FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

exbabilon
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la exbabilon » 09 jan 2015, 16:02

Nije problem samo ponasanje i karakter Vladavica. Gledajuci njegovu zadnju polusezonu, on nije pojacanje za najvise domete. Gledam to na nacin da se ne bih previse uspanicio da je potpisao za nekog od konkurenata. Ipak, nikad ne reci nikad. Mozda uz pripreme i uigravanje s ekipom iz njega izvucemo neku korist, vrijeme ce pokazati. Nije zaboravio igrat lopte sigurno... i ako potpise, opet nam fale po jedan veznjak i defanzivac.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 09 jan 2015, 16:06

Ako bi ga doveli nista ja ne bi sa njim potpisivao dok ne prodemo pripreme da vidimo sta ce biti i kako ce se uklopiti, ono od prosle sezone je jako lose dok je igrao u velezu.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 jan 2015, 16:09

doduše karakter je neodvojiv od toga. nije on loše izgledao zbog nedostatka znanja jer je tu sigurno u top 3-4 igrača ove lige, nego što mu je bilo mrsko da igra.

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 09 jan 2015, 16:15

U Velezu je bio katastrofalan zadnje utakmice sto sam ih ja gledao.Bukvalno najgori na terenu, ali eto kod nas je to malo ozbiljnije nego dole. U svakom slucaju u Zelji se vozat i cirkuzat nece, ako se spremi i uozbilji mozemo ga iskoristit,a ako ne imaju malonogometni turniri po Hercegovini gdje moze igrat uvijek i klepat gajbu pive poslije,pa do njega je...s nekom mininalnom platom necemo nista izgubiti,a mozemo nesto i profitirati ako bude srece i volje :mrgreen:
Inace u periodu onom groznom kada je igrao u Zelji bio je nas ubjedljivi najbolji igrac i cini mi se najbolji igrac lige jer se ne sjecam nekoga da je u tom periodu 2005. i 2006. mogao mu parirati.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

Babinho
Kontakt:

Post Postao/la Babinho » 09 jan 2015, 16:49

dimitrijevic je napisao/la:U Velezu je bio katastrofalan zadnje utakmice sto sam ih ja gledao.Bukvalno najgori na terenu, ali eto kod nas je to malo ozbiljnije nego dole. U svakom slucaju u Zelji se vozat i cirkuzat nece, ako se spremi i uozbilji mozemo ga iskoristit,a ako ne imaju malonogometni turniri po Hercegovini gdje moze igrat uvijek i klepat gajbu pive poslije,pa do njega je...s nekom mininalnom platom necemo nista izgubiti,a mozemo nesto i profitirati ako bude srece i volje :mrgreen:
Inace u periodu onom groznom kada je igrao u Zelji bio je nas ubjedljivi najbolji igrac i cini mi se najbolji igrac lige jer se ne sjecam nekoga da je u tom periodu 2005. i 2006. mogao mu parirati.
Pa i izbacen je iz Veleza upravo zbog njegovog hodanja i zajebancije..nije ga ni Velez trpio....ali eto kad ste vi toliko ozbiljniji, bujrum vratite ga u formu i napravite najboljeg igraca lige od njega

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 09 jan 2015, 17:03

Ja bi volio da dodju Pljevljak i Ačimović. Dva mlada, a veoma kvalitetna igraca. Sigurno je da će Tomo faliti ( ako ode),ali ako Varea prodje pripreme bez povrede i ako bude 100% spreman, u igri naprijed se neće ni osjetiti. Problem će biti igra prema nazad, ali vidjećemo šta Sablja i Oda imaju u glavi, mozda i formaciju promijenimo, pa ne bude ona klasicna iz jesenjeg dijela. Znam da sam dosadan sa pricom oko formacije 5-3-2, ali ta bi nam vjerovatno sad odlicna bila. Pitanje je samo ko bi igrao na bekovskim pozicijama. Desno bi stavio Memiju, a lijevo Kvesica ako ostane. Ako ode, ima Mladen tu. Stoperski trio bi bio Asanovic-Bogdanovic-Kosoric. Na poziciji zadnjeg veznog, malo više rasterećen bi bio Hasanović, a ispred njega Dado i Varea. U napadu bi bio Bajic i jos neko uz njega, dal' Turkovic, Hadzic ( kako se vec preziva ova prinova), dal' neko treci, mozda Nuspahic. Treba imati povjerenja u SŠ, igrače i da i iz ove bitke izadjemo kao pobjednici..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 09 jan 2015, 17:57

Evo Vladavic potvrdio da ce na proljece nositi dres Zelje...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 jan 2015, 18:08

adi93 je napisao/la:Evo Vladavic potvrdio da ce na proljece nositi dres Zelje...
Ma hajde eto neka ga, al' čisto sumnjam da ćemo imati neke koristi od njega čak mislim da bi nas samo mogao dodatno uznazaditi što finansijski što bi možda narušio atmosferu, uzeo mjesto našim mladim igračima...

