Ma to ti je klasični mentalitet velikog broja naše bosanske populacije. Seremo sa sigurne udaljenosti, a nemamo hrabrosti da riješimo stvari u četiri oka jer znaš ko zna gdje mi ko može zatrebati. Onda kad se na to dodaju hateri, nosevi, lični interesi, sujete bez realnog pokrića itd. dobiješ masu pojedinaca od kojih niko nema koristi jer su kao razbijena vojska i hrane se tuđim greškama, posrtajima i sl. jer svaka ta greška, posrtaj i sl. je dobar za mišljenje tipa ma ja znao sam ja, ta će on, bolje mi je da se nisam s njim petljo itd. Ustvari, ovakvim kontom svi smo na gubitku generalno kao društvo, a i ti pojedinci. Naša svakodnvnica i gledamo je iz dana u dan u svim sferama društva.DANDY je napisao/la:A sto je i najsmjesnije ostali su u kontaktu i do dan danas.rodom s Mejtaša je napisao/la:Ma kakav Nijaz nema šanse, ali samo da znaš da nije ni od onih koji imaju simpatije prema njemu da ne kažem šta gore.aleksandar_veliki je napisao/la:Nema potrebe da se forumasi raspravljaju medjusobno i da time kvare temu. Ovih dana mnogo prica, te vraca se ovaj u klub hoce onaj, a sve su spekulacije. Vidim i NB se cak spominje, no vjerujte da od toga nema nista. Covjek je zatvorio to poglavlje i koliko ga poznajem nije od onih koji su jedva cekali da Amaru ledja vide...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Izet Rastoder danas na Skupštini Željezničara?
Na skupštini sarajevskog Željezničara trebao bi biti prisutan prvi čovjek ljubljanske Olimpije Izet Rastoder.
Danas je na rasporedu Skupština bh. velikana Željezničara, a do ekipe sa portala je došla zanimljiva informacija.
Naime, na Skupštini Plavih sa Grbavice trebao bi biti prisutan Izet Rastoder, iz kojeg razloga još uvijek se ne zna, ali kako saznaje ekipa pomenutog portala Rastoder bi trebao unijeti svježi kapital u Željezničar i tako pomogao bivšem jugoslovenskom velikanu da se vrati na stare staze slave.
Na skupštini sarajevskog Željezničara trebao bi biti prisutan prvi čovjek ljubljanske Olimpije Izet Rastoder.
Danas je na rasporedu Skupština bh. velikana Željezničara, a do ekipe sa portala je došla zanimljiva informacija.
Naime, na Skupštini Plavih sa Grbavice trebao bi biti prisutan Izet Rastoder, iz kojeg razloga još uvijek se ne zna, ali kako saznaje ekipa pomenutog portala Rastoder bi trebao unijeti svježi kapital u Željezničar i tako pomogao bivšem jugoslovenskom velikanu da se vrati na stare staze slave.

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Raduju i vracaju nadu ove pozitivne vijesti, mogao bi nam klub za jedno 2-3 mjeseca stati na noge, samo neka stvari idu po redu. 

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Slovenci o Izetu Ratoderu i ulaganju u Zelju ...
http://ekipa24.si/clanek/nogomet/prva-l ... arajevcani
Ne lazu me dobro je, pogodih do sada svaku info., preduhitrih i bh. medije prije par dana kako za Izu
tako i za ostale info. 
Ne lazu me dobro je, pogodih do sada svaku info., preduhitrih i bh. medije prije par dana kako za Izu

1921'
https://www.youtube.com/watch?v=KMaxDx_rMjk
Iskren da budem kada sam vidio kada si se reg posumnjao sam u sve i svasta, jedina informacija koja do sada nije tačna jeste vezano za Vladavića koliko se sjećam.JIJoe je napisao/la:Slovenci o Izetu Ratoderu i ulaganju u Zelju ...
Ne lazu me dobro je, pogodih do sada svaku info., preduhitrih i bh. medije prije par dana kako za Izutako i za ostale info.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
U koliko je sati skupština, i kad ćemo znati gdje smo, šta smo...JIJoe je napisao/la:Slovenci o Izetu Ratoderu i ulaganju u Zelju ...
Ne lazu me dobro je, pogodih do sada svaku info., preduhitrih i bh. medije prije par dana kako za Izutako i za ostale info.

