Todorovića).

Bez obzira što neki osporavaju kvalitet Radoša Protića, njegov odlazak (posudba ili raskid ugovora) je moguć samo ako imamo nekog "asa iz rukava" da ga potpišemo sad. Sve druge solucije bi bile neozbiljne, jer ne može klub ostati na samo jednom lijevom beku, kakav god bio, kojem ugovor ističe na ljeto.
U slučaju da u zimskom prelaznom roku produžimo sa Tatomirovićem i Dupovcem i dovedemo kvalitetnog stopera onda Mitrevski može biti višak, ali bi ga trebalo samo poslati na posudbu do kraja sezone da uhvati ritam utakmica jer Kovačeviću ističe ugovor na ljeto i onda će nam biti potreban Riki.

Uglavnom, kao što sam rekao, mnogo je posla pred sportskim direktorom samo kada je riječ o prvom timu, a da ne pričamo o Akademiji i ostalim stvarima.

Šta je naše bitno u svoj ovoj priči, bila je priča o tome, trebamo se potruditi da nas uvijek bude što više na utakmicama. Na proljeće to neće biti teško jer od 7 domaćih utakmica mi imamo šest derbija.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 12 jan 2015, 21:42

aleksandar_veliki je napisao/la:
HordeBL je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Ono sto je jako bitno, a sto sam zaboravio reci, odnosno namjerno nisam govorio dok se sve ne zavrsi. Dan nakon sto je objavljeno da Alispahic dolazi u Sarajevo veliki pritisak su vrsili iz Zrinjskog, odnosno htjeli su ga po svaku cijenu i cak su nudili duplo koliko je Sarajevo ponudilo. Ali, njegov menadzer i on su odrzali datu rijec i niti u jednom trenutku je nisu namjeravali pogaziti...
cuj Zrinjski moze ponuditi duplo vise...haj da i to cujem
Ono o cemu vam govorim mjesecima, ali nikako da mi povjerujete. Sarajevo za plate igraca ne izdvaja mnogo, trosi se racionalno, no ima sposobne ljude, u prvom redu Dinu, Ibraka i Elvira, koji rade fenomenalne stvari. Da, ponudio je Zrinjski duplo vise i ima te pare da to uradi...
Ma znamo mi to sve brate dragi, ali molim te lijepo objasni to svojima koji su očito u zabludi i misle suprotno:

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 3#p3967763" onclick="window.open(this.href);return false;

Mehmed ljudina, Meho gospodin! :salut:
Zadnja izmjena: BordoArmy88, dana/u 12 jan 2015, 21:44, ukupno mijenjano 2 puta.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 12 jan 2015, 21:43

HordeBL je napisao/la:Imam osjecaj da ce Dulja ponovo biti joker sa klupe....
Dulja mora i vjerujem da hoće igrati u prvih 11. Po meni najbolji igrač lige i igrač koji uz dobar rad i jake treninge može lako igrati u nekom klubu iz lige petice a vjerujem i da hoće za par godina.

fundament
Kontakt:

Post Postao/la fundament » 12 jan 2015, 21:44

daj Boze da dodje neki jak defanzivac/destruktivac jer preko centra smo fkt suvereni...samo treba ganjat neki balans u ekipi dovođenjem stopera i naravno golmana (Kelavu?)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 jan 2015, 21:45

Ne vjerujem ja da pojedinci za male pare igraju kod nas. Mora tu biti sta na crno jbg.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 12 jan 2015, 21:46

Da imamo zadnji red (uključujući golmana) kao što imamo sredinu i napad, grupna faza EL bi bila itekako moguća! Ovako vjerujem da možemo duplu izboriti ali za iskorak u EU...teško! :kafa:

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 12 jan 2015, 21:52

Aco , ima tu zvanicno i nezvanicno..pa mislis li da bi Benko igrao za 2 milje KM ili Kodro sjedio na klupi za istu ili slicnu cifru. Alispahic je mogao ostati u zadru i igrati za 4 milje eura......skontaj malo

