FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Mali je strasan...ukoliko se desi transfer minimalno ocekujem 400 000€,realno 500 000€ i plus procenat od narednog transfera...
-
- Kontakt:
Ama ja govorim generalno da nije sve u prodaji po svaku cijenu, pare trebaju ali ovakve talente treba doraditi, pa da prvo za klub urade rezultate pa onda prodati, jer ako samo prodajemo ko ce igrati, kakvog cemo Zelju gledati. Pa nismo mi trgovina mjesovite robe, fudbal se igra da se nesto vidi na terenu, a zato trebamo kvalitet a mali Amir to jeste.
- ficobahtic
- Kontakt:
Vjeruj i meni bi bilo zao da se to desi jer sam svaki dan bio ko na iglama bio dok nije potpisao ugovor. Niko sretniji od mene da mali zaigra i zablista na Grbavici i da ga prodamo za 2M eura kada dodje vrijeme za prodaju.
Pitanje je kakva je trenutna finansijska situacija u klubu i naravno kakve ponude imamo za pojedine igrace? Ako moram recimo birati ja bih vise volio da Kvesic produzi ugovor nego da ide za nekih 150 000 - 200 000 e, a da ako vec moramo prodavati uzmemo ponudu za igraca koja je u globalu najbolja i najisplativija za klub.
Trenutna situacija je takva kakva je, ali se nadam da idu ta bolja vremena kad ce sve vise nasih velikih talenata igrati i stasati u igrace u nasem dresu i da ce prodaje biti samo onda kad u klub budu stizale primamljive milionske ponude
Pitanje je kakva je trenutna finansijska situacija u klubu i naravno kakve ponude imamo za pojedine igrace? Ako moram recimo birati ja bih vise volio da Kvesic produzi ugovor nego da ide za nekih 150 000 - 200 000 e, a da ako vec moramo prodavati uzmemo ponudu za igraca koja je u globalu najbolja i najisplativija za klub.
Trenutna situacija je takva kakva je, ali se nadam da idu ta bolja vremena kad ce sve vise nasih velikih talenata igrati i stasati u igrace u nasem dresu i da ce prodaje biti samo onda kad u klub budu stizale primamljive milionske ponude

Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
Ni jedan igrac ovako mlad iz nase lige nece otici u veci klub bez probe da se ne lazemo. A svaka para je bitna i naravno da cemo ga prodati ako zadovolji.
Lupetas ko Maksim po diviziji.Samir Landzo nema parfimeriju.Faruk Telibecirevic je pored svih propusta koje je imao dok je bio na celu kluba dao jako puno za isti.Ne mozes nekoga nazivati lopovom posebno zbog razloga koji si ti naveo.Ocigledno da nisi dobro informisan i da su tvoje informacije cisto mahalske.JIJoe je napisao/la:Niste vi ba mene razumili, ja govorim prvenstveno za ovog Landzu, dokazao se i pokazao se, koliko zna i koliko moze, covjek jbt ima parfimeriju, niti je lovator, ni biznismen, vidjeli smo ga na djelu kako njega tako i Telibecirevica lopova, reklama njegove firme je cijelu sezonu jednu stajala na dresovima a da marke nije za istu uplatio, tako je direkt zajebo klub za min. 250.000 KM, takvim i slicnim "strucnjaka" mi je pun k****, ne okuplja njih uprava niti ih zovu, to su lesinari koji se sjate samo kada vide priliku da ugrabe bilo sta ...
Sutra u Sarajevo stize Izet Rastoder, u slucaju da se pojavi na skupstini kluba prekosutra, to je ocit signal, da su se velike stvari pocele kuhati po dobrobit kluba ...
Najezim se majke mi kad procitam da je Telebecirevic lopov covjek je krv propisao za klub.Zapstavio svoju firmu radi Zelje.Radi ovakvih pljuvanja mnogi i nece da su blizu kluba da im se ime ne bi povlacilo bezveze po medijima.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
šta je ova evropa liga grupna faza rijeka proda sve igrače za masne pare sve može pokupovat iz lige šta im se sviđa to je poslovanje, ne sirotinjsko nešto i bez rizika, a da ne govorim o Dinamu jbte ja ne znam ova naša liga da li će ikad bit na 10 klubova da se sav kvalitet slije u tih 10 klubova, jake utakmice jaka liga i sve ostalo.
Moj Pile ......na zalost si u pravu a nije da nemamo potencijala u tom segmentu.pile87 je napisao/la:Najezim se majke mi kad procitam da je Telebecirevic lopov covjek je krv propisao za klub.Zapstavio svoju firmu radi Zelje.Radi ovakvih pljuvanja mnogi i nece da su blizu kluba da im se ime ne bi povlacilo bezveze po medijima.
-
- Kontakt:
Samo je šteta što Amar nije htio radit sa Farukom, a znamo razlog.
