FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DANDY
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 07 jan 2015, 10:58

Bivsi predsjednici automatizmom ostaju clanovi skupstine.Tako neka vas ne cudi sto se isti pojavljuju.Ima tu jos bivsih predsjednika.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 07 jan 2015, 11:56

Josip Kvesić, lijevi bek Željezničara, našao se na meti ukrajinskog Dnipra, te postoji mogućnost da reprezentativac Bosne i Hercegovine karijeru nastavi u Ukrajini.
Kvesić je imao kontakte sa Hajdukom, međutim tim sa Poljuda nije bio spreman platiti mladog lijevog beka, te je nudio procenat, tako da je transfer u Hrvatsku propao.

U međuvremenu Kvesićevog menadžera kontaktirali su iz Dnipra, te su obavljeni razgovori. Cilj Kvesića i njegovog menadžera je da Željezničar zaradi, s obzirom da mu je tim sa Grbavice mnogo toga dao i u plavom dresu je postao reprezentativac.

Od izvora bliskih igraču naš portal je saznao da Kvesić ne bi imao ništa protiv da ode u Dnipro, jer je ovaj klub među četiri najjača u Ukrajini, te redovno igra Evropsku ligu. U narednih nekoliko dana trebalo bi se znati više detalja.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 jan 2015, 12:15

anonimni je napisao/la:Opet su tu Landzo, Telibecirevic i Zujo, cudno s obzirom na to da su predsjedavanje zavrsili, al' neka ih :D

Tihi vise nije ziv, a pored njega, ja za desetak ljudi sa ove liste nisam ni cuo, nadam se da ce makar raditi u interesu kluba sto je vise moguce...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
jedino ako je noćas umro, jer sam ga ja juče vidio na ulici...

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 07 jan 2015, 12:27

Adviser je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:dovoljno je za odovica reci da je trener u bih sa najvise bodova u jednoj polusezoni (37 od 45, ili 12 pobjeda 1 remi i 2 poraza)... covjek od brojki i filozofije, kao amar... ;)

a ovo se desilo za vrijeme odovica, jedna od najdrazih pobjeda protiv sarajeva

[youtube][/youtube]
Imao je strašnu ekipu tada, nije ni čudo što smo igrali lijep fudbal. :mrgreen:

Mulalić, Alihodžić, Kajtaz, Biščević, Joldić, Muharemović, Zeba, Vuksanović, Žerić, Raščić, Džeko ...
Doduše, imao je i Zrinjski Luku Modrića! :lol:

22.5.2004. Zrinjski – Željezničar 1:5
http://fkzeljeznicar.ba/22-5-2004-zrinj ... ar-15/980/

22.03.2004. Željezničar - Leotar (aktuelni prvak) 3:0
http://www.cyberbulevar.com/sport/fudba ... /20040322/

03.04.2004. Željezničar - Široki (šampion) 2:0
http://www.****/utakmica/42gG2Rlp/#detalji

TABELA:
http://www.****/tablica/Qmtn3Z ... le;overall
Ovim gore igracima bih jos dodao Amira Agica, koji je tu sezonu odigrao fantasticno za nas klub.Ja mislim da je otisao u Sloveniju poslije nas(Olimpija koliko se sjecam).A za ovaj derbi jedna od najboljih nasih tekmi na derbiju gdje je Sarajevo povelo na samom pocetku a kasnije mi dominirali. Kad se sjetim ubacuje Oda Alihodzica umjesto Hadzica i gura ga u napad, gdje zahvaljujuci njemu mi postizemo ovaj drugi gol
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 07 jan 2015, 12:32

