RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjenisa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjenisa » 09 jan 2015, 23:28

Malo pomalo evo nas haman na pocetku priprema.Duga pauza a mi svakako bili syebani i ljuti pa nam nekako neprimjetno promicu ova desavanja oko infrastrukture i rekonstrukcije tima.Vi ste vec navikli da ja nevolim kad napadamo upravu, igrace i trenera pa cu i ostati na tom fonu.Koliko god mi zeljeli da se brze razvijamo moramo biti svjesni trenutka i vremena u kojem se sve odvija.Ipak cemo abd dobiti vrlo brzo moderan pomocni teren,sto je s obzirom na dosadasnje stanje ogroman korak naprijed.Evo neke sitne dorade na stadionu idu,a culi smo da se za ovu godinu planiraju ogromna ulaganja u stadion (reflektori i krov).Ako bi to uspjeli uraditi,to bi bilo ravno cudu nevidjenom,s obzirom na sve poznate okolnosti.Ja se iskreno nadam da ce nasi ljudi svojim znanjem i umjecem uspjeti izvrsiti taj veliki zadatak.Isto tako se nadam i hocu da vjerujem da cemo mi navijaci znati to cijeniti i da cemo jace podrzati nas voljeni klub.
Kad je igracka krizaljka upitanju sacekacu da vidim sve odlaske i dolaske,ali bez obzira ja cu vjerovati Feji koji je nedvojbeno pred kraj prvog djela rekao da nema predaje i da se postavljeni ciljevi nece mjenjati.Sad je jasno da ce preko prvensva to biti teze ali ostaje kup gdje smo medju 8 najboljih i gdje treba napasti svim snagama.
Koliko god nekome cudno zvucalo,ja sam zadovoljan i moj otimizam se nije umanjio.Znam da uvjek moze bolje ali isto tako znam da je bivalo puno gore.Mene ne interesuju desavanja u drugim klubovima,mene interesuje iskljucivo moj Velez i njegova proslost,sadasnjost i buducnost.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 10 jan 2015, 01:24

Izgleda da se klub bas upustio u infrastrukturu, stadion i stvaranje svih uvjeta za tu licencu do 2016. To je odlicno, prvi put hvalim taj potez jer se misli i ma buducnost kluba za nekih 2,3,5 godina, a ne samo iz polusezone u polusezonu. Ako je tako, novi igraci nam i ne trebaju jer treba realan biti i da niko nije otisao tesko bi se izvuklo mjesto koje vodi u Evropu, a u kupu bi nam dosao neko tipa Sarajeva ili Sirokog koji su jaci od nas realno i uzeo nas. Mozda jos uvijek to treba pricekati, ali bi nam svima draze bilo da se obrate javnosti iz kluba, da znaju navijaci sta ih ceka, sta se radi u klubu, jer sigurno da ce tu biti nekih posklizavanja u utakmicama protiv Zvijezde, Radnika i ekipa od kojih se ocekuje da ih Velez pobijedi. Nadam se da znaju sta rade jer sve ovo sa sobom nosi veliki rizik, 60:40 vodi pozitivnost cilja.

zlatanbasic
Kontakt:

Post Postao/la zlatanbasic » 10 jan 2015, 08:32

Velez u srcu! :ljepota:

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 10 jan 2015, 10:00

Danijel Maric (Grude) igrac Orasja (koliko sam upoznat) na svom fb profilu je objavio "Velez :-)".....znaci li to da smo se kao sto VELEZDOGROBA napisa opredjelili za mlade igrace iz okoline??????
Prkosni i Ponosni od 1922

RamizBegovic
Kontakt:

Post Postao/la RamizBegovic » 10 jan 2015, 10:31

Moja draga Raja RA 1981,
Neznam šta da Vam kažem nego slijedece.

Uprava radi dobar posao za egzistenciju Veleža,teško je na današnjem vremenu raditi ovako velike stvari.
Nijedna uprava u predhodnim godinama nije ništa napravila sem minusa i zaduženja,nijedan igrački kadar u predhodnim godinama nije ništa napravio nego se borio za opstanak do zadnjeg kola da bi ostali u društvu najboljih.

RA je bio uvjek uz klub,uz ljubav svog života i kad su ispadali iz lige i kad su se vracali.
Velež svoju prvu prvenstvenu utakmicu u ovoj godini igra 14.03.2015.
Budite ono što jeste RA 1981- i u vatru i u dim , i u pakao sa njim.

