Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

bhsport
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la bhsport » 09 jan 2015, 14:17

leptir123 je napisao/la:Kakav savez! Vračaju 4 igrača nazad u Bosnu!
Daj ti pare pa nek ostanu ta cetvoricu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 09 jan 2015, 14:22

robben je napisao/la:I ja sam skeptik sto se tice naseg nastupa sve ovo desavanje oko repke mi je mutno nekako daj Boze da ovo sve prodze dobro alii teskoo bgm

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Jbg,nas rukometni savez je kokuz teski,slabo se para ima da nema sponzora pitanje da li bi imali da odemo u Katar igrati.A sto se tice priprema u Mostaru su koliko ja znam dobro prosle,ali u Sarajevu je bilo lose zato sto nisu upalili grijanje u dvorani,te su odradili u SA samo jedan trening kada su im upalili.
Sto jest jest,slabo informacija ima od saveza.
A s obzirom na medijsku pozornost prije Islanda i ako se vrate odmah nakon prve faze ne treba nista prigovarati kao npr sto se fudbalerima radilo.

hackerinho
Kontakt:

Post Postao/la hackerinho » 09 jan 2015, 14:23

ovog leptira treba otpuhat...gasi ono malo nade u meni :twisted:

leptir123
Kontakt:

Post Postao/la leptir123 » 09 jan 2015, 14:27

hackerinho je napisao/la:ovog leptira treba otpuhat...gasi ono malo nade u meni :twisted:
Ne gasim jarane ali ti je tako!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 09 jan 2015, 14:33

Rukometni savez je u krizi, a koji nije osim u fudbalu, jer se tamo vrti ogromna lova! Sam Marković je više puta rekao da se u Katar ide jer savez nema novca, oni su nam sigurno obećali neki novac da dođemo odigrati, a vjerovatno i dio smještaja će platiti ili će biti jeftiniji.

Nakon svega što se dešavalo sa ovim momcima, ne može im nikako ništa zamjeriti kako god prošlo SP, jer svi treba da se stidimo koliko je malo pažnje pruženo ovoj selekciji, a uradili su veliki posao mnogo veći nego plasman na SP u fudbalu. Niti su dočekani na dostojanstven način kad su izborili SP, niti ispraćeni na isto, ali to je naša sramota.

Naravno da će biti isfrustrirani koji će pisati svakakve gluposti, jer ne znaju drugačije nego pljuvati, ali ovo je :bih: i ovdje su neka druga pravila, ali njima na čast.

Ja vjerujem da će momci dati sve od sebe, valjda budu nagrađeni za trud!
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 09 jan 2015, 14:42

ma rukomet kao sport ne generira dovoljno novca i vecina saveza je u problemima..ni kod Hrvata ne cvjetaju uvijek ruze po pitanju finansija, ima tu nekih neisplacenih premija itd itd
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 09 jan 2015, 14:43

Vedad87 je napisao/la:Vala me i savez razocarao po pitanju informisanja. Kad su vec tamo, mogli su prek osvoje stranice nam davati informacije, tekstualne prenose prijateljskih...Nikakvih clanaka, intevrjua...razocarenje..Našim novinarima je očigledno skupo da odu prije i da nas obavještavaju, dok za fudbalsku to nije bio slučaj.

Jedva čekam da napravimo senzaciju :bih: :bih: :bih:
U vezi sa konfuzijom oko ucerasnje utakmice.Same rijeci Mirze Muzurovica da kada su ih pokupili sa autobusom da krenu na utakmicu ustvari nisu ni oni znali gdje se igra je mrlja na racun domacina a ne na nase koji su ,kakvu potporu ima drzava daje, ZLATNA DJECA BIH.Doduse kako sam skontao BiH je od strane domacina pozvana da dodje ranije i da odiigra oaj turnir.Sve je bilo placeno od strane domacina tako da je ovo privilegija ustvari.
Od 13. ili 14. Januara prelaze da zajedno sa svim ostalim ekipama borave u ekskluzivnom hotelu,iz porodice Mariiot,i od tog dana ustvari i krece SP sto se sviju tice.
A da rukomet nema nikakve dodirne tacke sa fudbalom govori sama cinjenica da su sve reprezentacije ucesnice ovog SP morale platiti nesto kao kotizaciju i iznosu od 11 000 "necega"(eura ili doolara ,mada je to sada gotovo pa isto),a tek nagrade za ucesnice SP su prava mizerija tj ,samo da ce osvajac prvenstva osvojiti neki novac ,koji opet bi mozda samo nasem savezu nesto znacio a svim ostalima je samo krpi jednu rupu u godisnjoj potrosnji. Da se moglo bolje obavjestavati javnost ,to stoji,ali kada i mi koji ovdje bdijemo nad repkom a i sami clanovi nase ekspedicije nismo npr znali gdje i u koliko se juce igra utakmica,to je nesto iznad i ljudi u savezu .Jer jednostvano takvi su ovi Arapi,kod njih je sve nekako polahko. Nisu ljudi kao mi tanki na zivcima i ne pucaju po savovima zbog takvih stvari. Sabur i to je to . Sve ce to biti dobro,insallah kada u Petak u 13:00 sati nasi momci istrce na parket dvorane u Lusailu,uz nadam se podrsku bar 300 nasih navijaca,i da pobjedom nad Iranom pocnemo da pisemo jednu lijepu "Pricu sa Istoka".
BosnaE

