ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Biki
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Biki » 08 jan 2015, 17:39

Jao Djoko izgubio od dr Ive! :o
I to mi je najbolji tenisač svijeta, žirafa stara 36 godine ga zgazi ko amatera,(komentar sa index-a :rol:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 jan 2015, 17:40

Pa znam da nije, ali mediji su danas takvi da sve preuveličavaju kako bi prodali svoj proizvod...i onda ljudi na osnovu toga formiraju mišljenje baš o ovim temama...jel napravio dovoljno do sada...

i onda još prokliže jednom po betonu...pa ima i najbolje kretanje ikad...a što se na šljaci i travi kliže ko krava na ledu...to niko ne benda

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 jan 2015, 17:42

formance je napisao/la:
shminka je napisao/la:Sada nije spreman da se troši koliko se trošio te godine...po meni je to ključ
Mentalno, dodao bih.
ja nemam utisak da je kod novaka u pitanju mentalno trošenje tipa wilander ili borg gdje ti je tenisa pun k.urac i sve ti je ostalo bitnije. previše on igra i previše se trudi da bi to bilo tako. to ili je gubitak samopouzdanja ili nešto drugo. ja ne gledam previše tenis ali u skoro svakom meču kad gledam Novaka on bar jednom popizdi. to nije slučajno. on se definitivno prije nije ovoliko nervirao ili to barem nije pokazivao. možda je to u sklopu svega ostaloga u votaži, nemam pojma, ali ja ne mogu nikako da vjeruijem da je samo tenis u pitanju. previše je on tu prisutan za tako nešto

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 jan 2015, 17:46

Apsolutno je nebitno dal ne može to fizički ili neće...što bi bilo psihički...šta da se radi
Nebitno je, al diskutujemo o tome.
shminka je napisao/la:a mislio sam da ne ističiš njegovu igru 2011. kao najbolji paket ikad...ako je ovaj 2014. bolji...a jeste
Koliko znam, a znam, trijezan sam, rekao sam jedan od najboljih ikad, što je dijametralno suprotno od nećega što se ultimativno smatra najboljim.

Malo li je imati 10-1 protiv najboljeg teniskog dvojca. To nije mjerodavno. Mjerodavno je što ga je Ivo sa 40 isprašio. :ljepota:

Precijenjen je od strane mnogih Novakovih fanova, ali isto tako je i debelo podcijenjen od strane večine ostalih, naročito na ovim prostorima. :kafa:

@jestamaji

Novak ima otprilike isti ili sličan problem Lendlovom. Wilander i ono što se njemu desilo je i dan danas nepoznanica, McEnroe također, mada bih njegov pad pripisao napretku tehnologije, koju njegova igra nije mogla ispratiti. A Borg je jednostavno pukao.
Zadnja izmjena: formance, dana/u 08 jan 2015, 17:50, ukupno mijenjano 1 put.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jan 2015, 17:49

Imaš puno više argumenata da ga precijeniš.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 jan 2015, 17:51

Koliko vidim, ovdje niko ne podcjenjuje ono što je on napravio...ti misliš da zaslužuje više? Super

To što ga je Ivo isprašio nema nikakve veze sa ovom pričom...samo nemoj nekad kasnije pomenuti da je u karijeri trebao imati i još jednu Dohu...al jbg, protivnik prejako servirao :roll: :roll: :roll:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 jan 2015, 17:57

Opa dr. Ivo. Bravo, sa 36 godina pobjediti No.1 na svijetu nije lako. Nisa,m gledao meč, samo početak malo, izgledao mi je siguran.

Nole da je mogao uzeti više GS-ova uzeo bi. Zna mu se desiti da gotove mečeve gubi ili ih dovede u pitanje. I psiha je dio tenisa a Nole zna tu i tamo imati problema s tim. Nerviranje, psovke, sve to utiče na rezultat.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 jan 2015, 18:01

Nije niko ni rekao ovdje da je Novak najbolji riterner, niti da je najbolji Hard courter ikada, ali si vjerovatno iz diskusija sa Novak tardovima ubacio pomenute teze u diskusiju. Bespotrebno.