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 12 jan 2015, 21:56

Ali kakav je ovaj pacenik sto je postavio pitanje Alispahicu o simpatisanju komsija, pored svih pitanja on to nasao, bas ono amaterski I pacenicki, znam boli ujeda :lol:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 12 jan 2015, 21:57

aleksandar_veliki je napisao/la: Ono o cemu vam govorim mjesecima, ali nikako da mi povjerujete. Sarajevo za plate igraca ne izdvaja mnogo, trosi se racionalno, no ima sposobne ljude, u prvom redu Dinu, Ibraka i Elvira, koji rade fenomenalne stvari. Da, ponudio je Zrinjski duplo vise i ima te pare da to uradi...
To isto prica i Dino, cak je na TVSA rekao da vjerovatno Siroki daje igracima vece plate. Zato ne treba cuditi da je Zrinjski pokusao preoteti Alispahica, jer se radi o kapitalcu za nasu ligu.

@Hilmo,

Moras shvatiti da iako nekima igracima isticu ugovori, to nije nikakav znak za alarm. Radi se o igracima kojima je Sarajevo vrhunac u karijeri.
#divovi

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 12 jan 2015, 22:01

Svaki igrac koji potpise , dobije cifru na ruke..koliko tacno..znaju Ibrak i Dini..i NIJE TACNO da igraju samo za platu koja je kako aco rece , mala

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 12 jan 2015, 22:02

slika
http://www.fcsarajevo.ba/bs/vijesti/dra ... ajevo/2048" onclick="window.open(this.href);return false;
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 12 jan 2015, 22:02

http://www.fcsarajevo.ba/bs/prvi-tim" onclick="window.open(this.href);return false;

Fareta nema, nogaaa
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 12 jan 2015, 22:05

moustapha je napisao/la: @Hilmo,

Moras shvatiti da iako nekima igracima isticu ugovori, to nije nikakav znak za alarm. Radi se o igracima kojima je Sarajevo vrhunac u karijeri.
Naravno da nije, i Ibrak je rekao da nećemo žuriti sa produženjem ugovora.
Spomenuo sam to u kontekstu da velikom broju igrača koji su iznijeli jesenji dio sezone ugovori ističu na ljeto i da će sportski direktor imati mnogo posla.
Od četvorice stopera trojici ističu igovori i imaš Mitrevskog koji nije, da kažem, uigran i imaš malog Mihojevića koji nema minute u službenim utakmicama.
Od dvojice lijevih bekova jednog, možda, gubiš na ljeto. Mnogo li je, bez obzira što to nisu neki ekstra kvaliteti.

Zato kažem da ne bih bio Ibrakoviću u koži.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 jan 2015, 22:09

Znam za jednog dobrog stopera 1.94 cm 24 godine. Igrao je za Crvenu Zvezdu i ligu5 jel valja ?? Trenutno je slobodan igrac. Igrao je i u cvajti dvije godine. Sa Zvezdom se nije dogovorio oko para sada. Ima 11 nastupa za Srbiju U21 i postigao je cad 4 pogodka. Jako je dobar u igri glavom.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 12 jan 2015, 22:29, ukupno mijenjano 4 puta.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 jan 2015, 22:09

Head je napisao/la:http://www.fcsarajevo.ba/bs/prvi-tim

Fareta nema, nogaaa
Purke najjaci friz i slika :bow:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

wwwfcsarajevoba
Kontakt:

Post Postao/la wwwfcsarajevoba » 12 jan 2015, 22:13

[youtube][/youtube]

Dobro došao Mehmede! http://www.fcsarajevo.ba/bs/vijesti/dra ... ajevo/2048

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 12 jan 2015, 22:13

Kad bi kako probali 3-4-3 :think:

Tatko---Dupe---Puzi

-cimi-stojcev-samke

-------alispahic-------

dulja---benko----krle
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 jan 2015, 22:15

Sto smo primili 11 komada to neznaci da su se ekipe nadigravale sanama sve te golove smo primili Iz kontri .... Ja idalje Sam misljenja da je HOME najace pojacanje sto smo doveli (prem na kraju sezone se treba to konstantno at) Ja mislim da je bolje igrat u FCSARAJEVU za 1000km manje nego u sirokom zrinjskom ..**** te ekipe koje nemaju ni ime ni prezime a ni navijace ni simpatizere znaci ONI su rangu vucova sa otoke...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: N3R3D i 37 gostiju.