FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fedeltafrotta
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fedeltafrotta » 06 jan 2015, 23:24

riverplate

smiri se pricas gluposti... raspitaj se malo da je upravo on otvorio kafic poslije rata i dobro je radio.. sumnjam da bi radio da je bio u ratu onakav kakvim se predstavlja ;)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 jan 2015, 23:25

aS_Roma je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Neko te dobro slago.

Sent from my iPhone using Tapatalk

imas ratne emisije na yt potrazi pa polusaj ko se sve spominje
Ma ti imas upola obraza kao ti sa yt koje spominjes ne bi vise pisao ovdje.
Sport je lijek za tijelo i duh.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 06 jan 2015, 23:27

storm_raider je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Neko te dobro slago.

Sent from my iPhone using Tapatalk

imas ratne emisije na yt potrazi pa polusaj ko se sve spominje
Ma ti imas upola obraza kao ti sa yt koje spominjes ne bi vise pisao ovdje.
koji si ti brat :D :lol: :thumbup:

JIJoe
Kontakt:

Post Postao/la JIJoe » 06 jan 2015, 23:30

RiverPlate je napisao/la:Prvo da se najebem mame onom Avazovom Sportu zbog objave imena ljudi koju su zainteresovani za ulaganje, Misimović je sam izgradio pomoćni teren ali čovjek nije dao da se priča o tome, želi tako da radi jer mnogo voli klub, a ne da se piše pompa onih plaćenka što pišu za 50 maraka, **** ljudska.

Za Odovića je nažalost tačno da je bio u četničkoj vojsci i to ne kao tenkista nego kao logističar, a njegov brat je baš pravi četnik bio pitajte bilo koga u Ilijašu. Možda popijem ban, ali istinu ću uvijek govoriti, ne znam kako se preko ovoga prešlo kad nas je prvi put vodio, ali nama na obraz, kao i ovaj put. U razgovoru sa drugovima, niko od nas neće vidjeti Grbavice dok je on trener, pola nas je očeve izgubilo i mene uključujući i jednostavno ne možemo gledati nekoga ko je bio pripadnik četničke vojske na klupi nam voljenog kluba.

Vidi kralju ovo je sportski forum i nekim stvarima nije ovdje jednostavno mjesto, ali ako bas potenciras tu pricu rado cu ti odg. bez ikakve daljnje rasprave, bas kao i danas kada sam odg. o samom Odovicu pa moderacija isti post obrisala.

Milomira Odovica poznajem 30.godina u komadu, kako njega tako mu i brata (necu da ga imenujem) te komplet porodicu Odovic ! Milomir Odovic je dio rata proveo u opkoljenom Saraajevu, odakle je 1993, sa porodicom otisao u Vojvodinu, sto se tice brata mu, on je najveci diverzant u VRS.-u, pred kraj 1992. je iz tadasnje stanice milicije na Ilidzi pokupio neko oruzje i na crnjaka ga prodao, kasnije ga je cetnik Brne Gavrilovic trazio da mu licno presudi, pokupio je 30.000 DM i stusio za Austriju, sve te price, bljuvotine i izmisljotine dolaze iz dobro poznate kuhinje.
Kao glavni podatak onima koji su se vodili prici oko Milomira Odovica jeste podatak sa srpsko cetnickog portala slavic.net, gdje je spisak vojnih lica VRS u i oko Sarajeva, gdje se pojavljuje ime Momir Odovic koji je bio tenkista !!! i to je poturano kao dokaz, dok se covjek ustvari zove Milomir :crazy:

Sva ostala prica je bespotrena, raspravlja se i polemise oko gluposti i lazi, usput molim moderaciju da ostavi ovaj post, kao odg. na sve buduce price i polemisanja oko ove price, stavite vise tacku na ovu, pa zar stvarno mislite da kao takav, da bi dobio posao ikada u Zelji ?? par godina poslije rata?? dajte ba ...
1921'

https://www.youtube.com/watch?v=KMaxDx_rMjk

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 06 jan 2015, 23:36

:clap: :clap: :clap:
:salut: :salut: :salut:
:bow: :bow: :bow:

iskreno, i mene je zanimalo, jer sam čuo od dosta željovaca, na pitarsko se ne obazirem oko takvih stvari..