Mislim da sam sasvim korektno objasnio svoju tačku gledišta, bez ubacivanja nekog sarkazma ili cinizma, opet bespotrebnog u ovim diskusijama. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 jan 2015, 18:07

Novak je veliki. Dugotrajni ATP No.1 kome fale samo 1-2 GS-a za top ten! Nije to mala stvar. Kome to nije jasno taj ili nema pojma, ili je zavidan, ili ima ovu bolest poznatu na našim prostorima od kraja osamdesetih naovamo :mrgreen: :wave:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 08 jan 2015, 18:08

imal kakav stream za dublove?

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 jan 2015, 18:16

formance je napisao/la:Nije niko ni rekao ovdje da je Novak najbolji riterner, niti da je najbolji Hard courter ikada, ali si vjerovatno iz diskusija sa Novak tardovima ubacio pomenute teze u diskusiju. Bespotrebno.

Mislim da sam sasvim korektno objasnio svoju tačku gledišta, bez ubacivanja nekog sarkazma ili cinizma, opet bespotrebnog u ovim diskusijama. ;)
Samo pokušavam reći da se u nekom trenutku moraš zapitati da li je dobar toliko koliko misliš da je...ne kontam čemu pominjanje 10-1...pa za tih 10-1 je on dobio 3 GSa i još hejbet titula...poslije te godine nije imao tih 10-1...zato nije ni imao takve rezultate...osim ako za tih 10-1 nije trebao dobiti još par titula u narednim sezonama

On će svoje mjesto u eliti dobiti na osnovu svojih rezultata, to mu niko i ne pokušava oduzeti uopšte...vidiš i sam da mu se samo dodaje, a ne oduzima :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 jan 2015, 18:18

jestamaji je napisao/la:Novak je veliki. Dugotrajni ATP No.1 kome fale samo 1-2 GS-a za top ten! Nije to mala stvar. Kome to nije jasno taj ili nema pojma, ili je zavidan, ili ima ovu bolest poznatu na našim prostorima od kraja osamdesetih naovamo :mrgreen: :wave:
I Gregor Schlierenzauer je veliki, ima 53 pobjede i po tom parametru je daleko najbolji ali to ti ne smeta da iznosiš lične kvalifikacije provincijskog karaktera na njegov račun. Postavlja se pitanje kakva je to bolest.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 08 jan 2015, 18:31

DukeOfWellington je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:Novak je veliki. Dugotrajni ATP No.1 kome fale samo 1-2 GS-a za top ten! Nije to mala stvar. Kome to nije jasno taj ili nema pojma, ili je zavidan, ili ima ovu bolest poznatu na našim prostorima od kraja osamdesetih naovamo :mrgreen: :wave:
I Gregor Schlierenzauer je veliki, ima 53 pobjede i po tom parametru je daleko najbolji ali to ti ne smeta da iznosiš lične kvalifikacije provincijskog karaktera na njegov račun. Postavlja se pitanje kakva je to bolest.
:crazy: :wtf:
ovo je teniska tema!
P.S. post ti je pod 1.totalni offtopic, a pod 2. tvrdnja ti je totalni bullshit, on je bez dvojbe jedan od najvećih. a to što ga ja ne volim jer je plačko sa psihološkim problemima i podmetač nogu ne smanjuje njegova dostignuća na skakaonici :wave:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 jan 2015, 18:38

jestamaji je napisao/la: ovo je teniska tema!
P.S. post ti je pod 1.totalni offtopic, a pod 2. tvrdnja ti je totalni bullshit, on je bez dvojbe jedan od najvećih. a to što ga ja ne volim jer je plačko sa psihološkim problemima i podmetač nogu ne smanjuje njegova dostignuća na skakaonici :wave:
Ejs teniska tema :o

Tvrdnja je taman onakva kakvu si zaslužio za svoj nekulturni komentar na temi ski skokovi, a zaslužio si još jedan i za te laži i glupsoti u ovom komentaru.