Volio bih da me razuvjeri definitivno :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 09 jan 2015, 18:13

@Minjore

Nije ti ovaj Pljevljak nešto specijalno ni mlad (23), šest godina je stariji od Ačimovića(17)!
http://www.transfermarkt.com/rijad-plje ... ler/166494
Ni na ovom videu ne izgleda kao nešto što se "ne smije propustiti", ne znam šta su u njemu vidjeli. :roll:
https://www.youtube.com/watch?v=db2yWnnvxtY
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 09 jan 2015, 18:17, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 09 jan 2015, 18:13

adi93 je napisao/la:Evo Vladavic potvrdio da ce na proljece nositi dres Zelje...
Može Vladavić potvrđivati koliko hoće,ali od njegovog prodavanja preko Želje,nema ništa!

Ne nasjedajte na gluposti

zlatanbasic
Kontakt:

Post Postao/la zlatanbasic » 09 jan 2015, 18:16

ja samo moram da pitam sta radi ona osimova pitarka sa ibrakovicem i jos nekim covjekom u palmi?! kuknjava

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 09 jan 2015, 18:19

Amara nema sedmicu dana i vec druga politika. Ja vjerujem da Amar ne bi nikad ni pomislio da dovede Vladavica, a ni Pljevljaka. U omladinskom pogonu ima 5 igraca koji su bolji. I nadam se da nece odustati od afirmacije mladih igraca.

JIJoe
Kontakt:

Post Postao/la JIJoe » 09 jan 2015, 18:40

Saga oko Vladavica zavrsena, potpisuje na 1,5 godinu ;)
1921'

https://www.youtube.com/watch?v=KMaxDx_rMjk

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 09 jan 2015, 18:48

Vidjecemo sta ce biti oko Vladavica i tada cu komentarisati.Sada necu nista reci mozda ne bude nista od njega(jer sam ja takve informacije dobio).

Malo of. al samo usporedbu jednu da napisem.Naime nekadasnji nas igrac Adilović gdje je igrao u Samsunu prelazi sada u Sanliurfaspor bez obestecenja jer je njegov klub u krizi.Ugl,njegova plata i ugovor za 2.5 godine na koliko je potpisao iznosi 625.000€.
Samo se pitam kada bi mogao u Želji(ili bilo gdje u ligi zaraditi toliko).Podsjecam na to da je ovo 2.liga Turske,i zasto svi igraci koji imalo valjaju pokusavaju pobjeci iz BiH.
Ovo je samo za neke da spustimo loptu na zemlju svi generalno jer bez smanjenja lige i veceg ulaganja ovdje nema napretka.Tako da smatram igro nama na krilu Vladavic ili Bucan to je u par deka dok se cjelokupno stvari promjene,nadam se da me razumijete sta hocu da kazem. :D

Samo ovo 12.tog da se desi i usvoji abd,lako cemo za drugo..
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 09 jan 2015, 18:53

Grupa investitora okupljena oko “Finezo group” iz Hong Konga zainteresovana je za ulaganje u FK Željezničar, ali i u banjalučki Borac, čime bi se nastavila praksa koju je započeo FK Sarajevo čiji je većinski vlasnik malezijski biznismen Vinsent Tan o ulasku stranog kapitala u premijerligaške klubove.

Na čelu “Finezo gruopa” nalazi se biznismen Vong Jin Vei, a grupa investitora okupljena oko pomenute grupacije se bavi ulaganjima na berzu, kao i ulaganjem u hotele, gradnju i telekomunikacije. Pored posla u FK Željezničar grupa investitora je zainteresovana za gradnju i jednog luksuznog hotela u Sarajevu.

Kako je najavljeno, saznali smo, predstavnici “Finezo groupa” doputovaće u Sarajevo 15. januara kada bi trebalo da razgovaraju sa čelnicima FK Željezničar, a planiraju da otputuju i u Banju Luku kako bi se upoznali o stanju u FK Borac.

U banjalučkom premijerligašu niko nije bio raspoložen, niti je htio da komentariše mogućnost da “Finezo group” iz Hong Konga uspostavi poslovnu saradnju sa najpoznatijim klubom iz Republike Srpske.

