FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- bistrikboy
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Cilj je Europa,to nemojte gubiti iz vidika...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Ma ne bih da pametujem, ali mi kako se brzo dignemo, tako se brzo znamo i razocarati...Nakon nekoliko godina iz kluba su naglasili da je cilj borba u jedno od evropskih takmicenja i treba se okvirno drzati toga, lijepo je sanjati ali treba pogledati i mogucnosti i stati sa obje noge na zemlju, sagledati svoje mogucnosti ako i budemo prvaci na to ce uticati i sreca a sreca je nesto u sta se covjek zdravog razuma kakav je Amar nece pouzdati, ako je iko svjestan mogucnosti naseg tima onda je to on.
Ne znam je li raja svjesna da pretendovanjem na titulu stvara dodatni pritisak koji se lako moze pokazati kao i los uostalom jako dobro se sjecam da sam pred pocetak govorio da je ovo plavo proljece a mnogi su bili skepticni, uspjeli smo ostati normalni kad je islo lose hajmo biti normalni i kad ide kako treba i pustiti ljudima da rade svoj posao.Treba nauciti uzivati u datom trenutku u onom sto se desava a neki ljudi primaju platu da se brinu hoce li biti tribina ili ce lokomtiva na krov, mi budimo prije svega navijaci...
Ne znam je li raja svjesna da pretendovanjem na titulu stvara dodatni pritisak koji se lako moze pokazati kao i los uostalom jako dobro se sjecam da sam pred pocetak govorio da je ovo plavo proljece a mnogi su bili skepticni, uspjeli smo ostati normalni kad je islo lose hajmo biti normalni i kad ide kako treba i pustiti ljudima da rade svoj posao.Treba nauciti uzivati u datom trenutku u onom sto se desava a neki ljudi primaju platu da se brinu hoce li biti tribina ili ce lokomtiva na krov, mi budimo prije svega navijaci...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
samim tim sto vrsimo imperativ titule, bolje je za igrace jer ce ici na prvo mjesto.. pa ako ne uspiju, uvijek postoji drugo i trece mjesto, te Kup.
necu biti nezadovoljan ako ne osvojimo titulu, i ako izgubimo u Kupu (gluho i daleko bilo), ali samo bi volio da vise ne idu suze radosnice na ovakve klipove, vec da opet ponovimo sve ovo!
[youtube][/youtube]
necu biti nezadovoljan ako ne osvojimo titulu, i ako izgubimo u Kupu (gluho i daleko bilo), ali samo bi volio da vise ne idu suze radosnice na ovakve klipove, vec da opet ponovimo sve ovo!
[youtube][/youtube]
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
- kosewsko hill
- Kontakt:
Gledajte ljudi, iskreno, ko je bio uz Želju ovih proteklih godina sigurno neće sada se ponašati kao dječurlija i navaljivati o titulama, pogotovo što do kraja ima još dosta da se igra.Ove sezone meni lično , Željo donosi mnogo sreće i radosti ali sam i dalje uz Želju kao što sam bio i uvijek , bez obzira na rezultat.Sve ovo jeste lijepo, imamo i jak tim , dobrog trenera, a mi navijači samo trebamo da radimo što smo trebali i svih ovih godina - voljeti i podržavati klub maksimalno jer igrači i treneri prolaze a Željo ostaje i mi sa njim...Zato dajte malo ohanite sa euforijom a pojačajte sa pjesmom sa juga(u zadnje vrijeme Bogami i sa sjevera 

-
- Kontakt:
uhhh jarane posjetio si me na stare dobre dane.....a ovi sad mirisu slicno....

Zeljo-Travnik 1 ko kuca....Volim te ZELJOOOOOO
Teška pobjeda, naporan ritam nas je sustigao. Slavija odigrala veoma dobru utakmicu, ali ipak smo nekako uspjeli pobijediti. Najviše mi se svidjela ogromna podrška cijelog stadiona u trenucima kada su nas igrači Slavije nabili na našu polovinu.
Idemo dalje, Travnik mora pasti.
Idemo dalje, Travnik mora pasti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- themaniaks
- Kontakt:
Eh sad slijedi utakmica koje me najvise strah
.Svi znamo kakva je Travnik ekipa igrace klasicni bunker jos ako bude los teren tesko ce biti zabiti Travniku.Al vjerujem ja u Osima,naci ce on neku rupu u njihovoj odbrani i valjda ce Mesa biti spreman.

