Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
59%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
21
15%

Ukupno glasova: 142

marcelo12
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la marcelo12 » 03 jan 2015, 18:11

Bosniacum Lilium je napisao/la:Jesi li ga razgazio na otvoreno prije zime, jesi vidio sta može :opaopa: zato mi ga zao prodavati :rol:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma zvijer..jos gume 205/55 R 16 pa krivinu i ne os
Bosniacum Lilium je napisao/la:Jesi li ga razgazio na otvoreno prije zime, jesi vidio sta može :opaopa: zato mi ga zao prodavati :rol:

Ma zvijer..jos gume 205/55 R 16 pa krivinu i ne osjetim..ludilo :D imam ga tek 4 mjeseca, za sad je sve odlično.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 04 jan 2015, 12:27

bavarian_bk je napisao/la: Ali zato se Freelander zaledio onu noć i još nije upalio ... Prvo kontali gorivo zaledilo , ali valjda bi trebalo odlediti nakon 15ak sati provedenih u toplom , ali ništa , vergla vergla , i to je to . Prozračili ga , spojili na punjač za akumulator , ista stvar . Na kraju skontamo da pumpa za pritisak goriva , ne reaguje nikako kad se kontakt doda , eh sad je li moguće da se toliko zaledilo da ne može probiti to ili je nešto drugo , vidjeće se danas .

Belaj je što je ostao tako jedno 40 kilometara od kuće , pa ne možeš kad poželiš probati upaliti :? :)
Bosch pumpa riknula , je.bi ga :problem:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Automobili, motori...

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 jan 2015, 14:42

marcelo12 je napisao/la:

Ma zvijer..jos gume 205/55 R 16 pa krivinu i ne osjetim..ludilo :D imam ga tek 4 mjeseca, za sad je sve odlično.
5,71 prosječna potrošnja na 100 km. I u zimskim uslovima. I to na po čepu, ne po bordu. (Sarajevo)

Sljedeći na redu Mustang :tokralju: ili američka verzija Fusion-a :mrgreen:

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 04 jan 2015, 15:22

Bosniacum Lilium je napisao/la:
marcelo12 je napisao/la:

5,71 prosječna potrošnja na 100 km. I u zimskim uslovima. I to na po čepu, ne po bordu. (Sarajevo)

Sljedeći na redu Mustang :tokralju: ili američka verzija Fusion-a :mrgreen:

slika je li na ovaj model mislis..nisam upucen u te modele :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 jan 2015, 15:32

To je starija verzija, ukucaj Ford Fusion 2014

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 jan 2015, 15:36

slika

Liebherr R9800

Težina 800.000 kg
Dubinska korpa 42 kubika
U jednom utovarnom ciklusu zagrabi od 75-85tona materijala.
Snaga 2984kW ili 4000 KS
Potrošnja - 20.000 litara DIZELA DNEVNO!!!
Dužina 24 metra
Širina 8,5 metara
Visina 10,3 metra

:mrgreen:

Koliko mu je servis i registracija ? :think:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zejnuddin zidan
Kontakt:

Post Postao/la zejnuddin zidan » 05 jan 2015, 19:01

ljudi pomagajte,imam sedam milja, šta mogu uzet za te pare?Mogu samo pet stoja dati više od ove cifre, ima li neko da mi predloži? ovo sam na piku našao i sviđa mi se baš, ali strah me što je francuz, mada svako auto može biti dobro,zavisi od mnogo faktora ;)

Persie
Kontakt:

Post Postao/la Persie » 05 jan 2015, 19:05

Sinoc stavim mobitel da mi se puni na onaj punjac u autu (imam ga odavno, al juce prvi put iskoristio punjac) i cim sam ga izvadio prestane mi CD raditi i ne moze se zakljucati auto, ni na alarm ni preko kljuca.. Zna li neko u cemu moze biti fazon?

zejnuddin zidan
Kontakt:

Post Postao/la zejnuddin zidan » 05 jan 2015, 19:05

pardon, evo link od tog francuza što sam ga našao http://www.****/artikal/11795816/renault-megane/" onclick="window.open(this.href);return false;

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 05 jan 2015, 19:20

Izgleda sasvim dobro, to stoji da je Francuz, ali je dosta toga i do odrzavanja i do prethodnog vlasnika. Pokusaj to dobro vidjeti.
Svako auto se kvari, neko manje, neko vise. Ako se tebi sviđa, ne bi bilo lose da obiđes koji auto servis ili radionu neku pa da upitas ih za odrzavanje i kakvog su kvaliteta.
Uvijek imas vw mk iv, za najlaske odrzavanje u tom cjenovnom rangu, jos pogotovo ako je sdi. Stvar je tvog ukusa.
A nesto mi govori da nisi ljubitelj vw :mrgreen:
Mia San Mia

zejnuddin zidan
Kontakt:

Post Postao/la zejnuddin zidan » 05 jan 2015, 20:51

Ne volim vw zato sto je precijenjen,htio sam kupiti alfu romeo,ali oni su poskupi za odrzavanje,tako da ne znam,sve ima prednosti i mane.Cuo sam da kod ovih renoa turbina crkne,sutra cu aBd otici da pogledam ovoga,povescu i majstora pa cu vidjet...

