FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
evo ovi na obn-u kazu da Zeljeznicar trazi da se tom navijacu ZAUVJEK zabrani pristup stadionu grbavica
G A Z I
Željo sve do pobjede
Željo sve do pobjede
- nikad_izvini
- Kontakt:
Ovako, što se tiče titule, nisam optimista. Borac ima tri boda prednosti i pobjedu od 2:0 u prvoj utakmici. 10 kola prije kraja, obje ekipe imaju po 5 utakmica kući i u gostima. Mi idemo Rudaru, Slobodi, Veležu, njanjama i Leotaru. Naše šanse za bodove su u Prijedoru i na Koševu, na ostala tri gostovanja ako uzmemo 1 bod bio bih presretan, realno. Borca također "moramo" dobiti minimalno sa 2:0 da bi izjednačili omjer. 3:1 nam ne odgovora. Više šanse imamo u Kupu pod uslovom da nas ne opljačkaju u Mostaru što je također moguća varijanta.
Europa ne bi trebala doći u pitanje ako dobijemo sve domaće utakmice do kraja prvenstva. Ako tako bude, ispunili smo svoj cilj za ovu sezonu.
SAMO HRABRO I PONOSNO
Europa ne bi trebala doći u pitanje ako dobijemo sve domaće utakmice do kraja prvenstva. Ako tako bude, ispunili smo svoj cilj za ovu sezonu.
SAMO HRABRO I PONOSNO
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Borac gostuje Zrinjskom, Sarajevu, Velezu, i nama ( citaj ne uzima niti jedan bod, jer sve cetiri ekipe imaju sansu da odu u Europu ) , dok mi imamo izgleda protiv Veleza, Rudara, Slobode, Leotara i Sarajeva. Pokazali smo da mozemo igrati protiv ovih ekipa, tako da ocekujem bar dvije pobjede na gostovanjima!nikad_izvini je napisao/la:Ovako, što se tiče titule, nisam optimista. Borac ima tri boda prednosti i pobjedu od 2:0 u prvoj utakmici. 10 kola prije kraja, obje ekipe imaju po 5 utakmica kući i u gostima. Mi idemo Rudaru, Slobodi, Veležu, njanjama i Leotaru. Naše šanse za bodove su u Prijedoru i na Koševu, na ostala tri gostovanja ako uzmemo 1 bod bio bih presretan, realno. Borca također "moramo" dobiti minimalno sa 2:0 da bi izjednačili omjer. 3:1 nam ne odgovora. Više šanse imamo u Kupu pod uslovom da nas ne opljačkaju u Mostaru što je također moguća varijanta.
SAMO HRABRO I PONOSNO
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
http://fkzeljeznicar.com/novosti/saopce ... 3.2010.php
FK Željezničar kao zajednica zdravih i osvještenih pojedinaca, a crpeći tekovine sportskih misija generacija uspješnih sportista, koji su ispisivali blistave stranice njegove povijesti, sa tugom je primio sve aspekte incidenta, koje je pokvarilo izvanredan sportski ambijent u kojem je odigran meč između FK Slavija i FK Željezničar.
Najoštrije osuđujemo i kao Klub se ograđujemo od huligana koji je svojim postupkom pokvario divan sportski ambijent sinošnje utakmice.
Tim gestom huligana, a ni u kom slučaju navijača, relativizirani su napori FK Željezničar, armije naših uzornih navijača, koji su za primjer kako treba bodriti svoju ekipu, posebno čitav organizacijski štab ove utakmice, dovedena je u pitanje sigurnost u koje je FK Željezničar, kao i osiguravajuća Agencija, uložili ogroman trud.
Posebno je ovim nepromišljenim gestom, na trenutak uništena neprocjenjiva ambijenta jedinstvenog hora hiljada Željinih navijača, koje su i lijepe poteze naših protivnika nagrađivali pljeskom.
Nakon što je naš stadion „Grbavica“ postao mjesto najbrojnije posjete, nakon odličnih igara FK Željezničar, jedan besramni nepristojnik, doveo je u pitanje napore stotina entuzijast, zaposlenika i prijatelja našeg Kluba.