Zanimljivo će biti sačekati najavljenu posjetu predstavnika ove grupacije gradovima na Miljacki i Vrbasu, te sastanak sa najodgovornijim ljudima s Grbavice i Gradskog stadiona.

Malo mi ovo cudno, ako su toliko jaka grupacija zasto ne na zapad ulagati u sportske kolektive. :crazy:

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 09 jan 2015, 18:57

Nasi ako misle da ce se Vladavic vratiti u formu iz 2006 onda su debelo u zabludi jer nema teorije da se to desi...Mora napredovati 200% u odnosu na jesen da bude pojacanje za nas..Losiji je od Seje Bucana a vecina bi voljela da Sejo dobija mozda svega pola sata na terenu.. Daj Boze da nas Vladavic (ako dodje) svojim golovima odvede u evropu ali nisam optimista nikako..

Daj onda zamoli Samira Muratovica da igra ako cemo vec vracati igrace u formu a svakako smo deficitarni na toj poziciji.. Mirso kad se oprostio bio je 3 puta u boljoj formi.

Mislio sam da je u toku podmladjivanje ekipe sa dovodjenjem eventualno dva besplatna solidna igraca na deficitarnim pozicijama i po mogucnosti da nemaju preko 30 kuka. Jednostavno volim dosljednost i ako se zna pravac u kojem idemo onda nek bude tako..Da ne misli neko da pljujem na dosadasnji rad odgovornih. Ja sam uvijek za varijantu naseg mladog neiskusnog igraca gurnuti u vatru nego dovodjenje isluzenih igraca pred penzijom jer nikad ne znas kad ce neko bljesnuti i to je onda ogroman dobitak, dok sa ovim starim nemas napretka ni u kom pogledu pa ni igrackom... Svi smo se na kraju krajeva slozili da je mladost najvise zasluzna za trenutni bodovni saldo.

U ostalom sacekajmo sutra prozivku pa cemo sigurno znati mnogo vise, ovako je sve ovo, manje vise nagadjanje, ali ne volim uopste ni da se nalazimo u ovakvim pricama..
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 09 jan 2015, 19:03

Grupa investitora okupljena oko “Finezo group” iz Hong Konga zainteresovana je za ulaganje u FK Željezničar, ali i u banjalučki Borac, čime bi se nastavila praksa koju je započeo FK Sarajevo čiji je većinski vlasnik malezijski biznismen Vinsent Tan o ulasku stranog kapitala u premijerligaške klubove.

Na čelu “Finezo gruopa” nalazi se biznismen Vong Jin Vei, a grupa investitora okupljena oko pomenute grupacije se bavi ulaganjima na berzu, kao i ulaganjem u hotele, gradnju i telekomunikacije. Pored posla u FK Željezničar grupa investitora je zainteresovana za gradnju i jednog luksuznog hotela u Sarajevu.

Kako je najavljeno, saznali smo, predstavnici “Finezo groupa” doputovaće u Sarajevo 15. januara kada bi trebalo da razgovaraju sa čelnicima FK Željezničar, a planiraju da otputuju i u Banju Luku kako bi se upoznali o stanju u FK Borac.

U banjalučkom premijerligašu niko nije bio raspoložen, niti je htio da komentariše mogućnost da “Finezo group” iz Hong Konga uspostavi poslovnu saradnju sa najpoznatijim klubom iz Republike Srpske.

Zanimljivo će biti sačekati najavljenu posjetu predstavnika ove grupacije gradovima na Miljacki i Vrbasu, te sastanak sa najodgovornijim ljudima s Grbavice i Gradskog stadiona.

ja novinara I vijesti
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 09 jan 2015, 19:05

Nisam zadovoljan dovođenjem Vladavića, ali ću mu ipak poželjeti dobrodošlicu
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

extra
Kontakt:

Post Postao/la extra » 09 jan 2015, 19:07

shzna je napisao/la:Nisam zadovoljan dovođenjem Vladavića, ali ću mu ipak poželjeti dobrodošlicu
mi pola godine dajemo šansu našoj djeci pa pola godine dovodimo polovnjake pred penziju i sve tako u krug

zeljo1974
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1974 » 09 jan 2015, 19:14

Tako su pojedinci srali kad je amar doveo mesanovica pa su se kasnije sakrili u misiju rupu ,bitno je da vladavic respektuje zelju i on ce ginuti na terenu sigurno a znanje nije upitno

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 42 gosta.