I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Ma Travnik je uzeo njanje i nek samo pobjedjuju kuci izborice opstanak, tako da mislim da nece sad biti svi u sesnaest i samo izbijat loptu do besvjesti... A Alen ce vjerovatno biti spreman... on je igracina, ali je ipak u poznijim fudbalskim godinama tako da je ovaj tempo tekma svaka tri dana prejak za njega (uzimajuci u obzir da gine na svakoj tekmi do zadnjeg atoma snage, kao i ostatak ekipe)... Tako da mislim da ce protiv Travnika biti rutinska pobjeda on 3:0... 

...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
- Probisvjet
- Kontakt:
100% pobjeda Zelje! Vec cestitam! Recept za pobjedu protiv Travnika prekidi i sve u 16! Trebaju istrenirati prekide! Kod bunkera tesko se pravi neka akcija al zato sa dosta lopti u bunar neko mora dati gol.
Sretno do sampionske titule. Vec ste izgubili jednog konkurenta-Torpedo!
Sretno do sampionske titule. Vec ste izgubili jednog konkurenta-Torpedo!

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- themaniaks
- Kontakt:
Ja bi bio zadovoljan i sa 1-0
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Drugo mjesto na kraju sezone ce biti odlicno ako ga uspijemo sacuvati. Prezadovoljan sam ovom pozicijom na tabeli jer se nikako nisam nadao da cemo biti tu gdje jesmo. Posebno nakon onog djela prve polusezone kad smo zaredali 6-7 utakmica bez pobjede. Sad je sve puno bolje, igra se dosta popravila ali ima tu jos prostora za napredovanje a i za neke nove igrace nekad.
Da ne peglam vise, neka se prvenstvo zavrsi kako je sad stanje na tabeli i ja zadovoljan!
Da ne peglam vise, neka se prvenstvo zavrsi kako je sad stanje na tabeli i ja zadovoljan!
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
- themaniaks
- Kontakt:
ma to bi bilo dobro kad pogledamo gdje smo prosle godine bili,ali zasto neganjati prvo mjesto kad imamo sanse cak i vise od Borca jer nam on dolazi kuci a jos imamo i povoljan raspored u gostima (rudar,sloboda,leotar,velez,sarajevo).Al ja bi sa osvojenim kpom i 2-3 mjesto bio prezadovoljan a imamo i sanse sa duplu krunu uz malo srece.Stole iz Bora je napisao/la:Drugo mjesto na kraju sezone ce biti odlicno ako ga uspijemo sacuvati. Prezadovoljan sam ovom pozicijom na tabeli jer se nikako nisam nadao da cemo biti tu gdje jesmo. Posebno nakon onog djela prve polusezone kad smo zaredali 6-7 utakmica bez pobjede. Sad je sve puno bolje, igra se dosta popravila ali ima tu jos prostora za napredovanje a i za neke nove igrace nekad.
-
- Kontakt:
Iz tvojih usta u Božije uši StoleStole iz Bora je napisao/la:Drugo mjesto na kraju sezone ce biti odlicno ako ga uspijemo sacuvati. Prezadovoljan sam ovom pozicijom na tabeli jer se nikako nisam nadao da cemo biti tu gdje jesmo. Posebno nakon onog djela prve polusezone kad smo zaredali 6-7 utakmica bez pobjede. Sad je sve puno bolje, igra se dosta popravila ali ima tu jos prostora za napredovanje a i za neke nove igrace nekad.