Sve ovo pokazuje kako duboke društvene frustracije, neizgrađenih i neosviještenih pojedinaca artikuliraju jasnu poruku da se cjelokupno bosansko-hercegovačko društvo snažnije uključi, kroz zakonsku regulativu, namećući odgojne aspekte u radu sa mladima, čemu se FK Željezničar i do sada iskazivao, posebno kroz Kodeks o ponašanju navijača FK Željezničar.
Sa radošću pozdravljamo gest naših sportskih prijatelja iz FK Slavija, koji nisu nasjeli na ovu sportsku, ali i šire društveno utemeljenu provokaciju.
Ujedno vas pozivamo na press koji je zakazan za 29.03.2010. u plavom salonu stadiona Grbavica sa pocetkom u 14 h.
PREDSJEDNIŠTVO FK ŽELJEZNIČAR
FK Željezničar kao zajednica zdravih i osvještenih pojedinaca, a crpeći tekovine sportskih misija generacija uspješnih sportista, koji su ispisivali blistave stranice njegove povijesti, sa tugom je primio sve aspekte incidenta, koje je pokvarilo izvanredan sportski ambijent u kojem je odigran meč između FK Slavija i FK Željezničar.
Najoštrije osuđujemo i kao Klub se ograđujemo od huligana koji je svojim postupkom pokvario divan sportski ambijent sinošnje utakmice.
Tim gestom huligana, a ni u kom slučaju navijača, relativizirani su napori FK Željezničar, armije naših uzornih navijača, koji su za primjer kako treba bodriti svoju ekipu, posebno čitav organizacijski štab ove utakmice, dovedena je u pitanje sigurnost u koje je FK Željezničar, kao i osiguravajuća Agencija, uložili ogroman trud.
Posebno je ovim nepromišljenim gestom, na trenutak uništena neprocjenjiva ambijenta jedinstvenog hora hiljada Željinih navijača, koje su i lijepe poteze naših protivnika nagrađivali pljeskom.
Nakon što je naš stadion „Grbavica“ postao mjesto najbrojnije posjete, nakon odličnih igara FK Željezničar, jedan besramni nepristojnik, doveo je u pitanje napore stotina entuzijast, zaposlenika i prijatelja našeg Kluba.
Sve ovo pokazuje kako duboke društvene frustracije, neizgrađenih i neosviještenih pojedinaca artikuliraju jasnu poruku da se cjelokupno bosansko-hercegovačko društvo snažnije uključi, kroz zakonsku regulativu, namećući odgojne aspekte u radu sa mladima, čemu se FK Željezničar i do sada iskazivao, posebno kroz Kodeks o ponašanju navijača FK Željezničar.
Sa radošću pozdravljamo gest naših sportskih prijatelja iz FK Slavija, koji nisu nasjeli na ovu sportsku, ali i šire društveno utemeljenu provokaciju.
Ujedno vas pozivamo na press koji je zakazan za 29.03.2010. u plavom salonu stadiona Grbavica sa pocetkom u 14 h.
PREDSJEDNIŠTVO FK ŽELJEZNIČAR
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
jbg i ti dajes sanse nama protiv velezu a borcu nedajes sansu
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
-
- Kontakt:
Uz dužno poštovanje , uvažavajući pravo na tvoje mišljenje, zamolio bih te nda mi objasniš na čemu temlejiš svoiju pretpostavku.1921 je napisao/la:Borac gostuje Zrinjskom, Sarajevu, Velezu, i nama ( citaj ne uzima niti jedan bod, jer sve cetiri ekipe imaju sansu da odu u Europu ) , dok mi imamo izgleda protiv Veleza, Rudara, Slobode, Leotara i Sarajeva. Pokazali smo da mozemo igrati protiv ovih ekipa, tako da ocekujem bar dvije pobjede na gostovanjima!nikad_izvini je napisao/la:Ovako, što se tiče titule, nisam optimista. Borac ima tri boda prednosti i pobjedu od 2:0 u prvoj utakmici. 10 kola prije kraja, obje ekipe imaju po 5 utakmica kući i u gostima. Mi idemo Rudaru, Slobodi, Veležu, njanjama i Leotaru. Naše šanse za bodove su u Prijedoru i na Koševu, na ostala tri gostovanja ako uzmemo 1 bod bio bih presretan, realno. Borca također "moramo" dobiti minimalno sa 2:0 da bi izjednačili omjer. 3:1 nam ne odgovora. Više šanse imamo u Kupu pod uslovom da nas ne opljačkaju u Mostaru što je također moguća varijanta.