Danas se kao sto je i ranije bilo predvidjeno nece glasati o statutu.Isti ce u cijelosti biti prezentovan clanovima skupstine a oni ce se o njemu izjasniti na sljedecem vanrednom skupstinskom zasjedanju.Danas se moraju usvojiti izvjestaji o radu kluba.Izmedju ostalih treba se usvojiti i finansijski izvjestaj.
Kada čovjek pročita sve ovo što se ovdje napiše postavi sebi pitanje koji će nam moj i Gredić i Šiljak i Odović i ostali u upravi kada ovdje imaš forumaše koji sve znaju, na koji način organizovati klub, koga prodati od igrača, koga dovesti, koji inverstitori su dobri, koji ne, kako izgraditi stadion, kako otplatiti dugove itd., itd. Žali Bože neiskorištenog potencijala.
A kada se počne tema o tome koliko su navijači zbog glupih kazni oštetili klub od 95. na ovamo to naravno nikoga i ne interesuje. A to bi trebao biti interes nas navijača da i mi doprinesemo stabilizaciji kluba. Evo ne možemo uticati na dovođenje ovog ili onog igrača, ali na ovo možemo uticati, ali koga to interesuje, bolje ovdje lupetati o svemu i svačemu. Pošto vi ovdje svi hvalite visokoobavještenog @Super-a o kvaliteti informacija iz kluba koje objavljuje, ja bih ga ovom prilikom zamolio da nam u dogledno vrijeme dostavi informaciju koliko je klub finansijski oštečen od strane navijača za period 1995.-2014.g. Unaprijed zahvalan,
Dobronamjerni navijač:
@Valter
A kada se počne tema o tome koliko su navijači zbog glupih kazni oštetili klub od 95. na ovamo to naravno nikoga i ne interesuje. A to bi trebao biti interes nas navijača da i mi doprinesemo stabilizaciji kluba. Evo ne možemo uticati na dovođenje ovog ili onog igrača, ali na ovo možemo uticati, ali koga to interesuje, bolje ovdje lupetati o svemu i svačemu. Pošto vi ovdje svi hvalite visokoobavještenog @Super-a o kvaliteti informacija iz kluba koje objavljuje, ja bih ga ovom prilikom zamolio da nam u dogledno vrijeme dostavi informaciju koliko je klub finansijski oštečen od strane navijača za period 1995.-2014.g. Unaprijed zahvalan,
Dobronamjerni navijač:
@Valter
tm8782 je napisao/la:Iskren da budem kada sam vidio kada si se reg posumnjao sam u sve i svasta, jedina informacija koja do sada nije tačna jeste vezano za Vladavića koliko se sjećam.JIJoe je napisao/la:Slovenci o Izetu Ratoderu i ulaganju u Zelju ...

Normalno je to, dok se ne "upoznamo" i dok se uvidi vjerodostojnost informacija, iskreno da ti kazem ja za Vladu uopste nisam znao, saznao sam iz medija a kasnije kontaktirao i Vladu i usput jos neke ljude, Vlada je sto posto siguran da je sve zavrseno i da ce na proljece igrati za Zelju, ugovor bi potpisao do kraja polusezone sa mogucnosti produzetka na jos godinu, odbio je ponudu Kosica iz Slovacke, sto jasno govori da je sve zavrseno i dogovoreno ...
@velahavle, kroz par sedmica, jucer je u hotelu "Bosnia" bio sastanak, prije toga, prije par mjeseci sastancilo se u Ljubljani, ovo su tako da kazem finalni pregovori, Rastoder da nije zainteresiran i da ne vidi sebe tu, nebi pregovori uopste dosli do ove faze, na kraju svega glavni "krivac" i covjek koji je to sve pokrenuo jeste Ivica Osim
1921'
Kada čovjek pročita sve ovo što se ovdje napiše postavi sebi pitanje koji će nam moj i Gredić i Šiljak i Odović i ostali u upravi kada ovdje imaš forumaše koji sve znaju, na koji način organizovati klub, koga prodati od igrača, koga dovesti, koji inverstitori su dobri, koji ne, kako izgraditi stadion, kako otplatiti dugove itd., itd. Žali Bože neiskorištenog potencijala.
Dobronamjerni navijač:
@Valter