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 09 jan 2015, 15:10

newton_heath_lyr je napisao/la: Sve ce to biti dobro,insallah kada u Petak u 13:00 sati nasi momci istrce na parket dvorane u Lusailu,uz nadam se podrsku bar 300 nasih navijaca,i da pobjedom nad Iranom pocnemo da pisemo jednu lijepu "Pricu sa Istoka".
A, mogao bi i ti, ako ćeš biti na utakmicama i ako ti neće oduzimati previše vremena, voditi neku kolumnu, sa svim svojim domoljubnim i sportskim znanjem i emocijama, da tvoju lijepu priču lijepo upakujemo i da mjesec dana radiš što si želio raditi u djetinjstvu. Na ovoj temi tvoji vrijedni postovi bi se vrlo brzo izgubili, jer će se ovdje komentarisati svaka šansa i gol. :)
:bih: :salut:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 09 jan 2015, 15:50

@newton brate gledas li tenis,lijepih picica ima na tribinama :-D

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 09 jan 2015, 15:51

newton_heath_lyr je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:Vala me i savez razocarao po pitanju informisanja. Kad su vec tamo, mogli su prek osvoje stranice nam davati informacije, tekstualne prenose prijateljskih...Nikakvih clanaka, intevrjua...razocarenje..Našim novinarima je očigledno skupo da odu prije i da nas obavještavaju, dok za fudbalsku to nije bio slučaj.

Jedva čekam da napravimo senzaciju :bih: :bih: :bih:
U vezi sa konfuzijom oko ucerasnje utakmice.Same rijeci Mirze Muzurovica da kada su ih pokupili sa autobusom da krenu na utakmicu ustvari nisu ni oni znali gdje se igra je mrlja na racun domacina a ne na nase koji su ,kakvu potporu ima drzava daje, ZLATNA DJECA BIH.Doduse kako sam skontao BiH je od strane domacina pozvana da dodje ranije i da odiigra oaj turnir.Sve je bilo placeno od strane domacina tako da je ovo privilegija ustvari.
Od 13. ili 14. Januara prelaze da zajedno sa svim ostalim ekipama borave u ekskluzivnom hotelu,iz porodice Mariiot,i od tog dana ustvari i krece SP sto se sviju tice.
A da rukomet nema nikakve dodirne tacke sa fudbalom govori sama cinjenica da su sve reprezentacije ucesnice ovog SP morale platiti nesto kao kotizaciju i iznosu od 11 000 "necega"(eura ili doolara ,mada je to sada gotovo pa isto),a tek nagrade za ucesnice SP su prava mizerija tj ,samo da ce osvajac prvenstva osvojiti neki novac ,koji opet bi mozda samo nasem savezu nesto znacio a svim ostalima je samo krpi jednu rupu u godisnjoj potrosnji. Da se moglo bolje obavjestavati javnost ,to stoji,ali kada i mi koji ovdje bdijemo nad repkom a i sami clanovi nase ekspedicije nismo npr znali gdje i u koliko se juce igra utakmica,to je nesto iznad i ljudi u savezu .Jer jednostvano takvi su ovi Arapi,kod njih je sve nekako polahko. Nisu ljudi kao mi tanki na zivcima i ne pucaju po savovima zbog takvih stvari. Sabur i to je to . Sve ce to biti dobro,insallah kada u Petak u 13:00 sati nasi momci istrce na parket dvorane u Lusailu,uz nadam se podrsku bar 300 nasih navijaca,i da pobjedom nad Iranom pocnemo da pisemo jednu lijepu "Pricu sa Istoka".
Razumijem ja to. Znam da je teska situacija u i oko saveza. Da smo finansijski mozda najslabija repka na prvenstvu, ali se ni oni ne trude onoliko koliko bi mogli. Pa eto, i za te dresove su trebali smisliti rjesenje. Ako treba, u prostorijama saveza ih prodavati. Ja bih prvi otisao da uzmem, jer nam je prvo svjetsko.

Vjerujem takodjer da je i tamo haos. Znam kako ide sa arapima. Putujem cesto. Kod njih je sve lagano, ali to ne opravdava nas savez za neke stvari. Mogli su se vala potruditi oko intervjuisanja igraca. Bar nesto da znamo iz prve ruke. Hotel ima wi fi sigurno pa preko svoje stranice da sta god da napisu. Ja umirem od zelje da znam sta se tamo sve desava. Kako ide oporavak Prce (vidim da je malo igrao) pa eto, jel mu natekao puno zglob poslije prve tekme? I tako neke stvari...totalno smo u mraku!