SAMO HRABRO I PONOSNO
Naime, Borac uzeo Zrnjskog, istom gostuje, Borac uzeo Veleže istom gostuje, Borac uzeo Slobodu, istoj gostuje, Borac uzeo Željezničara istom gostuje, Borac izgubio od Sarajeva istom gostuje..
Željezničar isto tako uzeo veleža ali sa 1-0 (Borac sa 2-0) istom gostuje i opet jednako mu treba evropa kao i protiv borca, Sarajevo uzelo Željezničara (identično kao borca) , Željezničar uzeo slobodu ( isto kao obrac, doduđe sa 4-1 a Borac sa 1-0).
ne znam po kojim to parametrimna ti mislis npr da vi imate više šansi kod veleža ili slobode od nas??
S tim da sam ja sigiran da cemo mi uzeti zrinjskog u gostima a vi ste odgigrali nerjeseno)
Dobro ja razumijem navijacku strast ali realnost je malo drugacija.
No vrijeme ce pokazati

pozdrav
Zadnja izmjena: borcev_navijac, dana/u 28 mar 2010, 19:35, ukupno mijenjano 1 put.
TREĆI PUT ČASTIMO !
- nikad_izvini
- Kontakt:
Borac je gostovao i u Širokom pa nije izgubio. Sto puta sam rekao i opet ću ponoviti, u PL je mnogo lakše igrati kod ekipa u vrhu nego kod onih što se bore za opstanak, u drugom dijelu prvenstva pogotovo. Pored toga, Zrinjski u drugom dijelu nije dao nijedan gol iz igre, znači, forma je katastrofalna blago rečeno. Sa njanjama igraju zadnje kolo, svašta se tu može desiti. Šta ako njanje ne budu imale šansu za Europu u tom zadnjem kolu. Neće ih pustiti ali mogu ući nezainteresovano u utakmicu. Također, mi ih moramo dobiti. Očekivati dvije gostujuće pobjede u narednih 5 gostovanja je NEREALNO !1921 je napisao/la:Borac gostuje Zrinjskom, Sarajevu, Velezu, i nama ( citaj ne uzima niti jedan bod, jer sve cetiri ekipe imaju sansu da odu u Europu ) , dok mi imamo izgleda protiv Veleza, Rudara, Slobode, Leotara i Sarajeva. Pokazali smo da mozemo igrati protiv ovih ekipa, tako da ocekujem bar dvije pobjede na gostovanjima!nikad_izvini je napisao/la:Ovako, što se tiče titule, nisam optimista. Borac ima tri boda prednosti i pobjedu od 2:0 u prvoj utakmici. 10 kola prije kraja, obje ekipe imaju po 5 utakmica kući i u gostima. Mi idemo Rudaru, Slobodi, Veležu, njanjama i Leotaru. Naše šanse za bodove su u Prijedoru i na Koševu, na ostala tri gostovanja ako uzmemo 1 bod bio bih presretan, realno. Borca također "moramo" dobiti minimalno sa 2:0 da bi izjednačili omjer. 3:1 nam ne odgovora. Više šanse imamo u Kupu pod uslovom da nas ne opljačkaju u Mostaru što je također moguća varijanta.
SAMO HRABRO I PONOSNO
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
u prvom dijelu sezone niko se nije borio za titulu, a sada se bore klubovi bas kod kojih gostuje tvoj klub.borcev_navijac je napisao/la:Uz dužno poštovanje , uvažavajući pravo na tvoje mišljenje, zamolio bih te nda mi objasniš na čemu temlejiš svoiju pretpostavku.1921 je napisao/la:Borac gostuje Zrinjskom, Sarajevu, Velezu, i nama ( citaj ne uzima niti jedan bod, jer sve cetiri ekipe imaju sansu da odu u Europu ) , dok mi imamo izgleda protiv Veleza, Rudara, Slobode, Leotara i Sarajeva. Pokazali smo da mozemo igrati protiv ovih ekipa, tako da ocekujem bar dvije pobjede na gostovanjima!nikad_izvini je napisao/la:Ovako, što se tiče titule, nisam optimista. Borac ima tri boda prednosti i pobjedu od 2:0 u prvoj utakmici. 10 kola prije kraja, obje ekipe imaju po 5 utakmica kući i u gostima. Mi idemo Rudaru, Slobodi, Veležu, njanjama i Leotaru. Naše šanse za bodove su u Prijedoru i na Koševu, na ostala tri gostovanja ako uzmemo 1 bod bio bih presretan, realno. Borca također "moramo" dobiti minimalno sa 2:0 da bi izjednačili omjer. 3:1 nam ne odgovora. Više šanse imamo u Kupu pod uslovom da nas ne opljačkaju u Mostaru što je također moguća varijanta.
