Sabinho je napisao/la:Ne mogu uzeti za ozbiljno takvu tezu. Pa svaki igrac iz francuske lige koji je otisao u EPL odmah je u prvoj utakmici dokazao da nicim ne zaostaje. Jedina razlika medju tim ligama je u kvaliteti, ne u fizickoj spremi. EPL kupi sve najbolje iz Ligue 1 i sire i zato je kvalitetetnija dok se ovi baziraju na produkciju i zaradu. Vise mi je logicno da se Chelsea sa prvim timom syebe 90 minuta da uzme minimalno dok PSG sa pola snage i izmijesanim sastavom podere Lorient recimo i tri dana nakon toga medjusobni susret.

Ma znam kralju, al' ti uzmi da svemirski PSG (za uslove francuske lige) hladno ispuši od Bastije i još nekih klubova. Dok ove sitne tekme dobija obično 1,2 razlike. A Chelsea igra na 4 fronta i gazi na svakom. A što se tiče francuskih igrača ili igrača iz francuske lige koji odu u Englesku to su većinom igrači iz boljih francuskih klubova koji većinom odu za siću i to u "osrednje" engleske timove (Newcastle mi recimo pada na pamet). I ti igrači iz francuske lige od svega imaju samo fizičku snagu što im ja ne osporavam, francuska liga je fizički dosta zahtjevna u smislu borbe sa onim čamugama iz Afrike, dok im je recimo tehnika nepoznata stvar. Al' engleska liga ima to sve zajedno i fiziku i tehniku i motoriku, zato i jesu najbolji na svijetu. Vrlo jednostavno ću ti reći "Probaj staviti PSG u Englesku ligu pa prokontaj koji bi oni bili tamo i probaj uraditi isto za Chelsea u Francuskoj."
Jest da ovo nema nikakve veze sa Pjanićem al' eto

Što se njega tiče lično mislim da je ova liga u kojoj igra najgora za igrača kao što je on. Mislim da bi mu redom najviše godile Španija, Njemačka, Francuska, Engleska pa Italija. U Engleskoj bi se dakako razvio al' nije mi tip igrača za onaj otočki fudbal, više mi je za igru kraktih pasova sa puno ljepote i dijelom trke.