Budimo 12 igrac ono sto smo i bili,dajmo krila našim igracima i podržimo rad uprave.
mislim da nijedan rezultat negativan nemože uništiti ljubav RA prema svojim Rođenim.

Velež nam je oka sjaj,oni su naša prva ljubav a mi smo crveni đavoli koji dolaze sa juga!

Mi Velež volimo zbog simbola,petokrake,tradicije,lepršave igre i svega onoga što krasi naš Velež.

Malo razmislite ko ste i gdje pripadate

Svim pripadnicima RA1981 želim da kažem da nas Velež treba i da 14.03.2015.se a.b.d. vidimo u jednoj preljepoj atmosferi punog stadiona .

RED-ARMY NECE NIKAD PRESTATI.............

salmy

Post Postao/la salmy » 10 jan 2015, 11:49

Naravno brate RamizeBegovicu da RED-ARMY NECE NIKAD PRESTATI, ali Uprava treba i mora da dovede u redove Veleza jakog, robusnog centarfora-špica , kako bi isti sa golovima i pobjedama mogao vratiti navijace Rodjenih na stadione i u ostalim gradovima širom BiH, a ne samo u Mostaru.

I ovi potezi oko uredjenja stadiona su za svaku pohvalu i kako sam shvatio veliki dio finansija ce biti usmjeren samo u tom pravcu, dok od dovodjenja nekih zvucnih imena-igraca mislim da nema nista, jedino ako nam ne spremaju neko iznenađenje u februaru :o .
Kako se u narodu kaze "na mlađima svijet ostaje", tako i treba nase mlade ubaciti u vatru da se kale , pa abd da neki od njih bude jedan Tuce, Vaha ili Dusko Bajević :tokralju: :tokralju: :tokralju: .

Sve u svemu i ako ove godine ne izborimo plasman u Evropu, sto bi svi iskreno zelili, nadati se u buducem periodu pozitivnim pomacima, jer ambijent i vrijeme su zaisza teški, a i drzava je sva u ku..u.

Forzaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Rodjeniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :clap: :clap: :clap: :clap:
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 jan 2015, 16:22

pročitah članak u kojem se spominju odlasci iz Veleža gdje piše da je moguć odlazak Asima Škljića, dok je neizvjesna budućnost Anija koji bi mogao otići uz fino obeštećenje.

Kako stvari stoje neki Marić, inače mlad i perspektivan igrač bi mogao u Velež.

Što se tiče 2015. godine ona je već počela sa infrastrukturom i ako je to recept za sigurnu budućnost onda se slažem. :thumbup:

Mada moram i ovo reći a to je da će tekuća sezona 2014/2015 ali i 2015/2016 biti više fokusirane na infrastrukturu, što znači da će biti teško očekivati neku ozbiljnu borbu za sami vrh tabele. Onda mi je jedino logično da tek u sezoni 2016/2017 možemo očekivati borbu za vrh, kada se završe planirani radovi na stadionu zbog licence. Zato se logičnim nameće da će sve više u prvom timu biti naših omladinaca bez skupih akvizicija.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 jan 2015, 17:50

Za sam teren preostalo je još osiguranje stubova i postavljanje rasvjete, kao i postavljanje zaštitnih mreža i osiguranje samog objekta, za šta se trebaju pronaći finansijska sredstva.
ljudi moze li se sta organizovati po ovom pitanju? Nije to neka velika para,ako nista skupiti novac za ogradu.Dajte da se nesto pokrene.Sta je dati po 10 KM.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 10 jan 2015, 19:17

samo_lijevo je napisao/la:
Za sam teren preostalo je još osiguranje stubova i postavljanje rasvjete, kao i postavljanje zaštitnih mreža i osiguranje samog objekta, za šta se trebaju pronaći finansijska sredstva.
ljudi moze li se sta organizovati po ovom pitanju? Nije to neka velika para,ako nista skupiti novac za ogradu.Dajte da se nesto pokrene.Sta je dati po 10 KM.
Može svakako!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 jan 2015, 20:09

može također.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 10 jan 2015, 20:19