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 05 jan 2015, 21:00

Meni su se ovi Megane-i vise ogadili, milion ih. Drug mi ima ovakvog, doduse 1.5 ili 1.6 ne znam tacno, i fino ga sluzi zasad. Presao je nekih 160k i nije imao vecih kvarova jos uvijek. Onda kod drugog jarana totalna suprotnost. Dugi Megane 1.9, ma nema sta mu nije popravljao. Na kraju sve se svodi na to kako ga je odrzavao prethodni vlasnik.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 05 jan 2015, 21:07

Aha razumijem, mada opet zavisi oko te precijenjenosti. Cetvorke ti primjera radi nisu skupe koliko daju. Ja mislim da im je cijena sasvim ok, cc 5-8k. u zavisnosti od stanja i opreme, a dosta ih je takve cijene kod nas.

A za Alfu se slazem, posebno mi se sviđa 159, auto je vrh, ali odrzavanje...
Zato, obiđi par servisa vidi kako je odrzavanje za tog Renoa. Ako auto sebi uzimas na duze vrijeme, onda je najbitnije da provjeris stanje, i prethodnog vlasnika.
Mia San Mia

zejnuddin zidan
Kontakt:

Post Postao/la zejnuddin zidan » 05 jan 2015, 21:18

Meni je alfa vrh,posebno auto,kad nekad budem imao para :-D kupujem ga cisto zato sto je drugaciji ;-) a ovaj megan mi je odmah zapo za oko,nadam se da se necu zeznuti ako ga uzmem :-)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 jan 2015, 00:04

alfa ima zajeban trap. Duple viljuske, duple kugle, dupli seleni :crazy: Da im nije tako trap osjetljiv i skup sad bih uzeo 147 :mrgreen:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Automobili, motori...

Post Postao/la JoseMourinho » 06 jan 2015, 05:12

Bosniacum Lilium je napisao/la:alfa ima zajeban trap. Duple viljuske, duple kugle, dupli seleni :crazy: Da im nije tako trap osjetljiv i skup sad bih uzeo 147 :mrgreen:
I meni je ona zelja još se može nac fina za nekih 6-7hiljada sigurno, al opet jbg možeš se kasnije zavalit ako šta ode bas :( al kad bi ovako imo para i biro auto nju bi izabro, meni je bar vrh :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 jan 2015, 11:36

Ma dobro inače ostali dijelovi toliko skupi, ali nemaš bas ni neke majstore za njih. Znam da je onaj filter goriva nesto skuplji od prosječne četvorke. Ostalo je sve manje vise isto, ali trap im je najskuplji. Previše moderan za naših puteva :(

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 06 jan 2015, 13:43

slika
da se dodje do neke love ovog bi bez razmisljanja uzeo
a tebi zidane toplo preporucam passat 5+ za 7500km se moze uzet ,okani se alfi,fordova, francuza i pm..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

zejnuddin zidan
Kontakt:

Post Postao/la zejnuddin zidan » 06 jan 2015, 21:51

Isao da pogledam renaulta...Odustao sam,majstor sto sam ga poveo kaze mi da ima dosta ulaganja.Kvacilo ne valja,airbag,komande na volanu,neki problem sa svjetlima,i jos bruku detalja.Mozda sam i ja prezahtjevan,ali ko zna sta jos ima...mislim nikad ne znas.Ali sto se tice enterijera nijedna mu cetvorka golf a ni petica nije ravna.Udobnost je vrh.Idem vjerovatno na passata ili golfa :-)

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 06 jan 2015, 22:12

zejnuddin zidan je napisao/la:Isao da pogledam renaulta...Odustao sam,majstor sto sam ga poveo kaze mi da ima dosta ulaganja.Kvacilo ne valja,airbag,komande na volanu,neki problem sa svjetlima,i jos bruku detalja.Mozda sam i ja prezahtjevan,ali ko zna sta jos ima...mislim nikad ne znas.Ali sto se tice enterijera nijedna mu cetvorka golf a ni petica nije ravna.Udobnost je vrh.Idem vjerovatno na passata ili golfa :-)
Sve zavisi do ukusa, meni primjera radi se ni jedan Francuz ne sviđa unutra. A to sto si nabrojao to su sve kvarovi standardni malte ne kod njih, a nisu tako jeftini. Sto se tice udobnosti nista posebno, ako je vw dobro odrzavan moze biti pravo udoban. Cetvroka, pogotovu sdi kao sto rekoh gore je skoro ko dvojku odrzavati. Ako imas vise para onda sigurno neces puno gledati na odrzavanje. I uzet ces bolji auto. Kao sto skoro bi, rođak mi neki sipa lozu iza benzinske iza njega dođe q7 ono crijevo i lozu u q7 sipa.
Jedino sto bih ti preporucio kod cetvorki gledaj da uzmes stakla na kurblu, jer motorici cesto crkavaju gdje je elektronsko podizanje. Sijalice isto znaju pocesto crknuti, ali to nije skupo.
Mia San Mia

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: VivaLaStella i 18 gostiju.