RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

shaman7
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la shaman7 » 04 jan 2015, 16:53

Radovi na pomocnom terenu su jos uvijek na istom mjestu kao na slikama sto je neko postavio prije par stranica. Koliko znam, trebalo je do nove da se odradio dio radova, medjutim ako je ono taj dio radova, onda se mogu pohvaliti da ja iza kuce u bašti imam pomocni teren :lol:

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 04 jan 2015, 17:14

sto se pojacanja tice sve zavisi od finasnija.......
po nekim pricama zele se okrenuti mladim igracima iz kkruzenja,napravljeni su neki kontakti s par momaka sad sta ce biti vidicemo u narednim danima.
pregovara se ali se ne izlazi u javnost zbog loseg iskustva predhodnih godina-tipa pruzili smo jedno drugom ruku i to je to :P

a sto se pomocnig terena tice nista se ne radi,navodno do kraja januara ce biti gotovo al daj boze,ako ovako nastave bice kraj januara al koje godine??
pozdrav rodjeni sretna vam nova :hmmmmm: :salut: :salut:

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 04 jan 2015, 18:41

VELEZDOGROBA je napisao/la:sto se pojacanja tice sve zavisi od finasnija.......
po nekim pricama zele se okrenuti mladim igracima iz kkruzenja,napravljeni su neki kontakti s par momaka sad sta ce biti vidicemo u narednim danima.
pregovara se ali se ne izlazi u javnost zbog loseg iskustva predhodnih godina-tipa pruzili smo jedno drugom ruku i to je to :P

a sto se pomocnig terena tice nista se ne radi,navodno do kraja januara ce biti gotovo al daj boze,ako ovako nastave bice kraj januara al koje godine??
pozdrav rodjeni sretna vam nova :hmmmmm: :salut: :salut:
Hvala ti brato za ove informacije ,s obzirom na zatisje koje vlada ovo nam dodje kao svata nesta novog :lol:
Za mene je ipak najvaznija vijest da se razmislja o reflektorima i pokrivanju tribine,a kako sam ja shvatio Cevru u onom novogodisnjem intervjuu,to bi se moralo raditi radi licence ali nisam ga razumio da cemo to bas i uraditi.Znas li nam ti to malo pojasniti tj. da li imamo nekakav plan da to uradimo u propisanom roku. Hvala unaprijed i pozdrav :salut:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 jan 2015, 19:30

pravnik1981 je napisao/la:u pm na drugim pdf-ima svi pisu o pojacanjima...samo mi o odlascima.. :thumbdown: :thumbdown: Upravo budi se !!
Lakopo. Ližu šta su posssrali.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 04 jan 2015, 19:53

Sto se tice pomocnog terena,od maja prosle godine kad je sve pocelo pa do sada je samo blamiranje,nista drugo.Ono posla sto su uradili do sada (od pocetka navodnih radova) bih se moglo odraditi za 5 dana :wtf:(taman ono para sto je dijaspora skupila da plate bagere da kopaju) .Bola dosta mi je vise lazi i petljanija,bolje bi bilo da nista nisu ni dirali, imali bi i sada kakav-takav pomocni teren,ovako ni to vise nemamo :crazy: .Ja znam da je tesko namaknuti pare za bilo sta,ali definitivno mi i ovo ide na neku stvar :problem: .Bola da su sazvali radnu akciju navijaca do sada bi napravili taj yebeni pomocni krampama i lopatama.Evo da cekaju na umjetnu travu pa da nemaju dovoljno para razumio bih,ali vidi ovo,razrovali sve,uslikali par puta bagere i ovdje bacaju supljake i pomicu iz mjeseca u mjesec konacan kraj zavrsetka radova a niko nista ne radi mjesecima,bola ko je ovdje lud,hljeb ti yebem. :puke:

FORZA VELEZ :tokralju:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

salmy

Post Postao/la salmy » 04 jan 2015, 21:20

zizu1991 je napisao/la:
pravnik1981 je napisao/la:u pm na drugim pdf-ima svi pisu o pojacanjima...samo mi o odlascima.. :thumbdown: :thumbdown: Upravo budi se !!
Lakopo. Ližu šta su posssrali.
Zimski prelazni rok je od 02.02.-25.02.2015, znaci tek u februaru mozemo ocekivati neka zvucnija imena :mrgreen: :mrgreen: .