A razlog je?
http://fkzeljeznicar.ba/foto-plava-poro ... upu/13045/" onclick="window.open(this.href);return false; ovdje malo vise o famoznom rucku
Koliko se sjećam Faruk je obezbijedio reflektore, i u njegovom mandatu smo odigrali prvu noćnu utakmicu u Dolini, protiv Zrinjskog? Nije lijepo nazivati ga pogrdnim imenima, svašta je on pretrpio zbog Želje 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
naravno da nije lopov. ali nije pored svih objektivnih teškoća mogao izdržati i žujino podmetanje nogu. ne bi ni veći od njega.
-
- Kontakt:
Mene nesto odmah na Faruka asociraju sjedista, mozda sam pomijesao s nekim.
Sjecam se da je na jednom forumu, moguce da je i ovaj bio u pitanju, imao account "el presidente" i odgovarao na sva pitanja navijaca.
Nekako imam dojam da je on samo bio usamljen u svojoj borbi za klub, a da niposto nije bio negativac.
Sjecam se da je na jednom forumu, moguce da je i ovaj bio u pitanju, imao account "el presidente" i odgovarao na sva pitanja navijaca.
Nekako imam dojam da je on samo bio usamljen u svojoj borbi za klub, a da niposto nije bio negativac.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Naravno, učestvovao je u diskusijama na orgu, gdje je odgovarao na naša pitanja, još nisam čuo za takav slučaj u svijetu.
Nemoj ovdje o tome.ChWilla je napisao/la:naravno da nije lopov. ali nije pored svih objektivnih teškoća mogao izdržati i žujino podmetanje nogu. ne bi ni veći od njega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
TURNIR U MEDULINU
SRIJEDA 21.01.15 u 15.00 ŽELJEZNIČAR – ISTRA 1961
PETAK 23.01.15 u 11.00 MARIBOR - ŽELJEZNIČAR
Detaljnije :
TURNIR U MEDULINU
Poznati učesnici medjunarodnog turnira na kojem će Romantičari učestvovati u okviru prve faze priprema.
Turnir će se održati u Medulinu i Puli od 19. 01. 2015. do 25. 01. 2015.
Na turniru će učestvovati 6 ekipa podeljenih u dve grupe.
Grupa "Belvedere"
NK ISTRA 1961
NK MARIBOR i
FK ŽELJEZNIČAR
Grupa "Histria"
OFK BEOGRAD
NK SLAVEN BELUPO
NK LOKOMOTIVA
Nakon odigravanja utakmicama po grupama, učesnici nastavljaju takmičenje po principu da se pobednici grupa bore za prvo mesto na turniru, drugoplasirani u grupama igraju za treće mesto, a poslednjeplasirane ekipe se bore za peto mesto.
SRIJEDA 21.01.15 u 15.00 ŽELJEZNIČAR – ISTRA 1961
PETAK 23.01.15 u 11.00 MARIBOR - ŽELJEZNIČAR
Detaljnije :
TURNIR U MEDULINU
Poznati učesnici medjunarodnog turnira na kojem će Romantičari učestvovati u okviru prve faze priprema.
Turnir će se održati u Medulinu i Puli od 19. 01. 2015. do 25. 01. 2015.
Na turniru će učestvovati 6 ekipa podeljenih u dve grupe.
Grupa "Belvedere"
NK ISTRA 1961
NK MARIBOR i
FK ŽELJEZNIČAR
Grupa "Histria"
OFK BEOGRAD
NK SLAVEN BELUPO
NK LOKOMOTIVA
Nakon odigravanja utakmicama po grupama, učesnici nastavljaju takmičenje po principu da se pobednici grupa bore za prvo mesto na turniru, drugoplasirani u grupama igraju za treće mesto, a poslednjeplasirane ekipe se bore za peto mesto.
- champions1921
Mene je nakon Amarovog odlaska pocela hvatati panika po malo iz razloga sto sam odmah pomislio da ce se automatski oko kluba poceti skupljati ahari koji su medju zasluznijim sto klub i jeste u dugovima.. Evo ispostavlja se da sam opravdano panicario.. Ne bih nikog pojedinacno imenovao ali gdje su svi ti silni prijatelji kluba (bivsi rukovodioci) bili u zadnje tri godine kako klub ima finansijskih poteskoca.. Izgleda da price koje sam juce cuo i nisu mahalska iako sam se nadao da jesu.. Pominjao se Brkovic, Zujo, Dzelo Muharemovic i ostali koji su pobrojani u predhodnim postovima u kontekstu da se zele vratiti na rukovodece funkcije u klubu..
Moj sledeci strah u vezi kluba je da ako ovi dodju da ce se pokusati prodati svi sto vrijede, miislim na omladince a da ce se u klub trpati neki polovnjaci.. Strah me da se eventualni novac od ljudi koji se pominju kao eventualni investitori nece utrositi na pravi nacin tj. na otplatu dugova vec da ce nam i taj novac za neko vrijeme biti dug koji cemo morati nekom vracati.. Bez pravog statuta, a vidim da on nije jos ni gotov, sav novac koji ce eventualno uci u klub je samo dodatno zaduzivanje i odgadjanje konkretne stabilizacije..