Eto, meni se tu i tamo da reagovati na tvoje provincijske bljuvotine, pa da znaš. A ti nastavi i dalje u svom prepoznatljivom stilu.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 jan 2015, 18:39

shminka je napisao/la:On će svoje mjesto u eliti dobiti na osnovu svojih rezultata, to mu niko i ne pokušava oduzeti uopšte...vidiš i sam da mu se samo dodaje, a ne oduzima :mrgreen:
Čekaj, je li ovo neko osporio ? Je li neko ovdje Novaka svrstao u rang Federera, Nadala, Lavera, Borga, Samprasa na vječnoj ATG listi ?

Ovdje je riječ o pojmu zvanom underachieving. O igračima koji su ispunili manje od očekivanog. Nalbandian nikad nije ponovio one dvije sedmice iz Pariza i Madrida, pa znači li to da nije mogao više ? Safin je osvojio 2 GS-a, pa jel to opet znači da nije imao kapacitet za više ? Hiljadu je takvih primjera. Novak je postigao mnogo, no s obzirom na maksimalni kapacitet njegovih teniskih mogučnosti, mnogi će se složiti da je mogao više. Ja sam jedan od tih i objasnio sam svoj stav zašto tako mislim. Kako rekoh ranije, da svako osvoji onoliko koliko mu kapaciteti dozvoljavaju, ovi pojmovi (over and underachieving) ne bi ni postojali, a pogotovo se o njima ne bi diskutovalo
shminka je napisao/la:ne kontam čemu pominjanje 10-1
Zbog ovoga
shminka je napisao/la:smiješno je pričati o nekom najboljem igračkom nivou ikad vidjenom
Nije smiješno. Ako je Federera i Nadala razbucao tako da je međusobni omjer glasio 10-1, a njih dvojica su poznati kao najjači teniski duo ikada, onda takav igrački nivo ulazi među najbolje ikad viđene. Akcenat je na ovome, jer ga ovdje niko nije ni nazvao najvećim.

Profesionalnitenis.com

BMWspeed
Kontakt:

Post Postao/la BMWspeed » 08 jan 2015, 18:45

neko link nadal-djokovic dublovi

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 jan 2015, 18:46

u nastavku te moje zadnje rečenice je išlo...jer je 2014. godine njegov tenis bolji od onog iz 2011...

znači ne može nivo iz 2011. bit najbolji ikad, kad je nivo Novakove igre iz 2014. veći od tog nivoa

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 jan 2015, 18:56

shminka je napisao/la:u nastavku te moje zadnje rečenice je išlo...jer je 2014. godine njegov tenis bolji od onog iz 2011...

znači ne može nivo iz 2011. bit najbolji ikad, kad je nivo Novakove igre iz 2014. veći od tog nivoa
Pa nije ga niko ni nazvao takvim, barem ne ovdje. Ovo je ss.ba, ne SK.info. Za mene je i dalje Federerov prime nivo najveći i teško da će ga neko nadmašiti.

A sama činjenica da Novak može bolje od onoga iz 2011 je dovoljan pokazatelj njegovih igračkih kapaciteta.

Profesionalnitenis.com

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 09 jan 2015, 01:02

formance ;) Pitao bih te samo, koliko bi ovakav Nole toga uspio u vrijeme Safina i Nalbandiana?! Mislim na onaj period odlaska Samprasa i dolaska Federera?! Gledajuci na konurenciju zadnjih godina, i moram da dodam, neprikosnovenog Nadala na zemlji, bas sumnjam da je mogao vise!?! Mnogo toga cak i previse zavisi od konkurnecije!
Max Allegri

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2015, 01:06

Nalbandian je izrešetao Rafu kao nikad niko od kad se pojavio na touru, možda ga je samo još Davydenko znao tako ubiti u pojam.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.