Mada moram da priznam da ni ja ne bi bio nezadovoljan da mi na kraju budemo 2 a vi prvi.
Ni mi ni vi nismo na početku računali na osvajanje titule za raliku od nekih drugih ekipa koje su sad poprilično iza nas , i borcu i željezničaru je na poečtku sezone evropa bila cilj, sad su i jecdnim i drugim navijačima apetiti malo narasli a zaboravili su početak sezone i tadašnja očekivanja.
Takav je naš narod, vazda mu malo i ima kratko pamćenje!
TREĆI PUT ČASTIMO !
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Ma ok je to sve... lijepo je uzeti i kup i prvenstvo... ali nema potrebe stvarati igracima dodatni pritisak... kada igras u grcu ne mozes da das 100% od svojih mogucnosti... neka, polako... ova sezona je fantasticna i sjetimo se da smo na pocetku bili zadovoljni osvajanjem kupa (ulaska u eurokupove) i plasmanom medju pet... sad imamo mnogo vise, ali ne treba podgrijavat atmosferu kao sad je kraj svijeta ako ne budemo prvaci... samo polako... slijedeca godina je nasa... a ove ako nesto i bude vise od ocekivanog EXTRA... 

...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
Svi vi fino pricate,normalno je da imate visoke ambicije al vjerujte da Travnik nije maciji kasalj.
Dobili smo pitare,a kod vas ne dolazimo igrat bunker nego se sportski nadmetat i pokusat neizgubiti
pa sta bude,cetvrta nam je utakmica sa Sarajevskim klubovima u 3 smo ostali neporazeni i uzeli 7 boba.
Slijedi Grbavica.Zivi vi meni i sretni bili.
Dobili smo pitare,a kod vas ne dolazimo igrat bunker nego se sportski nadmetat i pokusat neizgubiti
pa sta bude,cetvrta nam je utakmica sa Sarajevskim klubovima u 3 smo ostali neporazeni i uzeli 7 boba.
ultra nije od danas do sutra ultra je vječno
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Mi i prizeljkujemo da ne igrate bunker...ultras je napisao/la:Svi vi fino pricate,normalno je da imate visoke ambicije al vjerujte da Travnik nije maciji kasalj.