anel81m je napisao/la:
Može svakako!
Nisam siguran da ce se nesto organizovati po tom pitanju,a isto tako je poznato da su nasi ljudi iz dajspore(ogromna vecina)vec prikupili i uplatili finu cifru,mislim oko 35 milja .Takodje nije neophodno (pozeljno jeste) da se odma postavi rasvjeta,mislim da ima vremena do nesnosnih vrucina kad ce se najvise trenirati u vecernjim satima.
Zna li se ista oko eventualnog odlaska Anija sad na prelaznom roku ?Ono se jedno vrijeme spominjala Turska,pa ovih dana sam procitao ono za Austriju ali nista pouzdano.Ja bih volio da se transfer desi,cisto radi love,valja sve ovo oko uredjenja stadiona izgurati.Ani je nas najvrijedniji eksponat a i zasluzio je momak da unovci svoje znanje na pravi nacin.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 jan 2015, 20:58

rodjenisa je napisao/la: Nisam siguran da ce se nesto organizovati po tom pitanju,a isto tako je poznato da su nasi ljudi iz dajspore(ogromna vecina)vec prikupili i uplatili finu cifru,mislim oko 35 milja .Takodje nije neophodno (pozeljno jeste) da se odma postavi rasvjeta,mislim da ima vremena do nesnosnih vrucina kad ce se najvise trenirati u vecernjim satima.
Malo rasteretiti dijasporu. :D Bitno je da se to sto prije zavrsi.Znam samo da ce porasti interes omladine za trening 100%.Vidio sam to svojim ocima,nece da zavrse sa treningom. :D
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 10 jan 2015, 21:10

rodjenisa je napisao/la: Nisam siguran da ce se nesto organizovati po tom pitanju,a isto tako je poznato da su nasi ljudi iz dajspore(ogromna vecina)vec prikupili i uplatili finu cifru,mislim oko 35 milja .Takodje nije neophodno (pozeljno jeste) da se odma postavi rasvjeta,mislim da ima vremena do nesnosnih vrucina kad ce se najvise trenirati u vecernjim satima.
Malo rasteretiti dijasporu. :D Bitno je da se to sto prije zavrsi.Znam samo da ce porasti interes omladine za trening 100%.Vidio sam to svojim ocima,nece da zavrse sa treningom. :D
Da nebude zabune,nisam ja protiv akcije nego kontam da ne predje u ciganisanje,znas kako je to na danasnjem vaktu.raji pun k.... svega.Teren ce po svim indicijama biti spreman za upotrebu u Februaru i neka djeca rade po cijeli dan,a rasvjeta ako nemoze odma,moze za mjesec-dva.Posto smo spomenuli nasu RAju vani,red je da im se jos jednom oda priznanje za sve sta su uradili za naseg Veleza,niko na svijetu nema armiju rasporedjenu na svim stranama svijeta a da toliko vole i guraju naseg giganta.Kapa do poda i veliki naklon RAji sirom planete :salut:

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 10 jan 2015, 21:16

Pa meni se cini da sam na nekim fotkama vidio neke polozene na zemlju betonske stubove? Valjda su to ti za reflektore.
Vi vec posjedujete reflektore, stubovi kao fale?
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 10 jan 2015, 21:35

AdiFKS je napisao/la:Pa meni se cini da sam na nekim fotkama vidio neke polozene na zemlju betonske stubove? Valjda su to ti za reflektore.
Vi vec posjedujete reflektore, stubovi kao fale?
Pa stvarno je konfuzna informacija za stubove.Stubovi postoje,6 kom taman koliko je potrebno.Mozda ce nam neko to malo pojasniti,@Velez do groba recimo

stampy

Post Postao/la stampy » 11 jan 2015, 12:36

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:38, ukupno mijenjano 1 put.

stampy

Post Postao/la stampy » 11 jan 2015, 12:41

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:38, ukupno mijenjano 1 put.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 11 jan 2015, 13:47

stampy je napisao/la:Stubovi su već osigurani ?
slika
Jedino ako ovo nisu stubovi kojim će se dovesti struja?

JIJoe
Kontakt:

Post Postao/la JIJoe » 11 jan 2015, 13:52

anel81m je napisao/la:
stampy je napisao/la:Stubovi su već osigurani ?
slika
Jedino ako ovo nisu stubovi kojim će se dovesti struja?
Jesu, sluze za provod kablova i nizasta vise, svaka cast na radovima, kada ovo zavrsite trebali bi preci na spajanje tribina, onaj prostor izmedju tribina je prevelika i ruzno izgleda, ai kad "zapuha" :mrgreen: ubi ... Sretno !!
1921'

https://www.youtube.com/watch?v=KMaxDx_rMjk

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 jan 2015, 14:16

ima li ko info kako je protekla prozivka? koja su nova imena? ;)

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.