Daj bolan Upravo dovedite nam nekog špica-centarfora, a ovi ostali uz Blagoju, Nikolica i Janku neka se rotiraju.

Zna li iko gdje se nalazi Sinan Ramović, cuo sam da je pravo isticao u prvoj ligi Federacije, igrao za ekipu Gorazda. Valjo bi nam pravo, zna momak igrati i dobar je tehnicar i koliko se sjecam tada su ga neke povrede udaljile od prvog tima Rodjenih.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 jan 2015, 21:56

Rama nas je koštao pobjeda na 2 gostovanja zarad njegove dekoncentracije (Zenica, i još jedno kojeg ne mogu da se sjetim iz glave). Da je talenat za naše uslove, nesumnjivo, ali povrede su ga omele da nešto više napravi kod nas. Uprava očito nije imala previše strpljenja za njega te nas je kao i mnogi, napustio.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 05 jan 2015, 11:22

I sad sanjam onaj promašaj u zenici :lol:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 05 jan 2015, 11:41

zizu1991 je napisao/la:Rama nas je koštao pobjeda na 2 gostovanja zarad njegove dekoncentracije (Zenica, i još jedno kojeg ne mogu da se sjetim iz glave). Da je talenat za naše uslove, nesumnjivo, ali povrede su ga omele da nešto više napravi kod nas. Uprava očito nije imala previše strpljenja za njega te nas je kao i mnogi, napustio.
Jos nas je dva puta kostao pobjede (osim Zenice). Kuci protiv Sarajeva i kuci pod Bijelim Brijegom protiv zrinjskog. Svejedno Rama zna lopte i ja bi ga rado opet gledao u svetom dresu. Imao je problema sa kicmom/ledjima i zato su ga se nasi rijesili. Mora da su se povrede prepali jer Rama sigurno posjeduje kvalitet.
Prkosni i Ponosni od 1922

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 05 jan 2015, 11:55

Puštanje Ramovićaje jedan od meni neshvatljivih poteza uprave i stručnog štaba Veleža. Igrač koji bez ikakve sumnje ima talenat,ima fizičke predispozicije ( brzinu) da bude pravi igrač. Zašto je pušten a dovedeni poluigrači tipa haurdića je meni i sada nejasno.

Uopšte me ne čudi ako u Goraždu pruža dobre partije. Dečko i zna i može.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 jan 2015, 20:01

želim ukratko da dam svoje mišljenje povodom ovih informacija iz kluba koje izlaze na kapaljku. Čini mi se da su se u klubu pomirli s činjenicom da teško možemo preko prvenstva u Evropu, te nam ostaje Kup, pa su tako odlučili se zahvaliti mahom najstarijim igračima. Iz ovoga se može zaključiti da se žele maksimalno smanjiti troškovi jer klub čeka mnogo bitnija stvar a to je OČUVANJE LICENCE PL. Izgleda da ne žele reprizu 2003. godine kada smo ispali iz lige, pa su sada svim silama ALI SE ISKRENO NADAM krenuli u daljnju dogradnju stadiona ne zato što mi želimo, nego zato što UEFA to traži.

Niko nije lud da izgubi teško stečenu licencu PL, i zato možemo očekivati u 2015. godinu radova na stadionu.

Vjerujte mi savez bi jedva dočekao ispadanje Veleža iz PL.

Zato se može očekivati angažovanje mahom mladih igrača iz regije, a ako finansije dozvole, možda i neko zvučno pojačanje stigne. Ko zna...

FairBet

Post Postao/la FairBet » 05 jan 2015, 20:08

Sve je ovo ok Aleme,ali mi ide na klinqc ovo sto svi od svog kluba prave zrtveno janje,sto bi Velez bio trn u oku savezu?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 jan 2015, 20:10

FairBet je napisao/la:Sve je ovo ok Aleme,ali mi ide na klinqc ovo sto svi od svog kluba prave zrtveno janje,sto bi Velez bio trn u oku savezu?
duga je to priča drug.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 05 jan 2015, 21:40

AlemC85 je napisao/la:želim ukratko da dam svoje mišljenje povodom ovih informacija iz kluba koje izlaze na kapaljku. Čini mi se da su se u klubu pomirli s činjenicom da teško možemo preko prvenstva u Evropu, te nam ostaje Kup, pa su tako odlučili se zahvaliti mahom najstarijim igračima. Iz ovoga se može zaključiti da se žele maksimalno smanjiti troškovi jer klub čeka mnogo bitnija stvar a to je OČUVANJE LICENCE PL. Izgleda da ne žele reprizu 2003. godine kada smo ispali iz lige, pa su sada svim silama ALI SE ISKRENO NADAM krenuli u daljnju dogradnju stadiona ne zato što mi želimo, nego zato što UEFA to traži.

