Kod nas vlada baš opuštajuća tišina da me nekad te tišine bude i strah. Ali poneka objava službene stranice na facebook-u mi (a vjerujem i svima vama) daje do znanja da ljudi u klubu rade. Sve u svemu jako sam spokojan jer u klubu imamo ljude koji s puno ljubavi rade svoj posao.
Ljubav prema klubu
Da li nekom treba objašnjavati šta je to ljubav prema klubu, ne treba, onaj ko je ima to razumije i nisu mu potrebni eseji o tome. U modernom nogometu nije dovoljno imati samo ljubav prema klubu, treba imati znanja i volje, a kad se sve to poklopi (ljubav, znanje i volja) dobijemo jedan savršen proizvod. Evropski klub.
Po ko zna koji put se želim dotaknuti jedne druge stvari koja je aktuelna od završetka jesenjeg djela takmičenja. To je naš mladi, perspektivni kapiten U19 selekcije Bosne i Hercegovine Samir Radovac. Velika je želja sviju nas da on produži svoj ugovor i opći koncenzus je da bi to za njegovu karijeru bio najbolji potez.
Ukoliko ne dođe do dogovora onda se njegova prodaja u januaru/februaru nameće kao logičan slijed. A siguran sam da ima interesanata, što bi klubu donijelo određenu financijsku injekciju.
Na kraju ostaje, za trenutne rezultate ne tako loša, opcija da ostane standardni prvotimac.
Ako zaboravimo činjenicu da postoji mogućnost da ode bez obeštećenja, sastavljanje sredine i ofanzivne linije tima za trenera bi bile slatke muke.

Gdje bi u lijevoj verziji imao i rezerve u vidu Duljevića, Bilbije, Velkoskog, Kouadio-a. A u drugoj Bilbija, Duljević, Rustemović i Kouadio. Nadam se da će i Purić biti na nivou kao jesenas tako da ni njega ne treba zaboraviti, kao ni Bekića od kojeg tek sad treba očekivati dobre igre.
To su samo neke kombinacije (sa Samirom, a i bez njeg ima mnogo), ali na ovim pripremama ćemo vidjeti koga će Meho forsirati a ko će u drugi plan. Mišljenja sam da Bilbija prvi ispada iz startnih 11 jer i njemu ugovor ističe na ljeto a, ruku na srce, i nije pokazao ono što se od njega očekivalo. Mada kada se sve sabere ja sam relativno zadovoljan njegovim igrama u FKS, jedina moja zamjerka je što je uzeo da izvede penal u Bijeljini.
U ove moje verzije ubrajam i Kouadio-a jer valjda taj momak nešto vrijedi inače ne vidim razlog da ga ovako dugo čekamo. Duljević se dokazao kao zlatni joker s klupe, a zbog nekih nepromišljenih poteza još uvijek je taman za jokera, da brzinom lomi umornog protivnika.
I što kaže @head smanjite doživljaje, kada su u pitanju očekivanja spustite ljestvicu, kakvi Turkish airlinesi i ostali...