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 jan 2015, 23:44

aS_Roma je napisao/la:
koji si ti brat :D :lol: :thumbup:
Tebi braca mogu biti samo ti sa yt. :hmmmmm:
Sport je lijek za tijelo i duh.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jan 2015, 23:47

JIJoe je napisao/la:Sva ostala prica je bespotrena, raspravlja se i polemise oko gluposti i lazi, usput molim moderaciju da ostavi ovaj post, kao odg. na sve buduce price i polemisanja oko ove price, stavite vise tacku na ovu, pa zar stvarno mislite da kao takav, da bi dobio posao ikada u Zelji ?? par godina poslije rata?? dajte ba ...
Reci ti nama momčino šta se dešava sa igračim kadrom, da li nas neko napušta, da li neko dolazi? To je mnogo zanimljivije od Ode tenkiste.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JIJoe
Kontakt:

Post Postao/la JIJoe » 06 jan 2015, 23:51

Virtu4l je napisao/la:
JIJoe je napisao/la:Sva ostala prica je bespotrena, raspravlja se i polemise oko gluposti i lazi, usput molim moderaciju da ostavi ovaj post, kao odg. na sve buduce price i polemisanja oko ove price, stavite vise tacku na ovu, pa zar stvarno mislite da kao takav, da bi dobio posao ikada u Zelji ?? par godina poslije rata?? dajte ba ...
Reci ti nama momčino šta se dešava sa igračim kadrom, da li nas neko napušta, da li neko dolazi? To je mnogo zanimljivije od Ode tenkiste.
:roll:

Znam koliko i ti i vecina ovdje, za daljnje informacije nazovi 033 660 - 134 ;)
1921'

https://www.youtube.com/watch?v=KMaxDx_rMjk

zeljo1974
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1974 » 06 jan 2015, 23:53

Cuj bio u cetnicima , pa ako je rat proveo u ilijasu gdje je mogao biti ja radi u fiemi gdje nas je pola iz federacije pila iz rs sta bi ha trbao dati otkaz boze me sacuvaj avakaki budala

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jan 2015, 23:59

JIJoe je napisao/la: :roll:

Znam koliko i ti i vecina ovdje, za daljnje informacije nazovi 033 660 - 134 ;)
Sad se ti kao uvrijedio. Vidim barataš informacijama, Brajlovići, HIFE, itd, pa samo da priupitam.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 07 jan 2015, 00:00

Acccoooooo Acooo!!!! Evo ih opet raspravljaju o ratnim dejstvovanjima. Prilika za podjeliti otpreminu nekim od forumaša

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 07 jan 2015, 00:26

nadam se da onaj papak iz robota nece ulagati... lik je kriminalac samo tako

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 07 jan 2015, 00:56

jug-onostalgicar je napisao/la:nadam se da onaj papak iz robota nece ulagati... lik je kriminalac samo tako

+1
Grbavica naš je Hram!!!

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 07 jan 2015, 07:10

Head je napisao/la:Znaci koliko sam ja razumio vasa uprava tezi da okupi par lokalnih investitora koji bi ulagali zajedno novac?
Vise investitora ili samo jedan investitor?
Predvidjeno je da to bude jedna vrsta konzrcija.