Niko nije lud da izgubi teško stečenu licencu PL, i zato možemo očekivati u 2015. godinu radova na stadionu.

Vjerujte mi savez bi jedva dočekao ispadanje Veleža iz PL.

Zato se može očekivati angažovanje mahom mladih igrača iz regije, a ako finansije dozvole, možda i neko zvučno pojačanje stigne. Ko zna...
Sve to lijepo brate, misli se i na budućnost kluba da bi se dobila licenca za skracivanje lige. ALI KAKAV JE PROBLEM IZNIJETU U JAVNOST SVE TO ? Ja cu se opet vratiti na amaterizam ljudi u klubu, a vi kako god hocete. Jedno je voliti Velež, drugo je voditi Velež :)

Sretna nova godina raja, puno sreće i zdravlja, da se još više veselimo sa našim Veležom :)

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jan 2015, 22:18

Čitajući ove poruke već evo nekoliko godina na ovom forumu a i na Rođenom prije toga još toliko, stvarno razumijem zašto se iz godine u godinu na zimskoj pauzi sve manje i manje izlazi u javnost sa informacijama. Totalno podržavam tu odluku. Da sam na njihovom mjestu, ja bi sad ukinuo i web stranicu. Kakve koristi od nje kad oni govorili ne govorili - ovdje se isto priča i isto razumije. To jest, nerazumije.

Defetizam i negativizam je jednostavno duboko ukorjenjena bolest ljudi u Mostarskoj kotlini, pogotovo Bošnjaka. Višegodišnje duboko ispiranje mozga je dovelo do toga da danas je u Mostaru **** iz Londona ukusnije od ćevapa iz Rote. Pa tako isto i najlogičnije odluke Veleža su naravno amaterske, jer, naravno, ako Velež iz ničega ne stvori sve, i to ne uradi preko noći, to je sve amaterizam i idiotluk. Pa jel tako? Jeste (rekoše u glas seljaci i nastaviše kopat krompir).

Stvarno sam umoran od ovoliko gluposti koje čitam ovdje godinama. I sve manje imam volje da dolazim jer znam da ću se još više gluposti načitati. Jedino što me drži tu je što s vremena na vrijeme neko donese neku korisnu vijest o Veležu pa nešto novo čujem. Ali nažalost, komentari koji su često toliko nepromišljeni i toliko plitki da me mozak zaboli, su i te pozitivne tačke ovog podforuma debelo prešišale.

Pa šta bi to trebalo da se uradi? Ako je istina da se liga smanjuje, jeli to Velež treba opet da rizikuje da ne dobije licencu i s time bude izbačen iz lige?

Onda opet ista priča. Ako nije Velež među prva 4 kluba, onda ne valja, a ako se infrastruktura ne popravi, onda opet ne valja. Pa šta to treba? Sa buđetom od 1.2 miliona maraka i osvojit ligu i popravit stadion i poplačat sve troškove kluba i pojačati školu? I uz sve to, još prešišati klubove sa 2x buđetom od našeg. A samo da dodam, da jedan igrač ove sezone, je otišao iz Veleža jer Velež nije mogao platiti 60,000km SAMO NJEMU (a 20x toliko je čitav budžet kluba). Pa sad uzmi digitron pa saberi koliko košta 20 igrača. Plus, koliko struja, voda, hrana, prevoz, FSBiH uplate godišnje, Sudije za svaku domaću utakmicu, obezbjeđenje, omladinska škola.

Pa se tek onda pitaj...

