I to mi je najbolji tenisač svijeta, žirafa stara 36 godine ga zgazi ko amatera,(komentar sa index-a

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
ja nemam utisak da je kod novaka u pitanju mentalno trošenje tipa wilander ili borg gdje ti je tenisa pun k.urac i sve ti je ostalo bitnije. previše on igra i previše se trudi da bi to bilo tako. to ili je gubitak samopouzdanja ili nešto drugo. ja ne gledam previše tenis ali u skoro svakom meču kad gledam Novaka on bar jednom popizdi. to nije slučajno. on se definitivno prije nije ovoliko nervirao ili to barem nije pokazivao. možda je to u sklopu svega ostaloga u votaži, nemam pojma, ali ja ne mogu nikako da vjeruijem da je samo tenis u pitanju. previše je on tu prisutan za tako neštoformance je napisao/la:
Mentalno, dodao bih.shminka je napisao/la:Sada nije spreman da se troši koliko se trošio te godine...po meni je to ključ
Nebitno je, al diskutujemo o tome.Apsolutno je nebitno dal ne može to fizički ili neće...što bi bilo psihički...šta da se radi
Koliko znam, a znam, trijezan sam, rekao sam jedan od najboljih ikad, što je dijametralno suprotno od nećega što se ultimativno smatra najboljim.shminka je napisao/la:a mislio sam da ne ističiš njegovu igru 2011. kao najbolji paket ikad...ako je ovaj 2014. bolji...a jeste
Samo pokušavam reći da se u nekom trenutku moraš zapitati da li je dobar toliko koliko misliš da je...ne kontam čemu pominjanje 10-1...pa za tih 10-1 je on dobio 3 GSa i još hejbet titula...poslije te godine nije imao tih 10-1...zato nije ni imao takve rezultate...osim ako za tih 10-1 nije trebao dobiti još par titula u narednim sezonamaformance je napisao/la:Nije niko ni rekao ovdje da je Novak najbolji riterner, niti da je najbolji Hard courter ikada, ali si vjerovatno iz diskusija sa Novak tardovima ubacio pomenute teze u diskusiju. Bespotrebno.
Mislim da sam sasvim korektno objasnio svoju tačku gledišta, bez ubacivanja nekog sarkazma ili cinizma, opet bespotrebnog u ovim diskusijama.
I Gregor Schlierenzauer je veliki, ima 53 pobjede i po tom parametru je daleko najbolji ali to ti ne smeta da iznosiš lične kvalifikacije provincijskog karaktera na njegov račun. Postavlja se pitanje kakva je to bolest.jestamaji je napisao/la:Novak je veliki. Dugotrajni ATP No.1 kome fale samo 1-2 GS-a za top ten! Nije to mala stvar. Kome to nije jasno taj ili nema pojma, ili je zavidan, ili ima ovu bolest poznatu na našim prostorima od kraja osamdesetih naovamo![]()
DukeOfWellington je napisao/la:I Gregor Schlierenzauer je veliki, ima 53 pobjede i po tom parametru je daleko najbolji ali to ti ne smeta da iznosiš lične kvalifikacije provincijskog karaktera na njegov račun. Postavlja se pitanje kakva je to bolest.jestamaji je napisao/la:Novak je veliki. Dugotrajni ATP No.1 kome fale samo 1-2 GS-a za top ten! Nije to mala stvar. Kome to nije jasno taj ili nema pojma, ili je zavidan, ili ima ovu bolest poznatu na našim prostorima od kraja osamdesetih naovamo![]()
Ejs teniska temajestamaji je napisao/la: ovo je teniska tema!
P.S. post ti je pod 1.totalni offtopic, a pod 2. tvrdnja ti je totalni bullshit, on je bez dvojbe jedan od najvećih. a to što ga ja ne volim jer je plačko sa psihološkim problemima i podmetač nogu ne smanjuje njegova dostignuća na skakaonici
Čekaj, je li ovo neko osporio ? Je li neko ovdje Novaka svrstao u rang Federera, Nadala, Lavera, Borga, Samprasa na vječnoj ATG listi ?shminka je napisao/la:On će svoje mjesto u eliti dobiti na osnovu svojih rezultata, to mu niko i ne pokušava oduzeti uopšte...vidiš i sam da mu se samo dodaje, a ne oduzima
Zbog ovogashminka je napisao/la:ne kontam čemu pominjanje 10-1
Nije smiješno. Ako je Federera i Nadala razbucao tako da je međusobni omjer glasio 10-1, a njih dvojica su poznati kao najjači teniski duo ikada, onda takav igrački nivo ulazi među najbolje ikad viđene. Akcenat je na ovome, jer ga ovdje niko nije ni nazvao najvećim.shminka je napisao/la:smiješno je pričati o nekom najboljem igračkom nivou ikad vidjenom
Pa nije ga niko ni nazvao takvim, barem ne ovdje. Ovo je ss.ba, ne SK.info. Za mene je i dalje Federerov prime nivo najveći i teško da će ga neko nadmašiti.shminka je napisao/la:u nastavku te moje zadnje rečenice je išlo...jer je 2014. godine njegov tenis bolji od onog iz 2011...
znači ne može nivo iz 2011. bit najbolji ikad, kad je nivo Novakove igre iz 2014. veći od tog nivoa
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.