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 07 jan 2015, 08:55

tako mi je drago što se nešto počelo pozitivno dešavati u i oko kluba, ali treba sačekati i tu skupštinu, koja će nadam se, proteći onako kako mi navijači očekujemo, a to je da se stvara još jači Željo, pa ko zna možda bude iskoraka i u Evropi.
I molim Vas manite se negativnih priča oko Odovića, eto molim Vas nemojtre nešto pisati ako u to niste sigurni 10000%
VTŽ

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 07 jan 2015, 10:02

Koliko sam mogao skontati Skupštinu kluba čini 51 čovjek i to:

Članovi Skupšine Fudbalskog Kluba Željezničar su: Dautbašić Bakir, Ermin Pešto, Arifović Midhat, Behmen Alija, Blažević Hajrudin, Branković Nedžad, Brković Nijaz, Čehajić Midhat, Čengić Hajrudin, Čatić Redžad, Ćuk Zoran, Dizdarević Ahmed, Džumhur Narcis, Delić Hasan, Gojer Gradimir, Grgić Mijo, Grcić Nedžad, Imširević Kasim, Hadžić Ismet, Hasanbegović Muhamed, Hodžić Tarik, Hrustanović Fejsal, Ibrahimović Esad, Idriz Salko, Jelić Izet, Jelić Zdenko, Jurišić Josip, Kamber Husein, Katica Ahmed, Kojović Milorad, Kozarić Kemal, Krupalija Suad, Letić Mirsad, Mahmutović Adnan, Muharemović Dželaludin, Landžo Samir, Rašidbegović Erbein, Robović Orhan, Sarač Enes, Silajdžić Samir, Smajlović Mišo,Sprečo Edin, Zaimović Senad, Šeta Abdulharis, Telibećirević Faruk, Terzić Enes, Terzić Midhat, Tihi Boris, Topić Hajrudin, Zlatar Muhamed, Žujo Sabahudin.

Kao što vidimo ovdje ima svega i svačega. Više je nego jasno da ovdje najmanje pola ljudi ne zna ni koji smo na tabeli i da je više nego neophodno uraditi temeljnu čistku i ubaciti nove ljude. Nije mi također jasan ni mehanizam po kojem se u ovu skupštinu "ulazi" i kako se iz iste "ispada". Ipak je skupština najviši organ kluba, a u praksi se čini da se radi o jednom totalno formalnom da ne kažem neodgovornom i nezainteresovanom skupu ljudi što ozbiljan klub sebi ne smije dozvoliti.
Žena nema, ne znam šta rade one razno-razne Gender inicijative. Šalu na stranu, zanima me koliko ljudi je potrebno da dođe na skupštinu da bi ona imala kvorum koji može donositi odluke jer ne bi me iznenadilo da veliki broj ljudi uopšte ne dođe.
Drugo, buni me što u pozivu na skupšinu koji su dobili članovi skupštine odnosno na predloženom dnevnom redu uz poziv nigdje se ne spominje izmjena statuta. Mislim da je to previše važno pitanje da bi bilo ostavljeno za famoznu tačku dnevnog reda zvanu razno. Nadam se samo da Greda i ostatak ljudi iz predsjedništva kao izvršnog organa skupštine znaju šta rade i da se lobiraju ova gore imena kako bi se pojavila i podržala priču.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 07 jan 2015, 10:24

Dvotrecinska vecina.Ovi ljudi su u skupstini kluba godinama.Ima aktivnih a Boga mi i neaktivnih.Bila je inicijativa da se neaktivni clanovi skupstine zamjene predstavnicima udruzenja navijaca.Dokle se doslo stvarno ne znam.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 07 jan 2015, 10:27

Znači trebaju minimalno 34 čovjeka za kvorum odnosno 34 čovjeka da potvrde odluku. Nisam optimista. Možda se kvorum i skupi, ali da li će biti 34 glasa za, da Bog da.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 07 jan 2015, 10:47

Opet su tu Landzo, Telibecirevic i Zujo, cudno s obzirom na to da su predsjedavanje zavrsili, al' neka ih :D

Tihi vise nije ziv, a pored njega, ja za desetak ljudi sa ove liste nisam ni cuo, nadam se da ce makar raditi u interesu kluba sto je vise moguce...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

HordeBL
Kontakt:

Post Postao/la HordeBL » 07 jan 2015, 10:51

Rasidbegovic Erbein ...direktor Slobodne Bosne

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 26 gostiju.