velez_mostar je napisao/la:Nakon neopravdanog iskljucenja s foruma zbog cinjenica o Nurkicu, mogu samo reci da sam jako razocaran nacinom na koji se upravlja ovdje.
Neko moze psovati i vrijedjati na licnoj osnovi, i biti privilegiran, dok oni koji pisu o Nurkicu, osobi koja ne zeli igrati za svoju zemlju, u negativnom kontekstu se sprijecavaju u tome.
Sve svoje rijeci o ovom balavcu koji ponizava ovu zemlju cu povuci ako se pojavi na okupljanju pred eurobasket, ali sam veliki skeptik da ce se to desiti.
Btw, jako mi je drago sto se u centralnom dnevniku FTV-a spomenuo veliki kapiten Mirza, i njegov ucinak u zadnjem kolu, dok je Jusuf bio izostavljen.
Neka niko ne povezuje aroganciju, sarkazam, i nesposobnost ljudi iz Saveza sa Jusufovim osjecajima prema BiH, jer je ocigledno da dolari itekako zamjenjuju ljubav prema domovini(ako je ikada i bilo).
Najvise mi je zao onih koji se i danas bude da bi gledali "sunarodnjaka".
Mene nisu isključivali, a ti odgovor možda možeš potražiti u svojim komentarima koji su po meni bili prilično uvredljivog sadržaja. Evo i ovaj po meni ima elemente uvrede, ali to je tvoj komentar a ja nisam advokat ovom momku pa me ne zanima. O momku ovih dana u superlativu pišu skoro svi mediji u okruženju i svijetu. Zaboravio si da je momak nastupao za U18 i U20 koje su ušle u A diviziju, za koje su na ovom forumu neki spremni kazati da najviše zasluge pripadaju sekretaru KS, a niti jednom riječju ne rekoše da su igrači ti koji su igrali, a okosnicu pored Nurkića činili momci iz Sparsa. I u jednom i u drugom slučaju je ostavljao srce na terenu i to sve pada u vodu kao da nikada ništa nije uradio za BiH. Bilo bi lijepo kada komentiraš da izbjegavaš komentare koji su "emotivno obojeni" Hoćeš li ustajati da ga gledaš ili ne to je tvoja lična stvar (ja ustajem svako jutro da gledam Mirzu i Juku i nije mi teško). Moram ti priznati da mi je veći ugođaj pratiti Nurkića jer igra dinamičnije i vazda se nešto dešava na terenu tako da nije monotono. Hoće li se ili ne odazvati ja sam već svario, iskreno se nadam da hoće. Ako odluči i suprotno ko mu šta može? Slažem se da patriotizam treba biti visoko u prioritetima svakog pojedinca ali po meni ne i iznad ličnog prioriteta. Vjerujem da u ovom trenutku postoje države koje su spremne ovom momku možda dati državljanstvo i još možda masno platiti. Ono u što sam duboko ubijeđen da ovaj momak NEĆE (i kada bi imao priliku) jeste da ne bi nastupao za bilo koju drugu državu. Ja pretpostavljam da momak traži da ga se poštuje onoliko koliko vrijedi, a vrijedi prilično puno i zbog toga sam mišljenja da sa momkom treba razgovarati, ako je Denver daleko i skupa karta, onda nisu daleko Živinice i njegov otac koji je provjereni patriota i koji kako mi rekoše je najzaslužniji što je Nurkić nastupao za U18, a nije se odazvao za kadete i juniore Slovenije u kojoj je i registrovan u svojoj 14 godini.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.