Jeli to treba prestat dovodit igrače sa strane, pa da vidimo hoće li naši puleni skupit 5 ili 6 bodova do kraja sezone, a mi ispast ili u drugu ili u treću ligu s njima. Je li to pravi majstori za rad sa djecom ne koštaju ništa? Jeli to teren za omladinsku školu 5,000 maraka pa da se izrefamo međusobno malo i nabavimo novi teren? Jel li to ulaganje u omladinsku školu ne znači da se automatski MORA otkinuti od nećega, ili pojačanja i ambicija, ili stadiona ili računa. Neki ovdje isto ko da barataju sa neograničenim novcem pa u glavi već imaju planove kako bi se to uradilo sve sa 10 miliona eura godišnje. Pa genijalci, i konj bi znao da se to sve može tako uradit ako imaš neograničen budžet. Ali haj to izvedi sa Veležovim prosječnim budžetom, genijalac?

Kako neki od vas ovdje barataju matematikom, pitam se možete li i kućni budžet da vodite, a ne klupski. Nije ovo igrica monopol, ovo je realnost.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jan 2015, 22:44

Dobar post @Mostarca. U dosta stvari se slazem i evo krenem nesto da napisem ali necu.Nemogu vise objasnjavati nikome sta i kako to ide s Velezom.Ja cu samo reci slijedece-Nijedan ali bas nijedan klub u BiH nebi dosad prezivio ovo sto je nas Velez prezivio.
Aal jbg,nastavi pljuvati .....yebo nas...najlakse je tako
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 jan 2015, 23:52

@MostaracVelezovac

drug sve stoji što si napisao, a i sam znaš da sam i ja uvijek navodio da uprkos evidentnim nedostacima uprave, ONI su uspjeli klub postaviti na zdrave noge.

Ocekivati da se Velež bori za Evropu ili Titulu, a slijede ulaganja u stadion od oko 800.000 KM je nerealno, jer budimo iskreni nijedan klub to ne može izvesti odjednom, jer se treba odlučiti ili Evropa ili Stadion a Velež je primoran na ulaganja u stadion, inače :wave: :wave: Premijer liga zar ne? :kafa:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 jan 2015, 12:31

Ograniceni budzet hoce u Evropu, a nema se para. Tako se kuka. Te dok ovo, te dok ono. Znas li ti koliko to kosta jbt? Koji qrac najavljuju bilo sta kada se ne moze ostvariti? Samo ti @velezovac glumi pr-a, dobro ti ide. O ozbiljnosti Uprave cu kada budem za kompjuterom. Svakako slomih prste za ovih par recenica.

stampy

Post Postao/la stampy » 06 jan 2015, 18:34

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:38, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 jan 2015, 18:35

Da se malo dotaknem teme, sad kad već imam vremena. Vezano za Upravu. Svaka im čast za dizanje kluba i smanjivanje duga na neke minimalne cifre. Shvatam da se treba štediti, pametno raspolagati sa budžetom da bi se opstalo u ovom turbulentnom vremenu koje nikako da prođe. U tom turbulentnom vremenu treba praviti projekte. Kada su prvi projekt, koji je već pred kraj doveden, a to je saniranje duga odradili, trebalo se krenuti sa razvojem infrastrukture.

Nije bilo potrebno mnogo pameti da se shvata i razumije i predvide infrastrukturalni uslovi koje bi liga mogla da postavi pred sve učesnike. Trebalo se odmah krenuti sa projektom i minimalno ulagati u ekipu, sa obavještenjem za javnost. Oni su učinili upravo obratno. Pokupili su svo skupocjeno smeće iz BiH i Srbije sa najavama borbe za Evropu koja se uzima zdravo za gotovo od strane navijača. Svi su odreda željeli vidjeti Velež pod svaku cijenu u ma bilo kakvoj evropskoj utakmici u ljeto 2015. Sa izjavama se izlazi kada se postave povoljni uslovi i okolnosti koje mogu da dovedu do cilja.

Sada ćemo vidjeti, i već vidimo veliko razočarenje od strane malobrojnih fanatika i usssrali su ono što su gradili prošle sezone. Kada se ova ekipa stisne još više nego što je sada slučaj, i kada se svi prihodi usmjere na mjesto gdje su trebali davno da budu usmjereni, navijači neće imati razumijevanja i formirati će se komfor za golubove na vrhu krova centralne tribine koji će da budu jedini posmatrači Veležovih utakmica.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.