Momci su heroji vec. Ne moraju ni proci...samo nek daju sve od sebe, ali mi je zao, prvo svjetsko, a tako ih malo novinari prate...tuga!

:bih:
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 09 jan 2015, 15:55

Vladan Lončar sa nepunih 18 godina prelazi u Pick Szeged !
- Momak ima sve predispozicije da postane Svjetska Klasa , vjerovatno će ga na početku pozajmiti u neki osrednji mađarski klub , a to bi mu možda i bilo najbolje ...

Vladan Lončar
Visina: 201 cm
Godište: 1997
Pozicija: Lijevi bek
Klub: Pick Szeged
slika

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 09 jan 2015, 15:58

no rules je napisao/la:Vladan Lončar sa nepunih 18 godina prelazi u Pick Szeged !
- Momak ima sve predispozicije da postane Svjetska Klasa , vjerovatno će ga na početku pozajmiti u neki osrednji mađarski klub , a to bi mu možda i bilo najbolje ...

Vladan Lončar
Visina: 201 cm
Godište: 1997
Pozicija: Lijevi bek
Klub: Pick Szeged
slika
Strasan igrac,gledao sam ga jednom uzivo i vidjeo da decko nema straha,igrao je tako lako protiv likova koji su duplo stariji od njega

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 09 jan 2015, 16:25

esprit24 je napisao/la:@newton brate gledas li tenis,lijepih picica ima na tribinama :-D

Imao karte za juce ali repka je dobila prednost.
BosnaE

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 09 jan 2015, 17:36

Newton, hvale ti i na BiH reprezentacija (facebook) ;)

Uzivaj u trenucima slave :D
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 09 jan 2015, 17:59

Vedad87 je napisao/la:Newton, hvale ti i na BiH reprezentacija (facebook) ;)

Uzivaj u trenucima slave :D
:opaopa:
BosnaE

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 09 jan 2015, 18:01

jeli ovo nema prijenosa SP ni na Bht-u i na FTV-u. Gledam na teletekstu za sljedeći četvrtak ni glasa o SP u rukometu u kataru. Bruka i sramota za javne emtere ako niko nebude prenosio državnu reprezentaciju :puke:

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 09 jan 2015, 18:04

Bayern@heart je napisao/la:jeli ovo nema prijenosa SP ni na Bht-u i na FTV-u. Gledam na teletekstu za sljedeći četvrtak ni glasa o SP u rukometu u kataru. Bruka i sramota za javne emtere ako niko nebude prenosio državnu reprezentaciju :puke:
nemoj bezveze pljuvati na ljude kad ce biti prenos na BHT-u ;) svaku nasu utakmicu i utakmice Hrvatske + ostale zanimljive ce prenositi ;) ;)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 jan 2015, 18:12

Bayern@heart je napisao/la:jeli ovo nema prijenosa SP ni na Bht-u i na FTV-u. Gledam na teletekstu za sljedeći četvrtak ni glasa o SP u rukometu u kataru. Bruka i sramota za javne emtere ako niko nebude prenosio državnu reprezentaciju :puke:
Ima ima, u četvrtak ti je samo otvaranje ima jedna tekma na programu, čini mi se Katar-Brazil da otvaraju prvenstvo, bilo bi lijepo da prenose otvaranje prvenstva al' ova utakmica k'o utakmica i nije nešto pretjerano zanimljiva da se ne lažemo. A BHT će prenositi sve naše i sve utakmice Hrvatske reprezentacije + još neke zanimljive tekme ostalih reprezentacija (to što se tiče grupe). A eliminacionu fazu će prenositi cijelu. ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 09 jan 2015, 18:15

Bice bice prenosa i to u HD.U jutarnjem programu BHT danas gost bio Velid Spaho.Ekspediciju ce uz njega ciniti jos Zoran Suko te Medina Sehic. Nesto razmisljam kako bi Mustafa Radoncic dobro dosao kao komentator za ove rukometne meceve.On je u rukometu kao Edin Avdic (dobro,ne bas toliko jak kao on) u kosarci,ili Sabahudin Topalbecirevic u fudbalu( sa njim u rangu).
Nazalost biti cemo prinudjeni slusati Velida i Zorana i njihovu kolekciju "bljuvotina".
Medina ce biti zaduzena za neke reportaze o zemlji domacina ovog prvenstva,te ce vjerovatno pokusati da naprave nekoliko priloga tipa " iza kulisa SP". Koliko ce biti uspjesni u tome vidjecemo.
Uglavnom,osim BHT najvjerovatnije da ce od 14.-15. Januara svoje novinare u Kataru imati i sportsport, klix,sportavaz, i jos neke sportske redakcije iz BiH,dok ce Al jazeera imati direktne izvjestace sa ovog prvenstva.
Uglavnom "countdown" kaze jos 6 dana 18 sati 45 minuta do pocetka prvog meca na nekom od svjetskih prvenstava za nasu drzavu.
BosnaE

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.