- Stole iz Bora
- Kontakt:
Nisam ja rekao da ne treba ganjati titulu nego da sam zadovoljan i drugim mjestom. Jos bolji rasplet bi bio da budemo u finali kupa sa Borcem pa da eventualno uzmemo jednu od te dvije titule.themaniaks je napisao/la:ma to bi bilo dobro kad pogledamo gdje smo prosle godine bili,ali zasto neganjati prvo mjesto kad imamo sanse cak i vise od Borca jer nam on dolazi kuci a jos imamo i povoljan raspored u gostima (rudar,sloboda,leotar,velez,sarajevo).Al ja bi sa osvojenim kpom i 2-3 mjesto bio prezadovoljan a imamo i sanse sa duplu krunu uz malo srece.Stole iz Bora je napisao/la:Drugo mjesto na kraju sezone ce biti odlicno ako ga uspijemo sacuvati. Prezadovoljan sam ovom pozicijom na tabeli jer se nikako nisam nadao da cemo biti tu gdje jesmo. Posebno nakon onog djela prve polusezone kad smo zaredali 6-7 utakmica bez pobjede. Sad je sve puno bolje, igra se dosta popravila ali ima tu jos prostora za napredovanje a i za neke nove igrace nekad.
Sto se tice ovih "lakih" gostovanja, nismo istog misljenja. Rudar i Sloboda se bore za opstanak i jedine sanse za pobjede (barem po prikazanom) su im na domacem terenu i protiv takvih ekipa je za.ebano igrati. Velez je u borbi za Evropu a u Vrapcicima igraju odlicno pa nam ni tu nece biti lako. Na derbiju se svasta moze desiti kao i u posljednjem kolu protiv Leotara, ako domacinu ne bude trebalo ni za sta i ako ne budu igrali za Borac.
AMAR OSIM
Košarac tvrdi da je udaren nekim predmetom, demantira ga TV snimak
Amel Muhić uhapšen
Policija Kantona Sarajevo uhapsila je 25-godišnjeg Amela Muhića koji je u toku utakmice između Željezničara i Slavije ušao u teren i udario golmana gostujućeg tima Ratka Dujkovića.
Muhić je, kako prenose agencije, osumnjičen za krivično djelo iz odredbe Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.
Ljekarski pregled
Direktor Slavije Milorad Košarac izjavio je Srni da je ljekarskim pregledom ustanovljeno da je Dujković udaren nekim predmetom koji je bio u šaci napadača.
Makar je udarac izgledao bezazlen, u što su se mogli uvjeriti svi na stadionu i oni koji su gledali TV prijenos, a na snimku se uopće ne vidi da je napadač držao bilo kakav predmet u ruci, Košarac je Srni kazao da je "Dujković imao simptome potresa mozga, mučninu i povraćanje".
U Željezničaru su izrazili žaljenje zbog propusta radnika na obezbjeđenju utakmice, koji su dozvolili da gledalac utrči u teren. Na Grbavici se čude pretjeranom simuliranju Dujkovića, kojeg su suigrači nagovorili da se počne valjati po terenu nakon nekoliko minuta, iako uopće nije bio pao, a još više su šokirani navodnim pričama da je imao potres mozga.
Televizijski snimci potpuno jasno pokazuju da je kontakta bilo, ali isto tako čulo se kako mu suigrači govore da legne, pa je on odjednom izgubio svijest, zatim "dobio i potres mozga", te ostaje pitanje šta Slavija ustvari pokušava ovim očiglednim pretjerivanjem.
Uloga Borca
Navodno će pritisak biti usmjeren na to da Željo derbi utakmicu sa Borcem igra bez prisustva gledalaca, pa bi Dujkovićeva "borba za život ili smrt" dobro došla kao argument onima koji to budu zagovarali.
Na Grbavici kažu kako sve to podgrijava saznanje da bi igrači Slavije dobili premije od Borca u slučaju da su ostali neporaženi. Srećom, kamere na stadionu su zabilježile bukvalno svaki sekund pomenutog incidenta, tako da će se vrlo lako utvrditi šta se zaista desilo.
http://www.****/sport/fudbal/k ... -tv-snimak
Amel Muhić uhapšen
Policija Kantona Sarajevo uhapsila je 25-godišnjeg Amela Muhića koji je u toku utakmice između Željezničara i Slavije ušao u teren i udario golmana gostujućeg tima Ratka Dujkovića.
Muhić je, kako prenose agencije, osumnjičen za krivično djelo iz odredbe Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.
Ljekarski pregled
Direktor Slavije Milorad Košarac izjavio je Srni da je ljekarskim pregledom ustanovljeno da je Dujković udaren nekim predmetom koji je bio u šaci napadača.
Makar je udarac izgledao bezazlen, u što su se mogli uvjeriti svi na stadionu i oni koji su gledali TV prijenos, a na snimku se uopće ne vidi da je napadač držao bilo kakav predmet u ruci, Košarac je Srni kazao da je "Dujković imao simptome potresa mozga, mučninu i povraćanje".
U Željezničaru su izrazili žaljenje zbog propusta radnika na obezbjeđenju utakmice, koji su dozvolili da gledalac utrči u teren. Na Grbavici se čude pretjeranom simuliranju Dujkovića, kojeg su suigrači nagovorili da se počne valjati po terenu nakon nekoliko minuta, iako uopće nije bio pao, a još više su šokirani navodnim pričama da je imao potres mozga.
Televizijski snimci potpuno jasno pokazuju da je kontakta bilo, ali isto tako čulo se kako mu suigrači govore da legne, pa je on odjednom izgubio svijest, zatim "dobio i potres mozga", te ostaje pitanje šta Slavija ustvari pokušava ovim očiglednim pretjerivanjem.
Uloga Borca
Navodno će pritisak biti usmjeren na to da Željo derbi utakmicu sa Borcem igra bez prisustva gledalaca, pa bi Dujkovićeva "borba za život ili smrt" dobro došla kao argument onima koji to budu zagovarali.
Na Grbavici kažu kako sve to podgrijava saznanje da bi igrači Slavije dobili premije od Borca u slučaju da su ostali neporaženi. Srećom, kamere na stadionu su zabilježile bukvalno svaki sekund pomenutog incidenta, tako da će se vrlo lako utvrditi šta se zaista desilo.
http://www.****/sport/fudbal/k ... -tv-snimak
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 26 gostiju.