pile87 je napisao/la:Najbolje od svega sto ti znas sve u vezi statuta koji jos bukvano nije ni napisan do kraja a kamoli predstavljen pa ne znaju ni ljudi koji rade u Zelji.Covjek bi rekao da zivimo u Svici a ne u BiH koliko ekonomskih strucnjaka.pepgvardiola je napisao/la:
Statut koji vi pokusavate sprovesti u dijelo je samo blijeda kopija onoga sto je uradjeno u FK Sarajevu, zasto: Zato sto je interes ljudi u uprvai zelje totalna suprotnost od onoga sto bi isti statut kao u Sarajevu njima donio ili odnio.
Htijeli vi to priznati ili ne, ali najbolje je kad je jedna struja u pitanju. Biznis model tog statuta mora biti remek dijelo da bi se isplatio tim istim investitorima, a veoma je tesko to izvesti iz razloga sto se radi o Bosn i Hercegovini, Premijer ligi, kukuruz ligi itd... Ligi koja nije propracena apsolutno ni sa cim, od strane nikoga!
Osvrnuo sam se samo na onu, da je Pitarima bitan onaj dio gdje statut nece biti isti kao njihov, logicno je da nece biti isti, ali to ne znaci da je taj Vas i bolji po Vas i ja mislim da ste svi toga svjesni, e sad sto neko nece da prizna to je druga stvar!
Bez namjere da provociram i sa nadom da ce neko iskreno odgovoriti kakav bi model statuta 1 ili 2 ustvari zeljeli u klubu