Dobronamjerni navijač:
@Valter

Brkica
Trener Zeljeznicara Mulomir Idovic ima na raspolavganju 30 igraca a moguca pojacanja koja se spominju su bivsi igraci ovoga kluba Yani Urdinov,Zajko Zeba,Admir Vladavic i Rijad Pljevljak...takodjer klubu bi se trebao pridruziti prije polaska u Medjugorje i napadac Irfan Hadzic ciji je menadzer digovorio sa Amarom Osimom da se pojavi na prozivci...Plavi bi na proljece migli biti jacu za nekadasnjeg napadaca Travnika i Maribora Nusmira Fajica...
- SarajlijaTM
Mislim da je za sada jedino sigurno za yania,vladavic otpada 100%,a od ostalih nabrojanih,jedino bi fajic mogao biti bas pojacanjeadi93 je napisao/la:Trener Zeljeznicara Mulomir Idovic ima na raspolavganju 30 igraca a moguca pojacanja koja se spominju su bivsi igraci ovoga kluba Yani Urdinov,Zajko Zeba,Admir Vladavic i Rijad Pljevljak...takodjer klubu bi se trebao pridruziti prije polaska u Medjugorje i napadac Irfan Hadzic ciji je menadzer digovorio sa Amarom Osimom da se pojavi na prozivci...Plavi bi na proljece migli biti jacu za nekadasnjeg napadaca Travnika i Maribora Nusmira Fajica...
Pitali smo se, šta bi sa njim? Evo odgovor ...Čeka se Irfan Hadžić, plavi žele Nusmira Fajića
Na Grbavici očekuju da se do polaska u Međugorje treninzima priključi i U19 reprezentativac BiH Irfan Hadžić, koji je već boravio na treninzima Željezničara.
Hadžić je postigao i pogodak u prijateljskoj utakmici protiv Mladosti iz Kaknja, koja se igrala po završetku polusezone, te je dogovoreno da se pojavi na prozivci.
Hadžić inače igra na poziciji napadača, a u karijeri je nastupao u u Holandiji, gdje je nosio dres Vitessea, te ekipi Zulte Wargem iz Belgije. U našoj zemlji je nosio dres Olimpica, a menadžer mu je Milan Bročeta, koji je o angažmanu ovog igrača postigao dogovor sa Amarom Osimom.
Ipak, kako su neke od odluka koje je Osim donio, osporene od rukovodstva kluba, pitanje je šta će se desiti sa Hadžićem, koji treba da popjača konkurenciju u ofanzivi, gdje bi plavi na proljeće mogli imati i nekadašnjeg napadača Travnika i Maribora Nusmira Fajića.
Naime, Fajić je trenutno u nemilosti trenera Maribora i dobio je odriješene ruke da promijeni klub, a Željezničar bi bio idealna prilika da se ponovo vrati u golgetersku formu.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Almir Gredic 

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Bravo, Greda. Znao sam i do sada ko je, ali od ovog intervjua ga jos vise cijenim.
Lijep pozdrav svima.SarajlijaTM je napisao/la:Mislim da je za sada jedino sigurno za yania,vladavic otpada 100%,a od ostalih nabrojanih,jedino bi fajic mogao biti bas pojacanjeadi93 je napisao/la:Trener Zeljeznicara Mulomir Idovic ima na raspolavganju 30 igraca a moguca pojacanja koja se spominju su bivsi igraci ovoga kluba Yani Urdinov,Zajko Zeba,Admir Vladavic i Rijad Pljevljak...takodjer klubu bi se trebao pridruziti prije polaska u Medjugorje i napadac Irfan Hadzic ciji je menadzer digovorio sa Amarom Osimom da se pojavi na prozivci...Plavi bi na proljece migli biti jacu za nekadasnjeg napadaca Travnika i Maribora Nusmira Fajica...
Fajić ima ugovor do 2016 godine. ???
Koji intervju ?Biki je napisao/la:Bravo, Greda. Znao sam i do sada ko je, ali od ovog intervjua ga jos vise cijenim.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Imas na oficijalnoj straniciceze je napisao/la:Koji intervju ?Biki je napisao/la:Bravo, Greda. Znao sam i do sada ko je, ali od ovog intervjua ga jos vise cijenim.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
http://fkzeljeznicar.ba/video-odgovori- ... ova/13082/" onclick="window.open(this.href);return false;ceze je napisao/la:Koji intervju ?Biki je napisao/la:Bravo, Greda. Znao sam i do sada ko je, ali od ovog intervjua ga jos vise cijenim.
Ma kakav Yani sve sto sam pisao za Vladu odnosi se i za Yani cisto da se ne zavaramo da ce doci jedino u slucaju da prodamo Kvesu mada u ovom trenutku i to nije blizu. Od svega ovog pobrojanog Fajic je naizgledni mada nisam sigurn koliko nam treba.SarajlijaTM je napisao/la:Mislim da je za sada jedino sigurno za yania,vladavic otpada 100%,a od ostalih nabrojanih,jedino bi fajic mogao biti bas pojacanjeadi93 je napisao/la:Trener Zeljeznicara Mulomir Idovic ima na raspolavganju 30 igraca a moguca pojacanja koja se spominju su bivsi igraci ovoga kluba Yani Urdinov,Zajko Zeba,Admir Vladavic i Rijad Pljevljak...takodjer klubu bi se trebao pridruziti prije polaska u Medjugorje i napadac Irfan Hadzic ciji je menadzer digovorio sa Amarom Osimom da se pojavi na prozivci...Plavi bi na proljece migli biti jacu za nekadasnjeg napadaca Travnika i Maribora Nusmira Fajica...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!