Već neko vrijeme hoću prokomentirati jednu temu ali ne stignem.
Radi se vezi izmedju duga koji je klub imao ili ga još ima i osvojenih trofeja.
Nekako nam se provuče ta teza kako je klub dužan zbog toga sto se sve podredio titulama.Ili,titule se nisu mogle osvojiti a da se klub ne gurne u debeli minus.Ovu tezu nam poturaju "prijatelji",a i mi često površno gledamo na određene stvari pa nam nije ni teško tako nesta poturiti.
Kakva je stvarna veza između stvorenog duga i osvojenih trofeja? Kad su dugovi nastajali a kad su osvajni trofeji?
Dakle, ovo predsjedništvo, suočeno sa sve oštriji kriterijima za licenciranja, suočeni sa sve težim namicanjem para, sa blokadom računa zbog većeg broja presuda na štetu kluba,2012.g je napravilo inventuru pri čemu je konstatiran dug od nesta preko pet miliona km.
Struktura duga nam govori kad i kao je nastao.
Cca 3 000 000 km je bio dug poreznoj upravi(glavnica plus kamata).Isti je nastajao u kontinuitetu od rata do 2012.g.Dakle,ne samo u godinama kad su oavajani trofeji.Kao uostalom i kod drugih.Ocigledno je prevladavalo mišljenje kako će taj su država jednog dana otpisati.
Značajan dio duga se odnosio na tužbe bivših i tadašnjih zapisnika, trenera,igrača. ..I taj dug nema direktnu vezu sa trofejima.Takodje je nastajao kontinuirano u cjelokupnom periodu od rata na ovamo.
Pojedinačne presude sa velikim iznosima su sljedeći dio duga .Niti jedna ne potiče iz perioda osvajanja trofeja, niti su posljedice toga (bh banka 1997.g. 150000 km,neka firma koja je radila nesta oko reflektora Cca 130 000 km,Hasagic, dug zadnja pokuse zona 2004.g 120 000 km....).
Ono što je iz perioda osvajanja trofeja,to Gušina tužba na
18000 km.
Dakle,potpuno je neosnovano relativizirati uspjehe koje je klub postizao, tezom kako su skupi plaćeni, kako su klub gurnuli u dugove...
Činjenica je da se u tom periodu više ulagalo u ekipu.Ali je isto tako činjenica da se puno više zarađivalo, odnosno,ostvarivanju su puno veći prihodi. Praktično, i u proteklih godinu i po, klub dobrim djelom funkcionira zahvaljujući prihodima obezbjedjenim u vrijeme osvajanja posljednjih trofeja.
Osvojeni trofeji su najsvijetliji dijelovi isto rije svakog kluba,pa tako i našeg. Ne možemo dozvoliti prekrajanje istine i pokušaje omalovažavanja naših trofeja.

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 07 jan 2015, 12:35

Odi želim mnogo uspjeha i srece u novom njegovom mandatu..
A ove price koje se guraju sa drugih strana o njemu treba preskociti jer su besmislene..

Nama je najvažnija sada skupština koja ce se desiti 13.tog i koja može dosta toga okrenuti na pozitivno.

Želio bi da Kvesa ode i da zaradimo i mi i on.Dao je mnogo klubu,promovisao nas je u zadnje vrijeme i preko repke,igrao je srcem svaku tekmu i nije napravio nikad nijedan incident.Miran mladic i pravi ratnik.Meni ce ostati u dragom sjecanju ako nas napusti.

A u subotu(najvjerovatnije mada je moguca i promjena termina,bice obavještenje)bi se trebala igrati ženska košarka i opet je u planu grupe da se organizovano ide kao
prošli put i da bude špica opet,jer za razliku od drugih MANIJACI NIKAD NE MIRUJU!!! :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 07 jan 2015, 12:36

Uh grešaka!
Telefon, auto corect.... izvini a vam se.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 07 jan 2015, 12:45

ChWilla je napisao/la:
anonimni je napisao/la:Opet su tu Landzo, Telibecirevic i Zujo, cudno s obzirom na to da su predsjedavanje zavrsili, al' neka ih :D

Tihi vise nije ziv, a pored njega, ja za desetak ljudi sa ove liste nisam ni cuo, nadam se da ce makar raditi u interesu kluba sto je vise moguce...

K'o da mi se cini da je mrtav, mada sve je moguce...

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 07 jan 2015, 12:46

Southboy je napisao/la:Odi želim mnogo uspjeha i srece u novom njegovom mandatu..
A ove price koje se guraju sa drugih strana o njemu treba preskociti jer su besmislene..

Nama je najvažnija sada skupština koja ce se desiti 13.tog i koja može dosta toga okrenuti na pozitivno.