Ovi moji "strahovi" su zasnovani na iskustvima prije Amarove ere a Amar je jedini dokazao da se moze na pravi nacin boriti sa parazitima.. Nisam siguran koliko je trenutna garnitura rukovodilaca sposobna da se bori sa istim..
Nadam se da u potpunosti bespotrebno "panicim" i da ce sve izaci na dobro ali kod mene ce nervoza biti prisutna sve dok se ove price o pozitivnim starima ne budu koliko toliko konkretizirale..
Moj sledeci strah u vezi kluba je da ako ovi dodju da ce se pokusati prodati svi sto vrijede, miislim na omladince a da ce se u klub trpati neki polovnjaci.. Strah me da se eventualni novac od ljudi koji se pominju kao eventualni investitori nece utrositi na pravi nacin tj. na otplatu dugova vec da ce nam i taj novac za neko vrijeme biti dug koji cemo morati nekom vracati.. Bez pravog statuta, a vidim da on nije jos ni gotov, sav novac koji ce eventualno uci u klub je samo dodatno zaduzivanje i odgadjanje konkretne stabilizacije..
Ovi moji "strahovi" su zasnovani na iskustvima prije Amarove ere a Amar je jedini dokazao da se moze na pravi nacin boriti sa parazitima.. Nisam siguran koliko je trenutna garnitura rukovodilaca sposobna da se bori sa istim..
Nadam se da u potpunosti bespotrebno "panicim" i da ce sve izaci na dobro ali kod mene ce nervoza biti prisutna sve dok se ove price o pozitivnim starima ne budu koliko toliko konkretizirale..
BUDI ŽELJO !!!
- Neandertalac
- Kontakt:
Potpisujem. Sramota nekada sta maloumnici pisu . Nisu covjeka u putu sreli al eto ako im diler kaze da je tako , onda je 100 % istina...Promijenite dilera !DANDY je napisao/la:Moj Pile ......na zalost si u pravu a nije da nemamo potencijala u tom segmentu.pile87 je napisao/la:Najezim se majke mi kad procitam da je Telebecirevic lopov covjek je krv propisao za klub.Zapstavio svoju firmu radi Zelje.Radi ovakvih pljuvanja mnogi i nece da su blizu kluba da im se ime ne bi povlacilo bezveze po medijima.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Joj vas ... vi ne shvatate da mi nismo u situaciji da biramo! Mi moramo prihvatiti svaku normalnu i poštenu ponudu jer nismo u stanju zadržati igrača, nemamo mu šta ponuditi u odnosu šta mu jači nude. Ako ne budemo prihvatali ponude dok je ugovorom vezan za nas ovakvi će jednostavno sačekati istek ugovora i otići džaba ili će nam se jednostavno desiti slučaj Zolotić, Kvesić, Čolić (povrede) pa ih moraš prodati skoro džaba. Mi ne možemo ponuditi ovakvim igračima npr. 5 000+ platu i ugovor na 5 godina (konkretno kao što kone nude Radovcu) pa da možemo očekivati nešto više, ovaj mali vjerovatno igra za nekoliko stoja.ficobahtic je napisao/la:Vjeruj i meni bi bilo zao da se to desi jer sam svaki dan bio ko na iglama bio dok nije potpisao ugovor. Niko sretniji od mene da mali zaigra i zablista na Grbavici i da ga prodamo za 2M eura kada dodje vrijeme za prodaju.
Vi mislite dovoljno je samo da neko bude talentovan pa da neko pošalje za njega milionsku cifru? Varate se! Najveći razlog milionskih transfera su dugogodišnji ugovori. Ozbiljni timovi sa ovakvim igračima imaju ugovore na 5-7 godina i to masne ugovore kojim su igrači zadovoljni te uopšte ne bi imali ništa protiv da ostanu u takvom klubu. Mislim da je onaj mali Halilović iz Dinama imao ugovor sa Dinamom na sedam godina. Prema tome, klubovi koji ih žele dovesti moraju ponuditi velike cifre da bi kupili takve igrače i da bi uopšte zainteresovali za transfer klub čiji je to igrač. Neće čekati sedam godina da mu istekne ugovor pa ga kupiti kad bude imao 25 godina a pritom još znaju da je u jakom klubu i da će isti produžiti ugovor sa njim, da od te taktike nema ništa. Dok kod nas, pošalju minimalne cifre pa ako klub pristane, pristane ako ne onda sačekaju godinu i kupe ga za mizernu cifru baš zbog toga što znaju da ga takvi klubovi ne mogu zadržati, pa nisu ni oni veslo sisali kao što pojedini misle pa da ne znaju za takve varijante.
Svaku normalnu cifru treba prihvatiti i biti zadovoljan do boljih vremena!
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 11 jan 2015, 12:25, ukupno mijenjano 3 puta.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
-
- Kontakt:
Zato što Amar nije htio s njim radit jer ne bi vjerovatno imao skroz odriješene ruke oko svega. Po meni. Ti to sigurno najbolje znaš kako jest.DANDY je napisao/la:A razlog je?
Trenutno korisnika/ca: Direktorcic i 21 gost.