SAMO HRABRO I PONOSNO
Naime, Borac uzeo Zrnjskog, istom gostuje, Borac uzeo Veleže istom gostuje, Borac uzeo Slobodu, istoj gostuje, Borac uzeo Željezničara istom gostuje, Borac izgubio od Sarajeva istom gostuje..
Željezničar isto tako uzeo veleža ali sa 1-0 (Borac sa 2-0) istom gostuje i opet jednako mu treba evropa kao i protiv borca, Sarajevo uzelo Željezničara (identično kao borca) , Željezničar uzeo slobodu ( isto kao obrac, doduđe sa 4-1 a Borac sa 1-0).
ne znam po kojim to parametrimna ti mislis npr da vi imate više šansi kod veleža od nas??
S tim da sam ja sigiran da cemo mi uzeti zrinjskog u gostima a vi ste odgigrali nerjeseno)
Dobro ja razumijem navijacku strast ali realnost je malo drugacija.
No vrijeme ce pokazati
pozdrav
stariji sarajevski klub, ima jedan gradski derbi i to ne treba smatrati gostovanjem. isto tako ne vjerujem da ce Rudar i Sloboda zapeti kao Zrinjski, Sarajevo i ostali koji zele bar to drugo, odnosno trece mjesto!
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
da malo pratis klub po gostovanjima, znao bi da su bolje partije pruzali u Mostaru i Sirokom, nego na Grbavici.nikad_izvini je napisao/la:Borac je gostovao i u Širokom pa nije izgubio. Sto puta sam rekao i opet ću ponoviti, u PL je mnogo lakše igrati kod ekipa u vrhu nego kod onih što se bore za opstanak, u drugom dijelu prvenstva pogotovo. Pored toga, Zrinjski u drugom dijelu nije dao nijedan gol iz igre, znači, forma je katastrofalna blago rečeno. Sa njanjama igraju zadnje kolo, svašta se tu može desiti. Šta ako njanje ne budu imale šansu za Europu u tom zadnjem kolu. Neće ih pustiti ali mogu ući nezainteresovano u utakmicu. Također, mi ih moramo dobiti. Očekivati dvije gostujuće pobjede u narednih 5 gostovanja je NEREALNO !1921 je napisao/la:Borac gostuje Zrinjskom, Sarajevu, Velezu, i nama ( citaj ne uzima niti jedan bod, jer sve cetiri ekipe imaju sansu da odu u Europu ) , dok mi imamo izgleda protiv Veleza, Rudara, Slobode, Leotara i Sarajeva. Pokazali smo da mozemo igrati protiv ovih ekipa, tako da ocekujem bar dvije pobjede na gostovanjima!nikad_izvini je napisao/la:Ovako, što se tiče titule, nisam optimista. Borac ima tri boda prednosti i pobjedu od 2:0 u prvoj utakmici. 10 kola prije kraja, obje ekipe imaju po 5 utakmica kući i u gostima. Mi idemo Rudaru, Slobodi, Veležu, njanjama i Leotaru. Naše šanse za bodove su u Prijedoru i na Koševu, na ostala tri gostovanja ako uzmemo 1 bod bio bih presretan, realno. Borca također "moramo" dobiti minimalno sa 2:0 da bi izjednačili omjer. 3:1 nam ne odgovora. Više šanse imamo u Kupu pod uslovom da nas ne opljačkaju u Mostaru što je također moguća varijanta.
SAMO HRABRO I PONOSNO
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
-
- Kontakt:
@1921
Necu polemisati na navijackoj osnovi, ali samo sam ti ukazhao na nemas realan osnov da zelji dajes sansu protiv veleza i slobode kojima gostujete jednako kao i mi koji su u jednkaoj situaciji sa nama kao i sa vama, a i mi i vi smo ih kod kuce pobjedili.