Želio bi da Kvesa ode i da zaradimo i mi i on.Dao je mnogo klubu,promovisao nas je u zadnje vrijeme i preko repke,igrao je srcem svaku tekmu i nije napravio nikad nijedan incident.Miran mladic i pravi ratnik.Meni ce ostati u dragom sjecanju ako nas napusti.

A u subotu(najvjerovatnije mada je moguca i promjena termina,bice obavještenje)bi se trebala igrati ženska košarka i opet je u planu grupe da se organizovano ide kao
prošli put i da bude špica opet,jer za razliku od drugih MANIJACI NIKAD NE MIRUJU!!! :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ako je vjerovat košarkašici Saneli, utakmica je 13. januara u 16:00.Kako god svi na košarku
1921 !
05.06.1998

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 07 jan 2015, 12:51

FKZ1921 je napisao/la:Već neko vrijeme hoću prokomentirati jednu temu ali ne stignem.
Nekako nam se provuče ta teza kako je klub dužan zbog toga sto se sve podredio titulama.Ili,titule se nisu mogle osvojiti a da se klub ne gurne u debeli minus.Ovu tezu nam poturaju "prijatelji",a i mi često površno gledamo na određene stvari pa nam nije ni teško tako nesta poturiti.
Kakva je stvarna veza između stvorenog duga i osvojenih trofeja? Kad su dugovi nastajali a kad su osvajni trofeji?
Dakle, ovo predsjedništvo, suočeno sa sve oštriji kriterijima za licenciranja, suočeni sa sve težim namicanjem para, sa blokadom računa zbog većeg broja presuda na štetu kluba,2012.g je napravilo inventuru pri čemu je konstatiran dug od nesta preko pet miliona km.
Cca 3 000 000 km je bio dug poreznoj upravi(glavnica plus kamata).Isti je nastajao u kontinuitetu od rata do 2012.g.Dakle,ne samo u godinama kad su oavajani trofeji.Kao uostalom i kod drugih.Ocigledno je prevladavalo mišljenje kako će taj su država jednog dana otpisati.
Značajan dio duga se odnosio na tužbe bivših i tadašnjih zapisnika, trenera,igrača. ..I taj dug nema direktnu vezu sa trofejima.Takodje je nastajao kontinuirano u cjelokupnom periodu od rata na ovamo.
Pojedinačne presude sa velikim iznosima su sljedeći dio duga .Niti jedna ne potiče iz perioda osvajanja trofeja, niti su posljedice toga (bh banka 1997.g. 150000 km,neka firma koja je radila nesta oko reflektora Cca 130 000 km,Hasagic, dug zadnja pokuse zona 2004.g 120 000 km....).
18000 km.
Dakle,potpuno je neosnovano relativizirati uspjehe koje je klub postizao, tezom kako su skupi plaćeni, kako su klub gurnuli u dugove...
Činjenica je da se u tom periodu više ulagalo u ekipu.Ali je isto tako činjenica da se puno više zarađivalo, odnosno,ostvarivanju su puno veći prihodi. Praktično, i u proteklih godinu i po, klub dobrim djelom funkcionira zahvaljujući prihodima obezbjedjenim u vrijeme osvajanja posljednjih trofeja.
Osvojeni trofeji su najsvijetliji dijelovi isto rije svakog kluba,pa tako i našeg. Ne možemo dozvoliti prekrajanje istine i pokušaje omalovažavanja naših trofeja.
Dug prema Bekricu 100 000, Adilovic 100 000, Selimovic 50 000, Kvesic 40-50 000, Djurbuzovic 50 000 Jamak, Svraka, Stanic...dugova jos koliko hoces. A duzan si i trenutno svim igracima, sve zavisi koliko je ko u klubu.
A mozda i to nisu od trofeja dugovi, ako ne racunas da si igracima ostao duzan dok si osvajao trofeje.

I ovo ne kazem u cilju nekog omalovazavanja trofeja, nego su ovo cinjenice.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 07 jan 2015, 13:20

kinosvra je napisao/la: Dug prema Bekricu 100 000, Adilovic 100 000, Selimovic 50 000, Kvesic 40-50 000, Djurbuzovic 50 000 Jamak, Svraka, Stanic...dugova jos koliko hoces. A duzan si i trenutno svim igracima, sve zavisi koliko je ko u klubu.
A mozda i to nisu od trofeja dugovi, ako ne racunas da si igracima ostao duzan dok si osvajao trofeje.