Sarajevski derbi eto da ne uzimam kao primjer i da priznam da tu imate vece sanse od nas
Necu polemisati na navijackoj osnovi, ali samo sam ti ukazhao na nemas realan osnov da zelji dajes sansu protiv veleza i slobode kojima gostujete jednako kao i mi koji su u jednkaoj situaciji sa nama kao i sa vama, a i mi i vi smo ih kod kuce pobjedili.
Sarajevski derbi eto da ne uzimam kao primjer i da priznam da tu imate vece sanse od nas
TREĆI PUT ČASTIMO !
a da ti znas skim pricas onda ne bi govorio da prati "gostovanja"...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Po tebi Borac ima vise sanse protiv Sarajeva, Zrinjskog i Veleza, nego Zeljeznicar protiv Rudara i Leotara ?borcev_navijac je napisao/la:@1921
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
nema se sta razglabati o tome...borcev_navijac je napisao/la:@1921
zivi bili pa vidjeli

-
- Kontakt:
upravo tako, i to ti ne govorim navijacki1921 je napisao/la:Po tebi Borac ima vise sanse protiv Sarajeva, Zrinjskog i Veleza, nego Zeljeznicar protiv Rudara i Leotara ?borcev_navijac je napisao/la:@1921
TREĆI PUT ČASTIMO !
ne govorim u navijackom duhu, vec mislim na pracenje igre , taktike , borbenosti i igraca....Seyo_TM je napisao/la:a da ti znas skim pricas onda ne bi govorio da prati "gostovanja"...
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
vidjet cemo kroz ovaj mjesec kako ce sve ispasti.. ali najvise bi volio da se titula ''lomi'' u zadnjem kolu na Kosevu , i u Trebinju.borcev_navijac je napisao/la:upravo tako, i to ti ne govorim navijacki1921 je napisao/la:Po tebi Borac ima vise sanse protiv Sarajeva, Zrinjskog i Veleza, nego Zeljeznicar protiv Rudara i Leotara ?borcev_navijac je napisao/la:@1921
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
- nikad_izvini
- Kontakt:
Da ti malo pratiš klub po gostovanjima znao bi kakvi su uslovi za igru u Tuzli, Trebinju i Vrapčićima. Ono u Mostaru je ideal šta će da bude u navedenim gradovima. Ispreci pa reci1921 je napisao/la:
da malo pratis klub po gostovanjima, znao bi da su bolje partije pruzali u Mostaru i Sirokom, nego na Grbavici.

PS Propustio sam Modriču, Laktaše i Banja Luku ove sezone što se tiče gostovanja

ne govorim ni ja u navijackom duhu...razglabano je puno puta sto je lakse bilo igrati na strani...od terena do pritiska publike pa i toga koliko se svi naloze kad dodju ovdje da igraju...1921 je napisao/la:ne govorim u navijackom duhu, vec mislim na pracenje igre , taktike , borbenosti i igraca....Seyo_TM je napisao/la:a da ti znas skim pricas onda ne bi govorio da prati "gostovanja"...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Od Slobode i Veleza niko vise nece donijeti po boda, moze samo ponijeti batina, tako da to mozemo prekriziti... Zeljo ima mnogo vece sanse da uzme bodove protiv Sarajeva, ako se uzme u obzir da je najvise ovih derbija zavrsilo nerijeseno, a nerijetko su dobivali gosti... takodje, Zeljo gostuje Rudaru, i tu je velika sansa za gostujuce bodove... kad se sve sabere, mislim da je Zeljo u prednosti do kraja i da ima pravo najozbiljnije racunati na titulu... 

FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
teren koliko god bude los nama, toliko ce biti los i protivnicima, pa ko se bolje snadje njemu bodovi.nikad_izvini je napisao/la:Da ti malo pratiš klub po gostovanjima znao bi kakvi su uslovi za igru u Tuzli, Trebinju i Vrapčićima. Ono u Mostaru je ideal šta će da bude u navedenim gradovima. Ispreci pa reci1921 je napisao/la:
da malo pratis klub po gostovanjima, znao bi da su bolje partije pruzali u Mostaru i Sirokom, nego na Grbavici.![]()
PS Propustio sam Modriču, Laktaše i Banja Luku ove sezone što se tiče gostovanja
tamo je sve što je moje.
tamo je sve što je moje.
Trenutno korisnika/ca: Austinpowers, Sarun i 32 gosta.