Ti bukvalno,nisi napisao,jednu rijec,a da je istina :facepalm:

Kako vam se nije mrsko registrovati iz dana u dan ponovo i ponovo samo da bi napisali koju laz?

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 07 jan 2015, 13:35

SarajlijaTM je napisao/la:
kinosvra je napisao/la: Dug prema Bekricu 100 000, Adilovic 100 000, Selimovic 50 000, Kvesic 40-50 000, Djurbuzovic 50 000 Jamak, Svraka, Stanic...dugova jos koliko hoces. A duzan si i trenutno svim igracima, sve zavisi koliko je ko u klubu.

Ti bukvalno,nisi napisao,jednu rijec,a da je istina :facepalm:

Kako vam se nije mrsko registrovati iz dana u dan ponovo i ponovo samo da bi napisali koju laz?
Zaboravio je Jaleta što nosa igrače na utakmicama, kad se povrijede :urnebes: :urnebes:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 07 jan 2015, 13:40

anonimni je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:

K'o da mi se cini da je mrtav, mada sve je moguce...

E cuj cini ti se da je umro :D .. Tihi je jedan od najvecih strucnjaka u oblasti marketinga u regiji i uvijek mi je bilo cudno kako ga klub nije iskoristio da taj segment poslovanja digne na puno veci nivo s obzirom da Akademik Tihi vec godinama sjedi na tim skupstinama iz nekog razloga a ima ovakvu biografiju http://www.efsa.unsa.ba/arhiva/ef/dokum ... 20Tihi.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; .. Veceg strucnjaka nismo mogli imati na raspolaganju a segment marketinga nam je uvijek bio na niskim granama..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 07 jan 2015, 13:47, ukupno mijenjano 2 puta.
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 jan 2015, 13:45

ama nije mrtav čovječe.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 07 jan 2015, 13:46

Fkt covjek ziv :lol: :lol: Sjecam se k'o da se prije par godina pricalo da ga nema, ali izgleda da se ne sjecam tacnih stvari :mrgreen: Nadam se da ce onda pruziti pomoc Zelji u tom marketinskom segmentu, mada je stvarno cudno ako je toliko dugo u klubu, a bilo je i boljih i uspjesnijih trenutaka nego sad da se to nije ranije iskoristilo...

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 07 jan 2015, 13:53

Tihi je Gredićev mentor na fakultetu bio ne znam jel sad za diplomski ili za magistarski. Uglavnom njih dvojica usko sarađuju, tako da u svemu ovome što Greda radi sigurno ima i Borisovog doprinosa. Čovjek je živ da življi ne može biti.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 07 jan 2015, 13:59

zaboljisportuBiH je napisao/la:Tihi je Gredićev mentor na fakultetu bio ne znam jel sad za diplomski ili za magistarski. Uglavnom njih dvojica usko sarađuju, tako da u svemu ovome što Greda radi sigurno ima i Borisovog doprinosa. Čovjek je živ da življi ne može biti.
:mrgreen: :mrgreen: majko mila, pokopase nam Tihog :mrgreen:
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 07 jan 2015, 14:32

kinosvra je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Već neko vrijeme hoću prokomentirati jednu temu ali ne stignem.
18000 km.
Dug prema Bekricu 100 000, Adilovic 100 000, Selimovic 50 000, Kvesic 40-50 000, Djurbuzovic 50 000 Jamak, Svraka, Stanic...dugova jos koliko hoces. A duzan si i trenutno svim igracima, sve zavisi koliko je ko u klubu.

To nisu činjenice. Prema Adilovicu, Bekricu, Jamaku,Svraki...klub nema nikakvog duga.Jsti je izmiren prilikom njihovog transferiranja iz kluba.
Prema nekim igračima koji su trenutno u klubu ima duga,ali ne velikog.Ni prema jednom pojedinačno dug nije veći od 20000 km.

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 07 jan 2015, 15:16

-
Zadnja izmjena: kinosvra, dana/u 18 jan 2016, 01:50, ukupno mijenjano 1 put.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 07 jan 2015, 15:25

Auuu sto lazes :facepalm: i bas si se rad širenja lazi registrovo? :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.